Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zdravím z Ugandy

o Navštíveno 4054x o
o 09.06.2012, 13:49 | CervinVega
Vlakno o DRC vol. 1 a 2
[ Link ]
[ Link ]
uz zas nabralo delku, tak prileju neco tady.
Vyrazil jsem na exotickou dovolenou do ceskych luhu a haju, protoze nam tu vse luxusne klape, radeji jsem letel v patek, ikdyz mam odlet z Entebbe do Amsterdamu jsme mel v pondeli 23.30... no a jak se pozdeji ukazalo, pondelni let by opravdu neklapnul.
Entebbe v Ugande je male mestecko u lake Victoria, zname mimo jine diky akci Izraele proti teroristum [ Link ]
a logisticke zakladne UN.
Po priletu jsem byl dlouho v soku a porad ocekaval "standardni chovani z DRC", namisto toho me cekala velmi dobra anglictina, lide s okamzitymi reakcemi a myslenim, nesnazici se me okrast, nepouzivajici slovo muzungu, neuveritelne pokorny projev a pohodovy pristup, mentalita svetelne roky daleko i od hodne lidi co znam u nas.

foto k příspěvku  od CervinVega

o 09.06.2012, 13:51 | CervinVega
UN logisticka zakladna...
(kolega tu do me reje, ze ma hlad, tak pokracovani asi v pondeli, kdyz bude kdy... zatim)

o 09.06.2012, 21:44 | oranger
Super, tesim se na dalsi.
o 11.06.2012, 10:38 | CervinVega
jezdi se vlevo-ex briti, maji vcelku i asfaltky, priroda podstatne lepsi, podnebi srovnatelne treba s Reckem (pres den pere snesitelne slunce, neni moc vlhko, vecer je prijemne, v noci spani na pohodu pod prosteradlem ci slabou dekou)

o 11.06.2012, 13:28 | Shr3k
Ad reklama na sůl Cerebos... viz [ Link ]
o 11.06.2012, 14:13 | TROY
no hurá - už jsem myslel,že tě sežrali lidojedi ;)
o 11.06.2012, 22:31 | Lycron
jako TROY :D konečně budu hltat další posty :)
o 12.06.2012, 02:04 | kozlustechnykus
Ha, tak preci jen zije:)
o 12.06.2012, 08:04 | CervinVega
po navratu trochu v provozu :-)
behem prochazeni se po Entebbe jsem narazil na zajimavou reklamu-bezpecna muzska obrizka, great success primo na hlavni ulici :-))
jinak UN v DRC nezklamalo, neprisla vyplata min 6 lidem a nikoho to extra netankuje, napis mejl, ja ho preposlu, kamarade :-) to ze jsem hned musel zaplatit najem, straze a pod (takze razem minus nejakych 800$) je muj osobni problem...

o 12.06.2012, 08:06 | CervinVega | Upraveno: 2012-06-12 08:20:42
misty i zajimava architektura...
jinak Viktorino jezero vypada jako more, "pobrezi" je z velke casti ve meste zastavene domy a hotely, takze dostat se fyzicky k vode neni uplne jednoduche...
taximotorkari (boda-boda) vas povozej za neuveritelne malo po celem meste (bezne pul dne a cca 2-3$)... plati se ugandskyma silinkama, 1$=2400sch... ubytovani 30-45$ dle hotelu (se snidani a wifi), jidlo obecne levne a kvalitni, drahe jsou jen extra restaurace a kluby (tech je tam hodne)...

o 27.06.2012, 09:16 | CervinVega
omlouvam se za odmlku, odjel mi kamarad do JAR a misto nej mam "kolegyni" z Liberie, takze se nenudim...
Central Inn, naproti stavi dalsi hotel, pohodove a pekne zarizene misto, jen me dostala koupelna, odvetrana do spolecne chodby, s trochou snahy si clovek mohl prohlidnout kdo se zrovna sprchuje :-)

o 27.06.2012, 09:30 | CervinVega
Sunset motel, oblibene u UNV, take prijemny pobyt, vse kousek od sebe, do mesta par min pesky nebo na motorce, s trochou snahy i vyhled na jezero

