Navštíveno 1866x

Ahoj,
mám auto, který je už nepojízdný ale nechci ho nechávat ekologicky likvidovat - nechám si ho a bude se válet ve stodole. Jak ho ovšem mám odhlásit? Nebudou po mě chtít doklad o EKO likvidaci k odhlášení? Ptám se tady, protože mi to zatím nikdo nebyl schopen 100% říct :-)
je to úřad od úřadu... někde to lze ještě vyřadit tak, že "zanikl účel" - třeba z toho máš dřevník... jinde bez eko ani ránu.. :(
tak to je v hajzlu :-( nechápu proč to musím nechat likvidovat když je to můj majetek a chci si ho nechat....tohle je váženě kocourkov
nechat si ho muzes, v tom ti nikdo nebrani, ale musis na to platit povinny ruceni a nebo dat znacky do depozitu :-)
jde to odhlásit za učelem třeba stavby boudy pro psa napíšeš veřejný prohlášení otom že to nebudeš používat jako vůz
...kazdopadne to musi byt tvoje, coz bude v odhlasce problem.
Veřejný prohlášení:-)) Snad čestný prohlášení
Napíšeš Prohlášení o zániku využití osobního automobilu:
že čestně prohlašuješ, že že zanikl účel využití výše
uvedeného vozidla. (dle ustanovení § 13 odst. 2 zák.č. 56/2001 Sb., o provozu na
pozemních komunikacích). Přesněji vozidlo není nadále používáno k provozu na pozemních
komunikacích, je odstaveno na soukromém pozemku na adrese: ..........................................
Vozidlo využívám pouze jako .......
Čestně prohlašuji, že jsem uvedl přesné, pravdivé a úplné údaje. Jsem si vědom toho, že pokud by
mnou uvedené informace byly obráceny v opak, budu čelit všem z toho vyplývajícím právním
následkům.
A ještě jsem jim tam hodil:
§ 13
Trvalé a dočasné vyřazení vozidla z registru silničních vozidel
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností rozhodne o trvalém vyřazení motorového vozidla a
přípojného vozidla z registru, pokud
a) motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo nebo zanikl účel jejich využití,
Chtěli po mě fotku auta se značkama + foto VIN

14.06.2012, 15:03 |
MATTESS | Upraveno: 2012-06-14 15:04:25
double

14.06.2012, 15:29 |
Ravo btw. nezapomeň na to, že jakmile jsi ho takhle jednou odhlásil, tak už ho nikdy v životě nedostaneš zpět na značky. Takže nepočítej s tím, že tvůj syn/vnuk/pravnuk to někdy vytáhne ven ze stodoly a udělá z toho exkluzivního legálního pojízdnýho veterána.
Legalizovat by to šlo jedině tak že by se to postavilo na jiný papíry (vč. přerážení VIN apod.)
tak jsem to nakonec vyřešil jinak, auto bude "papírově" ekologicky zlikvidováno a odhlášeno :-) pochopitelně to už nikdy nepůjde přihlásit