Navštíveno 4987x

17.05.2012, 11:10 |
Aegis Ahoj,
potřeboval bych radu, jakou sekačku na trávu s pojezdem za 6-8t (benzín)? Je to na rovný povrch do 12OOm2. Chtěl bych se vyhnout Číně, je zde nějaká opravdu dobrá značka?

17.05.2012, 11:22 |
Only_One | Upraveno: 2012-05-17 11:23:04
[ Link ] Koupil jsem ti tuhle, má pojezd, nemá regulaci rychlosti, ale celkem svižnej motor B&S mulčování a hlavně boční výhoz pokud bys to nechtěl sbírat ideál. Není to čína 3+3 roky záruky.
ale 1200 metrů je už hodně.. chtělo by to vetší záběr, ale to do 8tisíc nedáš

17.05.2012, 11:24 |
J-T. AL-KO vyrábí své sekačky v Rakousku. Dávají dost peněz do výzkumu, takže jejich sekačky mají spousty funkčních vychytávek.
Tvoje udávaná cena za kvalitní benzínovou sekačku je tak troíšku utopie - je vidět že reklama na Mounfield dělá své :-) Bavíme-li se fakt o kvalitě a to bych u pozemku 1.200 m2 rozhodně nepodceňoval tak budeš muset přitlačit...
od AL-KO doporučuju Silverline 520 BRV cena cca 13 tis. Kč, ta je good. Pokud jdeš fakt jen a jen po ceně tak aspoň tu 46 BR Comfort za cenu 8.600 Kč

17.05.2012, 11:26 |
Aegis Tu jsem měl už předvybranou... takže jsi mně to zatím potvrdil.

17.05.2012, 11:29 |
J-T. Koukám že mě Only_One předběhnul :-)
Jen pozor na sekačky AL-KO z netu - z neověřených e-shopů. Ne všechny jsou od českého dovozce a pak nemáš nárok na 6-ti letou záruku! A ta záruka je skutečně plnohodnotná, nikoliv jak bývá u některé konkurence vyjmenováno na co vše se to nestahuje a pak v reálu zjistíš že máš sice 7-mi letou záruku ale jen na korozi plastových madel - si nedělám prdel reálná skutečnost u křovinořezu Mounfiled před 3-lety!

17.05.2012, 11:29 |
Aegis J-T: Tak cena je tady dost limitní. Takže bych se chtěl spíš držet dobré značky než dát na profi výbavu. Jinak těch 1200m2 je dost nadsazených.
Takže zatím Al-ko

17.05.2012, 11:31 |
Aegis Právě že mně ji u PORTONu nabízeli jen s 2 lety :-(

17.05.2012, 11:33 |
J-T. Tady je odkaz na tu 520 BRV:
[ Link ] Trošku mimo, ale přítelkyně se zamilovala do tohoto:
[ Link ] Na terasu a na skalku pro ženskou super! Jak řikám AL-KO má dost vychytávek co jiní nemají...

17.05.2012, 11:36 |
J-T. Aegis: Jasně chápu pro každého jsou peníze podstatné, jen občas je lepší si fakt připlatit...
Vím že třeba mall.cz prodává sekačky AL-KO od českého distributora. Ostatní je potřeba si ověřit :-( Jsem přesvědčenej, že když napíšeš dotaz na obchod@al-ko.cz zda ten a ten e-shop je "certifikovanej" tak ti mile rádi poradí... Několikrát vyzkoušeno.

17.05.2012, 11:52 |
clown za mne taky ALKO :)
toho silverlina mam taky .. a po predchozich pokusech s mountfieldem, kdy to nestartovalo, je tohle jako gothaj vs sunka :)
kazdych 50h tam vycucnu vakuovkou olej, kazdy druhy olej jdu spodem, abych to prolil .. motor mam BS 60 .. do 10cm travy v pohode. Za 4r provozu jsem menil jen bowden, pac jsem utrhl packu na plyn. Moje vina, vjel jsem rukojeti pod velkou tramposku na zahrade, takze 380kc :) Koupil jsem model o rok zpet, s plnou zarukou ..v OBI, sestavena, bez krabice. Cena 8500 misto 13500 :). Jedine co, tak na nas koukali jak na exoty, ze jedu se sekackou po parkovisti a ze ji nakladam do OI :)

17.05.2012, 13:53 |
Aegis Tak už jsem si to celkem prošel, na 99% AL-KO Silver 46 BR-A. jen naj9t n2jakej dobrej shop.