o 27.06.2012, 09:32 | CervinVega
kravy vypadaji jako zvirata a ne jako kozeny pytel na kosti

o 27.06.2012, 09:33 | CervinVega
stejne porad Afrika :-)

o 27.06.2012, 09:35 | nome
pekne, ta obrizka je mazec :-) jinak to ted musi bejt nuda oproti kongu ne ?
o 27.06.2012, 09:39 | CervinVega
cesta do Kampaly (podstatne vetsi nez Entebbe, ale taky rusnejsi, k dostani prakticky cokoliv)

o 27.06.2012, 09:44 | CervinVega
trochu jina jablon :-) vnitrek po dozrani sladky, velke jako volejbal mic

o 27.06.2012, 09:49 | CervinVega
zajimava vazba

o 27.06.2012, 09:50 | CervinVega
vytunena palma

o 27.06.2012, 09:54 | PlusOne
Hoď sem fotky té Liberijské kolegyně :D
o 27.06.2012, 09:55 | CervinVega
elektrika je tu obecne vnimana jako kamarad, se kterym je potreba byt v tesnem kontaktu (za tema kohoutkama je naferovku cokolada, uplne obnazena, takze staci trochu striknout do strany... a "Electric buggy ve sprchaci snadno a rychle")

o 27.06.2012, 09:56 | CervinVega
pamatnik nejakym bijcum :-)

o 27.06.2012, 09:59 | CervinVega
tehle "sracu" lita kolem jezera hafo, jsou vetsi nez volavka nebo cap, sezerou snad az kolik sami vazi ryb za den, podelane je od nich vsechno kde sedej (sel jsem aleji a vypadalo to jak po bombardovani)

o 27.06.2012, 10:05 | CervinVega
kraj mesta, spis uz vesnice...

o 27.06.2012, 10:08 | CervinVega

o 27.06.2012, 10:10 | CervinVega

o 27.06.2012, 10:16 | CervinVega
a zviratko na zaver :-)

o 27.06.2012, 10:20 | CervinVega
cesta zpatky byla moc fajn, Prg-Ams-Ebb,prespat, Ebb-Goma-Kalemie (ve finale zrusenej let kvuli rozbitemu letadlu na ranveji v Gome, cca od 10ti do 15hod se to resilo, posilali nas od gate k jine), takze jsem sednul do letadla a nevedel kam poletime (predpoklad byl, ze to mezitim uklidi a pristaneme v Gome), dosedli jsme v Beni (viz luxus ranvej), coz je dira uprostred niceho (predpoklad byl, ze budeme pokracovat dal do Bukavu), nacez po natankovani posadka prohlasila, ze dal neleti, ze uz je pozde :-) par lidi dostalo hysterak, protoze spat nebylo kde, jist nebylo kde, proste ideal misto na nocovani pro 20 lidi :-)
o 27.06.2012, 12:43 | Cenda
nebejt toho textu, tak to vypadá jak ráj na zemi a jedu do Ugandy na dovolenou :-)
o 27.06.2012, 12:56 | CervinVega
no ve srovnani s Kongem to je fakt jako rozdil mezi dnem a noci, klidne bych tam na dovolenou jel, je tam nadherne... podobne je na tom Rwanda...
o 28.06.2012, 00:49 | Rudi
konečně země trochu pěkná na pohled :-)
o 28.06.2012, 07:26 | Milhauzz
Parádní článeček na ráno. Dýchla na mě vzpomínka, jak sme si s otcem zamlada promítali diapozitivy :)
o 28.06.2012, 22:44 | TROY
kurva jsem si myslel,že v Ugandě se to ještě řeže ;) a vono tohle
o 04.07.2012, 17:30 | CervinVega
pristani v Beni :-) prespani u tipka z Eritrei (odstepena zeme od Etiopie, extremni vojensko-policejni stat, kdo muze, zdrhne [ Link ] ) bylo fany, protoze bydlel sam v mega obrovskem dome s jeste vetsi "zahradou", takze mu tam obcas prisla mistni milice "nakoupit" s AK47, mel jsem kliku a videl jen jednu krysu, spinavej zachod a ledovou vodu...

