Navštíveno 6288x

Tak se to někdy v životě sběhne. Jdu pro něco a donesu něco zcela úplně jiného. A tak tomu bylo i dnes. Původně jsem šel ráno do města, že koupím novou hadičku od roháku k nádobce WC, maje stále v živé paměti katastrofu z roku 2009 - vytopený barák od vrchu až dolů díky prasklé hadičce ke splachovači.
Hadičku jsem koupil, ale k ní jsem přikoupil i novou televizi:-)
Šlo o již delší dobu zvažované řešení, mám LCD JVC BX32 s 82cm a to pro starce, jako já, už není to pravé a já má rád, když u hokeje vidím aspoň hráče a občas i puk.
Vlezu do obchodu, nějaké TV tam měli, tak povídám - vezmu tu nejlevnějčí, protože na Ordinaci 2x v týdnu i to bude stačit (resp. nám - abych svoji drahou polovičku úplně nevynechal). Měli tam klasiku Samsung a Panasonic.
Povídám prodavařči, tuhle mi zabalte:-) Nic víc, nic míň. 106cm, sta tuner, výstup na USB - co víc chci? nějaký pikačoviny ajko připojení k netu či smartphonu - z toho jsem vyrost a jsem rád, že mám od těhlech věcí doma klid, mám toho přes týden nad hlavu. Než to zabalilli, povídám, jak to bude s příjmem HD prohramů ze satu - no problem. "Jen si musítě zakjoupit novou kartu (+600) a dekodér (+700). A jak to bude s nahráváním? Dosud jsem měl konfiguraci : sta tuner + DVD rekordér + TV. Pane, žádný problém, vše se navzájem podpotuje - mám totiž DVD-R taktéž Panasonic s Viera atd....
Neřeším, kupuji, v domění, že to tedy bude vše spolu fungovat tak, jak si představuji.
Domů jsem to dovezl asi v 10:30 - a nyní - jsem od toho znechuceně a nasraně odešel.
Pánové, kod nechcet číst dál, radši běžte na pívo, tohle bude zase "výlev":-)))))
Předně - jako TV laik (na rozdíl od hifi gurua) - nevím, jak vsunout smart kartu do dekodéeru a ajk vsunout dekoder do TV. Myslíte si, že bych si měl vzít do ruky návod? ANo, když jsem vyčerpal 4 možnosti vzájmené polohy obou dílů, jsem si opavrdu vzal do ruky návod. A myslíte si, že jsem to tam našel? Ano, B) je správně. Ani tečka o dekoderu. Tak tedy CD do PC. Asi se předpokládá, že ten, kdo jde dnes pro TV, mám doma automaticky internet, PC a je znalý těchto výdobytků techniky (jako třeba můj 76 letý otec, že?). opět za B) - ani na CD návodu není ani byť jen sebemenší zmínka o tom, v jaké pozici se má dekodér nacháte v TV - on totiž kosntrutér netuší, že když může mít věc dvě polohy, tak laik to tam strčí hned obráceně.Ale používám poslední zbytky mozku a tak vsunuji dekoder do TV náoisem k sobě, to je přeci jasný, že? A kartu? no přeci taky, ne? Jo, ho***
No nic, tohle jsem překonal a jal se ladit stanice. Vezmu si tedy k ruce papíry od sta karty. Zadám všechny údaje - jenže - kde nic tunic. chybí mi všechny placené programy. A pročpak to? začínám mít podezření, že asi něco není plně v pořádku s údaji od výrobce karty a jdu opět na web. Jasně - od 19.4. jsou změněné údaje o bývalých TT - jiné kmitočty, polarizace a j... Pak se člověk nesmí divit. Opět . bez webeu a PC si člověk prostě TV nepustí:-)
Tak po hodině mám seznam asi 2500 stanic TV/ráddií. A nyní přesuny.
Jo, na to, že žijeme v 2. dekádě 21. století, si připadám jako v roce 1996, kdy jsem koupil svůj Sony trinitron ( amj,. mám ho dodne s adosud ho žádná plzma a ni LC/LED/NELED a pd. obrazme ne jen že nepřekonaly, ale nis e mu na míle nepřiblížily - to nechci teď popisovat). Já myslel, že při přesunu kanálu zadám číslo pozice a je to. Ale opět ho***. Pěkně onen kanál přetahat přes celý seznam... Jak za cara klacka.
No, po hodině to mám akžt takž setříděné vč. priorit.
A nyní - baych mohl tedy nahrávat svoji oblíbenou ordinaci a pak ji v klidu bez reklam sjíždět:-) SI říkám, ne, woe, to je jasný, tohle proppojíš gáblem a vše se zasynchronizuje, v TV nastvíš tímer a jdeš na pívo. Jo, opět ho*** a dvojitý. Systém Panasonic Viera Q-link NEUMÍ tu nejbanálnější věc- aby jeden přístroj dokázal spouštěcím signálem aktivoat ten druhý!!! Tkaže, když chci něco nahrát na DVD rekorderu, musím nastavit timer v TV a k tomu ještě timer v rekoredru. No pánové...
Si říkám - zkusíme nahrát něco na HDD. Jdu vesel prosvlj disk, kde mám data a fotky a vsunuji do USB slotu. Holahou!!!Disk bude před spuštěním zformátován a nebude ho lze přehrávat na jiním místě, než v kmbinaci pouze s totu TV!!! opět ho*** na druhou!!! Takže chápu, že jsem očekával něco, co prostě ještě normální konstruktér nevymyslel a jdu pro flash pamět v domění, že třebas tady pochodím,. Když kjsem v době tý počítačový technicky... Strčím ho tam a jen němě čumím Kingston 160 není podporován!!! Kuwa, to je už na mě moc.
Takže stručně a jasně , systém zcela na pikaču, protože v domění, že se zbavím 2 krabic (sat tuneru a DVD rekorderu), jsem se nazbavil ničeho, tedy vlastně ano, sat tuneru, ale komplikace obsluhy mě možná donutí se vrátit potupně zpět k svému starému Homecastu, oželet HD rozlišení, který stejně padá vniveč díky "kouzelné moci" poskytiovatelů (datový tok zredukován na minimum) a bude to.
Poslední pokus jsem provedl nechtěně a namátkou: měl jsem zapojený jak HDMI kabe, tak starý sprostý obousměrný SCART asi za 50 kaček někde z tržnice... A hádejte, přes který kabel byl obraz lepší - resp. který vstup dává lepší obraz. Odpovědi netřeba. Nechápúu, jsem znechucen a jen kroutím hlavou nad ignoranstvíém a neschopností lidí, kteří vymýšlejí stroje, a halvně pak oporhuji těmi, kdo píší manuály. To jsou trtli největší z nějvětších, protože prvních 6 stran asi 20 stránového manuálu zaplňují zcela nesmyslné informace o tom, jak TV nainstalovta, že ji musí instalovat min dva a více lidí!!!, že SD karty nesmějí přijít do ruky harantům a další nesmysly. O podstatných věcech (co to je Q-link, co to je Viera link a další) ani slov. SLůvko slůvečko...
Takže si jdu puistit CD na uklidnění a budu přemýšlet, kam tahle doba spěje... Vím to jistě. Do prodele, pánové, do hluboké černé tmavé prdele......
Ještě prosím Tunera2, aby mi do toho vnesl jasno... Více, než nic neříkající manuál na CD nemám a nevím, zdali neexistuje nějaká možnost synchronizovat dva přístroje, aby jeden spustil druhý v režimu časového nahrávání, aby mi v paměti zůstaly uložené předvol´by nastavení brazu pro jednotlivé vstupy atd...
Jsem smířen s nechutnými komentáři na moji osobou a viudím všecny ty, kteří ade mnou už lámou hůl... :-)))))

