Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dům hrůzy v Plzni - 2 fotoalba

o Navštíveno 1974x o
o 15.05.2012, 07:31 | Only_One
Dvě nejzajímavější fotoalba smutného konce nedoceněného objektu v Plzni

[ Link ]

[ Link ]

o 15.05.2012, 07:56 | P3RF3KT
hezky ho rozebrali, měli sme v usti něco podobného, troufnu si říct že i většího. Původně to mělo být obrovské obchodní centrum. Potom to tady snad 20 let chátralo a na konec to dopadlo stejně. Jenom vyhozenejch x miliard korun
o 15.05.2012, 08:25 | Thullo
Zajímavé - no, ted tam vyroste neco noveho, lepsiho - at uz park, nebo nová budova.

Ve statech ty stare a nerentabilni budovy shazuji rychleji a efektivneji - viz. 11.09.2001. A ted se spusti zase sileny flame :o) takze pro zmirneni, je to jen vtip - ackoli... ;o)
o 15.05.2012, 08:27 | Only_One
vyroste tady obchoďák a město přijde o největší kulturní sál a jedno malé divadlo. Toho je největší škoda.
o 15.05.2012, 09:01 | macomb
Thullo: Akorát si to zapomněli zakrýt, museli pak utírat prach po celým NY :)

OO: Však ale to je přece pro většinu národa největší kulturní vyžití, podle toho jak jsou pořád plné parkoviště u obchodních center ;)
o 15.05.2012, 10:11 | Marv
Je to smutný. V plzni neni pořádný místo pro větší kulturní akce, ale hlavně že tu bude další OC... chce se mi blejt.
o 15.05.2012, 10:13 | Tuner#2
Jako Marv...
o 15.05.2012, 10:22 | Only_One
mohlo být. Investor nabízel městu že postaví v tom centru velkej sál, ale že ho musí někdo provozovat... naprostej nezájem od města
o 15.05.2012, 10:22 | mr.brain
Schválně jestli jste se zamysleli, proč je u OC narváno a v centru (teď nemluvím o Praze) je o víkendech celkem mrtvo? Ona rozumná dopravní obslužnost a snadné parkování v dnešní době dělá zázraky + koncentrace obchodů.
o 15.05.2012, 10:23 | Only_One
mohlo být. Investor nabízel městu že postaví v tom centru velkej sál, ale že ho musí někdo provozovat... naprostej nezájem od města
o 15.05.2012, 10:30 | Marv
O_O: kdo je investor?
o 15.05.2012, 10:38 | gizmi
Uz je ta hruza dole? Jhuhuuuu, vecer si dam panacka slivovicky na oslavu :)
1. vzhledove hruza
2. nikdo se o to nestaral a to ani uvnitr, takze ztrata zaostaleho ohavneho salu me nemrzi, kord kdyz Beseda je komplet zrekonstruovana a mame tu v Parkhotelku novej sal
3. kdo z Plzenskych byl nekdy v posledni dobe v tom divadle, kdyz uz po nem tolik lidi breci?
4. kolik z vas nejak casto prochazelo pasazi? Ty kramky tam - to byla katastrofa a jakmile se setmelo, tak to byl nejhorsi dum hruzy doslova. Mraky fetaku a divnych existenci co se stahovali do otevreneho dvora, kde meli klid na uvareni si davky. Na tom miste se stavalo vice trestne cinnosti nez si dovede vetsina lidi predstavit.
5. ta herna tam - kdyz clovek potreboval hledanou osobu, vetsinou se jelo na jistotu tam a nebo k nadrazi k Vietnamci (nedavno tu bylo od nekoho video s tou lahvi pres hlavu jestli si pamatujete)
----
Dle meho to byl opravdu dum HRUZA a jsem rad, ze vznikne neco noveho. Doby kvalitni restaurace, divadla, plesu, vychvalovanych cukraren, elektra, sportu, znackovych odevu jsou pryc a to uz minimalne 10 let. Takovou dobu je to tam peklem a budova slouzila uz jen vietnamcum, fetakum a jako reklamni nosic - zadna skoda a doufam ze nova stavba bude neco pekneho ;)
o 15.05.2012, 10:59 | Only_One | Upraveno: 2012-05-15 11:00:32
Já jsem do divadla na Horníčka chodil docela pravidelně. Bylo to po povodních i docela hezky opravené a útulné
Sály besedy a parkhotelu mají poloviční kapacitu...
Kromě sálu zmizela z plzně u pomerně veliká řádka festivalů, koncertů, výstav. A to je hodně smutné

Investor je amadeus real

mimochodem - luxusnější sál na maturitní ples pro dvě třídy v plzni není..

