Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Motor do Clia II

o Navštíveno 947x o
o 12.06.2012, 10:15 | PK
Ahoj, vybírám nějaký auto pro ženu, bude s tím jezdit 10 km do práce a 10 zase zpátky, pak různý popojížďky po městě, sem tam to pojede někam dál a hlavně sem tam s tím pojedu já:) Výběr padl na Clio (po roce 2000), ale přemejšlím po jakým motoru koukat...Na 100% to bude benzín, ale jakej? Jde mi o to, aby to trochu jelo a mělo úměrnou spotřebu svýmu výkonu a objemu - ne jako když jsem měl nedávno půjčenou C3 1.1 a na PP mu svítilo přes 7 l. Jeli jsme s tím asi 20 km v klídku za městem a nakonec to spadlo na 6.8 l...

Mám koukat po 8V nebo 16V? Nejradši bych tu 1.6 16V (79kW) :) Ale jak je na tom i ten zbytek motorů?

Předem díky.

o 12.06.2012, 10:21 | Diner
2.0 16V
o 12.06.2012, 10:58 | Pavel 528
mame doma 1,2 16V rok 2002 a po Praze s tim mlada jezdi za 8l coz je stejny jako ja s 5er 3,0d..o))
o 12.06.2012, 13:22 | Borik2
mám doma 1,2 16V, má hodně krátké převody, takže po městě hbitý, ale mimo max. 80 tacho, pak to sice jede taky, ale žere...motor se pak zbytečně moc vytáčí...
o 12.06.2012, 13:28 | Hanes
s městskou jízdou se nedostaneš s žádným benzinovým motorem pod 6-7litrů, já bych volil pro paní 1.5dci, nebo 1.9d,ale když chceš jedinně benzin tak neumim radit.
Když je řeč o té C3 tak s motorem 1.4hdi je do města ideální a mnou ověřeným s průměrem 4.6l co to Hdi jedí se nemůže žádnej malej benzim rovnat.

Tímto nechci rozpoutávat diskuzi o ekonomičnosti provozů takového či jiného motoru, jen píši své poznatky a názory, pokud jsou pro někoho špatné hádat se sním nehodlám :-)))
o 12.06.2012, 13:54 | PK
Tak 1.2 16V teda vylučuju - těch 10 km do práce je právě mimo město. U C3 sem to myslel tak, že by mě nebavilo jezdit za 7 l s 1.1 motorem, myslím si, že mnou zmiňovaná 1.6 bude žrát podobně. Naftu jsem vyloučil kvůli tomu, že to právě bude dost jezdit i crcačky po městě.
o 12.06.2012, 16:59 | Hanes
Mojí nastávající se líbila fabie, tak jsem jí místo naftové xsary coupe(plánujeme rodinu a tak by stejně výměna coupe za něco jinýho přišla co nevidět) koupil fabii htp 12v s tím že snad bude jezdit kolem šesti litrů, auto jezdí za 7.5L což mi přijde moc tak xsara jela za 5.5, až bude možnost koupit nezničenou fabia s SDI vyměnim to, živit benzinovou se mi prostě nevyplatí já jsem pro naftu i na crcačky, s její jízdou bude brát 5L což je při dnešních cenách rozdíl cca 90Kč na každých 100Km oproti benzinu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 3.638 sekund.