Navštíveno 3528x

27.05.2012, 23:38 |
trian Zdravím všechny,
potřeboval bych se zeptat co vybrat za auto a s jakým motorem.
potřebuji něco většího takže buď sharan, alhambra nebo galaxy
Mé požadavky jsou 7 míst, ložná plocha 2m, a určitě naftu bud 1,9 nebo 2.0,
další požadavky třeba klima, ale to je tak vše.
ještě jsem u známého koukal na Voyagera, a strašně si to chválil. sice spotřebu říkal 8-9 ale to je asi u 2,5l normální ne? jezdím hodně dálky.
co by jste mi doporučili? a co určitě ne, nebo na co si dát pozor.
chtěl bych rok 2006 a mladší s cenou do 170 000. je něco takového realného ke koupi?
Předem moc děkuji,
a ten kdo bude mít nejobsáhlejší informace pošlu lahvinku Rulandské šedé pozdní sběr. (je vynikající)

28.05.2012, 00:06 |
clown tech 7 mist v galaxy je nesmysl .., sam je mam v TP, jel jsem s tim 2x a nic moc, navic zadnej kufr.. to je na tom PG807 2x lepe :( bohuzel pri teto zatezi bych hledal silnejsi motorizace
od 2006 2.0 bude uz problematicky motor, az do roku 2010, kde se preslo na TDI CR. Zde bych, kdyz uz teda naftu hledal 1.9 96/110kw ..
spotreba realna moc pod 7.5 nepujde, pokud teda nebudes jezdit na dedka .. pocitej s tim, ze auto je samo od sebe tezky na predek a jeste k tomu tezsi diesel motor..
Nemoci u SHALAGY jsou jen poddimensovane stabilaky na predku. A co je pak desne videt je olesteni interieru od rukou.., to se jim moc nepovedlo. Pomerne dost casto vidis zamlzene lampy, xenony pripadne slepe.
Prazdne auto poskakuje, chce to mit v kufru na zadni naprave nalozeno. (ale mam to na zlutych Koni tlumicich)
Jinak co mam za sebou je vymena katu, pac je to vysoky, coz jsem rad a frajerum z "kat gangu" se podarilo to riznout ven :).
Voyagera spis novejsiho, tusim 2007 ? zde by mel byt uz motor stavenej u Mercedesu, stejne jako u Chrysleru 300 .. jen je pridusenej narozdil od MB :)
Jinak vloni byl nejaky test MPV v nejakym casaku a Chrysler bylo skoro napsano nebrat.
Pro realny provoz se 7 lidma, bych volil spis Viano, nebo Transporter (Caravellu), teda pokud nevozis maly deti.
Kamaradka z DE si poridila lidskou farmu (vlastni 5 deti) a taky sla ze Sharanu do Viana :)

28.05.2012, 00:20 |
trian clown: předem děkuji za info, nicméně těch 7 míst chci využít jen občas. S přítelkyní jezdíme z Prahy do Jeseníku k rodičům, a pak ještě Břeclav, tak k rodičům, většinou jedeme 4 a pes. takže ten kufr je ok při 7 lidech.
Auto že je samo těžký vím, ale i tak počítám se spotřebou cca 6,5l nejezdím jako ďábel.
takže teda motor 1,9 co jsem vyčetl.

28.05.2012, 06:54 |
Drtič S galaxy mam 85 kw PD mam cosi odjeto a at si rika kdo chce co chce, je to drzak neskutecny. Problemy absolutne zadne, ani na motoru, ani treba na podvozku. Jeenou za 100 000 km jsem menil jeden cep rizeni a jeden silenblok. V sedmi se da cestovat uplne v pohode, kor s deckama. Je jasne, ze dodavce se to velikostne nevyrovna. Nejnizsi merenou spotrebu z od tankovani plne a znova dotankovani plne jsem dosahl 5,1!! Na trase Bystrice pod Host, Olmik, Hradec, Turnov a zpet. Dlouhodobou kombinovanou mam 7,1 a to na spotrebu opravdu nehraju, vyjma toho jednoho testu, co jsem psal.
Ted mam voyagera, 2006, ale 2,4 LPG. Mista co se tyce delky bych se nebal rict, ze je skoro srovnatelne, jen je o teda o 20cm sirsi vnitrkem, coz jde moooc poznat. Pohodli je samozrejme jine. Jen tim, ze ma vzadu listaky, tak nezatizeny opravdu poskakuje. Mam ho teprv tyden, tak vic nemohu soudit. Jen vim, ze naftu do voyagera bych nechtel ;-)
SAG maji skoro vsechny problemy s podvozkama, ja menim pravidelne kazdy rok horni ulozeni a par kravin na podvozku, a jak pise clown, urcite vem 1.9, 2.0 mely celkem dost problemy s hlavama.
Jinak dost lidi ma problemy i s elektrikou, me se tohle nastetsi netyka. Hnijou kontakty. A prekvapila mne celkem i rez u 6 let staryho auta (2005 Sharan). Jinak je to celkem v pohode auto, to misto je neskutecny, co se da do nej vse nalozit.
Tak hlavne stastnou ruku ve vyberu.

