Navštíveno 10227x

Zdravím všechny místní fotografy. Dnes jsme si udělali výlet do opavského arboreta. Jelikož máme doma ultrazoom Olympus vzali jsme ho sebou a fotili, přítelkyně je co se týče focení lepší a poradila mi že květy mám zkusit fotit supermakrem a tak jsem i udělal. zalíbilo se mi to natolik, že jsme se rozhodli, že do budoucna pořídíme větší lepší fotoaparát a myslím že zrcadlovka by byla to pravé. jenže jak jsem psal už v nadpisu jsme amatéři a nevíme co by pro nás bylo to pravé. V podstatě foťák sebou bereme na dovolenou, výlety oslavy atd. Chtěli bychom přístroj který bude i do budoucna stále použitelný tzn. až se sním naučíme určitě budeme dále laborovat takže aby se dali měnit objektivy a další příslušenství. Na značce až zase tolik nesejde ale raději nějaký z fotoznaček takže Nicon, Canon, Olymupus, Fuji a já nevím co ještě. Cenu nepíši záměrně jelikož nevím v jaké cenové kategorii stojí tyhle přístroje za zamyšlení. Předem moc děkuji za jakoukoli radu, popřípadě nasměrování na tu správnou cestu ke skvělím snímkům
Nikon D3100 / 5100 / 5200 zalezi na financich, objektiv 18-105 popripade jen telo a objektiv k tomu podle toho co te bavi fotit
děkuji za tip cenu jsme si nahodili cca max 20000.- pro začátek jakoby na přístroj a až se sním naučíme dokoupíme příslušenství
Nikon D5100 a nebo bych asi cekal na Nikona D5200, nebo koukal na Canon 600D, ale ten se asi do rozpoctu s nejakym schopnym zoomem nevleze. Takze podle toho co budes fotit bych vzal treba jen telo a dokoupil nejaky treba mirne jety lepsi objektiv.
Při takovém cenovém limitu bych šel kouknout na Paladix.cz a našel si tam lehce použitej Nikon D90 se setovým objektivem 18-105mm, kterej se tam dá sehnat třeba za 13.000,- a za zbytek pořídíš makro na kytičky, třeba sigmu 105mm f2,8 dá se tam sehnat za tu sedmičku a máš do začátku hodně slušnou výbavu. Taky mám rád kytičky :o)

pochlubím se taky tedy :) foceno ultrazoomem Olympus SP-600UZ za použití supermakra jinak 323Marty díky za tip určitě kouknu

[ Link ] líbí se nám třeba tohle ovšem trochu nás zarazila nízká cena. Poraďte zda je to dobrá volba nebo v čem je zakopaný pes co se týká té ceny
ještě se chci zeptat co znamená 7, 10,11 autofokus
zadny pes neni, to je uplne ta nejnizsi trida co Canon nabizi, a jeste stary model, nahrazen aktualne 1100D a oba jsou to desny plastaky. oproti tomu ten Nikon D3100 vypada o dost lepe za podobne penize

03.06.2012, 20:49 |
C...arlos | Upraveno: 2012-06-03 20:51:51
Za mě jednoznačně NIKON D90, tak jak poradil marty, přeci jen to není základní řada jako ta 1000D. vím jsem nikoňák, takže je můj názor jednostranný, ale nepsal jsi, že preferuješ nějakou určitou značku. Ta 90ka je všeobecně známá a myslim, že hodně chválená
Případně doporučím D5100, máme ji v práci a na výklopný displej se da hodně rychle zvyknout. Navíc ovládání dobrý, výstup také a cena je taky zajímavá.
a proto jsem tady a ptám se Vás zkušených. Dnes jsme ještě narazily na Nikon D5100 + 18-105 mm VR v ceně kolem 20000.- ovšem je tady ještě ta D5200 takže nevím asi zítra zajdu do nějakého obchodu a ošahám si je ať vím do čeho jdu:) ještě tedy co znamená hodnota toho autofokusu?
a Nikon D90 je jakoby vyšší řada než ta D.... ?
nebo v čem je hlavní rozdíl Pořád berte prosím v úvahu že jsme amatéři tak abychom ho zvládli po rozbalení alespoň složit dohromady:)

