Navštíveno 25850x

21.05.2012, 15:25 |
Kupinka | Upraveno: 2012-05-21 15:26:17
Zdravím vyskytla si mi chybička - čidlo chladící. Chtěl bych ho vyměnit a tím se chci zeptat, kde ho mám hledat?? Je to přímo to čidlo na nádobce chladicí kapaliny? Nebo je jinde?
Jedná se o Octávii 1.9 TDi 81 kw
Děkuju

21.05.2012, 16:44 |
Crimson | Upraveno: 2012-05-21 16:44:50
taky už mi asi 6let neukazuje a ještě jsem ho nenašel,
prý s ním mám zahýbat, tak to si počkám kde je :-) (benzin 1,6/100ps)
Čidlo teploty chladící kapaliny je bud na chladiči ale to vetšinou spouští jen saharu nebo na hlavě válců někde v oblasti chladících kanálů,pak může bejt přimo v tělese termostatu. V nádobce býva jen čidlo hladiny chladící kapaliny..Jinak dle čeho soudíš že ti odešlo čidlo chladící kapaliny?
Dle ,,VAG" Chyba - čidlo chladící kapaliny ,, zkrat na pluse " nebo něco v tomhle smyslu. Má se nacházet prý někde po pravé straně, kde se sbíhají nějaké dvě trubky u Termostatu, ale nenašel jsem to, tak nevím...
Čidlo je zezadu motoru, když stojíš k autu čelem tak po pravé straně. Jak je šipka. Ze předu jak je kolečko tak je to cca v této výšce ale zezadu. Výměna jednoduchá.
Crimson: Tuším že tam je to taky tak. Aspoň u G4 1.6 74kw to tam tak bylo.
ok. díky moc hned se jdu kouknout :)
Tak jsem ho dnes našel. Bylo venku, ale asi jenom 5vteřin, protože mě jaksi nenapadlo, že začne téct chladící kapalina, takže výsledek? Čidlo z nasranností zůstalo stejné a já jsem si spálil ruku :D Druhý pokus: povolil expanzní nádobku, aby utelk tlak, ale pořád stejné, takže mi vytekla, ale prdím natankuju novou a je to :) ,, MECHANIC ala GUVEN :D "
Chce to mít nachystané nové čidlo,není moc drahý, a jak starý vytáhneš tak tam hned vsunout nový a vody ti uteče úplný minimum. Hlavně ho tam dat na rovno a dát tam tu závlačku.
no a nevíte, jestli je tam 4pinové nebo 2 ? Za boha mi nejde oddělat ne konektor posratý...
Ten konektor jde nic moc oddělat, chce to najít správný grif. Nejlépe zatlačit dovnitř a pak teprve zmáčknout tu pojistku a vytáhnout. Kolika ti pin už si nepamatuji. Jo a nekupuj čínu.
[ Link ] jedno z toho, ale musím ten konektor posraný oddělat!!!!
Já tam měl to první co je na obrázku. Oct 66kw rok konec 99.
na 100% jsou tam 3 cidla teploty jedno na stene chladice a dve na hlavnich hadicich z toho je jedno 2pin a jedno 4pin, nekdy je jen zanesene vodnim kamenem a necistotou a staci ho dratenym kartackem ocistit
Jo a to moje je 4 pinové.
tak to první je jen 2pinové kua nešlo to rozdělat, tak na to budu muset trochu násilněji !!!
Tak já mam vzhledově to první ale je to čtyř.
Vyřešeno :)... Kurňa to tahám, jak blbec, pak se kouknu na Ventil N75, že má stejný konektor vyzkouším a krásně lehce mi to šlo :D boha jeho...