Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Propojení AV, TV, MMC, X360

o Navštíveno 1428x o
o 30.05.2012, 14:47 | Losky
Ahoj, mám receiver Pioneer VSX-821
[ Link ]
a starší plasmu Panasonic a fungovalo to tak, že když jsem zapnul TV, automaticky se zapnul receiver a zvuk šel přes repro. Propojeno pomocí HDMI. Ale upřímně si už nepamatuju, jestli zvuk byl veden zvlášť přes stereo cinche.Po přestěhování jsem to teď zapojoval znovu a nastal problém. Když zapnu TV, AV se nezapne.
Propojení: MMC a XBOX zapojen pomocí HDMI do receiveru. Z receiveru pomocí HDMI (monitor out) jsem natáhl kabel do HDMI1 na TV. Rád bych uvítal, že když zapnu MMC,zapne se i receiver. Případně když zapnu xbox, zapne se AV. Dá se to tak nastavit?

o 30.05.2012, 15:13 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-05-30 15:14:10
Nastavit se to obecná dá, ale já tyhle kraviny vždy vypínám. Nesnáším, když vypnu satelit za účelem poslechu rádia přes receiver a on se vypne! Dle mě to není zjednodušení obsluhy, ale zhoršení. To samé zapnu TV jen na zprávy či počasí a nechci zvuk přes bedny a ono to zapne i receiver. Mnohdy se to chová nevyzpitatelně a proto všechny tyhle HDMI ovládací protokoly vypínám a je klid...
o 30.05.2012, 19:03 | Mr.Scully
Není na to třeba HDMI 1.4? Mám taky starší plazmu, receiver Onkyo a vždycky mě štve, že to musím všechno zapínat a nezapne se to najednou. Ale pochybuju, že to nějak jde. Možná teď s novou plazmou už to bude chytřejší.
o 30.05.2012, 23:48 | Tuner#2
HDMI 1.4 musí být kvůli zpětnému zvuku z TV do receiveru (už nemusí být 2 cinch či optika a vše jede po HDMI tam i zpět) ale ovládání musí umět i HDMI 1.3 je to vlastnost protokolu. Musí se to v menu TV a aAV receiveru správně nastavit (vyzkoušej různé kombinace). Jak říkám tohle jsem nikdy moc neřešil, neb děláme složitější systémy a tam je to velmi nežádoucí...
o 31.05.2012, 17:51 | Losky | Upraveno: 2012-05-31 17:51:46
Tuner: HDMI funguje obousměrně? Tedy 1.3, protože moje tv nepodporuje 1.4. Protože když zapnu TV a AV a dám režim TV/SAT, tak zvuk žádný ven nejde. Pokud dám cinche na TV OUT a do AV (TV IN), tak zvuk jede.
o 31.05.2012, 18:12 | Tuner#2
Čti co píšu... U 1.4 funguje zpětný zvuk z TV (není třeba 2cinch ani optika) u 1.3 je smolík.

U 1.3 i 1.4 by mělo fungovat to ovládání u obou.
o 01.06.2012, 19:55 | Losky
Tuner: Četl jsem dobře, ale radši jsem se ujistil:)
o 01.06.2012, 23:09 | Tuner#2
;))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5723 sekund.