17.05.2012, 14:07 |
J-T. Aegis: Koukej se spíš po 46 BR = bez toho "A". "A" znamena že je tam AL-KO motor - mají ho letos prvně v nabídce a je to sice "přebalená" verze BS, nicméně raději bych šáhnul po klasice... Ovšem nevím, zda se ještě ty se "starým" motorem prodávají...
K těm e-shopů, vím 100% že KASA.cz prodavá sekačky AL-KO, které nejsou určeny pro ČR trh = nedostaneš 6 let záruku.

18.05.2012, 07:06 |
Conan Já před rokem koupil Homelite HLM 140 SP:
[ Link ] a zatím spokojenost. Pozemek mám teda do 1000m2.

18.05.2012, 09:46 |
clown

18.05.2012, 10:04 |
Aegis Už jsem si přímo u Al-ko objednal 46 BR za 7990 kč. Tak uvidím, jak bude premávat :-)

18.05.2012, 10:33 |
clown :) ja bych se toho nebal ..
problemy byly, kdyz se musel jeste michat olet do benzinu, ale ty doby jsou snad 20 let pryc .. :)
kup si jeste tu vakuovou pumpu .. servisni kit .. i kdyz ten maj snad vsade v Bauhausu za 300 :) je to pumpa + hadice + trychtyr
jediné co je fakt uživatelsky trošku horší je výměna oleje u B&S. V návodu se píše vyjet benzín do sucha a otočit sekačku vzhůru nohama :-D takže ten servisní set je takovou skoro nutností.

18.05.2012, 12:48 |
clown O O staci naklopit .. a umet na to sahnout :)
no jeste to nemam uplně v ruce :-)) ale to přijde

28.10.2013, 17:28 |
DaveX Jen možný TIP pro někoho, kdo ještě dnes uvažuje koupit sekačku a má kupon na 15% slevu v OBI. Tento model tam je v akci za 7990 Kč
[ Link ] Takže po slevě za nějakých 6850 Kč a s 6-ti letou zárukou. Jsou tam i jiné modely za pěkné prachy ;)

28.10.2013, 17:47 |
hawai | Upraveno: 2013-10-28 17:48:09
já letos kupoval tuhle a za tu cenu se mi to zdálo jako nejlepší výběr z toho co v mounfieldu měli. řekne mi někdo zkušený jestli je za tu cenu ok? mam na ní 7 let záruku
[ Link ]
Jen se lehce vtírnu:-)
Jelikož a protože jsem kupoval sekačku (ale elektrickou, protože nechchi být jedním ze stáda, co dělají non-stop kravál v neděli v poledne a vlastně furt), a chtěl jsem záběr 46cm, moc možností nebylo. Jedna byla Mountfield a protože mě starý dobrý Gutbrod odešel na korozi po krásných 13 letech (a to prosím s původním nožem a ložisky), musel jsem rychle něco koupit. MTB byla jediná volba. Zkráceně řečeno, jestli ostatní výrobky MTB jsou na stejné konstrukční úrovni, jako tato sekačka, pak by bylo potřeba jejich konstruktéry vzít a buď je rovnou lynčovat na náměstí a nebo jim nechat za trest sekat zahrady po celým světě, aby se naučili kosntruovat sekačku, která má sekat a ne dovést člověka k šílenství.
Proč o tom píšu? Protože ten, kod má zahradu s mnoha zákoutími a klikatými obrubami záhonů a prostě všude tam, kde potřebuje, aby sekačka dokázala kopírovat vnitřní rádius, tak ten jistě uzná, že sekačka, která má vpředu meší rozchod kol, jak vzadu, tohle prostě nezvládá. A já, jak jsem starej, tak jsem si tété zásady v obchodě nevšimnul a navíc, sekal jsem poprvé až po lhůtě delší než 14 dní, která mi umožňuje vrátit zboží bez udání důvodu. Noc stalo se a tak jen mohu varovat ty, kdo si podobný krám hodlají za velké peníze koupit.
Opravdu, číňan něco vidí z rychlíku a myslí si, že sežral veškerou moudrost. Jenže výsledkem toho je pak nefunkční krám a nebo nervy majitele (můj případ). Takže mě nezbývá, než buď sehnat šasi na starý dobrý GB a nebo tenhle krám z MTB (který jsem už mj. po 6 sekáních měl na záruční opravě pro rozpadlý spínač - viva Čína) předělat tak, aby se s tím dalo sekat.
Howgh.
Už asi 8 let mám el. sekačku Stiga LadyBird, loziska v kolech a jsem maximalne spokojeny. Sem tam nabrousim nuz, jinak nevyzaduje zadnou udrzbu.

