Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz na BOV

o Navštíveno 1453x o
o 10.06.2012, 14:08 | hanzy10
Ahoj kluci, chci se zeptat mam v motoru 1.8 T tento ventil (Blow off ventil Bailey DV26 dvou pístový) nevím ejstli je to problém nebo ne,ale přijde mi že to kolem toho ventilu mám strašně mastné...hadice atd. je to normální ??? ja ve horizontální poloze místo toho původního bosh. diky za rady

o 10.06.2012, 21:34 | Rajdlos
je to normalni, protoze z toho lita olej, ktery propousti turbo, kdyz sundas hadici od klapky, taky bude zaprasena zevnitr od oleje, je to naprosto normalni
o 11.06.2012, 09:15 | Ravo
Není naprosto normální, any turbo pouštělo olej do sání. Ukazuje to že turbo není ve 100% kondici a je o to jak moc oleje jde přes turbo pryč (kolik auto "žere" oleje). Pokud jezdíš víc na olej jak na benzín (doléváš skoro 1:1), tak se na to turbo zaměř.
Pokud je to pár kapek a mezi výměnami třeba ani olej nedoléváš, tak to neřeš.

Buď rád, že nemáš naftu, to by jsi se taky mohl dočkat epic-failu motoru, až by se začal motor živit vlastním olejem a z chrochtáku se na krátký okamžik před smrtí stal mixér :)
o 11.06.2012, 15:56 | Rajdlos
Ano je to naprosto normalni, protoze kazde turbo s kluznym ulozenim lehce propousti olej, nikdo tu nemluvi o litrech jako Ravo, ale o klasickem olejovem filmu naprosto normalnich u turbo motoru. Ver, ze kdyby bylo nacate turbo a propustelo, poznal bys to vetsinou i u vyfuku, ze by to proste kourilo. Nevidel jsem jeste žádnou hadici od turba kde by olej nebyl. A turbo samozrejme v naprostem poradku.
o 11.06.2012, 16:54 | Ravo
To je jasný...je potřeba zhodnotit, jako moc toho oleje jde přes turbo do sání.

z popisu "kolem toho ventilu mám strašně mastné" jsem pochopil, že mu z BOV stříká olej a teče po celým motoru ;-)
o 11.06.2012, 19:58 | hanzy10
Tak jako strašně ne..ale jde vidět ze se to mastí kolem toho ventilu no. jako turbo mi hvízda nevím jestli je to vliv toho ze je načatý...
měl jsem stím autem problémy ohledně houpaní vozu při prudším sešlápnutí plynu. auto bylo v servise a bylo mi řečeno ze předchozí majitel si hral s tlakem turba,a že při sešlapnutí mi tam šlo okamžitě maximální tlak. místo toho pozvolného.

nejsem odborník a rád si sem chodím pro rady. ikdyž někdy nevím co z toho je tak či neni :D pač jedn tvrdí že je to normalní druhy že vubec.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1816 sekund.