Navštíveno 2770x

Chtěl bych se Vás zeptat jakou byste doporučili autosedačku?
Syn bude mít za chvílu rok a má 10Kg.Momentálně ho vozíme ve vajíčku Maxi Cosi, která je do 13Kg.Tak se pomalu díváme co koupit, ale je toho děsně moc a každej říká taky něco jinýho.
A ted otázka co vzít?Podle mě je lepší vzít ted 9-18kg a až doroste tak 15-36kg že?
Někdo bere rovnou 9-36Kg což mě příde, že to asi nebude moc pohodlné a hlavně bezpečné..
A pak otázka jestli brát sedačku rovnou s Iso fixem?V Autě mám ISO fix takže by se to do toho dalo zacvaknout že?Momentálně máme sedačku(vajíčko)připevněnou pouze pásama.Isofix základnu sme tenkrát nekupovali.
Tak co myslíte?Máte nákej typ?
Musí být bezpečná a pohodlná.
Děkujem:)

28.05.2012, 21:57 |
DaveF doporucuju Romer s isofixem, jen cena byla 6-7tis

28.05.2012, 22:07 |
JR Sedacku kupuju podle toho jak malej roste a sam si tim delam radost. My jezdime cela rodina v Recaru :)
Není tak dlouho, co se to tu řešilo ;) Jinak jsme původně chtěli taky 9-36, ale nakonec jsme raději volili variantu 9-18 a později 15-36 ;) Jinak vybíral bych převážně Römer/Britax, Cybex a Maxi Cosi ;) Vajíčko jsme měli Cybex a teď máme Römer Eclipse 9-18 bez ISOFIXu a spokojenost ;) Stojí cca polovinu toho co sedačka s isofixem, tak to už je potom na zvážení ;)
[ Link ] my máme táhle a cajk - Maxi Cosi Tobi
třeba na dTestu vedou ty Römer - ale beru to jako info, koupil jsem podle dTestu odstrkávadlo - nejlepší v testu a zklamání maximální .o(

28.05.2012, 23:59 |
muSlim | Upraveno: 2012-05-29 00:04:06
Máme tiež Maxi Cosi Tobi, 2011-ku a spokojnosť až na jeden detail a to ten, že som videl autosedačky (lacnejšie, noname shity) ktoré sa dali dať viac na ležato, v prípade že malá zaspí v aute... Okrem toho ale super. Ľahko vyzlečieš a vyperieš poťahy, za príplatok froté poťah na leto (aby sa bábo nepotilo), inak je to pohodlné, snáď aj bezpečné... testy som nečítal ale :-)
Na 9-36 sa vyser už len z princípu, obe tie skupiny ktoré sa snaží spojiť sú zamerané na vývoj dieťaťa (chrbtice hlavne) v tom konkrétnom veku/váhe, od 9-36 odradí každý kto sa do toho aspoň trochu vyzná. Laicky som sám usídil že by som to nechcel ani keby k tomu dávali auto, kamarát detský lekár to len potvrdil. Nie je to akože tragické, ale nie je to to pravé orechové a môže ale nemusí to byť ok pre to dieťa. No a z hľadiska komfortu to je bez debaty, niečo čo nie je ani ryba ani rak, nikdy nebude chvíľu ryba a po výmene rak :-)
ISOFix sme mali tiež na vajíčko, tam trochu bolela cena ktorá bola dosť šialená (necelých 5k len za základňu), ale u veľkej sedačky sme uznali že je isofix prakticky zbytočný, keď si pozrieš akým spôsobom sa uchytí tá sedačka na pásy a ako drží, tak sám uznáš že to fakt musí stačiť...
Na tu Maxi Cosi Tobi sem se už díval a někdo si ju hodně vychvaluje a někdo zase říká že je malá, že se tam pak dítě už pomale nevejde.Tak nevím.Jak starý a těžký prcky v tom vozíte?:)Budeme to muset odzkoušet naživo:)Ale asi budeme Rozhodovat mezi Maxi Cosi a Romerem.
A ten Iso Fix teda ještě zvažím pokud to není nak extra nutný.

29.05.2012, 07:34 |
hanzz Taky máme Maxi-Cosi Tobi a asi není nic, co bych jí vytknul. Po prvním klukovi v ní teď jezdí i ten druhý a žádný si nestěžuje :)
Švagři teď kupovali Cybex Pallas 2-FIX
[ Link ] , což je "rostoucí" sedačka od 9 do 36kg. Je to vlastně Cybex Solution X2-Fix doplněný o pultík pro období 9 - 18kg. Systém, kdy je malý prcek jištěný pultíkem je o dost bezpečnější, než když má pásy, na druhou stranu ten pultík některým dětem docela vadí a o dost hůř se s ním manipuluje.
Pro většího kluka teď máme Cybex Solution X2-Fix a také spokojenost. Rozhodně bych vybíral pouze mezi značkami Maxi-Cosi, Cybex a Römer. Tam se asi nedá šlápnout vedle.

