Navštíveno 2113x

Fakt síla jak dokáže tělo v autě lítat. Proto si zásadně beru pás a snažím se to vtloukat do hlavy všem okolo. Kdo se nepásá je podle mě blbec. Naučil jsem se si vzít pas skoro i na popojíždění po zahradě. A to jsem ho dřív nesnášel.
Podobná věc se stala kamarádovi minulou zimu. Koupil si G3 GT TD, kompletně rozebral, zrenovoval a složil ho dohromady. Opravdu punktlich práce do detailu. Vyrazil v zimě na projížďku, přijížděl k téčku a pán mu nedal přednost a lehce mu naboural do spolujezdcovo dveří. Jenže kámoš má 60kg, nebyl připásanej a náraz ho zamáčknul před sedačku spolujezdce, auto se stalo neovladatelný, těsně minulo babku na přechodu co uskočila a zastavilo se až o strom na chodníku. A kámoš? Pořád se nepásá :D

13.06.2012, 15:48 |
rcman To už je trochu moc. Já si taky pás beru i na metr jízdy. Jednou jedinkrát jsem se na to vykašlal a už jsem letěl na okno...
Nevim jestli bych nešel tomu řidičí dát ještě přes tlamu když bezdůvodně nepřipoutal svoje dítě v autě.

13.06.2012, 16:53 |
Draxx Kazdej at si bere pas jak uzna za vhodny.
Za nepřipoutání bych dával hodně mastný pokuty a bodíky. Doplácí na to v důsledku všichni, nepřipoutanej člověk může znamenat mega nákladů ve zdravotnictví a třeba i trauma nebo problémy pro ostatní účastníky případné dopravní nehody.

13.06.2012, 17:16 |
Bucci jaj ty kokot... s tim mrazenim to byla fakt pravda... brrrr
brrrr tohle bych nikdy nechtel zazit... :O/
tak zrovna pokuty za pasy me vytaci do ruda, kazdy at uzna za vhodne jak s tim nalozi, nez nekdo zacne nadavat tak si uvedomte jak se prepravuje v mhd ;)
Kdyby jen MHD, ale i linkový autobusy, i když se to už "trochu" zlepšilo...
z mýho pohledu by bylo daleko lepší kdybych si mohl o tom, jestli se připoutám nebo ne, potažmo o svým životě, rozhodnout sám. jestli moje nepřipoutání způsobí někomu nějaký trauma je mi, s prominutím, u prdele.
pokuty za pásy mi připomínají mrtě předpisů co nám cpe EU a nemáme šanci je ovlivnit.

14.06.2012, 00:41 |
zipp No ono je dost rozdíl, jestli v autě jedete sami a tím nepřipoutáním zbytečně ohrožujete vpodstatě jen sami sebe nebo pokud jedete v autě ve více lidech a vy se nepřipoutáte, tak tím naprosto zbytečně ohrožujete i všechny ostatní v autě -> to by ti luke u prdele být nemělo myslím
Luke_288: Vžij se do situace, která se stála mýmu kámošovi co jsem psal. Myslím, že kdyby třeba si šel s rodinou po tom přechodu a řítilo by se na Tebe neovladatelný auto, tak by si změnil názor.
OK, pokud jede někdo sám v autě bez pásu, tak přimouřím obě oči. Ale pokud je v autě více lidí a jeden z nich nemá pás? To je fakt pitomost...
nemám s poutáním sebemenší problém, mám se rád, takže se přivážu vždycky, ale mám problém s direktivníma příkazama tohohle typu.
zipp: nechápu souvislost, reaguju na psychický trauma způsobený mým nepřipoutáním a už jsme u auta plnýho lidí.
Mari: auto tvýho kámoše těsně minulo po nárazu babku na přechodu, ta z toho má možná trauma, ale zajímalo by mě, jak velkej rozdíl by babka vnímala, kdyby připoutanej byl.
Pokud by byl připoutanej, tak by snad mohl řídit ne? Náraz ho odstrčil před sedačku spolujezdce a tam volant není :).
Direktivní příkazy, ok, tenhle argument beru.

14.06.2012, 10:44 |
RedBaron | Upraveno: 2012-06-14 10:47:18
Luke_288: Sám víš, že jsem odpůrcem jakýchkoliv regulací, ale je velký rozdíl jestli v autě rozhozeným prvním ťukancem ještě sedíš na místě řidiče, držíš volant v ruce, nohu na brzdě a máš možnost zmírnit následky nehody nebo z ní úplně vyplout a nebo jsi napasovanej někde v kufru jako zavazadlo a auto si to totálně bez kontroly mašíruje přes tramvajovej ostrůvek plnej lidí...
Vždyť tak jednoduchej vynález jako pás dělá rozdíl mezi tím jestli tě budou po případný nehodě vyndavat rozkašenýho o palubku nebo přinejmenším skalpovanýho o čelní sklo a nebo řekneš au, moje odřenina na rameni a vystoupíš živej a jdeš zkouknout plechy. Globálně v tom bude obrovskej rozdíl ve způsobenejch škodách na majetku a na životech, což je u jiných nařízení diskutabilní, ale tady absolutně ne.
nj, jenže to jsme zase u teorie. já sám nevím, co by se mnou udělala nějaká pecka z boku a nevím, jestli bych, byť připoutanej, nebyl v takovým šoku, že bych stejně neudělal nic. nevím, přiznám se, že jsem v takový situaci nikdy nebyl a nebudu házet ramena, že bych to ustál. třeba bych i připoutanej skončil vedle babky. beru, že při plným autě lidí svým nepřipoutáním ohrožuju všechny okolo, o tom žádná, ale přeci jenom by každej měl mít všech 5 pohromadě, aby si to sám uvědomil jestli je kretén nebo ne. tohle nevyřeší hrozba flastru.
spíš bych šel cestou sankcí ve formě náhrady následků- nepřipoutanej- měsíc v nemocnici- zaplať 100% poskytnuté péče.

14.06.2012, 19:37 |
hanx Jestli vám zamrazilo při tomhle, co potom tohle
[ Link ]

14.06.2012, 19:41 |
dolph hanx: ty vole :-O

15.06.2012, 15:17 |
Conan No ty v..e, od tý doby co mam děti prostě takový videa (to první) už nemůžu :-(
Dřív mi to nevadilo, ale teď už to moc nezkousnu.