28.05.2012, 08:26 |
clown nalozit se daji 2 palety zbozi :) vytazeny sedacky, ale zase 100 litrovej basak :)
kamarad nadaval, ze ho 3x tahli, pac naftovy cerpadlo, nejaky problem ma na zadni naprave, nelze opravit a za sezonu zkurvi gumu .., obcas pry se seknou vyklopna okynka v treti rade .., nevim.
ale udela upgrade z mk1 na mk2, takze lovime alhambru ted dalsi..
Ja mam auto v socce vybave, tam byl problem jen se saharama a v tom, ktery z mrdkoidnich znackovych servisu si vybrat.. , dnes vim, ze zadny :)
U petileteho auta, sly jeste do prdele lanovody k zadnim brzdam, u Forda tusim za 5t.
náš Sharan 06 - najeto 60tisíc, koupeno od novoty jak skončila záruka tak těch oprava bylo extrémně hodně.
Servořízení, 2x nezávislé topení, xenony, imobilizér a zámky, jednoka EPS, uhnilé kabely elektriky no prostě děs.. Asi špatnej kus

28.05.2012, 09:03 |
Drtič To ja jsem teda natrefil asi na extra nesravej kousek, nebo nevim. Sorry, horni ulozeni jsem menil vlastne ted, po tech 100 000 km a kdo vi, jak dlouho ho nemenil predesly majitel. Jinak fakt nic, nula, drzak neskutecnej.
PS: jak tam dostanes dve palety?? Na delku ne, na sirku to ma 105, cili takyne. Jinak do Voyagera 2 palety:-Dna sirku jo, ale zase ma kufr za nakladaci hranou prohly dovnitr, coz je celkem na hovno proti zcela rovne galaxyne
P*dele, u SHALAGů řešit palety? :-D Sry za OT.

28.05.2012, 09:22 |
hanzz V širší rodině jezdí dvě C8, jedna 2.2 HDI a druhá 2.0 benzín + automat. Zatím obě bez větších problémů. Co jsem měl možnost porovnávat Sharan a spol. a C8 a spol., tak mi jako rodinná auta přijdou o mnoho líp vymyšlená ta francouzskoitalská čtveřice.

28.05.2012, 09:27 |
Drtič Dudelina: Coveče, mam autodopravu a sem tam se potřebuje někde hodit jen jedna malá paleta, tak než tam posílat plachtovou dodávku, co žere průměrně 14/100 tak tam raději pošlu Galaxynu, která dálku žere 6/100. Když se najede 500 km tam a 500 km zpátky, tak si cenový rozdíl za naftu snad spočítáš ;)

28.05.2012, 09:38 |
trian Kluci zatím všem moc děkuji, vidím to taky na Sharana nebo Galaxynu,
doufám že to bude ok, nicméně mám mám ještě cca měsíc čas na koupení a tak kdyby někdo o nějakým kousku věděl, tak dejte vědět.
jinak co sleduju tak clown pravděpodobně vyhrává flašku jestli teda souhlasíte, ale nechám to tu ještě do pátku.
Mám taky Galaxy, jsem s ním neskutečně spokojenej. Rok 2003, FL2004. Měnil jsem přední tlumiče, uložení, destičky a jinak nic. Bohužel rez už začíná vykukovat a to hlavně na předních blatnících. To je to co mě nejvíc štve, takže v nejbližší době budu řešit tohle.

28.05.2012, 12:19 |
Drtič Já tu svou budu prodávat, ale je to 2001 rok, najeto 290, nová spojka, brzdy, horní uložení, ještě asi udělám řízení, pač klepe trochu. Uvidím. Kdyžtak tel pod nickem.

04.06.2012, 18:46 |
tibor kamarát veľmi často obchoduje s týmito autami okrem Voyager...môže poradiť, ale on na fóre nie je. Určite viem že 1,9 motor.
někde jsem četl, že se mu jede pohodlně v 7dmi lidech v Zafiře, která je na platformě astry:D, mám galaxe a tam je to celkem v poho, dokonce to má na tažným 2 tuny
Mam Sharana 84kw 4Motion r.v.2005 a jsem nadmíru spokojen.Spotřeba 7,5L.Mraky místa ale když se dá těch sedm sedáků tak to na vyskakování rozhodně neni.Jedinná závada co mě potkala tak bylo že pravý přední brzdič přibržďoval.Oprava tušim cca 2500 za kompletní repas brzdiče.Takže za mě Sharan dobrý :)
A me ted cekaji oba kulaky, predni loziska, tesneni na ventilove viko, horni ulozeni, tycky stabiku, silentbloky ramen, podvozkove je to fakt slabota :) Ale jinak taky spokojenost.
A nepocitam nacatou spojku. Respektive duhmot. setravk, praskla pruzinka.

05.06.2012, 08:02 |
choze Rajdlos to mas docela pech s tim autem, to co se deje tobe jsem jeste neslysel ;)
Ja na tom nic divneho nevidim:-) proste jezdim po "kvalitnich"silnicich