29.05.2012, 07:44 |
eldik taky máme tuhle, malá v ní sice ještě nejala, ale myslím že to nebude špatná volba.
maxi cosi tobi 2012

29.05.2012, 07:45 |
hanzz to Leveler: Ber to tak, že ta M-C Tobi je pro kategorii 9-18kg, to znamená, že je-li kluk trochu "robusnější" bude mu dřív malá a půjdete o velikost výš. Máš Mates zrovna prcek není a jezdil v ní docela dlouho. Rozhodně se v ní nijak nemačkal, děti rostou spíš do výšky, než do šířky :) A je rozhodně lepší, kdy v té sedačce moc nehrkají. Jenom pozor na jednu věc! M-C Tobi se přidělává trochu atypicky, což ji zajišťuje opravdu maximální stabilitu (prostě se a autě ani nehne), na druhou stranu vyžaduje u auta delší pásy a je docela dost aut, kde nejde kvůli krátkým pásům vůbec uchytit!
Jinak isofix řeším pouze v kategoriích 0-13kg a 15-36kg, zrovna v této střední kategorii je to naprosto zbytečné. Přidělání na pásy, jak to má ta Tobi, mi přijde lepší, než isofix.
Tak zatím ten MC Tobi vypadá jako horkej kandydát.S těma pásma to pak vyzkouším přímo v autě rači před koupí.Sedačka bude vozená v BMW tak snad ty pási budou dlouhý ale snad jo.
Tak supr že Isofix není potřeba.Aspon se něco ušetří.
Každopně moc děkuju za rady.Kdyby ste měli ještě další postřechy tak sem stím:)

29.05.2012, 08:19 |
Conan Za mě: kupovat postupně po jednotlivých váhových kategoriích. Já bych šel do IsoFixu, mají lepší výsledky v testech. Pokud možno sedačku vyzkoušet v autě.
Značky MaxiCosi a Römer.
My jsme původně taky chtěli Cybex Pallas, ale měli jsme obavu kvůli pultíku, jestli malýmu nebude vadit, v době přesedání přes něj sotva viděl.
Jinak určitě bude dobré, když si najdeš v okolí obchod se sedačkami a půjdeš si vybrané kandidáty osobně (s prckem) vyzkoušet ;)

29.05.2012, 08:38 |
Fresh ahoj, taky jsme to řešili, pročetl jsem mraky testů a byl jsem rozhodnutej koupit Romera. Nedalo mi to, a raději jsme vzali malího sebou, že si vyzkouší co bude lepší. Vyzkoušeli jsme vše od Romera a všude byl nepřirozeně zapadlej, nohy měl moc nahorů a polstrovaní kolem hlavy bylo tak velké, že nemohl vůbec pootočit hlavou. Jelikož náš malej (v době koupě měl 10 kg a hlavičku nemá velkou) nesnáší jakékoliv omezení, ta jsme museli zkoušet dál. Šli jsme s cenou výš a sednul do Maxi Cosi
Tobi 2012 9-18kg a nedá se to srovnat. Sedí v ní přirozeně, má super rozhled z auta, uchycení je jednoduché a rychlé a ani tchýně s tím nezapasí. Iso fix jsem nechtěl, aby bylo možné použít sedacku v každém autě, byť mám teď služební s isofixem.
Tak kokám že MC Tobi byl hodnocenej od ADACU jako uspokojivě což je docela nic moc:(
Romer duo plus vypadá dle hodnocení dobře.

29.05.2012, 08:51 |
mrazik | Upraveno: 2012-05-29 08:55:16
Je dobre, pokud se ta autosedacka da naklapet, aby byl vice v lehu, kdyz usne. V te kategorii 9-18 se to jeste dela. My kupujeme jen Romer a maximalni spokojenost.
Fresh ja myslim, ze to je naopak dobre, kdyz tam je zapadly a nohy nahoru, v tomhle veku je hlava jeste relativne tezka oproti telu (i kdyz to tak nevypada). Ale jestli to nema rad, pak je to jasny.
My mame holky uz vetsi (7 a 5), ale i tak dela Romer kolem hlavy takove vetsi ,,usaky" - myslim, ze v pripade narazu z boku za ne budu moc rad.

29.05.2012, 08:53 |
DaveF my máme Römer duo plus isofix (2010) a velká spokojenost. Co se týče snadnosti instalace do auta s/bez isofixu je to tak asi nastejno, jen ten isofix je už z principu lepší, spolehlivější a elegantnější řešení.
Ale taky o dost dražší a verze bez isofixu je myslím odklápěcí a snadněji se poutá na pásy.

