Navštíveno 1997x

16.06.2012, 13:45 |
AR Silnoproud nění momentálně moje moc velké hoby, ale čeká mě zapojení sálové UPSky do současné elektrické sítě a rád bych si ujasnil nějaké podrobnosti.
V současném stavu je přivedeno 3fázovové hlavní napájení s PE+N. Tyto tři fáze jsou rozděleny na tři okruhy, jeden krmí klimu
druhý krmí jeden zásuvkový rozvod s cca 4mi jističi, na každém jsou 4 zásuvky
a třetí krmí další skříňové zásuvky taky přes 4 jističe 4 skříně.
Teď je potřeba do sítě zařadit novou ups. Zatím nevím přesné zapojení jaké tato ups vyžaduje, ale tipuju že ji zapojím tak že klasika 3 fáze a PE+N do UPSky a na vstupu upsky tato síť skončí.
Pak opět 3 fáze z upsky povedou zpět.
Co ale řeším je jsou právě ty vodiče PE a N. V současném rozvaděči jsou tyto vodiče pospojovány přes terminály dohromady a je k nim připojeno PE a N i z hlavního přívodu. Ale když se tam dá ta UPS, tak hádám že PE a N hlavní přívodu nemůže být společně s PE a N co dodá UPSka aby se dodrželo galvanické oddělení obvodů, je tak?
Bylo by fajn napsat, co je to za UPS a určitě bude mít v manuálu schéma propojení. Ale odpověděl sis sám. UPS má galvanicky oddělený vstup i výstup. Tzn. i PEN. Takže na výstupu UPS už je rozhodně znova nespojovat.
V tom případě už PE+N nebo PEN za UPSkou už nebudou PE+N nebo PEN. Už to bude izolovaná síť. Drž se manuálu k UPSce.

16.06.2012, 21:37 |
AR no s manuálem bude asi problém, UPSka bude jetá, ale zkusím pogooglit.
S pracovním vodičem více méně nevidím problém, ale právě v rozvaděči jsou pospojované všechny ochranné vodiče, včetně ukostření polic, skříní, závěsných systémů atd.
Takže moje teorie že celou tu vnitřní síť oddělit a nechat ji jet přímo z ups ok?