Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Podvod nebo ne?

o Navštíveno 2321x o
o 24.06.2012, 10:11 | vomy7
Našel jsem na netu inzerát na hezký auto, dobrá cena (cca o 1000E-1500E míň než jiný srovnatelný auta, cena auta okolo 4500E), nádherný fotky. Hned jsem čekal, že to bude klasickej podvod - pošlete mi 700E a já vám auto zašlu spediční společností..bla bla bla. Stejně mi to nedalo a napsal jsem mail, že mám o auto zájem, jestli by bylo možné ho vidět.

Odepsal chlápek, že bydlí v Holandu a v Německu má trvalý bydliště, auto je přihlášený v Německu protože přepis na NL papíry stojí hodně. Jinak důvod prodeje je ten, že je tohle jejich druhý auto. Psal mi, že mu je 48(poslal mi jeho a jeho manželky fotku), auto je v super stavu. Zároveň mi nabídl, že se v určitý dny můžeme sejít v Německu, kde si auto prohlídnu a vyzkouším a podle toho kdyžtak uzavřeme obchod.

Psal jsem mu další mail, že mám o auto zájem a taky ať mi pošle další fotky. V neposlední řadě jsem se ptal jestli je pevná cena. Odpověď, že mi ho nechá o cca 300E levněji(bez toho abych jakkoli naléhal? auto, který je pod cenou?) A poslal fotky, ale jen ty co byli v inzerátu + pár dalších focených na stejným místě, v podivným rozlišení (950x638 - v takovym rozlišení snad nic nefotí). A že se sejdeme ve městě který má několik set tisíc obyvatel před úřadem u hlavní silnice.

Zdá se mi to všechno takový až moc krásný, ale zase když souhlasí s tím, že auto uvidim a sejdeme se v centru města, né na odlehlý skládce, tak by to všechno mohlo bejt OK, co myslíte?

o 24.06.2012, 10:21 | Kamil07
To je zase příběh :-)
Většinou jsou takové příběhy podvod, ale to moc dobře víš.
Pokud jste se ale domluvili osobně (bez jakékoli platby předem), tak tam zajeď a uvidíš.
o 24.06.2012, 10:23 | vomy7
Jo, vím, že takový příběhy jsou často podvod. Proto jsem tak nedůvěřivej. O placení něčeho předem nepsal vůbec nic, spíš mi jde o to aby tam nevyskákalo z auta 5 goril, nevzali nám auto, prachy, nezmlátili nás a neodjeli, nebo něco takovýho.. i když to už možná moc koukam na americký filmy:D
o 24.06.2012, 10:23 | AllInOne
Je to zvláštní jednání.......vem si plechove trenky :-)
o 24.06.2012, 10:23 | darkbug
Cely me to prijde nejaky divny, hod sem link na ten inzerat, jinak ti tady asi tezko nekdo odpovi jestli je to fake. Tim, ze se s tebou sejde pred uradem, na tom nevidim nic spatnyho, to auto stejne musi odhlasit.
o 24.06.2012, 10:28 | Dudelina
Mně na tom přijde nejvíc divný, že se hned posílají osobní fotky, dokonce ženy :)
o 24.06.2012, 10:29 | kozlustechnykus
Jo, tvari se to jako klasickej podvod az na tu moznost osobniho setkani. Asi podvodnik-amater:)
o 24.06.2012, 10:30 | Ghofig
jen aby mu pak neumrela babicka jak je oblibena vymluva a neposlal za sebe nejakeho kamose z ugandy :))
o 24.06.2012, 10:32 | hanx
A nebo to všechno bude v pohodě, až na to, že auto bude nepřihlásitelný :-)
o 24.06.2012, 10:35 | vomy7
Jo, to že se chce sejít před úřadem je na tom spíš +, než -.

Taky se mi to celý zdá jako podvod, ale zase to osobní setkání nevím no. Jinak píše hodně dobrou angličtinou. Žádnej Google Translator, ochotnej, že mi pomůže s papírováním atd..

Hodím vám sem inzerát a vy mi to auto někdo vyfouknete:D:D
o 24.06.2012, 10:37 | vomy7
[ Link ] Tady máte inzerát. Právě, řikal sem si, co po něm chtít, abych co nejvíc snížil riziko, že to bude podvod.
o 24.06.2012, 10:47 | darkbug
Osobne inzeraty co nemaj uvedenej telefon hned zaviram, a to ze na fotce neni SPZ, to me taky duveru neprida. Navic tam nema ani celou adresu, coz by mozna nejak korespondovalo s tim hollandem, neni to zas tak daleko no, tak zalezi jestli najdes jeste nejakej kousek pri ceste. To ze tam bude cekat s bouchackou, toho bych se jako nebal.
o 24.06.2012, 10:53 | Darker
No ja teda nevim, ale: [ Link ]
Tady to ma 160 tis. km :)
o 24.06.2012, 10:57 | vomy7
Já taky většinou inzeráty co nemaj adresu a telefon zavíram, ale teď jsem prostě jentak zkusil napsat a teď mi to vrtá hlavou. Podle inzerátu bych řekl taky řekl klasickej podvod. Cesta tam by nebyl problem.

