Navštíveno 1586x

Náhodou čistě náhodou čumim na TV na Taxík ten dementní pořad, seděj tam 3 lidi co tvrděj že zejtra maturujou a na otázku jakej je rozdíl mezi elektromotorem a alternátorem zůstali všichni čumět, jako to mi ho vyndej za chvíli budeme mít všichni maturu a všichni budou VŠ a nikdo nebude umět nic...

11.06.2012, 18:39 |
Diner Tak treba to byli cisnici. Co vis. Anebo proste gumy:-)

11.06.2012, 19:06 |
hanx Je zajímavý jak jsi podle 3 lidí co jsou v jednom díle pořadu o xxx dílech rychle usoudil, že to je dementní pořad :))) Pořad je to dobrej, jen lidi jsou prostě občas hloupí no.

11.06.2012, 19:50 |
relax Taky bych to takhle rychle neodsuzoval, navíc co ty víš co to bylo zač. Ty jsi v 19 věděl třeba jakej je rozdíl mezi mikroekonomii a makroekonomii ? Pro ně to může bejt stejně tak triviální otázka jako pro tebe elektromotr x alternátor.
Tak asi nematurovali na technické škole, ne? Já vím o elektrice taky úplně kulový a to mám technickou VŠ. Jestli dotyčný maturoval na gymplu z dějepisu a zeměpisu, tak nemusel elektromotor ani alternátor prakticky v životě potkat, možná omylem někde ve druháku na fyzice a hned zapomenout.
zajímavý názory počkám si rád na další
A pak to dopadne tak, jak je tu ten thread o tom, že lidi jezdí s vymláceným podvozkem a gumama ze kterejch lezou dráty (v lepším případě), protože se o tom ve škole neučili :)
nocarret: buď rád, aspoň lidi, který tomu rozumí, mají kšefty, neb tihle lidi u nich servisují :-)

11.06.2012, 20:39 |
relax mr.brain: já bych si ten rozdíl mezi alternátorem a elektromotrem taky netroufl dát dohromady s nějakou jistotou a přes to jsem nikdy na pneu z kterých by lezly dráty nejezdil :o)

11.06.2012, 21:28 |
DaveX nocarret: jsou to studenti, kterým je taková nic neříkající informace na hovno. K čemu ti to v životě je? Pokud ti nejde alternátor, nepojede auto = servis :) sám si ho na kolenu neopraví téměř nikdo.
Nechtěli slyšet: Altík proud vyrábí, elektromotor ho spotřebovává? Tak bych asi v jednoduchosti odpověděl já...
Já bych dal dohromady max. tu odpověď, co tu napsal HIGHTOWER :-) Jinak je to druh informace, který jsem v životě nikdy nepotřeboval a možná ani potřebovat nebudu. Pokud nepojedu taxíkem :-)
z fyziky pro ZS by meli vedet minimalne to, co pise Hightower :-)
To by vědět měli, ale problém je, že zatímco věci z češtiny, matiky nebo zeměpisu využívá skoro každej denně, tak znalosti z fyziky tohoto typu člověk využije tak jednou za deset let. Ani bych jim nevyčítal, že zapomněli.
hm, ja zas slysel pribeh o zkousenem na soudniho znalce v oboru motorova vozidla, ktery misto kardanky popisoval torzku, nejen ze to udelal, ale i vsem okolo to prislo "vcelku v poho"...
Scully: já teda nevím, ale věci z literatury z češtiny jsem teda nějak zatím nepotřeboval :) jediná věc co ano, tak pravopis, ale třeba na větný rozbor taky moc často řeč nepřijde...

12.06.2012, 12:54 |
Harryp | Upraveno: 2012-06-12 12:57:06
Jako píše Lukaash: Toto mne učili už na ZŠ ve fyzice snad 6-7 třída!
Jinak samozřejmě má nocarret pravdu v tom, že máme spoustu maturantů a také VŠ různých "oborů" k ničemu (naopak chybí svářeči,konstruktéři atp.) a po dokončení neznají zhola nic a jsou nepoužitelní... Chtělo by to ve školství zavést více reálné praxe a méně teorie.
jo hlavne ze to tady bude za chvili samej promovanej borec ale na naprosto zakladni znalosti z praktickeho zivota budou uplne jalovy :/