12.05.2012, 20:17 |
clown :))))
jeste, ze u tchyne minuly tyden praskla hadicka na WC a vytopeny dva dualni racky HUAWEI s DSLAMem a cela telefonni ustredna neskoncila koupi TV :)) ... sice mi blikala skoda cca mego a pul pred ocima, ale ustalio se to :)) ale pohled na strop, kde tece voda curkem do racku, ktery spojuje 30t lidi v okoli Cernosic vcetne ADSL k nezaplaceni :))
take menim pocet krabicek a snazim se redukovat i DO... , ale nejak to nejde .. zbavis se dvou a jedna pribude :)) o dalkach nemluve .. uz i ladej ma k monitoru dalku :(
Je to marný, je to marný, je to marný...
Kdyby tohle udělal kdejaký nováček fóra, řeknu si je to vůl a mávnu nad tím rukou, ale člověk co sem leze denně a tohle udělá je korunovaný vůl to se na mě nezlob.
Auta tady řešíš každý týden a když jdeš koupit TV koupíš to první na co narazíš? To mě hlava fakt nebere a ani nemách chuť radit...
Stručně:
CAM modul do televize jde jen jedním způsobem, zavaděcí lišty ho nepustí dát obráceně a pokud jsi ho obráceně narval, zkurvil sis to...
Karta jde do CAM modulu vždy čipek k jeho horní straně (ovykle s potiskem výrobce a typem o jaký modul jde, zadní strana je s čárkovým kódem). Tohle není příspušenství televize, nikdy nebylo a nebude, jde o speciálku kde návod by jsi měl v podstatě dostat ke CAM modulu, neb Panasonic s tím nemá co do činění!!! Nechápu jak to ani pak nemohlo jít.
Ano frekvence u satelitního tuneru jde třeba ladit ručně dle aktuální hodnot, které se sem tam mění a proto ideální je mít fkervence z internetu, ale většinou postačí i sat magazín takže i táta kdyby znal si poradí...
Třídění programů v TV je očistec píšu to tady dnes a denně a sat. přijímačů tomu není jinak, ale tam je výhoda, že si seting zkopíruju a nahraju do boxu během pár vteřin... I z toho důvodu tu odrazuju od TV se sat. tunerem.
Ano připojený HDD se u každého přístroje doporučuje naformátovat, tím si vytvoří místo na správu souborů a pak funguje regulerně s tím daným přístrojem. Nic neobvyklého...
Pokud se Tě obraz ze scartu za 50,- zdá lepší jak z HDMI, tak sis nemusel kupovat žádnou Tv neb jsi slepec slepý... nastavil sis u HDMI v menu , nastavení, av rozlišení 1080i a nebo 1080P? Určitě jsi tam nechal defalutních 576 (PAL) rozlišení a svaluješ vinu na kabel a snad hodnotíš líp scart za 50,- kterým nepropojuju ani levné boxy...
Q-link je píčovina, nikdy jsem jí nepoužíval a vždy dávám vypnout. každopádně načíst programy, zapnout DVD rekordér apod. hovadiny to umí jen je potřeba to řádně nakonfigurovat jak v TV tak v DVD rekordéru...
Sice si tvoje dlouhý příspěvky většinou rád přečtu, ale tenhle je vážně dost mimo. To, že jsi ještě neviděl lepší obraz než na starej Sonce, ale neznamená, že taková TV neni, jenom je třeba si správně vybrat, případně nechat poradit. :)
Modul (dekodér) do tv obráceně dát nejde (nezacvakne), karta do modulu patří čipem nahoru a od sebe. Našel jsem i ilustrační obrázek. :)
[ Link ] Ladění je zrovna u Panasonica asi nejlepší ze všech s vestavěným sat. tunerem, ale i tak je třeba o tom něco vědět. Pokud jsi naladil 2500 stanic, tak to máš na 99% stejně blbě, ale to je jedno.
Třídění kanálů u novějších modelů jde i zadáním čísla, takže záleží, jaký model ti prodali.
Při nahrávání na HDD přes USB se disk spáruje s TV, neni to ani tak z hlavy Panasonicu, ale kvůli autorským právům, aby to nešlo kopírovat. Nahrávání na flashku nejde, protože minimální kapacita je 120GB.
Určitě neni lepší obraz přes Scart než přes HDMI. Máš něco blbě nastaveno.
S nahráváním na DVD ti asi neporadim, ale myslim, že se musí programovat obě zařízení, ale opět nechápu, proč nahrávat na DVD, když můžeš připojit HDD a máš vystaráno. Pak funguje vše perfektně a to včetně timeshiftu.
Příště by možná bylo lepší to nechat na firmě, kdes to koupil, aby ti to rovnou zapojili a naladili, pak bys jenom v klidu zapnul TV a máš to bez stresu. :D Všichni nemůžou umět všechno a dneska jde vývoj elektroniky tak rychle dopředu, že je třeba v tom dělat, aby všechno šlo, jak má.
Na většinu činností si taky zavoláš odborníky, ale většina lidí si prostě furt myslí, že u TV jenom pustí automaticky ladění a je hotovo.
Tuner#2 byl rychlejší, psal jsem to nějak dlouho. :D

