Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zelené papírové C,aneb jak odjet z bazaru?

o Navštíveno 1447x o
o 30.05.2012, 16:23 | Jaklik
Ahojky,jak funguje takové to zelené papírové Cčko?Hlavně mě zajímá jak je to s pojištěním a v případě nehody.Ví někdo? Díky.

o 30.05.2012, 16:50 | DaveF
Když jsem kupoval dovezenou ojetinu, tak po mě chtěl prodejce vidět, že mám uzavřený pojištění, napsal si to do nějaký knihy a dal mi tu převozku.
o 30.05.2012, 16:51 | DaveF
tzn. musel jsem mít normální povinný ručení
o 30.05.2012, 16:53 | Jaklik
Nevím jak to myslíš,jestli ho uzavřít předem na nový,nebo povinný z mího nynějšího auta?
o 30.05.2012, 16:55 | johanik
Samozrejme uzavřít na to dané auto :-)
o 30.05.2012, 16:56 | endru.ondra
Většina bazarníků když maj, tyhle papírový značky tě udělaj pojištění na místě. A pak si můžeš v klidnu udělat pojištění ty sám ale na odjezd se to vyplatí.
o 30.05.2012, 16:56 | DaveF
No musel jsem si samozřejmě uzavřít nový povinný ručení na to kupovaný auto. Vzhledem k tomu, že jsem si pro auto jel až pár dnů po tom co jsme se dohodli, jsem si zašel do svý pojišťovny s kopií TP a tam jsem si to pojistil. Jinak samozřejmě každej bazar ti rád pojištění prodá :-)
o 30.05.2012, 17:02 | Ravo | Upraveno: 2012-05-30 17:08:09
normálně mít povinný na VIN (který sis určitě dopředu vyžádal aby sis auto proklepnul), protože číslo té zelené značky v momentě nákupu nevíš (i kdybys věděl, tak ho přece pak nebudeš měnit když při registraci dostaneš jinou).
Mě tu zelenou bazarník dal a nemusel jsem mu prokazovat že to mám pojištěný (ale byl bych blbej kdybych neměl) - je to jen moje věc, bazarník je pro případ popotahování ČKP krytý smlouvou o prodeji.

Já takovýhle "hurá-akce" řeším přes Direct. Auto si pojistím třebas hodinu před tím než si pro něj jedu s měsíční splátkou, tu zaplatím přes online banking. Zelenou kartu si vytisknu z mailu.
Když si to auto vezmu, tak si ho pak pořádně (=levně) pojistím někde jinde a Directu to vypovím (ze zákona máš právo myslím 2 měsíce od uzavření to vypovědět). Oni mi vrátí poměrnou část, za těch pár dní co to bylo u nich pojištěný je to skoro celá částka co jsem zaplatil.
Když si ho neberu, tak pojištění zruším, protože jsem to nekoupil a opět vrací Direct peníze.
U Directu je všechno online, takže je to šupec a to že jsou relativně dražší nevadí na těch pár dní, který musím mít u nich pokrytý.
o 30.05.2012, 17:16 | P3RF3KT
Tak třeba já je rozdávám i bez pojištění :) Jakmile auto nemá značky dostane od mě zákazník zelenou papírovou a frčí. Jestli pojištění má či nemá už je jeho problém
o 30.05.2012, 19:10 | Jaklik
Jak je to když auto má české značky?
o 30.05.2012, 19:35 | Tendr
Dyt to ted perfekt psal... je jedno jestli je na značkách či ne. Já takhle koupil auto normálně na českejch v áčkách.. Odjel jsem nepojištěnej. Druhej den jsem to pojistil a třetí den mě sestřelil dědek s novou Pandou.. Už bych to znova neudělal.
o 01.06.2012, 07:28 | P3RF3KT
jojo odjet si mužeš jak chces, s pojištěnim či bez. To už je tvuj boj.Samozřejmě tě většina bazarníků bude do pojistky tlačit protože z toho maj další kšeft. Ale jak řikám já i přesto že jako autosalon 3 značek máme smlouvu se všema pojištovnama to nenabizim protože to nemame nijak extra výhodný tak ať si to každej pojistí kde chce. Jen se zmíním o tom že to umíme a ať už si zákazník dělá co chce :) Samozřejmě je dobrý to pojistit protože pak se ti muže stát to co psal tendr a si v prdeli. 14 dní máš na to pojistku bezduvodne zrušit takže v tom problem nevidim.
o 01.06.2012, 09:04 | Rudi
perfekt - nejenom 14dní, ale dokonce 2 měsíce
o 01.06.2012, 09:12 | P3RF3KT
Dokonce já řikám 14 dní :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3304 sekund.