pristani v Beni :-) prespani u tipka z Eritrei (odstepena zeme od Etiopie, extremni vojensko-policejni stat, kdo muze, zdrhne
[ Link ] ) bylo fany, protoze bydlel sam v mega obrovskem dome s jeste vetsi "zahradou", takze mu tam obcas prisla mistni milice "nakoupit" s AK47, mel jsem kliku a videl jen jednu krysu, spinavej zachod a ledovou vodu...
druhej den hura do Bukavu (vyse nad morem, chladneji, lepsi puda, zemedelska oblast, obcas se to tam reze) a preplnenym pickapem 35km do mesta z letiste, jsem zarostly, spinavy a otupely... nasledne pendlovani s tipkem ze Siera Leone (cestoval se mnou, je taky z Kalemie, rikejme mu treba Pepik) a hledani dalsiho noclehu... Africky dum nam byl doporucen, coby blizko HQ, levny a bezpecny... fajn, jdeme se mrknout... holobarak, pokoje tragedie, jeden s dvojposteli se dal zkousnout... do jednoho v "podkrovi" bych nedal spat ani psa (predstavte si scenu z nejakeho hororu, k tomu smrad, vse opatlane opocenyma nemytyma rukama a pomalu se blizite)...
jdeme pryc a uplne nahodou mi tak blikne hlavou: Doufam, ze vecer neskoncim v tom lepsim "humusu" pod jednou dekou s Pepikem...
cely, uz druhy, den posloucham, jak se s nim rozchazi jeho pritelkyne, resp on s ni, protoze mu behem 14dni co byl pryc byla neverna (je vyzadovan staly ocni kontakt, prikyvovani, placani po zadech, drzeni za ruku a pod, coz kazdy stredoevropan velmi oceni :-) )... obejdeme dalsi "hotely", ale je to stejna traga, jen vetsi ceny a navic na moje batohy evidentne stoji frontu... ok, vyhral Afrodum a jeho sdilna 2postel, zacinam se potit...
jdeme na jidlo, takze po hodine obchazeni mistnich "restauraci" (vse zaje-ane, podivna jidla z kasaby) propadam letargii a jdem do prvni co ji trochu pripomina...
snazim se primet imunitni system k prepnuti na plny vykon, necitim se na strevni potize uprostred temne koupelny plne svabu s celovkou a vedomim, ze bez elektriky netece voda...
papa u branky nas vita pozitivni zpravou, ze ma deku, bohuzel pro me jen JEDNU... zkousim ho uplatit zvejkackama, smradlavyma penezma a vsim co mam, ale marne, chvili se mi snazi podstrcit svuj spacak, ale jeste mam zbytek vedomi a jdu na cimru odhodlan zemrit branic svoji rit proti celemu Bukavu...
...
lezim pod ciste vypranou dekou, zrelaxovan po teple koupeli s aromatickymi olejicky... bac, v tom prijde Pepik, ja jsem zase vzhuru v tom bordelu, je mi kosa a dochazi mi, ze sila pozitivniho mysleni je pekne osemetna vec... rano nas vyzvedava transit do HQ v prijemnych 04:45 a ja jsem zas o neco silnejsi... kdyz mi na letisti sdeli, ze skutecne v 14hod poletim, ani me nenapadne tomu verit, dokud v Kalemie nevypadnu z letadla a dojetim dekuju Pepikovi, ze mi celou dobu rika "bracho" a deli se o kazdej dojem...