12.05.2012, 21:05 |
Pajk Zdeny za kolik mi napíšeš diplomku? :D
Pajk: tak od něho bych diplomku opravdu nechtěl
P.E.T.R. hezká shoda ;))
A mě to stejně hlava nebere udělat takovou totální blbost a ještě se pak s tím tady pochlubit. Nezlob se na mě, ale před znalcema (neřadím se mezi ně) jsi ze sebe udělal blbce co nadává na Panasonic a dnešní dobu, ale přitom by měl nadávat max. tak sám sobě ;)))

12.05.2012, 21:18 |
pbjun No scart je katastrofa, ale abych pravdu rek, tak co se tyce spojeni HDMI/VGA tak jsem skoncil u VGA :( Koupil sem si do compu co mam jen jako HTPC 2 jadrovy procak, 4GB RAM, grafiku 6450 s HDMI na desce (bez redukce) koupil sem kabel za 120kc a nebyl sem spokojenej, tak sem koupil kabel za cca 500kc pozlacenej stinenej a vysledek byl trosicku lepsi, ale stale spatnej no a nakocen sem sahl po obycejnem kabelu VGA - VGA a obraz je skutecne nejlepsi, prisuzuju to digitalnimu zpracovani obrazu u HDMI - zna pouze 0 nebo 1 kdezto VGA posila plny signal, ale buh vi, me by tedy zajimalo proc je tomu tak? :) Televize plazma panasonic cca 2,5 roku stara, full HD, tunery neresim, HD programu pres DVBT nevysila nikdo a jedine co mam v HD jsou filmy na tom pc :)
Pajk: to by ti tu diplomku nikde nesvázali

12.05.2012, 22:02 |
Pajk Mě je úplně jedno, co by kdo nechtěl nebo chtěl. Líbí se mi, jak z "blbosti" udělá takové obsáhlé psaní. :)

13.05.2012, 03:21 |
Tendr A jak krásně to jde bez TV.. a taky žiju! Bez netu bych taky obstál, možná i líp :)
Budu se opakovat, ale Zdeny, Tvoje problémy bych chtěl mít..
Vlastně už nechtěl :)
Tuner:
díky za teplá a milá slova:-)
K TV:
TV je pro mě naprosoto nepodstatná věc, od které čekám jen to, že se OBČAS podívám na seriál či na hokej. Jinak jestli je to vyrobenbo tam či onde od Petra či Pavla a panel je třebas ze dřeva, je mi fakt totálně jedno. prostě TV je u mě na okraj zájmu, takový malý vyvrhelíček:-)
Jinak HDMI - samosebou nastavit nejde nic, v menu ani na CD není nic, test pro porovnání kvality jse provedl z srovnáním obrazu z Teacu Esoteric i z DVD rekorederu Panasonic - takže závadu lez vyloučit na straněš zdroje, ale bohužel HDMI v TV stojí opravdu za pikaču, dnes se ještě jedno podívám, zdal náhodou jiný z dalších 4 HDMI vstupů neumí nějaké nastavení.
Ke kavlitě obrazu z HD programů nemám nejmenší výtku, to jsem max. spokojen, ale co mě se*e je, že tyhle dva krámy v dnešní doně nejsou schopny spolu komunikovat a na to, abych si pustil fotky z flashky nepotřebujio opravdu HW podpory, kterou Panasonic popisuje asi i na rubové straně hajzl papíru... Mamlasi...
A nyní k tomu irdeto dekoderu: tak strčit tam OPRAVDU JDE oběma směry, na module je sice asymetrická vidící lišta - ale TA SAMÁ, jen zrcadlově symetrická je v TV (tedy je tam lišta, která má DVĚ možnosti zasunití modulu!!! Tohle je pravda a ž potkáš první Panák řady 25, tak si vem brejle a mrkni tam:-) To, že karty půjou potiskem k sobě, jsem vydedukoval, netuše, že ani na jednom z obalů obou věcí /tedy karty atk modulu) nebude ani písmeno... Že kopírování záznamů je trestné, to je tam napsáno celkem 2x a dost velkým páísmem. Hovada prostě...
Kuwa, copak dnes musí mít člověk kvůli TV i internet??? Nebo co? Tohle mě fakt sere, protože nutí tím řadu lidí pak hledat pomoc u nějkejch servisáků či bůhví kde.
Pánové, já mám tu smůlu, že v práci dělám hodně často nabídky na technologické linky a taky řada konkurenčních se mi dostane do ruky. A po pravdě, když někdy vidím české nabídky a pak i servisní manuály, nedivím se, že si řada zákazníků nakoupí stroje jinde. Češi prostě neumí udělat manuál. Když jsem koupil foťák, tak jsem si musel vzít radši AJ návod, protože český dělal zřejmě imbecil a další imbecil hopustil do výroby.
A tady návod k TV, která má asi milion a jednu funkci, má na papíru 24 stran, z čehož užitečných je asi 5 a zbytek je paskvil a co je horší, na CD to není o nic lepší!
ALe jak říkám, zatím to vše funguje, ale očekával jsem od výkřiku techniky největší AV firmy v Galaxii tedy podstatně víc chytrosti. Ale za ty prachy, co bych asi tak mohl chtít, že?
Petr:
díky i tobě. HDD samosebou musím koupit, ten mám jen s daty a foto, takže jsem de facto jen testbnul, zdali ho TV najde - našla.
Rekordér mám a nechám proto, že občas si beru filmy na DVD do jiného pokoje na jinou sestavu, kde mi je HDD prd platný.prostě prioritní záznamové zařízení zůstane i nadále DVD rekorder.
Téme dneška: komunikační shody mezi TV a DVD rekorderem:-) večer, budu li živ, napíšu:-)
Tak jen pro pořádek doplním poslední zkušenost:
TV je Panasonic TX-L42D25E, rekordeér je Panasoni DV-65HDD.
ovládání přes Q-link - nefunkční. Ani jeden přístroj neumí byť jen zapnout či vypnout systémově ten druhý = k ho*nu.
Kvalita video signálu:
1. místo scart AV
2. místo = 3. místo komponentn YPB a HDMI. Oba vyloženě o dost horší, než signál přes scart.
HDMI nastavení - Tunere - děláš ze mě sice blba, ale bohužel zde opravdu nastavit nejde NIC. (pokued tedy nemusím mít připojen PC a dělat to z něj, což si myslím, že ne).
Takže když to shrnu: po 8 letech bouřlivého vývoje mi nabubřelé reklamy Panasonic nepřinelsy nic, co bych neznal z dob staré své JVC nebo SOny (1996), vlastně přinesly, utrvzení v tom, že svět chce být opět klamán.
Nedělám si iluze, že u jinýcz značek půjde o něco jiného.
Howgh.
koukam zes koupil nejen hadici, ale dokonce i ten hajzl :D

