Navštíveno 2139x

Mám vcelku dobrou nabídku na brzdovou sadu ( kotouče, desk ) od TRW. Kolega tvrdí že neporovnatelná kvalita oproti třeba Ferodo. Já si myslim že pokud TRW dělá ND na auta stejně jako alu kola ( jediný výrobek který od TRW znám ) tak to na auto určitě nechci. Chtěl sem sáhnout o kompletu od Ferodo. Potom pro mne ještě celkem zajimavě vychází sada od Pilengu.
Dotaz zní teda který z těchto tří vybrat. Jak řikám já osobně se přiklánim k Ferodo. Možná proto že na všech autech sem vždycky kupoval ferodo jak desky tak kotouče a nikdy žádnej problém.
i přes plno pozitivních hodnocení na TRW, mám s kotoučema a destičkama naprosto katastrofální zkušenost ..
už nikdy si od TRW nenechám dát nic na auto ...
kotouče po 3000km zkroucený, z destiček padaly kousky bordelu, který se zapejkal do laku kol, nešlo nic umýt ani vyhlášeným alu clearem, při troše otřejší jízdě se okamžitě kouřilo z blatníků a auto nebrzdilo
teď mám desky Textrar a naprostá pohoda, špinění normální které jde umýt jen vodou
Teď mi do mejlu přišlo ještě toto: Firma TRW LUCAS vyrábí pro celý VW GROUP. Tak si udělej představu. Bude lepší, když si koupíš Ferdo, které se vyrábí v Polsku.
ono je to vsechno od jednoho vyrobce delaji to tu v jablonci -)) jen pokazdy pouzijoi jinou smes co de do origo dilu pro automobilku je jinej matros nez to co de do nahradnich dilu -)) posli desky do trw na oblozeni a uvidis ze to bude uplne neco jineho nez co koupis v kely a pod..
nechci nikam nic posílat potřebuju něco z toho koupit :-D
TRW za mňa nikdy viac :-)
| P3RF3KT tu kvalitu co ti naladej na miru malokde koupis
kup originál, ve výsledku se to vyplatí
kotouče Pilenga - pro běžný provoz mohu max doporučit, poměr cena/výkon skvělá. Chce to pak ale odpovídající desky, odzkoušeno mám od zákazníků kombinaci se Samko, Ferodo řada Premium, ATE. Naopak Icer nebo Ferodo Target dost často pískaly.
Ja sem slysel jen chvalu na Galfer kotouce,jezdi na ne i N auta zavody a kombinace desek ds2500,nebo lepsi Carbon LoraineCR5+.Tohle bude ma dalsi kombinace. Jinak TRW jezdim jak kotouce,tak desky vpredu i vzadu na impreze a sem po nenarocnem pouzivani spokojeny,jen pri slabsim pribrzdovani popiskavaji.
kotouče Pilenga mam od šestikuleho na svým tipu (2.8 8v -momentálně v přestavbě na 16V smenším upgradem na 230PS), desky ATE zadek a předek Racing DS 2500 .. nemizej, žádný pazvuky, kotouče se nekroutěj a auto brzdí jak prdlý... mylsím že v tý době, kdy sme ej kupoval sme lepší v poměur cena výkon nemohl koupit.. celej set kotoučů mě tehdá vyšel na necelý 4000,-
TRW - prvovýrobovej dodavatel stejně tak jako ATE, kvalita tam musí bejt... kdo říká že to sou šmejdi, asi žije v jiným levelu... na AR mam kombinaci TRW a ATE a nejde to uštvat, přitom to brzdí líp jak některý kombinace
a popravdě kdo zkoumal destičky galfer, ate, TRW, Jurid, tak i když na tom je potisk třeba ATE tak tam je drobným písmem vytlačeno Jurid:)
to samý třeba kotouče AP... leze to ze stejný fabriky v Miláně jako brembo... jen za jinou cenu
přesně tak... mám na Cívovi už druhé kotouče Brembo Easy Check v krabici AP :)

04.06.2012, 16:35 |
Draxx Mam na aute TRW brzdy komplet a uz aby byly v riti. Staci parkrat zabrzdit a uz smrdi jak kdybych zavodil a nejak pozitivni pocit z brzdneho ucinku tez nemam.
TRW a šmejd? Tak to pobavilo :))
Naopak mám špatnou zkušenost s obyčejným Ferodem, dost často se jim separuje brzdové abrazivum od podkladového plechu.
T#2: tak buď rád, že ti to funguje ...
chlapci na dílně taky nevěřili do té doby než jsem jim ukázal co to udělalo s kolama a nechal jsem jim ty kola umýt ...
a auto s tím fakt nebrzdilo
Mám je na spotřebáku na předku a kola jsou klasicky černý zaprášený, ale umejt to vždy před uskladněním na zimu jde i zevnitř. Na Žlutce je jezdím na zadku, je to origo díl na ty třmeny z Octavie co tam mám. V předu jedu ATE desky, jsou lepší za tepla než ty Lucasy. Lucasy/TRW naopak brzdily líp za studena, ale to na Žlutce nepotřebuju.
Rekl bych,ze radit cokoliv z druho vyroby je tezky.I tady,co nazor to v podstate jina kombinace:) Ja mel treba na alfe kotouce a desky Bosch a podle me nebyli spatny.Predtim jsem tam mel nejaky desky ktery proste vubec nebrzdili a byli drazsi nez ty Bosch.Jinak TRW jsem mel horni ramena na alfe romeo 156 a silentbloky po 8000km total KO....takze podle me nejlepsi volba je origo!