Navštíveno 4048x

Prvně začnu proč SUV. Máme debilní vjezd do garáže šikmo pod barák a stávajícím Fordem Focus škrtáme celkem dost předním nárazníkem proto potřebujeme vyšší auto. Předělat vjezd je nereálné. Auto do cca 550000,- a nové. Byli jsme se podívat na Kia Sportage, tam nás zklamal lacinej a odfláklej interiér stejně jako Hyundai ix35. Škoda Yeti se nám nelíbí, Subaru Forester je v úvaze, také Mitshubishi Outlander, také Ford Kuga, budoucí nový Ford Kuga velice se nám líbí Volkswagen Tiguan 1,4tsi. Poraďte co vybrat a co by jste doporučili + nějaké zkušenosti. Díky!
Sice mas cenovou latku docela vysoko,ale na Dustera vsude slysim jen samou chvalu.
Evidentne SUV nepotrebujes vyjma vyssiho najezdu do garaze,takze je asi i zcela zbytecne a jeste ti 200k zbude.
Dustera né, díky za nabídku. Potřebuju aby auto bylo taky reprezentativní. Stačí i náhon na předek. V zimě jezdím na hory ale 2wd stačí. Dost uvažujem nad tím Tiguanem, ve vnitř je parádně prostornej a příjemný materiály
Co Quashquai nebo jak se to piše ? sousedka to ma v nějake středni vybavě v bile barvě a vpyada to docela dobře a za 1,5 roku co to ma si nestěžovala na nic

25.06.2012, 23:03 |
relax Po tom co jsi tady napsal o ix35 bych ti nejraději nenapsal nic, abych nebyl sprostej, ale je to názor laika, tak to pro tentokrát přejdu :D a teď k věci ... spíš než outlander bych zvážil ASX. Osobně bych volil bych raději něco takovýho, než koncernovou malorážku.
relax- ix35 a sportage mi přišly oproti Tiguanu a Fordu Kuga, takový odfláknutý v interiéru, pozlátko mají pěkný, ale vnitřek nic moc. Ano plno technologie za dobré peníze, 7 let záruka, ale radši bych něco jinýho:-)
ASX je malý, občas potřebuju něco odvézt
Poznamka mimo- v aute jako tiguan, kuga apod bych se jako chlap citil trosku divne...
s tiguanem jsme jezdili v zime az na vrchol hory sv.sebestiana a pohoda, konecne ten blbej haldex trochu na urovni
permanentne 90% predek a 10% zadek funguje slusne
a Kuga jako mestsky SUV je skvele zpracovany

25.06.2012, 23:19 |
relax Tak u VW si za ten líp zpracovanej interiér zaplatíš, ale máš ho ... Kuga nvm - s pár fordama jsem jezdil (vesměs 2011 a novější) a tam mi ten interiér vadil ještě víc než u sportage nebo ix35. Pokud se ještě vrátim k Tiguanovi, tak ti skoro garantuju, že až se jednou rozhodneš auto prodat a přijedeš někam s SUV 4x2 1.4 TSI, tak tvrdě zapláčeš nad výkupní cenou ...
Zatím vede Tiguan, motor uvidím. V 1.4 tsi jsem jel a docela to jede. Chci se ještě projet v 2.0 naftě. Auto si plánuju ponechat cca 5-7let. Jinak ten před faceliftem byl takovej ženskej a teď po faceliftu už vypadá docela k světu, ze předu skoro nepoznáš jestli je to Tiguan nebo Tuareg:-)

25.06.2012, 23:36 |
Jozzo relax je další dealer hyundai?

26.06.2012, 07:23 |
relax Jozzo: jj, kdo je další ?
Replayman007: přijde mi, že si už tak nějak vnitřně rozhodlej pro tiguana. Většina auto co tu bylo zmíněno má svoje pro i proti a tvoje priority asi nejlíp splňuje práve tiguan ...
V akci je Fiat Freemont za 560 tisíc což je velice zajímavá věc, Chevrolet Orlando budeš mít v plné polní za ty peníze, i Captivu 4x4,