13.05.2012, 11:09 |
walish | Upraveno: 2012-05-13 11:12:41
Zdeny, nevím, jestli to víš, ale HDMI nenastavíš na TV,ale na přístroji, ze kterého signál jde;) Tzn. na dvd musíš do nastavení a tam nastavit to rozlišení přes HDMI a někde to tam je, ne že ne. Taky jsem to tady řešil, myslel jsem,že není, ale pletl jsem se, bylo to tam, sice kreténsky schované,přístup na prd, ale prostě to tam je a stejně tak to tam budeš mít ty.
btw. nechápu, proč si koupil nějakou hnusnou LED a divíš se,že máš hnusný obraz, když za tu cenu máš parádní plasmu. Navíc se to tu řeší každý týden. Nechápu ten přístup,zrovna u Tebe, co se nespokojí jen tak s něčím...fakt nechápu. Je mi jedno,že se na ni nedíváš,ale za svoje prachy chci přece to nejlepší.
Walish:
znovu povídám, že TV absolutně neřeším, je to pro mě je předmět nutnosti...
S obrazem ze sat. tuneru jsem spokojen, v tom problém není, ale problém je, dostat nahraný signál z DVD ve slušné kvalitě do TV:-)
OK, na to nastafvení HDMI na rekorderu se jdu ještě podívat, ale asi tam nebude nic, čím by se dostal nad kvalitu AV analogu.
proffesor_W. jj, asi to tak bude.
Jinak jsem pročetl pár recenzí a všechny bez výjiky o tomto modelu hovoří vysoce kladně. nevím, co víc si přít:-)
Jdu hledat HDMI settings
U toho rekordéru tam 100% nastavení rozlišení pro HDMI někde je. Nevim takhle z hlavy, kde přesně, ale najdeš ho tam. Bude tam nějaký nastavení výstupu nebo tak něco.
Na tv zapoj HDMI do HDMI1 a nastavit rekordér a ten obraz se musí zlepšit. Ale na druhou stranu, pokud je to klasický DVD, tak i když to necháš scartem, tak se vcelku nic neděje, stejně to neni HD. Naopak tam může pak bejt problém s nahráváním, že nedokáže vzít obraz z TV po HDMI.
Takže nastavení bylo správně - HDMI 1080i.

13.05.2012, 12:44 |
gizmi "OK, na to nastafvení HDMI na rekorderu se jdu ještě podívat, ale asi tam nebude nic, čím by se dostal nad kvalitu AV analogu."
hmmm hmmm hmmmmm... myslim ze Tunerovi praskla cevka a jeste to tu bude zajimave :D

