Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Natahování omítek - diskuze :-)

o Navštíveno 38466x o
o 05.06.2012, 08:32 | Freerider
Brácha od švagra natahuje všechno lepidlem a perlinkou a na to natahuje teprve omítku. Když jsem se ptal, co ho k tomu vede, tvrdil, že se to tak dělá, že bez perlinky to bude praskat.
Nikdy jsem to tedy neviděl (čímž netvrdím, že to neexistuje), ale přijde mi to divný.

Lepidlo, perlinka a omítka - to je neskutečná finanční rána a mám za to, že když to tím lepidlem uzavře (ytong), budou s tím problémy skrz prodyšnost, nebo ne?

Já dal na radu zkušenějších a natáhl jsem to na napenetrovaný podklad sádrovou omítkou.
Nejhorší bylo broušení ytongu (sice jsem to měl rovný už původně, ale sem tam nějakej hrb lepidla, jak se zdily tvárnice.
Natáhl jsem na podzim cca 10m2 v docela exponovaným místě - schody, po kterých se chodí a jsou kotveny do těch stěn. Nikde ani vlasová trhlinka, nic, co by nasvědčovalo tomu, že by to mělo prasknout. Když jsem potřeboval oškrábnout tu omítku ze špalety, nešlo to dolů ani za prase.
Takže jsem to natáhl celý (tzn. i když to bude třeba blbě, nic s tím už nenadělám :oDDDDD)

Ale spíš by mě zajímaly názory.

Free

o 05.06.2012, 08:50 | vinzek fa
popraska vsechno jen to je zpusobeny casem vlhkosti a podlozim -)jak si barak seda tak to praska jedine ze bys to svarol ze zeleza -))
o 05.06.2012, 08:50 | Freerider
:oDD dobrá hláška :oDD
o 05.06.2012, 09:00 | Lucni.konik
Nevím, jak u ytongu,......u Heluzu sme nedávali.....jen na stropy, ale rozhodně né lepidlem na vnější omítky, ale vždy lepidlem určeným pro vnitřní omítky.

jinak:
[ Link ]
o 05.06.2012, 09:07 | /// MiŠeL ///
Lucni.konik: co to je :-DDD
o 05.06.2012, 09:11 | Lucni.konik
....to je člověk neznalý řemesla, který si musí dělat omítky sám..........jak jsem na něj vzpomínal, když jsem lepil dlažky(aniž bych to někdy předtím dělal).
:-)
o 05.06.2012, 10:55 | giuseppe
vše pracuje, praská - s perlinkou se to dá zmírnit. Takže za mě perlinka, lepidlo, omítka a na okna umělohmotný lišty a do nich natáhnout omítku, právě z důvodu praskání - mám osobně vyzkoušeno;-)
o 05.06.2012, 11:16 | sprath
Tak tak. Je lepší natáhnout perlinku do lepidla a pak fajnovou. Dýl to vydrží bez praskání. Časem to ale stejně bude chtít přepucovat, protože se tvárnice zvýrazní prasklinami. Ať už chceš nebo ne. Navíc přes perlinku nejsou praskliny tak velké a není s tím potom tolik práce.
o 05.06.2012, 11:29 | Freerider
Hmm, to není pozitivní zpráva. Nicméně, máte zkušenosti, po jaké době se objeví první praskliny?
o 05.06.2012, 11:41 | thepyroman
konik :D:D hele potrebuju antahnout par zdi, nechces si prividelat a pripadne zanadavat?:D
o 05.06.2012, 12:05 | Zephyr
taky dávám perlinku
o 05.06.2012, 13:14 | Pekys
já dával perlinku jen na zdi, případně stropy, kde hrozilo, případně už se projevilo, praskání předtím. Strop měl prasklinu po celé délce. Perlinka to zatím drží 5let a není tam ani vlasová trhlina. Zdi jsem jednu vynechal, a vlasovka tam je, objevila se cca po 2 letech, a jedná se o venkovní zed. Vnitřní příčky jsou bez problému bez perlinky, bez prasklin. Takže je to jen tím jak moc barák a hlavně to konkrétní místo pracuje. Perlinka to udrží, resp. bych řekl, že ten tlak přesune jinam, na nejslabší místo.
o 05.06.2012, 16:33 | DaveF
Mám kousek zdi z ytongu, která předěluje prostor a dal jsem tam taky jen sádrovou omítku bez perlinky a jemně to taky popraskalo. Výsledek je sice slušnej, ale práce byla amatérská, tak je možný , že jsme tam třeba něco udělali špatně...
o 05.06.2012, 17:51 | jura.j
každopádně penetrák , perlinka do stěrky , penetrák , fajnová na dvakrát a zapucovat.
já mám v perlince celý barák , kolem rožků špalet se to tuplovalo , lišty kolem oken super věc, enom strop mám nahrubovaný na miakách a zafajnovaný.

co se týče peněz za tů perlinu a lepidlo , podle mě je to jedna z věcí , kerý ně na baráku přežijů , a dívat se negde na to , že ně to praská , protože by to kdysi stálo moc peněz - rači přikůpím a mám pokoj.

foto k příspěvku  od jura.j

o 05.06.2012, 18:45 | Tomas
Nechcem vyzerat ako tupec, ale nemate niekto foto tej listy okolo okien? Idem menit okna a rad by som mal v tom jasno a nechcem sa spoliehat na firmu co to bude robit. Dakujem.
o 05.06.2012, 20:14 | giuseppe
Tomas: okenní lišta fasádní bez perlinky

foto k příspěvku  od giuseppe

o 05.06.2012, 20:14 | giuseppe
Tomas: okenní lišta fasádní s perlinkou

foto k příspěvku  od giuseppe

o 05.06.2012, 20:16 | Tomas
Super, uz som v obraze, dakujem.
o 05.06.2012, 20:24 | Alííí
Mám vbaráku asi 900 m2 omítek, a perlinku jsem dával jen přes komín, ave sprcháči. Jinak všude "jednovrstvá omítka", kterou Ytong doporučuje. Tak se mě zeptejte za 10 let, kde mi to popraskalo... :-D
o 05.06.2012, 20:29 | Tuner#2
Lepidlo s perlinkou je na Ytong a kor na obvodové zdivo blbost.

My nakonec děláme 651čkou a přes to 1mm 160tku štuk a perlinku jen přes nenavázané rohy, istalace a překlady. Má to takhle kamarád už 3 roky a bez problému. Jinak praskání je hlavně tím, že každej postaví a omítky dělá do měsíce po hrubé. My postavili loni v létě, přes zimu to total vymrzlo (praskli lehce dvě příčky jak se vypracovala deska) a teď vím, že už se to nehne a nebo jen minimálně.
o 06.06.2012, 20:24 | Alííí
Přesně tak.
Mně pukla jedna věncovka zvenku (ytongovej kraj), kde si sedla střecha. Jinak klid.
o 07.06.2012, 10:46 | giuseppe
Automaticky jsem bral zdivo + vrstva polystyrenu:-) nenapadlo by mě tam nedat polystyren - s tím nemám zkušenosti. Ale jakmile tam je polystyren,tak se dle mého bez perlinky a lišt neobejdeš;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3914 sekund.