Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jake Ledky do bytu

o Navštíveno 1427x o
o 05.06.2012, 19:19 | xSam | Upraveno: 2012-06-05 19:20:35
Nazdar lidi,
rád bych vyměnil normální žárovky za ledky. Ale jsem totální tupec a rozumím tomu absolutní tužku, takže netuším co vybrat. Rád bych aby to svítilo stejně nebo lépe jako teď a to je můj kámen úrazu, nevím jakou watáž u ledek zvolit a ani nevím jakou barvu světla.

Mám to teď takto:
schodiště: 4 x 50W halogenky GU10 + 1 bodovka 40w E14
Koupelna 1: 4 x bodovky 40w E14
Koupelna 2: 3 x bodovky 40w E14
Jídelní stůl: 2x bodovky 40w E14

Umíte mi prosím někdo poradit?

o 05.06.2012, 19:24 | dolph
u nás hodně lidí nakupuje greenlux ledky.. zatím vše bez reklamací a ceny myslím že slušné..

jinak do koupelen bych dal studenou bílou a zbytek teplou.. studená bílá je podle mě všude jinde dobrá leda tak na blázinec..
o 05.06.2012, 19:40 | johanik
Studenou bilou ani do koupelny ne, vsude teplou. Jinak ty GU10 mám vyzkoušená se 60 smd, mám je všude po bytě a pokojenost
o 05.06.2012, 20:24 | xSam
johanik: něco takového?
[ Link ]
o 05.06.2012, 20:30 | H-Honza (M)
jako Johanik, mel jsem studenou bilou vsude, a po case mi to zacalo hrozne vadit, stejne jako to dost odchazelo, zacal jsem na nejakych noname s 3W modulama - tyhle na odkazu, prijde mi ze je to jeden smejd co se tu prodava snad pod 5ti znackama...
[ Link ]

[ Link ]

ted mam vsude i kolem baraku osram parathom a je klid... Jen jsem prisel pozde na to, ze nejsou stmivatelny :O/
o 05.06.2012, 20:59 | Mr.Scully
Já místo původních GU10 cca 25W začal kupovat LEDky z Číny cca 5W a svítivost zhruba odpovídá (je lehce nižší) a barva je "teplá bílá" a je lehce studenější než u těch původních.
o 05.06.2012, 22:53 | Pavel 528
mam k prodeji neco podobneho jako hodil H-Honza odkaz

[ Link ]

ale je to tepla bila,sviti velmi dobre
mam je po 250kc/ks

jsou nove a mam 9ks
o 06.06.2012, 08:00 | johanik
Mám taky čínu cca 5 USD za kus - [ Link ]

svítí mi cca 3-4 roky abosultně bez vady
o 06.06.2012, 09:41 | Ravo
Ohledně teploty jedině teplou bílou (co nejvíce do žluta) - studenou bílou bych si dokázal představit maximálně v kuchyni na lince (a i tam jsem si dal teplou bílou). Prostě pro pocitovou pohodu je potřeba co nejteplejší světlo, nežijeme někde v márnici, nemocnici nebo chladícím boxu.

Odhledně dodavatelů z eBaye atd je to celkem jedno, spíš je důležité si ohlídat výrobce čipů - Cree, Epistar dobré zkušenosti. Taky pozor na driver (elektroniku), někteří mají jen do 230V max. (na TW je jmenovitých 220V) a naše síť má mnohdy vyšší napětí - můj případ, měřím běžně 244V při našich jmenovitých 230V (ano je to možné, eON umožňuje dodávky +6/-10% [ Link ] )
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3448 sekund.