Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Cetelem - kreditní karta - blbost

o Navštíveno 4292x o
o 07.06.2012, 08:42 | M.a.R.i
Ahoj,
můžete mi nadávat jak chcete, ale věřte, že si nadávám sám dost :D.

Zhruba před 2 lety jsem si vzal myčku na splátky. Byla to moje první a poslední věc, kterou se na splátky bral. Tenkrát jsem zaplatil akorát 400 za zřízení úvěru, myčka byla za nejlepší cenu na netu, tak proč do toho nejít.

cca před rokem mi cetelem poslal poštou kreditní kartu s 30000Kč. Měl jsem jí rovnou vyhodit, ale říkal jsem si, že člověk nikdy neví :).
Minulý měsíc jsem potřeboval ze dne na den nečekaně vypláznout 30k za zboží, který jsem zrovna neměl, tak jsem jí využil. No co, když do 55dní vrátím peníze, tak mi nenaúčtujou žádnej úrok. Než otravovat rodinu, tak jsem si řekl, že je to dobrá volba.
Ale ejhle, včera mi přišel dopis. Splátka 1500kč měsíčně a z toho je 69kč za správu, 476kč úrok a 50kč pojištění.
Protože jsem debil, blbec a magor, tak jsem si nevšimnul, že bezúroční období se vztahuje pouze na bezhotovostní platby a ne na výběr z bankomatu. Nechci kecat, ale když jsem volal kdysi na infolinku, tak mi tvrdili, že můžu peníze z bankomatu vybrat, pak vrátit a nezaplatím ani korunu.
Ani mi nepřišel přehled z RPSN, kolik přesně přeplatím, jak dlouho to budu platit apod.
Známý, který dělá finančního poradce mi poradil, ať se s nima zkusím na pobočce domluvit. Pak mě napadlo SOS spotřebitelů, ale nikdo to tam teď nebere.

Nemáte někdo zkušenost jak se s tím Cetelem vypořádá? Udělá nějakou slušnou nabídku a nebo prostě jim vysázím 50k místo 30k?
Ideální by bylo 30k tam hned vrátit, ale pochybuju, že to nechají jentak :/

o 07.06.2012, 08:58 | pepe689
jednoduchy zvedni telefon a doplat to :-DD proc se ptas tady,cetelem je zidarna jako provident
o 07.06.2012, 09:05 | Antonio
Radeji bych sel šlapat nez vyuzit jednu z tech "luxusnich" nabidek těchto společnosti, od providentu pres cofidis atd...
o 07.06.2012, 09:08 | M.a.R.i
njn, holt jsem debil. Věděl jsem že se mi 30k 100% do měsíce vrátí 2x,takže jsem si byl 100% jistej, že peníze jim stihnu dát. Akorát byl zásadní problém, že neumím číst a při výběru z bankomatu jsem v prd***
o 07.06.2012, 09:14 | macomb
M.a.r.i: Neznám všechny kreditky a ale valná většina z nich bezúročko na výběr z bankomatu nemá, měl ses pořádně poptat(případně pročíst obchodní podmínky)

Antonio: Není to jen u těchto "luxusních" nabídek, ale i velké banky to tak mají, prostě výber z bankomatu je rizikovější než nákup na splátky (z pohledu splácení) a tak se to společnosti snaží řešit takto( vysoké poplatky a vyšší úroky ;) )
o 07.06.2012, 09:14 | Zdenek (A)
Jo, vyber kreditkou je na palici! Moje banka je nastesti solidni a banker me pri predavani kreditky rovnou durazne upozornil, ze se mam bankomatu vyhnout velkym obloukem... Mas jedinou moznost: Zajit tam osobne a zkusit s nimi osobne licitovat. Ale sanci ti nedavam zadnou :-(
o 07.06.2012, 09:15 | dolph
ale prd.. pokud ti přišla složenka, tak na druhé straně je výpis a celková dlužná částka.. pošli jim tam to co jsi vybral .. 30 000,- .. další měsíc by ti mělo přijít vyrovnání úroků a konec.

taky jsem udělal podobnou chybu co ty :)
o 07.06.2012, 09:17 | clown
ako Pepa .. :)

ono si nevyberes .. zda HomeCredit, Cetelem a pod ..
vsade je to stejny .. u HC je RPSN 27% :)

o 07.06.2012, 09:18 | M.a.R.i
Jsem šťastnej jako pes, že mě to nakonec stálo jenom necelejch 600Kč. Infolinka fungovala až od 9h, tak jsem tam teď brnknul a opravdu to stačí uhradit s úrokem a nazdar. Pak okamžitě kartu ruším.

Nejvíc mě štve, že když jsem si kdysi bral myčku na splátky,tak jsem rovnou podepsal i to, že mi dají tuhle kreditní kartu.
Příznám se, že jsem člověk, co si většinou celý obchodní podmínky nečte. Protože bych na tom nerad strávil mládi. Ale v důsledku to mládí nad tím nestrávím, ale přibydou mi vrásky kvůli zbytečným starostem :D
o 07.06.2012, 09:37 | pepe689
no ja jim poslal rozstrihanou kartu i s kouskem lepenky s dopisem ,kdyz se nudite tak si ji slepte ,cetelem jsem jednou mel a dik.Od ty doby me info HC neotravuje
o 07.06.2012, 09:47 | P3RF3KT
pepe: tak ted kecáš :D:D
o 07.06.2012, 10:53 | Conan
Já Cetelem využívám asi 8 let?
Vždy spokojenost, vždy na nákup z internetu, kdy mají akci úvěr bez navýšení, tzn. že neplatíš nic navíc. Kreditku používám taky, na běžný nákupy, mají tam teď asi dva roky to, že když utratíš nad 10tis. mesíčně, tak ti dají 150Kč (mínus 69 vedení účtu = 81Kč) a vždy využívám bezúročného období pro splacení dlužné částky.

A nevrdil bych, že Cetelem má stejné RPSN jako HC, podle mě má HC horší varianty. Co jsem občas koukal, tak Cetelem mělo stejný RPSN jako banky na nějaký půjčky.

Takže je to jen o tom, používat správně daný fin. instrument.
o 07.06.2012, 17:04 | Borik2
jako Conan...nákup na splátky je OK, ale kreditce se vyhýbám od všech společností, protože v tom vidím past, do které bych se určitě chytnul...
o 07.06.2012, 17:27 | Docthor
Trošku nechápu o jaké pasti se tady mluví, tak když si půjčím peníze, tak snad ne zadarmo, nevim jestli já bych někomu půjčil 30k na měsíc jen tak,na a užívej si měsíc a pak mi vrať 30k ? Asi ne :-) osobně používám úvěrové karty os ČS a KB a nikdy jsem neměl problém, tedy jako zaplatit za půjčenou částku :-) Ano je to lichva,co si budem povídat, ale to je i hypotéka za "5%" :-)))
o 08.06.2012, 19:03 | Borik2
past myslím v tom smyslu, že je strašně lehké si půjčit...ale pak se něco stane a je moooc těžké vracet...jsou to takové vějičky-lehce si půjč, těžce vracej...ale každého svobodná volba
o 08.06.2012, 20:43 | clown | Upraveno: 2012-06-08 20:44:12
tak tady je to o tam, ze mesicne platis splatku 2000 a z toho je 600 vejvar, takze tak asi :)

zaplatis o tyden pozdeji 450 kc pokuta .. :) no luxus
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3202 sekund.