Navštíveno 1317x

Napadlo mě, že tu pravděpodobně nebyla otázka:
Koho byste zařadili mezi tři nejlepší kytaristy na světě? - bez omezení žánru :o)
Začnu:
1. Brian May - Queen
2. Dave Murray - Iron Maiden
3. David Gilmour - Pink Floyd
1. Brian May
2. Eric Clapton
3. Joe Satriani
Předpokládám, že myslíme žijící :-)
Mr.Scully: jj, žijící, ať se to trochu zúží :oD
Allan Taylor a klidně třikrát

25.06.2012, 22:07 |
macek Joe Bonamassa
Joe Satriani
Tony Iommi

25.06.2012, 22:08 |
JA Michal Pavlíček, Radim Hladík a dál si nevzpomenu...

25.06.2012, 22:41 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-06-25 22:43:49
Carlos Santana, Adrian Smith (iron maiden),Eddie Van Halen, bez poradi. I slash z GnR ma dobre chvilky (paradise city)

25.06.2012, 23:05 |
DaveF nemám žádný žebříček a první co mě v této souvislosti napadá je, že když je muzika blbá a obyčejná tak jí nepomůže ani pánbůh s kytarou v ruce :-)
DaveF: Vystihl si to přesně. A to je třeba problém Diany Krall - super hlas, výtečná nahrávka, ale až na pár okamžiků je každý CD od ní hrozná nuda - má to prostě holka utahaný jako by to nahrávala po strašné kalbě. To už smoothjazz je oproti tomu pekelně rychlej :)
A ty tři kytaristy si z hlavy nevzpomenu, tak sorry ...
Druhý problém u kytaristů je ten, že někdo může mít nejrychlejší ruce na světě a švihat to tam jako nikdo jiný, ale když sám nic nesloží a nedá tomu nějaký "feel", tak je z toho jen nějaký tupý speedmetal a nikoho to vcelku nezajímá. Proto jsou žebříčky jen subjektivní.
Na Iommiho jsem úplně zapomněl, to je taky talent. Asi nebude z nejlepších, ale má ten feel ;-)

26.06.2012, 09:29 |
giuseppe | Upraveno: 2012-06-26 09:31:22
Nejlepší je relativní pojem, může být nejlepší v technice, v nápadech, ve zvuku, atd...
Za mě žebříček podle techniky:
1/Michael Angelo Batio
[ Link ] 2/zbytek světa :-D

26.06.2012, 09:47 |
nome pokud celkově tak Jimi Hendrix
pokud živej tak Clapton
a to ani jednoho moc neposlouchám
nome - jj, i takhle se to dá říct... Hendrix byl nesmrtelnej a nepřekonatelnej a Clapton je dneska asi špička v součtu techniky a feelu... ale vůbec neposlouchám ani jednoho z nich :-)

26.06.2012, 11:15 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2012-06-26 11:17:16
Joe Satriani
Eric Clapton
Marty Friedman
no a z basáků asi Victor Wooten a úplně největší pekelník Larry Graham :o)
[ Link ] ..jo a abych nezapomněl - Marcus Miller

26.06.2012, 11:29 |
hanzz Zajímavých kytaristů je habakuk.
Mne baví (namátkou) třeba Vernon Reid z Living Colour, John Scofield nebo Prince, který je (pro mnohé asi překvapivě) naprosto geniálním kytaristou! Ale jinak jsem spíš na baskytaristy a bubeníky :)
Princovo umění na videu od 3:30.
[ Link ]
slim: 3x? jsi mohl aleposn jednou napsat Tomas Klus :-D
a nejzabavnejsi je urcite Koudy :-)
[ Link ]
Docela se divim, ze nikdo nezminil Stepana Raka.
Tri melodie na jednu kytaru soucasne?
[ Link ]
Ono by bylo možná taky dobré rozlišit elektrickou a akustickou kytaru, obvykle je to dost podstatný rozdíl ve schopnostech. Jmenovaní rockoví velikáni by samozřejmě na akustiku dostali ve srovnání s Rakem na prdel. Stejně tak si nedokážu Raka představit, jak tam pere nějaký metalový riffy, aby to někoho bavilo.
ze současných Joe Bonamassa, Slash, Richie Kotzen
z legend: Jimmi Page, Vinnie Moore, Roger Waters
1. AKON
2. JUSTIN BIEBER
3. RYTMUS
:D :D :D
Mike Oldfield
Gustavo Montesano
Paco de Lucia