26.06.2012, 08:08 |
MaxxT vykasli se na novy a kup neco takovyho :-)
[ Link ] pojede to, sice i tak ti ujede dost aut, ale budes aspon trochu chlap. :-)
porovnat mezi Kuga a ASX mohu úplně přesně jelikož každý den 8 hodin mé pracovní doby mám jedno auto postavené po levé ruce a druhé po pravé :D Zrovna včéra kolegyně prodala Kugu pánovi co přišel pro ASX byl plně rozhodnutej ale po prolezení interieru jednoznačně změnil názor pro Kugu, protože prostě v tom ASX je to holota a chudost spracování jako sviňa! A k tomu kuga lépe vybavená a ještě o 60tis. levnější. A i se na Kugu dá koukat z venčí oproti ubohému ASX. Ale jinak jo tiguan je z toho co ste tu napsali stejně nejhezčí :) Dustera ani náhodou na ty sem čuměl deně přez rok co sem byl v renaultu a to sou děsný auta. Prej funkční, ale prostě děsný.

26.06.2012, 08:30 |
nome no mě na předváděčce velice zaujal nová mazda 5, ale dlouhá čekačka a skladovky moc nejsou :-(

26.06.2012, 08:55 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2012-06-26 09:03:28
Co Captiva, ta je fakt prostorná a hezká
nome: Mazda 5 je MPV a ne SUV...
Jinak za mě Fiat Freemont nebo jeho kolega Chevrolet Orlando...

26.06.2012, 09:44 |
relax jen pro info, jak na tom jsou tydle dva (Orlando, Freemont) ve srovnání s ix35/sportage co do kvality zpracování interiéru ? zajímaly by mě jen reálný zkušenosti, ne co si kdo přečetl, díky

26.06.2012, 10:48 |
hanzz Jenom nevím, jak by s Freemontem, který má velký rozvor a nemá zvýšený podvozek, zvládal ten jejich výjezd. Jinak je to za ty peníze zajímavé auto. Akorát má tuším pouze Haldex 2. gen...
Navíc to není to správné "repre" :)
Jinak jako Luke_288 ;)

26.06.2012, 10:55 |
nome | Upraveno: 2012-06-26 10:55:34
tuky: no samozřejmě CX5 :-) ale předpokládal sem že je to jasné když se bavíme o SUV

26.06.2012, 12:52 |
All | Upraveno: 2012-06-26 12:58:54
Chtěl jsem levnější a nakonec jsem volil mezi Sportage, Qashqaiem, ASX a Orlandem. Sportage a ASX jsem vyřadil kvůli malé výbavě levnějších modelů. Orlando jsem prolezl poměrně podrobně a kousek se s ním svezl. Nakonec jsem zůstal u QQ. U Orlanda mi nějak neseděl výhled ven, třetí řada sedadel je tragédie nejen tím, že jsou to pryčny ale i místem pro nohy i pro nastupování. No a jsme tady snad autohifíci a to mi vadilo nejvíc. V levných verzích nejde vyměnit rádio aniž by se vyrobila nová palubka a tohle jsem prostě nesnesl :-)) U QQ 1,6 mám teď po roce průměrnou spotřebu podle computeru 6,4 a když to proženu kalkulačkou tak lže asi o 0,3-0,4 litru na 100 km takže stejně pod 7l/100 km. Roční prohlídka mně stála 4300,- a roční zlodějská a havarijní pojistka s připojištěným sklem včetně povinného ručení mně stojí 11000,- Kč. Jako plus bych přičetl i to, že jsem původní rádio snadno nahradil jiným včetně komunikace s volantem. Místa pro repráky je taky dost. Jednoduché tvary auta se mi líbí, prostoru pro posádku i náklad je v něm dost takže ani s odstupem času bych nevolil jinak. Snad jen silnější motor.
Líbí se mi ale i Dodge Caliber.
Honda CRV? Jeep Compass? Nedá se za ty peníze sehnat?
Skus sa pozriet este na Hondu. Maju tam slusne ceny na predvadzacie auta. Ta 1.4 na tiguan nie je vitazstvo, radsej naftu. Mysli aj na nasledny predaj, spotrebu a ceny PHM :-)
Napr.:
[ Link ] [ Link ] [ Link ]

26.06.2012, 16:56 |
MAX All - hehe, máme asi podobný vkus.. Caliber ale není 4x4 - jen verze s motorem 2.4 a CVT převodovkou, což je docela nepovedená - auto řve a nejede.. Podle mne je ten Caliber i menší a v těch slabších výbavách je interiér fakt plasťák - ale zvenku je to krasavec a rozhodně neokoukaný.. Koukám po nějakých ojetinách a taky si nemůžu vybrat..