Psal mi tohle: We are dutch people and we have german residence. We own a house in Karlsruhe and the car is registered there on my name. This is the reason why the announcement had been posted online as being located there. We live and we are currently located in the Netherlands (Alkmaar). The car is located here in the Netherlands too. I can bring the car in Germany and we can meet. You can see/test the car and if you like it, we can do the deal. I will help you with the paper-work for the export to Czech Rep.

Co po něm mam chtít? Řeknou mi podle VINka něco v Peugeotu?
o 24.06.2012, 11:00 | .mycTD
tak urcite ti nereknou, kde to auto stoji a komu patri :-)
o 24.06.2012, 11:00 | vomy7
Darker: Díky moc, tímto je nejspíš rozhodnuto... bude to nějaká šmelina:-/..
o 24.06.2012, 11:02 | Midnite
Bylo to i u nás ne? Sice to bylo na odlehlém místě, ale i tak si týpek se zájmem o koupi nesl vesele peníze a nakonec bez nich odešel :)
o 24.06.2012, 11:06 | Darker
V Polsku v bazaru to stocil o 100, ted o dalsich 30, no krasa :-D
o 24.06.2012, 11:10 | vomy7 | Upraveno: 2012-06-24 11:16:55
Darker: no to auto vypadá ale fakt v dobrym stavu, každopádně nechápu jak by auto mohl koupit za 156000cca a teď mi ho nabízet za 100000Kč :). A když stáhnu fotku z Allegra, tak jsou přesně v tom rozlišení, ve kterym mi je posílal:)

E: i když nejspíš to auto vubec nemá:)
o 24.06.2012, 11:14 | .mycTD
nechal bych ho dojet do toho nemecka a pak mu zavolal, ze to nemuzu najit:-)
pocitam, ze pres nejakou historku, jak se treba stare udelalo cestou zle a museli se vratit, plynule prejde ke klasickemu scenari s kuryrem.
o 24.06.2012, 11:18 | vomy7
.mycTD: Taky bych docela rád věděl, jak by ten podvod probíhal, ale zkoušet to nebudu:)))
o 24.06.2012, 11:27 | HIGHTOWER
najdi si v tom městě stanici policie a chtěj se sejít tam a máš to ;-) s sebou někoho, kdo zůstane v autě s penězma, na okně mobil nebo kameru a nahrávat si to, jak jednáš a auto si prohlížíš no a uvidíš, co se bude dít.
A nebo se na to rovnou vys***** :-D
o 24.06.2012, 11:33 | vomy7
Za takovou kovbojku mi to auto asi nestojí :D, ale bylo by to taky řešení. Každopádně díky všem za názory;).
o 24.06.2012, 11:34 | Kamil07
Podvodníci asi přešli na nějakou novou taktiku :-)
o 24.06.2012, 12:54 | FBS
ta fotka toho polskyho bazaru mi přijde jako fotomontáž - resp. pozadí ... :-)

foto k příspěvku  od FBS

o 24.06.2012, 14:52 | Rudi
Nevim, ale nejednou se mi stalo, když jsme frčeli pro auto, že jsme se nescházeli u něj před barákem, ale třeba na benzínce nebo u absolutně cizího baráku. Navíc předpadnout tě můžou i někde přímo v bazaru a odvýst bůh ví kam. Spíš bych měl kolikrát strach o původ auta atd...
o 24.06.2012, 17:08 | vomy7
Tak teď jsem mu pro zajímavost psal o VINko a odpověď: "Můj právník mi doropočil abych VIN kod neposílal. Mohl by být zneužit na falšování papírů kradených aut. Auto včetně VIN kodu si budete moct prohlédnout na místě. Můžeme zajet do odborného servisu, aby jste viděl, že je vše v pořádku. "

VINko se snad nedá zneužít ne?
o 24.06.2012, 17:41 | Midnite
že to ještě řešíš, je to prostě nějaký podvod.. Proč na Sauto je VIN normálně napsaný?
o 24.06.2012, 19:34 | FBS
Midnite: protože zneužít nejde...
o 24.06.2012, 19:34 | FBS
taky bych to neřešil...
o 24.06.2012, 20:29 | vomy7
Jasné, psal jsem mu jen ze zvědavosti. Vím, že tím stejně ničeho nedosáhnu:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3603 sekund.