Navštíveno 3781x

21.05.2012, 15:38 |
zach Zdravím.
Napadla mě myšlenka předělání bedny na subwoofer u Logitechu Z-5500.
V tom bassreflexu to děsně hučí,bass není přesný a navíc nejde vůbec hluboku.Tak mě napadlo, že bych woofer mohl dát do uzavřenky, ale nevím, jaké by byly ideální rozměry. Mohl by mi někdo prosím poradit, do kolika litrů to zasadit? (preferuji hluboký,co nejvíce přesný bass klidně i na úkor tlaku- o tlak nejde - v současnosti je v origo stavu a je to lazeno, řekl bych, spíš na disko a vyšší bass)
Děkuji za všechny názory, případně napiště, co si o tom myslíte a jestli to má vůbec cenu.
No zkusit to muzes,ale pochybuju ze tam poznas nejakej extra rozdil:-(Jinak tahle sestawa k PC za ty lowe nema konkurenci to je bez debat!Pokud budes delat nejake hokusy pokusy tak dej urcite vedet jaky je v tom rozdil.Jinak pokud chces kvalitni muziku k PC tak ti doporucuju receiver Harman Kardon a na nej zavesit nejake bedny od Focal Jm Lab a budes naprosto spokojenej.Myslim si ze pro tvuj styl hudby by to byla idealni kombinace,ale zase je to otazka penez.Jinak at koupis naprostej zaklad receiveru od HK a FJMLB tak budea urco spokojenej to mi ver:-)
jinak i z5500 se daj naladit bezproblému....stačí solidní zvukovka a chvilka hraní a dostaneš z toho uplně jinej zvuk..... poslouchám je minimálně 7let a nedám na ně dopustit....
Coz to verim:-)rikam ze za ty love nemaji konkurenci.Asi nejlepsi PC reproduktory co kdy byly
jo hned po z-560 ty sem měl před nima.... koštoval sem i creative ale to mě nějak nevzalo, nemá to ten výkon a hlasitost....resp. hraje to uplně jinak ,neřikám špatně ty gigaworksy ale jinak..... beztak periferie veškerý k pc upřednostnuju logitech :)
nástupce z5500 sem nějak nepobral takže je nechci.... nevidim důvod si kupovat horší repro :))
Z 550 jsem prave mel taky a nejakej patek mi stacili ale pak mi prislo ze uz jim nejak dochazi dech a nebo moje ucho uz bylo pro ne moc narocne.Momentalne mam Hk avr 740 a na nem FJMLB Chorus 836 V,816V a 800SW a to uz jsme nekde jinde co se tyce zvuku:-)

22.05.2012, 13:03 |
zach Já to moc dobře vím, že v dané cenové relaci nic lepšího není, proto jsem je taky koupil.
Byl jsem s nimi velice spokojený, ale jen do doby, než jsem si z prdele koupil sloupy Schneider 8030.1 LS a k tomu Pioneer A-450R (vím, že to není žádná pecka, ale stálo to dohromady i s poštovným 5000,- ). A teprve v přímém porovnání, když jsem napojil sloupy a Logitechy na stejný zdroj zvuku, jsem zjistil, že Logitechy stojí za starou belu, chybí jim horní pásmo a dokonce nejdou tak hluboko, jako sloupy s 16cm woofrem (což mě hodně překvapilo).
Od té doby Logitechy v podstatě ani nezapínám, protože v porovnání se sloupy to jen děsně hučí a středy jsou takový zastřený a kytary nerozlyšený.
Toť můj názor :)
A jak velkou bednu by jste mi přibližně doporučili? Případně čím to vevnitř vystlat?