29.10.2013, 12:54 |
J-T. Hawai: NE, není = za tu cenu se dá pořídit mnohem více muziky. Nekupoval jsi to náhodou ve velmi výhodné akci :-)
Jen namátkou v čem je ta sekačka pěknej srá*:
- malý vyhazovací otvor = blbě sbírá trávu, koš nenaplníš ani do 2/3 udávaného objemu (takže nemáš 60l ale skutečný je jen 40l)
- malé zadní kola = horší pojez a ovladatelnost, na svažitejším pozemku s naplněným košem ti to bude prokluzovat
- starý typ motoru = dnes se používá zcela jiný ventilový rozvod motoru (lepší startování, kultivovaný chod, ...)
Nicméně ber můj post jako zcela zaujatý avšak 100% pravdivý proti Mounfieldu - já bych si tam nekoupil ani kladívko natož něco sofistikovanějšího!

29.10.2013, 12:57 |
J-T. Jo ještě jsem zapomněl - přečti si POZORNĚ na co se tvoje sedmiletá záruka vztahuje. Asi budeš překvapenej že defakto na nic :-/
Ta zmiňovaná 6-ti letá záruka u AL-KO, je skutečně na vše a z praxe vím, že pokud dodržuješ jejich podmínku výměny oleje po sezóně tak nemají problém ti sekačku skutečně i v šestém roce zdarma opravit či vyměnit.
Njn ne vždy více pruhů je lepší Adidas :-)

30.10.2013, 09:49 |
DaveX No doufám, že ta co jsem koupil já bude v pohodě :)

30.10.2013, 10:14 |
gizmi Zdeny60: vidis a ja bych te typoval na cloveka, ktery si koupi Hondu ;) Proste da o neco vice penez, ale zase ma doma kvalitu, klid a tesi se ze sekani s takovym strojem.. A ono neee :D
Honda nemá ele sekačky ;) respektive má jedinou a to je fakt malej chudáček

30.10.2013, 16:20 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-10-30 16:20:33
gizmi:
věř nebo ne, tak jsou na trhu dvě sekačky, které jsou za A) na elektriku a za B) mají 46cm. Jedna byla 90km daleko (AL-KO) a druhá u nosu. Rovnice má jednoduché řešení, ne?

30.10.2013, 16:33 |
DaveX = pošta :)

