Navštíveno 3036x

prosím o radu, 1.6 v Pick-upu neustale vari, myslel jsem ze se seknul termostat, vymenil jsem ho a porad stejny problem. Chladič studený, hadice od termostatu studená. předpokládám, že problém bude někde v přírubě,ale kde, kdyz jsem menil termostat? počítám že, kdyby to byla hlava, tesnění, popr vodní pumpa, tak budou hadice kolem termostatu normalne teple, ne? Tak stejne i chladič...
Mno, 1.6 to ma debilne udelany, plastovej termostat, kdyz praskne, uzavre se okruh do chladice, takze nedojedes...
Zkontroloval bych znova ten termostat, menils to cely s tim domeckem?
asi budeš muset kouknout na vodní pumpu, zdali se točí a jestli nemá třeba upadnutou hřídelku

28.06.2012, 14:27 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-06-28 14:28:37
Prasklá přepážka v termostatu
nebo
protáčející se/prasklá vrtulka vodní pumpy.
EDIT: Tak už nic, měl jsem rozepsáno, vešel zákazník a mezi tím dvě stejné odpovědi :-D
Mě když odešel termostat (sice na golfu, ale taky 1,6 55kW), tak to valilo furt přes chladič a měl jsem problém to dostat do provozní teploty. :-)

28.06.2012, 14:30 |
Antonio | Upraveno: 2012-06-28 14:31:46
měnil jsem pouze termostat (viz foto) domeček je původní.
kdyby to bylo pumpou,tak pro by jedna hadice u termostatu byla tepla a druha studena? Problem je, ze v aute je motor, ktery 3roky lezel v garazi,takze nevim jestli tam neni neco jineho.

Ta pumpa me netrkla, ale ten plastovej domek me vypek. Musi se to vymenit jako celek ci co. Proto si to pamatuju.

zkusim vymenit cely domek z druheho motoru a uvidim. co v tom domku muze byt v spatne? popr kdyz termostat vytahnu uplne, tak by to melo fungovat, ne? jen se nebude hrat