A z toho plyne:
1. když jdeš kupovat hadičku, nekupuj nic jiného :-D
2. výrobci, resp. konstruktéři mají při vynalézání k dispozici kompletní možnou techniku a po ruce, takže jim nedělá problém něco připojit aby jim to fungovalo. V tu chvíli prostě nemyslí na to, že tohle doma nikdo nemá...
3. jsem zvědav, jak já, jestli se dožiju nějakého vyššího věku a nechcípnu v práci, budu taky v prd... z té techniky, která v té době bude :-D
4. vytiskni si tento tvůj příběh a až zase půjdeš koupit nějakou maličkost, jako sirky, špunt do vany, párátka :-D, tak tohle měj v peněžence, neb až tě zase chytnou chutě koupit najednou třeba gril, troubu, mikrovlnku, nedej bože navigaci nebo PC, NTB, snad tě tento článek dostatečně motivuje, aby jsi to nedělal a táhnul jsi domů s těmi sirkama, špuntem do vany párátkama :-D
Jo, já měl včera příhodu zase na malé poště, 2 okýnka, lidí tak 35, u jednoho pošťačka řešila něco, co prostě věděla že nejde, ale i tak to stále řešila s jednou paní, tím tedy zablokované 1 okýnko, paní chtěla provést nějakou platbu přes poštovní spořitelnu a ten den to prostě nešlo, ale i tak, blbá pošťačka se snažila to nějak udělat, nechápu... Tak že paní to může zaplatit kartou, no jo, ale 1000 kč nemohla, protože měla nastaven limit na jednu platbu i výběr z bankomatu na 300,- Kč :-D :-D :-D (ty vole, to mi ho vyndej....) Tak po 15 minutách, kdy ta druhá pošťačka jela jak fredka, aby stíhala lidi obsloužit, ženská odešla a že jde do bankomatu vybírat po 300,- Kč těch 1000,- Kč, aby to zaplatila v hotovosti :-D Pošta měla zavírat v 10, já odcházel v 9:40 a fronta lidí až ven, tak 40 lidí :-D a ta <> pošťačka stále řešila, jak ojebat neojebatelné. Mít takovouto kolegyni/kolegu v práci, je mrtvej!
No a další postřeh, netuším, proč se banky snaž stále nabízet více a jednodušší internetové bankovnictví, když 90% dementů stále chodí na poštu platit složenky a nechávat tam za 1 složenku třeba 26,- Kč, měsíc co měsíc... Podotýkám, nebyl na té poště nikdo starší tak 45 let, takže žádný důchodce, ale prostě mladý lidi... A pak že jen důchodci jsou dementní, ha ha ha...
Věž: Jak dopadla "ta tvoje" pošťačka? :)))
Zdeny, jestli myslíš vážně to, že přes HDMI je obraz horší než přes analog, tak...vlastně nevím,co říct. Vše,co si tady kdy psal, nedává smysl nebo vlastně dává, jestli víš, jak to myslím :)))
Nevím, ještě žila, když jsem odcházel, ale za tu půl hodinu co jsem stál ve frontě a všechno tedy odbavovala ta druhá, tak fakt nevím, co jí pak (ne)řekla, já bych jí poslal někam...
ale já myslel tu,co si tady řešil, jak ji dát na sebe telefon a tak :) teda doufám,že jsi to byl ty :))
Ne-e, já to nebyl :-D To už nevím, kdo byl :-D

13.05.2012, 13:47 |
walish | Upraveno: 2012-05-13 13:49:13
Jaj, tak to sory :))
Už vím, byl to Bolthorn, máte moc podobné nicky no :DD

13.05.2012, 13:50 |
Bladzej | Upraveno: 2012-05-13 13:51:46
Pošťačku Highty neřešil, řešil jí "někdo" jinej. Nechci práskat, ale byl to Bolt. :)))
edit: byl si rychlejší :)
Zdeny táta tě měl v 16ti? To je borec!!! :-) dál už jsem nečetl, ale tihle mě zaujalo :-)