30.10.2013, 19:30 |
gizmi Zdeny60: ja ti nevim, tchan ma na zahradu taky elektrickou a kdyz uz 2x presekl kabel, tak jsem ho zacal nahlodavat a dalsi sekacka bude benzinak. Daval si pozor sebevic, ale proste stane se (ja trebas nedavno zavrel kovova vrata garaze a nechal jsem couhat kabel od bubnu s elektrikou a prepalil ho :( ) Proste jsou chvile, kdy clovek hlavou zustava nekde jinde a nevnima. Kazdopadne rovnici rozumim a chapu.. ;)
Zdeny, a co zkusit taktiku z pravěku...domluvit se se sousedama na sekacích časech. Pokud se s nimi nejde domluvit, tak tím tuplem bych koupil benzínovou a rozvrtal výfuk
Jinak to, že se sekačkou nezajedeš do rohu není chyba, ale vlastnost všech sekaček, ohledně hran...už se dokonce prodávaj sekačky, co jsou asymetrické a sekaj skoro ke zdi. A když jsi takový perfekcionista, tak nechápu, proč nemáš za ty roky upravenou sekací oblast trávníkem do oblouků, přechody v jedné rovině apod.
Zdeny nemá čas na trávník, protože celé dny oblejzá auta včetně mikroskopického rozboru a pak to tom píše sáhodlouhé romány.. :-)
DaveX:
ano, pošta by byla řešením. Ovšem v čase, kdy mi odešla stará sekačka, jsem byl já trvale pryč s výjimkou pár dní (jak pamatujetem pobýval jsem v teplých krajích Saudské Arábie a střídavě jsem tak přelétávál do Turecka), čili neměl jsem čas něco dlouhosáhle vyhledávat a objednávat, já chtěl koupit něco v místě,ať aspoň jednou za sezonu posekám a nemusí se s tím dřít žena. Proto ten rychlý nákup.
Jinak mít v té době více času, asi bych si taky něco našel a objel, i když sekačka jaski nepodléhá takovým kriteriím, jako např. nové reprosoustavy, zesák či auto:-)
Crestik:
tak tahle taktika z pravěku u ás v ČR rozhodně nikde nefunguje, nebo já jsem neměl to štěstí bydlet tam, kde by fungovalal. Ano v Rakousku kolem Linze funguje, protože tam má kamaráda, kam často jezdím a i na tohle přišla řeč - tam prostě starosat vyhlásil 2 sekací dny v týdnu (tuším úterý a sobota dopoledne) a nikod si netroufne hrčet s tím kráměm mimo vyhrazený čas. A pokdu ten čas v dané hoidny nemá, tak seká kosou nebo to trhá rukama. prostě, tohle je v nás, v Češích.
A k těm obloukům: samosebou upravené to mám, v rovině to mám jaksi z podstaty věci, protože pozememk mám na rovině, všude mám trávníkové zábrany. Ale co se ti snařžím vysvětlit, je to, že zatímco se starou sekačkou, která měla vpředu/vzadu stejný rozchod, jsem byl schopen zajet do oblouku jednoduše tak, že mi nůž kopíroval travní lem, teĎ, s novou, která má vzadu větší rozchod, to už nejde, pokud ji nechceš do vnitřních oblouků "smýkat" násilím. Jinak to prostě z titutlu konstrukce neokopíruje lam tak, abys nemusel pak vzít strunovku a ty vnitřní oblouky dosekat ručně strunovkou.
Prostě, tohle navrhoval konstruktér mamlas a pod to se podepíšu.
O_O: románánům je už konec, auto pro ženu je už vyřešené, moje taky, dcera má, san se bude řešit po promoci = leden:-)
Ne, nakonec jsem to vzal loguickým úsudkem cestou nejmenšího odporu a auto te´d nemá prioritu. Spíše, pokud budeme příští rok zdraví, chceme jet an nějakou "lepší" dovolenou (pravděpodobně něco jako Guadelope, Hawai, prostě nějaký ostrov), takže si chystáme pomalu informace a tak.Bude to rozhodně mimo cestóvku, takže vše bude muset být npalánované dopředu a jelikož kamarád teď byl na Hawai, docela mě nahlodal...
Cili tak, nějaký sekačky, auta pod. jsou na druhé koleji:-)

01.11.2013, 09:18 |
J-T. crestik: Vyosený buben = sekají ke kraji jsou právě AL-KO :-) A mají to co já vím tak 6 let?
Jsou to ale jen benzíňáky...

01.11.2013, 11:05 |
gizmi Jhuhuuuu budou clanky o Hawai!!! :D Tak na to se tesim podstatne vice, nez na nove auto synka. Urcite vem vahu, metr, atd at vime, jestli jsou ty Hawai-ane v norme :D A u zen merit vse :D
:-) A co když to budou guadelupanky? Hmmm, Černý tě zajímají taky? :-)

01.11.2013, 11:43 |
gizmi Zdeny60: to se ví!!!! Nafotit, premerit, zadokumentovat :D Ikdyz radeji mlcim, uz te vidim u nejaky cernosky, jak ji meris suplerou bradavku :D
čéče, měli jsem na fakultě jednu babu z Afriky, ale ta je měla jak špalky na kopačkách. krása! Celkově byla fakt moc hezká, i když chápu, že pro někoho může být předsudek, že byla černá. A navíc moc příjemná holka, kde jí je dneska konec...
Trošku to tu oživím a zároveň bych vás chlapci chtěl požádat o radu. Chci si koupit sekačku, jen se v nich vůbec neorientuji. V okolí mám prodejce a servis na Viking(Stihl), Husqvarna a ještě Stiga. Co z toho vybírat? Ta Stiga mi přijde že má nejlepší parametry za nejlepší cenu. Plochu na sečení mám tak 1200m, 1x týdně, cenově tak do 20t. Děkuji za jakékoliv postřehy a zkušenosti.