o 15.05.2012, 11:07 | wefa
Souhlasím s OO, že lepší sál v Plzni nebyl, než právě Dům hrůzy. Pak je druhá stránka věci, že nikdo neměl zájem investovat do oprav, které tato budova potřebovala. V tento moment je lepší to zbourat a opravdu postavit něco, co bude využito.
o 15.05.2012, 11:17 | gizmi
OnlyOne: jenze budes vyjimka stejne jako ja s manzelkou ve velkem a Komornim. Ted se nam stavi nove divadlo, takze jako nahrada super ;)

Ten sal byl katastrofa a nedivim se, ze se to neuzivilo. Co vim, tak na Borech se stavi sal ZCU a na Slovanech bude v byvalych kasarnach taky. Uvidime - kazdopadne netreba litovat stareho, naopak je treba planovat nove veci a to se Plzni dari.

Jeste aby PADLA Plzenska cihelna - viz me fotky z prace: [ Link ]

a pak aby zbourali konecne bejvale lazne a budu spokojeny :D Jinak nekdy nafotim i barak co patri k cihelne - myslim ze to je takovy "rezavy diamant" mezi budovama. Posledne se nepodarilo, protoze to byla akce na bezdomovce a odvazelo se cca 10 lidi knam na nadilku (TČ) a nestihal jsem. Sel jsem jako prvni, takze jedna ruka baterka a v druhe teleskop, pac posledne na me poslal bezdak vlkodava :(
o 15.05.2012, 11:48 | Only_One
prej ze se to neuzivilo :-D tak tohle nebylo o tom že by si na sebe nevydělal ten dům. Ten dum se uživil. Pouze developer chce obchoďák a udělal všechny kroky aby měl obchoďák a tak asi bude zase obchodní plocha budiž.

VElké divadlo zcela jistě nebude produkovat malé formy divadla formátu MH.

A znova opakuji, sál kvality, akustiky a kapacity původního KD tu není a už niky nebude.

A znám docela dost lidí co chodí do divadla.. nepřijde mi to nic divného.
Gheto bylo možná pod sálem, ale rozhodně né sál a jeho absenci všichni plzeňáci a širé okolí dost citelně pocítí.
o 15.05.2012, 13:24 | gizmi
OnlyOne: ale notaaaak, malinkych divadel tu par taky mas (u Rodinky je jedno amaterske, tam jsem osobne byl a bylo to fakt pekny), atd atd

Sal: kvalita nula (KSCM sklenicky, lustry, design, obsluha, atd), pokud chces akustiku, tak si zajdi na koncert do Synagogy - to teprve zazijes, kapacita OK, ale jak to bylo usporadane, tak parket na maturak malej a zhora moc videt nebylo.

Kdyz maturak, nebo nejake tradicni vystoupeni (nejcasteji tanecni), tak jasne Beseda. Tradice je tradice. Mesto narvalo penize do ni, protoze je to historie a tak je jasne, ze nebudou cpat do dalsiho salu. Vcelku financne pochopitelne.

K divadlu: chodime s Misou docela casto (dneska zrovna jde) a to co tam clovek vidi je des a hruza. Nekdo prijde v jeansech, nekdo vytahne lupinky uprostred predstaveni, atd. :( Ve velkem spis vidam babicky s dcerkama a nebo lidi vekem nasich rodicu a vejs.. (nekdy rozeberem u grilu :o) )
o 15.05.2012, 13:45 | Only_One
ty tu smícháváš několik věcí dohromady.. kulturák nepatří městu velmi dlouho, takže logicky město se o něj starat nebude. Je to objekt jako každej jinej a potřebuje svou údržbu a to je to co se podcenilo.
Já osobně proti interiérům nic neměl. Byla to velmi prostorně řešená stavba a velice univerzální, kde se nemačkáš jako sardinka a s výhledem jsem teda problém oproti peklu nebo besedě neměl vůbec žádnej. Plzeň ztratila stavbu kulturního charakteru bez jakékoliv náhrady a to je to nebolestivější ze všeho.
A pravděpodobně bude přicházet o další. Peklo je v havarijním stavu před zavřením.. Až se zavře i peklo taky nad tím mávnem rukou a řeknem si, že to je přece v pořádku?
Původní stavba měla dobrý záměr, ale totálně ji degradoval provozovatel a škaredé všudypřítomné reklamy, které absolutně vzali směr co budova měla mít. Svůj kultůrní účel ale plnila hrdě celá léta, včetně mého maturitního plesu, za který jsme nakonec byly strašně rádi v KD, díky jeho štědrému prostoru.
Design a nápis na skleničce přeci nevá vliv na to, k čemu stavba slouží a jak byla navržena. To je pouze dobová věc, která se velmi rychle dá změnit upravit. Ukaž mi dneska stavbu kde by investor udělal foyaé halu 1500m2 a výstavní schodiště šířky 10metrů.. bez záměru z toho vytřískat co nejvíc peněz. To je totiž ta největší ztráta stavby. Určené pro lidi bez prvopočátečního zájmu "vydělávat, vydělávat, vydělávat" Ať tam ve finále vznike cokoliv, bude to vždycky jen horší, bezduché, konfekšní, umělé. Pravděpodobně si budeš moci jít nakupovat do "superluxusního" krámku boty z pravé hadí kůže, ale bude to stavba bez jakéhokoliv kompaktního architektonického směru s jasným záměrem, zase jenom směska Unibuňěk uměle nastrojených a čekajících na příležitost vydělat...
A až naše dětu budou potřebovat sál na ples budou mít v pzni 2 možnosti slušného prostoru? ... smutné smutné smutné.. A město zatím utrání desítky miliard za pochybné projekty depa.. Fakt mi to hlava nebere

