Navštíveno 1923x

Ahoj, objednal jsem si v Německu nový foťák, v době objednání bylo uvedeno "sofort lieferbar". Poslali mi instrukce pro platbu, které jsem jim hned poslal.
Po nějakém čase se ozvali, že daný set už neumí dodat a objednávku stornují. Poslal jsem jim tedy instrukce, kam vrátit peníze. Nyní to jsou skoro 3 týdny, ptal jsem se, kdy peníze pošlou, tak přišel před týdnem mail, že vše zaurgují na účtárně. Psal jsem další mail, kdy peníze pošlou a žádná reakce.
Jde cca o 3000 EUR, o které moc nechci přijít.
Dotaz zní - netušíte někdo:
1) je v Německu nějaká lhůta, dokdy musí peníze vrátit?
2) nevíte, na jaký úřad se obrátit, kde bych jim mohl trochu zavařit nebo kde by mi pomohli tuto situaci řešit?
Díval jsem se na webu a nejsem rozhodně první. Případně to budu řešit přes právníky, ale jezdit do Německa vše řešit - starosti, čas atd...
Předem díky za každou radu :-)
V jakym obchode jsi to kupoval?

07.06.2012, 17:47 |
prohifi.cz | Upraveno: 2012-06-07 17:48:04
Ja myslim, ze to dobre dopadne, pokud bys potreboval nemeckej ucet na prevod, muzu poslouzit. Prevod pak do CR neni problem.
[ Link ]
To ses po webu podíval až ve chvíli, kdy jsi zaplatil 3000 Euro? Ajaj
A kdyz mi das do mejlu nejaky info, jmeno, cislo objednavky atd... muzu tam nechat zejtra nekoho zavolat.
2 tappaja: díky moc, hned Ti to půjdu poslat do emailu
2 Harryp: samozřejmě, že jsem hledal, ale asi jsem zadával do googlu jinou kombinaci slov a žádné problémy jsem nenašel. Když peníze pořád nebyly na účtu, hledal jsem dál a našel tyhle problémy s nima :-(
Jsem na tohle vždy opatrnej, ale ne vždy se člověk trefí...
Za 3tis. Eur to bude už docela slušný foťák :)
Snad ti brzo peníze vrátí.

07.06.2012, 21:07 |
Ghofig | Upraveno: 2012-06-07 21:07:46
5D Mark III ?:))
2 Ghofig: chtěl jsem stihnout 5D mk II + 24-70 v setu za dobré peníze, ale psali mi, že jej už neumí dodat a nabídli jej s 24-105L F4, což jsem nechtěl, takže jsem obj. zrušil. Už i z principu, protože v době objednání psali, že mají daný set fyzicky u sebe skladem, což nebyla pravda.
Teď čekám až se vrátí peníze a půjdu právě do 5D mk III :-) Je pravda, že jsem dlouho váhal mezi Nikonem D800 nebo 5D mk III, ale vyhrál Canon, přestože Nikon má lepší čip. Chci zkrátka něco, co mi chvilku vydrží - stávající foťák mám už přes 5 let.
To jde. 24-70 je dobra volba. Je to asi moje nejoblibenjsi sklo :)
Jinak pak poreferuj. Ja tu MkIII drzel na par cvaku v ruce a na prvni pokus parada.
Jinak ja nejakou dobu asi upgradovat zase nebudu. Chci se jeste letos kouknout na dovolenou a to bych pak uz asi musel okusovat stromky, kdybych nacpal jeste dalsi prachy do fotaku :))
2 Ghofig: jasný :-) Já mám nyní 20Dčko, které jsem kupoval před těmi cca 5 lety rok staré od profi fotografa z ateliéru. Občas se mi ale zdá, že neostří úplně dobře, občas lehce zazlobí řadič karty a chtěl jsem si zkusit tethered capture v lightroomu a taky se mu nechce... hodí "busy" hlášku a nic víc.
24-70ku už mám - pospíšil jsem si, abych stihnul tu starší verzi, protože o maličko ostřejší a rychleji ostřící IIka o cca 25 tisíc dražší mi nepřišlo jako dobrá volba.
Ještě chci koupit 70-200 2,8L nestabilizovanou - tu starší verzi (tuším, že tu jsi měl Ty jestli si dobře pamatuju) a pak už jenom cvakat :-)
Ale říkal jsem si, že tenhle objektiv na FF není až takový přibližovák. To kdybych chtěl něco slušného, tak jedině asi koupit časem ještě extender. Je to boj :-)
Hodně jsem přemýšlel o 7Dčku, ale co jsem tak vyčetl, FF čip umí z každého objektivu dostat lepší kvalitu, a navíc má menší hloubku ostrosti, což se mi líbilo spolu s šumem nejvíce :-) No, uvidíme, bude nová hračka :-)