29.05.2012, 08:55 |
DaveF ještě si vzpomínám , že u tý isofixový nebyl v ceně vkládácí polštářek na hlavu pro menší děti, což bylo ještě 600 navíc
DaveF on ten Isofix se hodi pro tu vetsi kategorii sedacek, kdy uz se deti poutaji pasem co je v aute. Dokud se poutaji pasem co je v autosedacce je isofix skoro zbytecny - samozrejme s isofixem v pripade narazu ta sedacky lepe drzi na miste.
Kokám na Web a ten Romer duo plus se bez Iso fixu snad ani neprodává což nevadí pač stojí skoro stejné jako MC Tobi.Takže až bude trošku času tak si víc přečtu o té Romer sedačce pač dle testu vypadá dobře.

29.05.2012, 09:12 |
DaveF jj to mě teď čeká, protože dcera už má 14kg , takže mám zatím v plánu Römer kidfix

29.05.2012, 09:14 |
DaveF bez isofixu jsem myslel sedačku King plus

29.05.2012, 10:08 |
hanzz Když jsme kupovali M-C Tobi, tak různé testy zpravidla vyhrávala. Pravda, že sedačky s isofixem teprve přicházeli na trh. Ale jak jsem psal, v této kategorii bych isofix oželel, neboť to přidělání za pás je u této sedačky dost dobře vymyšlený a má-li auto ty pásy se systémem, že se po úplném vytáhnutí namotávají zpět s pevnou fixací (nevím jak to přesně popsat :) tak potom v tom autě sedačka drží jako prevít.
Každopádně všechny tři firmy dělají dobré sedačky. V bezpečnosti nelze jejich koupí udělat chybu. Jde spíš o ty další věci - manipulaci, obsluhu (její blbovzdornost), čištění ap.

29.05.2012, 10:09 |
PlusOne | Upraveno: 2012-05-29 10:19:11
Malému jsme pořídili Römer King Plus, a je v ní spokojenej jak želva. Jenom pásy mi přijdou dost krátké, zatím se ale i v zimním oblečení vešel, tak to snad nebude do budoucna problém.
Zkoušeli jsme Maxi Cosi Tobi, právě na doporučení zde na fóru jsme nakonec rozhodovali mezi těmito dvěma, MCT se nám zdála proti Römeru o dost menší. Chce to vzít prostě mrňavce sebou, a zkusit...

Römer King Plus!
Maximální spokojenost.
TT.
Jo jo prcek si to musí ošahat a ve který se mu bude sedět hezky tak tu dostane:)Ten King plus vypadá taky super.Vyzkoušíme Duo a King.
Je fakt že ten King je za hezký peníze:)
Za mě Romer King Plus. Máme ji už asi půl roku a dcera je v ní jako doma.

29.05.2012, 14:16 |
muSlim | Upraveno: 2012-05-29 14:17:25
2 Leveler: no je pravda že vozím drobnú princeznu, takže neporeferujem ako by sa tam vošlo väčšie dieťa. Naša má 20 mesiacov a váži okolo tých 10-11kg tuším... Pásy v pohode stačia, páše sa to "za sedačkou", len vpredu dole to musí objať vo väčšej dlžke. Mám E39 a pás stačí až až :-) Inak ako PlusOne, rozhodne malého sebou a vyskúšať. Naša sa v "širších" sedačkách strácala a po mamine bude drobná, tak nehrozí že by sedačku prerástla :-)
Osobně jsem šel do značky Recaro, můžu ríct, že jsem byl max. spokojen.
vajíčko bylo
[ Link ] teď máme 9-18kg a to je
[ Link ] která bude na PRODEJ!!!!, samozřejmě včetně ISOFIXové základny
a chtěl bych koupit 15-35 a to
[ Link ]

29.05.2012, 17:01 |
X-sat (M)
Máme Maxi Cosi Tobi a spokojenost.

29.05.2012, 17:30 |
kasko Römer King Plus a spokojeni všichni.
Nyní budu kupovat 15-36kg a jdu zase do Römer s ISO FIX.
Řídím se heslem, že zdraví je jen jedno, proto bezpečnost předvším.
A s tou velikostí: boty si taky kupuješ dle nohy a nekoupíš si 12, když máš 8 nohu, protoe do tho dorosteš, ne? :)
Super.Všem díky za postřehy.Až malej vyroste z vajička tak pudeme do toho Romera King plus.Tak snad mu bude vyhovovat až si to pudeme vyzkoušet:)
to kasko:>No jasný:)Já sem byl o začátku pro variantu 9-18:)Ale jen sem se chtěl zeptat na názory lidí, pač někdo tudle variantu měl a že prej dobrý, ale nezdálo se mě to.Bezpečnost a zdraví je u nás taky na prvním místě kort když de o dítě.