03.06.2012, 20:58 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-06-03 20:59:11
D5200 > D5100 > D3200 > D3100 > D90 bych to asi videl ja. D90 uz je tezkej nekolikaletej run out i kdyz stale vybornej. FUll HD video nebo Live View bych od nej ale necekal. Byt tebou jdu do te 5100, 5200 bude lepsi urcite, otazka je jaka je/bude cena.
Proff: Ted neřeš jak který vypadá.. Ale řekni mi rozdíl mezi 1000 D,1100 D a Nikon D3000,D3100.. Ja sem totiž pořád nakloněn pro Canon..
Nebo takto.. Který bude se zákl.setákem lepší? Canon s 18-55 is či Nikon a jeho 18-55VR..

03.06.2012, 21:43 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-06-03 21:46:27
tak to si muzes najit na kteremkoliv internetovem obchode ty rozdily
[ Link ] [ Link ] edit: nejlepsi bude se setakem 18-105, 18-55 je znouze ctnost, rekl bych ze asi ale Nikonni bude lepsi.
setak vzhledem k cene tak nikon 18-105 nema u kanonu konkurenci.trosku lepsi volba ale znatelne drazsi je 16-85 nikon.k 18-55 je dalsi sklo temer nutnosti.Jinak za me urcite aktualne D5100 s 18-105 akorat za rozumny prachy prakticky neni k dostani. odpovidajici cena je kolem 17k.popripade pockat na D5200 ale jak pisi nahore kdovi kdy bude nebude.
Od canonu ekvivalent EOS 600D trebas se setakem a casem dokoupit 70-200 L F4 ktery byva jety za 10k bez stabilizatoru. Je jich spousta na paladixu.
D90 uz je vazne tezce vybehovej model sice velmi slusnej ale z D5100 lezou proste kvalitnejsi data.
Nikoní 18-55 není lepší než Canoní 18-55, je zhruba stejný. Pokud budeš vyloženě váhat mezi dvěma analogickými nabídkami Canon/Nikon (lowend + 18-55), tak je vcelku jedno, co vezmeš. Pokud budeš chtít univerzální objektiv, tak Canoní alternativa k Nikonu 18-105 je dražší a je lepší vzít Nikona. Pokud naopak budeš chtít později investovat víc, tak třeba u teleobjektivů je výhodnější Canon. Atd. Beztak si všimni, že ti tady každý radí tu značku, kterou má sám doma.
Pokud je tvým současným limitem 20 tisíc, tak klidně jdi cestou toho Nikona 5100/5200 + 18-105VR. Makro objektiv nemá v tuhle chvíli moc význam, nevyfotil bys s ním stejně nic, je to specifický obor a je lepší se napřed naučit fotit lehčí věci.
Jen podotknu, že výhoda D90 oproti D5100 je ostření v těle, takže se dají použít i starší objektivy bez vlastního motorku, což myslim není k zahození. Jinak doteď tady nepadlo vysvětlení těch čísel u autofocusu. Dle mého je to počet zaostřovacích polí. Samo čím víc, tím líp, já jich mám 39 a je to fajn. Je to lepší pro kompozici se stativem atd...
my objednali nikona d3100 + 18-105vr, cekacka sice 2-3 týdny - prý je vypadek v dodavkach skel 18-105, ale myslim ze na takovy to domaci (amatersky) zvykani to bude dobry .)

05.06.2012, 13:05 |
Bucci opět se budu opakovat: na internetu si specifikuj několik modelů, který splňujou tvoje požadavky (rozlišení, display, funkce, ostřící body, video, atd....) vyber od několika značek (Nikon, Canon, Pentax, Sony) - skoč do kamenného obchodu a každej z tebou definovanejch modelů si osahej, vyzkoušej pár snímků, poptej se po akcích (většinou dávaj třeba set + delší sklo atd...) pak až vybereš konkrétní model, co chceš, vrať se na net a hledej nejzajímavější podmínky