o 15.05.2012, 14:51 | CervinVega
cihelna luxusni, "pigion die" rocks :-)
o 15.05.2012, 15:05 | radek.613 | Upraveno: 2012-05-15 15:07:06
Mě se poměrně líbí myšlenka, že ghetta, drog, smažek, bezdomovců a jiných parazitů se lze efektivně, tedy dle zde diskutujícího příslušníka pořádkových sil této země, zbavit jednoduchým zbouráním/sanací místa, kde se schází a vegetí. To je přeci úžasnej nápad, proč něco řešit, proč někam chodit,stačí 3/4 republiky odstřelit a srovnat bagrem do roviny ornice, a je po kriminalitě i po problémech, nepřizpůsobiví a ostatní živly se jednoduše vypaří a je to, že :-D :-D :-D

Zkusím navrhnout i u nás v práci, jestli bychom takle mohli řešit problémy..... aneb a teď vážně, nad některými argumenty fakt jde normálně uvažujícímu člověku hlava kolem, tím spíš že zazní z úst státního zaměstnance....

o 15.05.2012, 17:32 | gizmi | Upraveno: 2012-05-15 17:42:51
radek.613: az na to, ze muj "rajon" je Kaufland, ZOO a prilehla mista - a pokud jsi Plzenak a nakupujes v Kauflandu, tak ten rozdil driv a ted MUSIS UZNAT. Cihelnu jsme "vycistili" taky zdarne. Tak az priste budes zpochybnovat neci praci a budes vedet kulove o tom co dela, tak prosim mlc. Vim co dalo prace a potu jen ta blba cihelna!! Vis kulove jaka mame prava a co muzeme a nemuzeme a jak tezke je neco delat ikdyz strasne moc chces, tak prosim mlc u temat kde mas cerne bryle. A kdyz jsi tak chytrej, tak me rekni co by jsi delal na miste dotycneho komu ten rajon patri/spis ted uz patril a to v ramci prava jaka by jsi mel jako polda? Jsem zvedav co navrhnes na tema ghetto, drogy, smazky, bezdaci. Ted se ukaz ;)
PS: moc rad se u Mirka nekdy sejdu a muzeme pokecat live..Mira dosvedci, ze mu rikam o sve praci na plnou pusu to dobre i to spatne. Navic chci se vratit zpet do automotiv jako technolog, takze ani nemam duvod hajit si job.
o 15.05.2012, 20:07 | Draxx
Radek jen drze podotknul, ze zbouranim onoho mista ty fetacky sraci nezmizi, ale presunou se jinam...nikdo neci praci neznevazuje.
o 17.05.2012, 12:56 | Mr.Scully
Přesně jako gizmi. Nejhnusnější barák v Plzni mizí a lidi si stěžujou, že jim chybí. Kdyby stál dál, tak si zase lidi budou stěžovat, proč tam zaclání taková komunistická obluda. Lidi si stěžujou, že přijdou o sál, ale že se tam chodilo akorát tak jednou do roka na Vondráčkovou, to nikdo neřeší. Tak holt nebude koncert v Inwestu, ale v Parkhotelu nebo v Pekle. Na těch pár popových akcí se to nezblázní. A tuším, že bude časem někde nový sál pro Komorní divadlo? Feťáci snad konečně zmizí a nahoře má být tuším inlinová dráha? No já se těším. Sorry, ale jsem zastáncem bourání. Horlivým zastáncem.

A jestli tam má být OC nebo něco jiného, to je mi fuk, ale ruku na srdce - kdyby neměli spočítáno, že tam budou lidi jezdit, tak tam OC neudělají, ne?
o 17.05.2012, 12:57 | Mr.Scully
A ještě k poslední větě OnlyOne - to depo taky moc nechápu :-/ Z toho bude ještě průser...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.1047 sekund.