13.05.2012, 14:17 |
pbjun walish: muzes mi tedy podat nejake vysvetleni proc stary VGA analogovy prenos je lepsi nez novy HDMI digitalni prenos? Mam nekde chybu ja nebo je to proste tak?
to mas za to, ze neposlouchas mistni TV guru, priste az si pujdes koupit hadicku vem sebou ntbook abys mohl najit diskuzi ktera by Ti pomohla vybrat tu spravnou placku :O)
Mam doma same Sony komponenty, a umej vsechno co pises ze panak neumi, a delaji vsechno presne tak jak pises ze cekas ze by to melo fungovat a u panaka nefunguje. Jeden z mnoha duvodu proc zustavam uz delsi dobu u tehle znacky, zlatej Bravia sync...
Zatim co u Shitsungu a dalsich nesmyslu nejsem schopen ani setridit programy, tady nepotrebuju k instalaci nebo nastaveni ani navod.
Protoze puvodne jsem sel ke kamosovi nechat udelat prodluzovak na 380V k zahradnimu cerpadlu, videl jsem tam novou placku v 40" HX rady, stacilo jen pronest "ta by se mi taky libila v obyvaku", kamos to nevzal jako pouhe konstatovani a druhej den mi volal ze mi ji dovezl - KDL-46HX925. Tak jsem zvedavej, jestli budu litovat ze jsem si nekoupil panaka.
Nocarret? jaksi neumíš počítat hochu, ale to je tvoje válka:-)))
Jinak k HDMI vs. scart: není pochyb - scrat opravdu dává lepší výsledky než HDMI kabel.
Ještě se mohu domnívat, že ztrátu na kvalitě způsobuje HDMI Profigold kabel (ale já na kabely ze zásady nevěřím- na žádné hifi voodoo nevěřím), atkže tam problém není.
V čem je ten rozdíl? barevné plochy jsou méně klidné, jsou horší sotré kontury a při konstrastních přechodech jsou kontury více mázlé.
Posuzoval jsem to na záznamu z HD NOva na DVDR HDD (samosebou pak záznam s nižším rozlišením) - reprodukován jednou přes scart a pak to samé přes HDMI. Vždy druhý kabel při testu odpojen, sice jsou elektricky vypnuté oba výstupy, ale co kdyby...
Nechápu, proč tomu tak je, resp. možná chápu - je to jako u všeho digitálního - nekompatibilita norem a standardů. Čili je možné, že výstup HDMI z DVD R panasonis není přesně tím ořechovým pro TV Panasonic na vstupu HDMI.
Co je ale na pováženou a mrzí mě to, že kompontent je o fous horší, než kompozit scart!
pro tohle nemám žádné vysvětlení, snad jen to, že dnešní technika jde od 10 k 5.
Ale jak znovu po třetí opakuji, je mi to fuk a neřeším to, TV u mě je prostě z povinnosti.DOba si to prostě žádá...
Jinak na hokeji jsem puk viděl lépe, než na staré 82cm LCD a jsem vysoce spokojen:-) Více nečekám. Co taky v dnešní době od jednoho z nejspotřebnějších výrobků, jako jsou TV, čekat??? buďme rádi, že to vůbec funguje. Jak dlouho, je otázkou. (Onen Soňák jede skoro 20 let a jen si vrní a ty barvy! Holt, jak říkají starý kameramani - borci profíci, těžcí, na rozdíl od nás všech tady, laiků - holt dobrý SRTčko zatím nikdo nepřekonal. Holt mají pravdu. Minimálně tedy v životnosti...
H-Honza - abys nebyl tak překvapenej, jako já. Nemyslím si, že SOny x Panasonic x Pioneer x Samsung x LG bude něco výrazně jiného. Konkurence se dobře zná:-) Vsjo ravno. Odin shit.
Zdeny: Tak v 17-18letech? :-)) Taky mě to tak vychází.. Jen si nemužu vybavit tvuk věk který jsi někde prozradil.. :-) Ale plus mínus 57-60?
Vždycky si slohovky od Zdenyho60 rád přečtu ale tohle je vážně moc. :-) Radši sem šel na to pivko :-D
Collin: Zdenyho věk se pořád mění,ale číslo v nicku je pořád stejné,tak nad tím zkus popřemýšlet :))
Prostě ta senilita přišla dřív .....
Mozna ze bude chyba jinde. Mam pana plazmu, pana 5.1 system, ps3 a jak ps3 tak 5.1 pustim pres ten pana viera link
Zdeny děkuji za to oslovení v mých 40 už mi tak dlouho neřekl :-))) Nicméně jelikož seš Zdeny60 a tvého otce uvádíš jako 76 letého, jednoduchým výpočtem šlo oodvodit tuto velice jednoduchou skrytou informaci. Chápu ale že jsi brány školy opustil již velmi dávno a tudíž máš omluvenku :-)
Teplá a milá slova na tohle fakt nemám a ani mít nemůžu... Člověk co sem leze denně si koupí LCD výběhový model... S DT 25 se už nepotkám, a pochybuju o tom, že by to udělali jinak než je obvyklé. Prostě jsi ho tam nahulil na hulváta a nebo já to všude dávám opatrně, neb zničených CI slotů s ulomenýma jehličkama na konci (čili neopravitelné) jsem už pár viděl...
Nemám moc času, jsem po dlouhých výkopech a KO, ale stučně...
Ten kdo hodnotí HDMI hůř než scart za 50,- by měl jít na oční a nebo svěřit aparáty někomu kdo to umí nastavit. V každém aparátu co připojuju k TV je volba formátu TV, volba zobrazení a volba rozlišení. DVD rekordéry obecně mají až 1080P...
Testovat propojení na záznamu HD Novy kde dojde automaticky ke zdrcnutí na 576PAL je přinejměnším směšné. Testovat se dá max. na CT1 HD při studiovém záběru (třeba zprávy) a aktuálně z tuneru v HD. Pokud při takovém testu bude scart lepší, tak ho na místě sežeru!!!
Co se týče propojení, tak ano na DVD které má 576 řádek se musí hledat co bude nejšlí z hlediska přepočtu. Zda nechat uspcaling na DVD rekordéru a nebo ho nechat na televizi. Vzhledem k tomu, že je to vyšší model telky, skoro bych se vsadil, že je lepší ho nechat na telce, čili nastavení pokud máš 1080i a testuješ na tom kvalitu záznamu, je total blbost...
Nekompatibilita pobavila :))
SRTtéčko neznám, znám pouze CRT a životnost samotných panelů je 100000 hodin což je víc než u CRT. To že tomu lehne spínaný zdroj po 5ti letech je věc jiná a je to daň za to, že lidi chtí všechno levně a jdou jen a jen po ceně...
Stěžuješ si tady na něco co 1. neumíš nastavit a 2. jsi koupil nesmyslný výrobek bez nějakého logického vybírání...
nocarret: správná odpověď je ale 24, případně +- rok v případě měsíce a dne narození Zdenyho :)
takže, otec Zdenyho 76let => rok narození 1936. Zdeny60 => rok narození 1960 => 1960-1936= 24let. Je tak?
noccaret: jako walish...to by bylo i na Zdenyho moc, si kazdy rok menit nick :)