08.06.2012, 08:07 |
Conan
prohifi.cz: on ten crop se zase nekdy ale hodi. myslim, ze 7Dcko na tom neni ani se sumem nijak spatne, tak by to taky nebyla spatna volba. ja jsem s nim relativne spokojeny.
kazdopadne 70-200 obcas kratka je. mam k tomu ale 2x extender, takze se s tim uz fotit da :)
a nestabilizovanou 70-200/2,8 mam ted prave par dnu novou :)
jsem teda zvedavej, jak budes spokojenej. pak hod nejake reference, at mam vyhledove o cem premyslet :)
2 Ghofig: já právě myslel, že sis koupil 70-200 2,8L, ale už tu IIkovou řadu se stabilizátorem :-)
Ten crop vím, že není špatnej. Jednou jsem byl u kamaráda, když fotil jednu slečnu a říkám si, že asi dělá detail obličeje jak byl blízko... pak jsem zjistil, že fotil celou postavu :-)
Jasně, uvidíme jak vše dopadne :-)
Fullframe je vždycky lepší, to je jasný. 5D Mark III závidím, ale já teď koupil auto a rekonstruuju pracovnu, tak focení musí počkat :-) A co se týče cropu, tak je to vždycky dvousečný. Třeba na fotbale jsem se 70-200/2.8 v pohodě, zatímco kolega s FF to má dost krátký, zatímco pevný čtyřkilo už mám moc dlouhý a kolega s FF by to měl tak akorát...
IS II by byla hezka, ale to je fakt nad limit. takze to az casem :))
Já zatím kvality určitě plně neocením ani plně nevyužiju, ale časem třeba částečně ano. Minimálně budu mít jistotu, že když na monitoru uvidím špatnou fotku, je to už pouze a jen mýma rukama a ničím jiným - žádné výmluvy :-)
Někde jsem na FF viděl lehce i výtky právě kvůli menší hloubce ostrosti. Je potřeba více clonit, což často světlo neumožňuje, takže pak to dohánět přes ISO.
Hodně mě zajímá rozdíl v kvalitě obrazu, když srovnám fotku z 24-70 z 20D a 5D na ISO 100.
Verpflichtungen zur Erstattung von Zahlungen müssen innerhalb von 30 Tagen erfüllt werden. Die Frist beginnt für Sie mit der Absendung Ihrer Widerrufserklärung oder der Sache, für uns mit deren Empfang
cize do 30dni poslat peniaze do cz mi trva povacsine 4-5dni, takze max 35dni odkedy si zrusil objednavku
Díky, uvidíme, zda se to nějak pohne... tak jako tak je to od nich hodně nefér jednání.
Muzu se ti sem nakyblovat kdyz resite nemecke pravo?
Koupil jsem v DE fungl novy stroj za ca 2,5tis evropskych, jel pro nej do frankfurtu - samozrejme po tydnu zakukal:(( prodejce ze zacatku pomerne v poho, poslal jsem mu fotky (stroj je zespodu vypaleny) a popis co to dela, nacez uz nereagoval a nebere telefony! Ted jsem mu poslal uz dost durazny mail ze to nehodlam nechat jen tak byt koupit novou vec za 2KE aby fungovala tyden, na ktery odpovedel ze jsme stroj nespravne pouzivali a nazdar..
Jak postupovat? Dovezt mu to zpatky a zavolat policii?
Jinak stroj jsem nasel na ebay, koupeno bohuzel mimo ebay - osobne..:(
Tak tu chci dodatečně poděkovat tappajovi, a především jeho přítelkyni - jejich zásluhou mám od včerejška peníze na účtu a vše se podařilo rychle dořešit :-)
2 Martyn: to je hodně smutný, a zvlášť takto v zahraničí se to řeší dost špatně :-(