druhej den hura do Bukavu (vyse nad morem, chladneji, lepsi puda, zemedelska oblast, obcas se to tam reze) a preplnenym pickapem 35km do mesta z letiste, jsem zarostly, spinavy a otupely... nasledne pendlovani s tipkem ze Siera Leone (cestoval se mnou, je taky z Kalemie, rikejme mu treba Pepik) a hledani dalsiho noclehu... Africky dum nam byl doporucen, coby blizko HQ, levny a bezpecny... fajn, jdeme se mrknout... holobarak, pokoje tragedie, jeden s dvojposteli se dal zkousnout... do jednoho v "podkrovi" bych nedal spat ani psa (predstavte si scenu z nejakeho hororu, k tomu smrad, vse opatlane opocenyma nemytyma rukama a pomalu se blizite)...
jdeme pryc a uplne nahodou mi tak blikne hlavou: Doufam, ze vecer neskoncim v tom lepsim "humusu" pod jednou dekou s Pepikem...
cely, uz druhy, den posloucham, jak se s nim rozchazi jeho pritelkyne, resp on s ni, protoze mu behem 14dni co byl pryc byla neverna (je vyzadovan staly ocni kontakt, prikyvovani, placani po zadech, drzeni za ruku a pod, coz kazdy stredoevropan velmi oceni :-) )... obejdeme dalsi "hotely", ale je to stejna traga, jen vetsi ceny a navic na moje batohy evidentne stoji frontu... ok, vyhral Afrodum a jeho sdilna 2postel, zacinam se potit...
jdeme na jidlo, takze po hodine obchazeni mistnich "restauraci" (vse zaje-ane, podivna jidla z kasaby) propadam letargii a jdem do prvni co ji trochu pripomina...
snazim se primet imunitni system k prepnuti na plny vykon, necitim se na strevni potize uprostred temne koupelny plne svabu s celovkou a vedomim, ze bez elektriky netece voda...
papa u branky nas vita pozitivni zpravou, ze ma deku, bohuzel pro me jen JEDNU... zkousim ho uplatit zvejkackama, smradlavyma penezma a vsim co mam, ale marne, chvili se mi snazi podstrcit svuj spacak, ale jeste mam zbytek vedomi a jdu na cimru odhodlan zemrit branic svoji rit proti celemu Bukavu...
...
lezim pod ciste vypranou dekou, zrelaxovan po teple koupeli s aromatickymi olejicky... bac, v tom prijde Pepik, ja jsem zase vzhuru v tom bordelu, je mi kosa a dochazi mi, ze sila pozitivniho mysleni je pekne osemetna vec... rano nas vyzvedava transit do HQ v prijemnych 04:45 a ja jsem zas o neco silnejsi... kdyz mi na letisti sdeli, ze skutecne v 14hod poletim, ani me nenapadne tomu verit, dokud v Kalemie nevypadnu z letadla a dojetim dekuju Pepikovi, ze mi celou dobu rika "bracho" a deli se o kazdej dojem...

o 04.07.2012, 17:54 | Chris
Uff pecka, čo to vlastne robíš či máš rad dobrodružne dovolenky ? :-)
o 04.07.2012, 20:00 | TROY
chris
UN :o) - viz první thread
o 05.07.2012, 00:14 | Rudi
Kolik tam vůbec platíš za to humusální přenocování?
o 05.07.2012, 07:53 | CervinVega
zalezi kde, treba v Kinshase za 30$ je to jak v Afrodome v Bukavu za 10$, zatimco v Entebbe to byl krasne cistej pokoj s wifi a snidani... treba v nasi dire chteji za Corimac v HQ (bunku na transit, spolecne socialky, bez snidane) taky 30$... obecne se da rict, ze za 40-50$ to pripomina evropskej standard...
bydleni tady stoji kolem 350-500$ za barak (2-3 pokoje)+50$ za pitnou vodu+100$ za kuchare/uklizece+600$ za 4 straze (1 den, 2 noc, 1 klid)...

jo a ta deka byla chlupata larisa... tak jsem premyslel, kolik lidi pod ni spalo a co vsechno v ni teoreticky muze zit... :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.1679 sekund.