14.05.2012, 22:19 |
DITR já sem dopadl nějak podobně v lednu sem šel kupovat rychlovarnou konvici a místo ní sem dotáhnul 127čku LG ale s tím rozdílem že sem propojil všechno tak jak má být a všechno jede...xbox360 přes HDMI a pohodička nic víc nepotřebuju ke štěstí :D
aha...jasný měl jsem za to nějak že Zdenymu je 60 :-)
Hoši, řešíte pikačovimny, Tuner je nevěřící Tomáš.
Takže napřed pro Tunera: o slotu se s tebou bavit nebudu, protože o tom nic nevíš. Koukal jsi na řešení drážky ve slotu na irdeto modulu? Asi ne, jinak bys takhle neplácal.Prostě ne vždy je vše konstrukčně řešeno jako ideální.
Mj, nakonec jsem to udělal správně a vše je funkční, s tímhole problém nemám zatím ani já, ale můžeho mít někdo, kdo je techický antitalent a NEMÁ ani přístup na web. Jediné s čím souhlasím je to, že by bylo ideální hledat návod k irdeto modulu a ne to hledat v TV, i když i tohle bych ošetřil tím, že bych k samotnému modulu i karte naspal na 2 řádky - patří to tak a tak.
A nyní k tomu hlavnímu: obrazopvá kvalita. Předem, Tunere, nejsi ve stavu a věku, abys mě hrubě napadal, tak zadobře na tom spolu nejsme.Já tě taky hrubě nenapadám tak očekávám to samé od tebe. To jen pro pořádek.
Jinak technicky samosebou mít pravdu můžeš a bylo by to logické, ovšem v reálu je to - a to mi fakt věř - přesně proti tvé i mé logice. NIcméně, i v této logice vidím logiku:-)
AV signál kompozitní přes scart podává v mé konfiguraci TV vs. DVD-R (záznma z DVD) obrazově lepší výsledky. Co mě zaráží, tak proč ne komponentní signál? Tohle nechápu. CHápu, proč HDMI - to je celkem ne nepochopitelná věc a je to jako analogie u digout výstupů u řady CD přehrávačů. Dig. signál přes ext, převodník hraje v nemálu kombinací hůř, než analog out přímo do zesáku. Důvod: obava proti digital copy - to je jedině, co mě napadá.
HDMI (profigold) kabel není nic moc, ale není to ani šunt za dvacku, čili kabel vylučuji a zůstává mi tedy jen řešení HDMI převodníku in/out.
Jinka s řádkováním dělej blbce ze svý babičky, v režimu AUTO je vše nastaveno naprosoto korektně a navíc jediná možnost nastavení je 1080i, 760i a tuším že ještě 500cosi. ALe 1080p tedy zcela jistě ne.
Takže te´d mudruj, odborníku:-)
A zkus mi opravdu jasně a polopaticky objansit, proč AV anaolg komponent jasně vede před HDMI digital signálem:-) Já svůj názor napsal, tak čekám na tvůj.
Jinak jestli jako zdroj test signálu použiju záznam třebas z prdele, a vidím na něm při přehrávání přes HDMI další pokles kvality proti AV kompon, je to prostě věc, kterou já vidím, ty ne, takže nesuď můj zrak - jestli chápeš při vší úctě k tvýmu IQ o co mi jde - pporovnám NĚJAKÝ signál - libo, jestli dobrý něbo špatný, v řadě scart, komponentní, HDMI a vidím, že komponentní dává nej výsledek - tak se zamýšlím. A docházím k tomu, že buď nová řada výriobků Panasonic nestojí za nic (nová se u mě rovná tak 5 let, protože za posledních 5 let se nikde u nikoho nic nezměnilo) a nebo jde o jasný úmysl výrobce - jaký, to nevím anejsme stont tomu přijít na kloub. A v mém bádání, že je něco blbě s jednotlivými AV vstupy, mě ubezpečilo napojeni Esotericu - to samý, jako u rekorderi za pá pětek.
ČIli - ti všichni, co mají doma tzv. novější TV s HDMI, doporučuji, zkustě starý dobrý analog a budete možná silně překvapeni.
Jinak o digitálu a kompatibilitě bychom mohli dlouuuuho diskutovat. A jestli budeš tvrdit, že nejsou standardy, tak vrať výučák či vysvědčení, či co máš a jdi kydat hnůj. Ony jsu a není jich málo = proto je taková džungle. Říká se tomu protokoly a je to způsob kodování informace a jejího následného dekodování. Více si nastuduj ve volném čase, až dokopeš:-)
A na závěr - jestli mi bude někod oprvávněně tvrdit, že mu propojení přes HDMI stačí o low cost TV a home hifi, tak je to fakt smutný, protože prostě to není dobrý. Resp. mě to tedy vůůůbec neuspokojuje a to ani na o hodně dražších AV sestavách, než mám já - pro mě je TV - znovu se opakuji - jen nutným zlem. Ale lutuji ty, kteří si kopupí Loewe za statisíce a mají kvalitu ajko já :-)))
SOrry za poněkud delší četní, snad to některý z vás nezlomí.
PS: a co hraje líp: digitál, nebo analog - ovšem ne analog ve smyslu 20 let starý ošlehaný LP desky a přenosky za 2 litry...

15.05.2012, 13:40 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-05-15 13:43:42
Pokud bys tady nezaložil tohle téma, neměl bych důvod Tě takto napadat, ale bohužel pro Tebe co vynesený soud to kravina na druhou. Psal Tě to tady už P.E.T.R. a jak vidím nevěříš stále, sereš se do něčeho čemu nerozumíš a ještě na to pak nadáváš a veřejně vynášíš soudy a pomlouváš něco naprosto bezdůvodně protože Tvůj soud pramení z HLUBKOKÉ NEZNALOSTI...
Nasral jsi mě (musel jsem vstát :)) vzít Irdeto SMIT modul a zkusil jsem ho vložit do pár TV a satelitních přijímačů. Ani do jednoho nešel vložit obráceně protože prostě drážky na dosednutí to má asymetricky a je to blbuvzdorná ochrana pro laiky ovšem do té doby než tu drážku omele někdo přílišným tlakem (přece jen je to plast) a pak připouštím asi je možné ho takto zarvat i obráceně, ale je to destrukce pro CI slot v TV nebo satelitním přijímači.
U člověka který neví že PAL má 576 řádek, rozlišení HD ready je 720 a full HD je 1080 (ať už i a nebo p) se dál nemám o čem bavit...
Buď sklopíš uši, uznáš, že veškeré Tvé výhrady vůči tomu cos koupil pramenili pouze a pouze z Tvé neznalosti a nebo si to nastav sám a dále šiř bludy po netu...
To P.S. jsi si mohl odpustit, bavíme se tady o obrazu...
Cim mam teda propojit HD prijimac s televizi abych mel lepsi obraz? Furt jsem tak nejak zil v tom, ze best of je hdmi kabel.
Odpoved cekam v pripade schopnosti psat bez emoci, ne to co tu ctu od zdenyho, z cehos na me uplne čpí nasranost.

