Navštíveno 2582x

27.05.2012, 11:09 |
hawai Zdar, vim že je tu pár lidí, co se více či méne zajímají o brouky.
zatím hodně předběžně přemejšlim že bych nějakýho pořídil hlavně pro přítuli, aby se mnou mohla jezdit na veteránský srazy a taky řídit. já jezdím s autama z první republiky který bych jí nesvěřil a ona by ani nechtěla, ale myslim že brouka by se nebála :-)
Ale v broukách se moc nevyznám, tak se tu zeptám: dá se dnes sehnat nějakej brouk (nemusí to bejt žádná raritka, prostě jen nejobyčejnější brouk) kolem řekněme cca 20k, s tim, že dalších řekněme 10-15k bych do něho investoval a dal ho nějak do kupy (lak, základní repase a opravy atd..). Rád bych z toho na konci měl na oko pěkný a ,,spolehlivý,, auto pro holku. Myslim že jsem dost šikovnej a spoustu věcí si udělám sám vč. laku, vyvaření, atd... , ale zase nechci přitáhnout domu nějakej šrot na kterm nechám ruce. Dá se to za tyhle peníze zvládnout? po čem se poohlížet, co shánět, na co si dát bacha atd...dík za všechny postřehy a náměty
jak říkám, zatím je to jen moje hodně předběžná úvaha, ale čim víc o tom přemýšlím, tím víc bych se do toho rád pustil

27.05.2012, 13:38 |
jok3r do brouků moc nedělám ale co sem koukal tak za 20 nevim nevim jestli něco seženeš aby to nebyl vrak
do Brouků konkrétně sice nedělám, ale vím zcela jistě, že za 35 nesložíš spolehlivýho vyvařenýho Brouka
Kontaktuj clena Htd ten je na brouky uchyl a expert v jedne osobe...

27.05.2012, 16:43 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-05-27 16:44:03
Sencome woe htd nevidel brouka uz 5 let... :-D
Jinak co se tyce brouka za 20 ale hlavne dodelani za 15 - na to zapomen... Samozrejme zalezi na rocniku atp.... Napisu vic pozdeji... Nebo se pak semnou spoj, myslim si ze uz jsem s broukem neco malicko delal :-)
Jo souhlas. Za 20 ti propadne přítule podlahou :-)

27.05.2012, 17:08 |
hawai jok3r: co jsem koukal, tak ceny jsou prave ruzny, na aukru docela mastný, na nějakym fóru co jsem v rychlosti koukal to mi zas tak hrozny nepřišly. ale právě se v tom nevyznám tak nevím co má jakou cenu
tommas: zase víc do toho nechci dávat když to má být vesměs jen ,,sranda auto,, :-) kdybych chtěl auto za 100k, tak je jasný že budu shánět něco úplně jinýho než je brouk :-)
Luke: na tebe tak trochu spoléhám že sem napíšeš :-) tvýho brouka a vše co na něm děláš sleduju a smekám před tebou :-)
taky mi je jasný že ten můj by nikdy nebyl jako ten co máš ty. S cenou to je tak jak jsem psal výše... ale kdyby ses sem pak chtěl rozepsat, budu rád
a jak řikám, vše je zatím jen úvaha, stejně dřív jak na podzim by to nebylo. a nechci žádnou raritku a dávat jí do původního stavu, jen fungující auto co bude tak nějak vypadat :-) ale pokud je to za tyhle prachy kravina, tak se na to vykašlu a nemusim to dál řešit :-)
Jako uplna kravina to neni, ale musel bys miz kua stesti (na ten nakup)

