Navštíveno 12097x

23.05.2012, 08:43 |
rcman ahoj,
řeším ted záchod v patře. Dříve tam byl kumbál a po stěnách dřevěný poličky apod. Ted jsem to vyklidil a budu tam dělat záchod. Odpad a voda neni problém, to už mám vyřešenný.
Ale jsou tam nehorázně křivé zdi. Jelikož omítka byla hodně odfouklá, stačilo se jen opřít a začalo to padat samo. Ted když na to ale koukám že zeď mám 1,5m x 2m a přiložim k ní vodováhu nebo rovný prkno, tak jsou tam mezery na cihlu.
Můžu to doházet do roviny, místama si to vyplnit kouskama cihel pod. Ale napadlo mě jestli by se na to nedal dát sádrokarton...?
Teda lépeřečeno dát jakože přilepit, nebo přišroubovat.
Je mě jasný že bych tam měl asi dát po obou stranách náký ty profily na který se ten sádrokarton pak přichytí. Ale to mě bohužel ubere tak cca 20-25cm na šírku místnosti.
Jde mě o to jestli to už tady někdo zkoušel nebo dělal a může mě to doporučit nebo zatrhnout???
Když to jinak nepůjde, tak se to prostě nahodí a na sádrokarton se vykašlu...
Předem děkuji za rady.

23.05.2012, 08:46 |
AR zkušenost je, ale ne se zděnou zdi ale s umakartem, sadroš daný přímo na ten umakart a jak se to krasně hybe tak to pěkně praska....

23.05.2012, 09:27 |
Tendr | Upraveno: 2012-05-23 09:32:56
Tak tam flákni jen udéčka, do toho jebni cédéčka, zkrátka konstrukce jako na strop. Přijdeš o 4 cm na stěně i s deskou. Taky jsem to tak řešil někde a je to funkční a nezabírá to místo.
Jinak UW profily začínaj někde na 50mm tuším, takže to taky moc nezabere, ale udéčko je ještě slabší, to má necelých 30mm.
Jak mezery na cihlu? Foto by nebylo? Ja bych to napenetroval a flaknul ten silnejsi sadros primo na to, prilepil bych ho tou pruznou lepici maltou, nebo bych to prilepil penou, ta pobere fakt hodne.
Dej tam profil, ubere ti to par cm, ale mas jistotu, ze to bude drzet.
Znamy lepil sadros primo na zed s tim, ze dodrzel postup a nesetril na tom a stejne mu to casem zacalo praskat.
Ja jsem nedavno resil predstenu, za kterou se dala tlumici vata a jelikoz jsem taky potreboval usetrit misto, tak jsem udelal rost jako na strop a drzi to perfektne.
Chtěl sem sádrošem přímo na zeď vyřešit kabel kterej mi na wc vyvedli o 10cm mimo střed, nechce se mi to už vysekávat, jde jen o kousek cca 100x30cm - za nim ten kabel doprostred protáhnout.
I na takhle malym rozměru to bude praskat?

23.05.2012, 10:29 |
art Tak jak psali ostatní nademnou.. pokud to stěny dovolují, udělej rošt z CD profilů do UD profilů, a nebude to stát ani moc peněz..
A na stěně to z prostoru ubere jen ty 4cm
Lepit můžeš taky, ale to bude nejspíš o dost dražší jestli tam máš velký nerovnosti

23.05.2012, 10:35 |
Ravo | Upraveno: 2012-05-23 10:35:21
Pokud nevadí ubrat cca ty 4cm, tak udělat rošt (jako nademnou).
Pokud to vadí, tak očistit na cihlu a znova nahodit (ale je otázka, jeslti si něják zásadněji pomůžeš, pokud je to hodně křivý ten podklad)

23.05.2012, 10:55 |
Pekys záleží jak moc je to křivý, na cihlu jako 6,5cm?
Než lepit sdk desku přímo na zeď, jako že to taky jde a dělá se to práve pro srovnání zdi, tak bych radši osekal starou omítku, která jak píšeš je stejně fouklá, vzal lepidlo, případně perlinku, jestli to má tendenci praskat, a potom přeštukovat. Budeš to mít hladký, rovný, a nezabere ti to nic. Lepidlem si uděláš vrstvu jakou potřebuješ a srovnáš to s ním.
Nebo pak je ještě varianta to vyrovnat hrubou a budeš to mít dokonale rovné, pak už si jen uděláš finální úpravu jakou potřebuješ.

23.05.2012, 18:03 |
soda obuchat na cihly, poradne omest (vycistit)napenetrovat a prilepit sadros nizkoexpanzni penou a bude to naveky a nezmensis si mistnost, protoze sadros da za tu puvodni omitku. jestli mas jednu zed 1,5x2M vyjdou ti dve desky na sebe se zamky (jednim spojem) uprostred. do nej tu sklotextilovou mrizku, vytmelit a nemelo by se to hnout
profil naprostredek
vypodlozit tak aby to dole dosedlo
vodovaha pro kontrolu
sadros - strop - hotovka
neboj se toho