25.05.2012, 14:41 |
zach Chlapi, poraďte prosím, jakou bednu by bylo nejlepší udělat (uzavřenku)? Dík
tak obecne uzavrena ozvucnice by mela mit bas asi nejpresnejsi a nejrychlejsi, a pokud se dobre spocita urcite i dostatecna hloubka basu by nemela chybet.
akorat teda spocitat to muzes pouze z parametru toho SW a to teda netusim, kdyz je to takovy OEM repro kde to najit, ale nakou haluzi to nekde uvedeny treba bude...
+/- autobus si vypočítej rozměry z těch foto, vem rozměry SW a podle toho si domysli přiměřený rozměry..... parametry toho repro se budou těžce dohledávat no...ale uzavřenku bych mu dal tak 2x větší než je origo BR
Ozivim tema, koupil si ted tyhle repro logitech z5500. Prvni vec, co me zarazila je misto tlacitka power jsou namalovany sluchatka, kdyz to zmacknu, zhasne display a na display se napise effect: headphones a tlacitko sluchatek zcervena. Co sem nasel, tak by to mel byt nejaky novejsi model 2011, viz zde:
[ Link ] Jak tedy repro vypnu, jen tim sluchatkem?
Dalsi vec, koukal sem na youtube, ze jsou ruzne figly na zmenu skinu, odemknuti vyssi hlasitosti a podobne, muze mi je tu nekdo vypsat, ci dat odkaz....
Pak sem je porovnaval s mym domacim kinem Onkyo HT-S5405 B a teda nic moc ty logitechy. SW hraje jak kdyby byl ve vedlejsi mistnosti. Kdyz vemu, ze pred 2 roky me onkyo stalo 9000,- novy a cena tehle repro novych byla stejna, tak si myslim, ze se porovnavat da...
No to jen tak na okraj, budu je mit u PC, kde budou snad OK...
Jeden mod je vypnout repro tlacitkem (u me tlacitkem sluchatka) a podrzet Input a effect - prepnou se do diagnostickyho modu (nevimk cemu je dobrej, nebo jak se ovlada)
Druhy co sem nasel je podrzet input, effect, settings a mute - prepne se do druhyho skinu
Tak jeste jeden postreh, co me dostal. Zapnute (bez zvuku) zerou 42W (OK, sou zaply, vsenabuzeny), ale kdyz na nich zmacknu tlacitko power, tak berou neskutecnych 25W (ve stand-by) - desny - 1100,-Kč/rok za nic

19.03.2013, 23:44 |
ACEMajky | Upraveno: 2013-03-19 23:44:47
Double
To je nejak moc, ne? Jestli to nekdo potvrdi, tak je zahodim.
U PC sice hrajou slusne, ale zase takovy zazrak to neni, abych toleroval takovou spotrebu ve stand-by rezimu.
Njn, pokud muj merak nekeca, coz si myslim ze ne, jelikoz nevykazuje nejaky anomalie, tak je to masakr
Genius 5.1 ty prvni HT meli 11W
Osobne to budu vypinat vzadu vypinacem, otazka, jak dlouho to vydrzi ...
Nebo koupit toto:
[ Link ] ma s tim nekdo zkusenost?
Belkin funguje dobře pokud spínací přístroj má zatelný pokles odběru ve stanby. Já šel do verze s DO co mám nalepeno pod stolem na kraji.
Ja jelikoz pripojuju noutas na repro + monitor, tak bych belkina hodil pres monitor, aby vypinal repro a jiny periferie - otazka je, jak to bude repru delat dobre to neustaly vypinani a predpokladam, ze repro si nebude pamatovat nastaveni

20.03.2013, 10:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-03-20 10:10:43
Dnešní zdroje odchází ať jsou ve stanby a nebo ať je vypínáš, to bych neřešil...
OK, dost veci sem ted s radama Pavla odsud opravil-v ramci mych znalosti slo o vymenu kondiku
Tak budem vypinat, precijenom 1100,-/rok nez pouzivani je dost
Uz takhle zivim UPSku, com a 30W rekneme v klidu (1500VA)
zach: psal sem ti meila,ale máš plnou schránku.