Navštíveno 1607x

1. když udělám HARDRESET, tak ty aplikace, co jsem měl zakoupený, lze pak znovu zadarmo nainstalovat nebo ne?
2. při prodeji tel. a ponechání tam placených aplikací, tak budou tomu dotyčnému fungovat? Jsou vázány na tel., že, a ne na účet u google? :-)
3. kde všechno a co vymazat v tel. při prodeji, když bych to neřešit HARDRESETem?
Díky

03.06.2012, 12:44 |
hanx 1. ano
2. ano
3. jednodušší by bylo udělat hardreset, znova ty aplikace nainstalovat a potom jen odebrat účet. Nejsem si teď ale z hlavy jistej jak přesně ten účet odebrat.
super, díky, přesně jak jsem si myslel :-)
No, bude to něco, mám tam tak 280 aplikací, než vše sepíši, zkontroluji co je a není placené, mám tak 1-2 dny co dělat :-D

03.06.2012, 12:59 |
hanx Akorát bych nejdřív vyzkoušel jak ten účet odebrat a podíval bych se na nastavení google účtu jestli odtamtud jde odebrat ten telefon. Sice by bylo nelogický, kdyby to nešlo, ale stejně bych se radši juknul.

03.06.2012, 13:04 |
AR tak factory reset a prodat tel tak jak vyšel z fabriky ne? Novy user pak ty appky nebude mit zadarmo, leda by měl tvůj google učet. Co vím tak appky jsou vazane na usera ne tel.
Jasné, to pak proběhnu všechno, stejně navíc pak změním heslo k účtu a bude klid, kdyby náhodou :-) Tel. odebrat nejde, co jsem koukal na play, dělá to automaticky

03.06.2012, 13:10 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2012-06-03 13:14:58
já právě myslím, že jsou vázaný na tel. ne účet ne? A kdyby ne, tak tedy si já pak mohu do nového tel. nainstalovat ty již zakoupené zadarmo?
Co se třeba prodává licence na sygic navigaci - "Licence je na jedno zařízení, v případě opravy telefonu a změny IMEI dostanete na základě předložení servisního protokolu novou licenci.", tak je tam psáno, že je to pouze pro ten jeden daný tel. takže právě myslím, že se to váže k tel. a ne účtu?
Pokud k účtu, tak není co řešit, pokud k tel. tak to tam klidně nechám nainstalované, zase mi jde o kulové...

03.06.2012, 13:38 |
Tendr Tak ted jsem zmaten, ale měl jsem za to, že je to taky na přístroj, neb hry a aplikace, nevím jestli všechny, jsou upravovány pro konkrétní modely telefonů, takže co ti šlo na jednom, by nešlapalo na jiným, atp..
Teď jsem četl na nějakém fóru, že je to k účtu, i když tedy fakt nevím, zda tedy půjde lze pak instalovat do nového i ty placené bez nutnosti nové platby...?

03.06.2012, 13:57 |
vomy7 Pokud nechceš sepisovat všechny aplikace, který máš nainstalovaný, tak použij aplikaci AppSaver. Zálohuje ti nainstalovaný aplikace;). Jen nevím jak to je s placenýma apk, ty nepoužívám.;)
jenže k čemu, když mám teď Desire Z s A 2.3.3 a prodávám ho a pak budu mít Galaxy S III a A 4 Ice Cream, takže stejně budu muset aplikace nově nainstalovat....
Na Play.google.com mi to ukazuje jen 6 stránek s aplikacema, takže to budu muset projet asi růčo v tel.

03.06.2012, 15:15 |
vomy7 Tak to nevim jak by to fungovalo při přenosu na jinej tel. :))
pokud mas v telefonu nastaveno, ze se ma zalohovat nastaveni do google uctu, tak kdyz udelas hard reset nebo se prihlasis na jinem telefonu, tak ti to ty nainstalovane aplikace nabidne znovu...

03.06.2012, 18:26 |
xSam Aplikace jsou samozřejmě vázané k účtu.
Na jiný tel tedy přenést nejdou, pokud tam nenecháš aktivní svůj účet.
A přihlášení (nastavení) toho účtu, pod kterým byly instalované poprvé, lze nainstalovat již jednou zaplacené do nového tel. zadara? :-)

03.06.2012, 18:32 |
xSam Jasně, dokonce Ti market nabídne apps, které jsi již měl nainstalované, a to jak placené, tak ty zdarma.
03.06.2012, 17:42 | Ghofig - to je kde přesně, to nastavení zálohování do google účtu?

03.06.2012, 18:36 |
xSam To se nenastavuje nikde, probíhá to automaticky.
Otevři si market, vyvolej menu a vyber položku My Apps a pak dej všechny a budeš tam mít všechny aplikačky co jsi kdy nainstalil...

03.06.2012, 18:39 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2012-06-03 18:46:04
mám jich v tel. kolem 280... V záložce play.google.com Moje aplikace mi to ukazuje dle abecedy, ale končí to jen u P a dále už nic, jede od znova :-( A záložka Moje objednávky to ukazuje těch 6 stránek :-(

03.06.2012, 18:45 |
xSam Zajímavé, já mam jen nainstalované a pak všechny a mam je seřazené podle data stažení.
280??? Tak to je masakr,proboha na co???
HIGHTOWER:
defaultne je to zapnute. z hlavy to nevim a nemam tu ted telefon :))
mmch poslal jsi mi ten balicek?:)
používám telefon prostě na vše, proto mám taky dat. tarif pro NTB - 3 GB měs. :-) Nejsem člověk sedící v kanclu u PC, ale v autě a tak prostě pro komunikaci, navi, mapy atd. používám jen tel.
280 je aktuálně, celkově jsem nainstaloval tak 500 aplikací, než jsem otestoval a dobré si nechal... Nevidím na tom nic špatného, nejsem uživatel, který má tel. s androidem a k tomu žádný dat. tarif a nebo jen 150 MB za měs., neb to mám na den...
Ještě neposlal, nestíhám, škola skončila, ale zase řeším soukromé věci, tak prostě nestíhám, se z toho snad nikdy nevymaním... :-(
Skoro závidím bezdomáčům v létě, ty neřeší v podstatě nic...

03.06.2012, 19:04 |
xSam Já to neodsuzuju, jen si to nedokážu představit.
Také telefon používám na všechno a aplikací mám maximálně 35.
jen na ploše mám 7 x 16 aplikací a něco z toho jsou složky s více aplikacemi :-)
No uvidíme, co to udělá, až budu mít new tel. :-)