27.05.2012, 18:03 |
Žigi Tak do brouků taky trochu dělám :) A podle mě jak píše Luke, chce to štěstí, ale je to celkem reálný. Koupit mexiko, nepočítal bych s žádným jiným typem v týhle ceně,ale co už....pokud jsi šikovný, Brouk je jak Lego,takže to jak píšeš, je podle mě reálný, co je problém, je přihlášení. Protože za tyhle ceny to třeba v pohodě seženeš v Německu, když bude klika, a bude to 1000 krát lepší stav než český bastly za nerozum peníze, ale pak jen přihlášení bude 5000 + 10 000 a to jaksi letí najednou mimo limit:(
Takže auto je reálný, když budeš mít kliku,je to řešitelný do těch 35ti jak píšeš....ale jak to přihlásit:(:( Ale jsou asi možnosti jak to udělat no. Za mě palec nahoru, pro holku paráda auto, popřípadě Mini...tak jako to doma máme my:) Já upravenýho Brouka, žena Miníka, a spookojenost veliká. Ale tam těch 35 je taky dost málo no. Kdyby jsi pustil pade, dáš dokupy asi jak Brouka pěknýho,tak Miníka. Oboje prostě nijak raritní verze,jak píšeš.
koukni v nemecku, budou tam v lepsim stavu za slusnej peniz...
Já zase pokukuju po VW Golf I. Byl to můj první auťák a tak z nostalgie, bych si chtěl nějaký kus koupit a udělat. Buď 5-ti dv. nebo kábro. Ale jen benzin. Je jich už taky pomálo. Gór předface, který jsem měl. Rád bych nějaký 78,79,80. Můj kámoš měl ještě loni Triumpha Spitfire 1,5 a prodal ho a koupil po něm Brouka Ovál. Teď ho rozebral a začal s renovací. Každopádně za předrenovační stav dal 50tis. Jeho kamarád z Trutnovska dělá do vzducháčů od VW. Mohl bych se ti poptat, jestli něco má.

27.05.2012, 19:46 |
Skury Hlavně zas nestavět Herbieho... ;)

28.05.2012, 06:36 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-05-28 06:38:23
On je pánové maličko problém s tím německem... Ono jednak to okamžitě zvedá náklady na shánění a dovoz - a to o dost, papíry viz Žigi, ale eko se dá dneska porěšit... Klidně hledat i v čechách... Prusvih je v jedne veci... Ono ta zlata doba kdy se dal brouk sehnat za flasku slivovicky uz je oryc. Lidi si zacali uvedomovat, ze ten srot co maji ve stodole po dedovi ma nejakou cenu... Takze to chce trpelivost a spoustu casu na netu... Plus si vsimat i v okoli, bejva semtam haluz ze najdes nejakyho broucka systemem "prodam" za oknem nekde u marketu :-)
Na specializovany servery typu flat4.org bych skoro zapomnel - tam je precejenom cena vzdycky vyssi, nebot dotycna komunita vi relativne presne co za to muzou chtit a davaji jeste teosku navic :-)))
S opravama - a dilama: leccos se da vyrobit, leccos koupit a neni to ani nijak extra drahy... Ale o tom spis pak soukrome :-)

28.05.2012, 12:57 |
htd dej jeste 0 k cene a vim o kabriu:]

28.05.2012, 20:12 |
hawai dneska jsem o tom celý den přemýšlel a mám čím dál tím větší chuť se do toho pustit. cena 35,- je asi tak to do čeho bych se chtěl vejít, i když mi je jasný že nakonec skončim o Xk víc :-)
ale dřív jak na podzim se do toho nepustim, jsem až do podzimu mimo čr. tak snad si to do tý doby nerozmyslim. a co jsem koukal v rychlosti po inzerátech, tak by se třeba něco dalo sehnat.
Kluci co se tu v tom vyznáte, tak se vám pak časem ozvu soukromně s pár dotazama a radama :-) dík
A jinak kdyby sem chtěl ještě někdo napsat nějakej poznatek, budu rád
Pak poradim kam se koukat, co stoji jakej dil atp... Je to opravdu jen velky puzzle :-) da se pak poradit i s knkretnima kouskama - vsecko de ;-)
Dnes jsem se ptal toho kámoše, co si koupil toho Brouka Ovál na udělání. Teď ho má v rozebraném stavu a uvažuje o jeho prodeji, protože zjistil, že na něj nebude mít čas ho udělat (druhé dítě, k práci druhé zaměstnání,...) Nechal by ho kolem 40tis. Díly mu shání jeho kamarád, co dělá intentivně do vzducháčů od VW. Když tak ho kontaktuj na tel. 602438638 a řekn, že ti dal kontakt Jirka Pávek.

31.05.2012, 17:39 |
hawai Jirka: díky, ale jak říkám, připadá to v úvahu nejdříve na podzim, teď jsem mimo čr.