15.05.2012, 15:33 |
macek TV koupis a s autem tady votravujes uz jak dlouho:-)) co k tomu dal rict?? asi nic:-))
Luke_288: To vždy záleží na konkrétních aparátech a na tom, kde jsou kvalitnější převodníky zda na straně zařízení co AV signál produkuje a nebo na straně zařízení co ho přijímá. V 99% případů je lešpí signál přepočítat na nativní rozlišení displeje už v zařízení co ho vysílá. Pokud chceš víc, tak mailem ;)

15.05.2012, 15:45 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-05-15 15:47:09
Tunere, ty seš normální voca. Sorry,. ale musím ti to říct na plnou hubu.
Matláš 3 věci do kupy:
1. irdeto modeul strčit obráceně jde. Věře nebo, ale jde.
2. meleš o řádkování a o PALu a bůhví o čem, (když byl ještě SECAM, tak jis asi lítal po lese) - ale nerozumíš tomu, co píšu já. Bohužel, nerozuměnj dál.
S řádkováníé jsi začal ty tím, že jsi mě obvinil z toho, že obraz z DVD je horší, protože jsem totální blb a mám špatně nastavené rozlišení - doufá, že tohle mi nepopřeš a začal jsi tu plkotat o 1080i a 1080p (mám tak trochu obavu, že sice něco meleš, ele nevíéš,co je co sám o nic líp, než já .-)
3. a na mlůj dotaz resp. zjištění, že ať nahraju COKOLIC ty malamute přutroublej, třebas s 100 řádkama, tak zpětně přehráno přes 3 různý vstupy na TV je pořád ten nejlepší scart analog kopmponent. jenže ty ne, ty furt plácáš dokala kraviny a meleš něco o řádkování, když TOHLE s tím vůbex nesouvisí.
A za poslední ti řeknu jednu věc - až založí KDOKOLIV JAKÝKOLIV SLUŠNÝ TÉMA BEZ URÁŽENÍ A NAPADÁNÍ, NEMÁŠ TY ŽÁDNÝ PRÁVO NĚKOHO URÁŽET A NAPADAT, I KDYBY NEMĚL PRAVDU TŘEBAS TISÍCKRÁT.

15.05.2012, 15:54 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-05-15 15:55:44
Zdeny 60:
1. Irdeto modul obráceně do neporušeného CI slotu strčit NEJDE!!! Pokud ano, gratuju k poškození zavaděče na jehličky a případné destrukci CI slotu. CAM modul má prostě na konci na jedné straně dva výstupky a na druhé jen jeden.
2. Jsem ročník 79 a v oboru jsem 14 let. Pokud bych neveděl o čem píšu, asi už bych byl dávno v jiném oboru...
3. Nastavení rozlišení s tím sakra souvisí...
Možná jsem vocas, ale zatím jsi tady za něj pro mě Ty, neb nadáváš na něco co neumíš obsluhovat/nastavit a to mě vždy dokáže vytočit. Kdyby jsi psal normálně, že to nejde a nebo dal dotaz proč máš horší obraz přes starý scart a nevynášel hned soudy a falešné pomluvy, reagoval jsem zcela jinak...
Ano Zdeny60, máš pravdu...., tak a teď si vem provaz a jdi na půdu, tobě i nám bude líp.
tUNERE, MÁM UŽ JEN MÁLO ČASU, ALE PŘESTO TI ODPOVÍM:
AD 1) TO UŽ NEŘEŠ, NEVIDĚL JSI, NEMÁŠ TUŠENÍ...
Sorry caps
2. nekomentuji, ale mám pochybnosti o tom, zdali dovedeše vyčíst myšlenku z textu
3. naposledy - pak už na tebe seru, ti opakuji, že motáš dvě věci dokola a dohromady.
Jak reaguješ, je věc druhá, ale jistou představu o tobě už mám. A k tomu podstatnému znova a naposled:
OK - tak napiš JEDNOU větou - udělěj to a to a bude obraz přes HDMI lepší než scart či komponentn video. Pakliže to udělám a opbraz se zlepší, vyseknu ti tady červeně svoji omluvu, ale obávám se, že se to nestane.
Tak jsi na tahu a večer se podívám, co z tebe vypadlo.
A kdybys nevěděl, o jaké přístroje jde, tak model Tv je nmahoře v textu a rekorder je Panasonic DMR-EH 65.

15.05.2012, 16:02 |
Lufas me tam furt chybi ta hadice k hajzlu:-)
lufas: mozna si ji nakonec koupil a ted to tu falesne vydava za HDMI kabel...to by vysvetlovalo i ten spatny obraz :)
tuner: nene, v pohodě, mám to hdmi kabelem a nechci na tom nic měnit, myslím, obraz mám pěknej, resp jsem spokojenej.
zdeny: tak nějak jsem tě měl za poměrně důstojnýho staršího pána, co si tu občas vyleje srdíčko, ale těmahle urážlivýma, sprostýma zvratkama co tu píšeš měním názor. když jsem si to pročet, tak samozřejmě nemohla chybět poznámka o věku.

15.05.2012, 17:40 |
gizmi 1. nebylo by snazsi, kdyby Zdeny nafotil oboji a tim dokazal, ze to jde dat obracene?
2. prosim, prosiiiiim chci at se sejdete a chci videt jak ten kabel Tuner osobne sni jak sliboval :D:D Neee, ted vazne - zkousel jsem xboxy pripojit pres starej kabel a pak HDMI a rozdil nebe a dudy - tak ja nevim, ale asi ma Tuner pravdu. I ja jsem sklopil usi pri vyberu TV a nechal si poradit, precijen on v tom dela x let (navic jako technik) a ja se tomu nevenuji. Navic to neni prodejce a z prodeje nic nema, tak proc mu neverit, proc by si vymyslel.. :)
Taky jsem osobně přepojil 4 TV ze scartu na HDMI kabel a nejde to vůbec srovnávat. A to je prosím kabel 2m za 59,- :)) Nicméně už chápu ty Zdenyho žvásty na téma hifi souprav...
CAM modul vážně do CI slotu obráceně vložit NEJDE. Respektive jde tam kus, ale nezacvakne. Navíc při vložení modulu na TV vyskočí hláška o vloženém modulu, takže je okamžitě poznat, jestli je tam správně. Naštěstí zrovna Panasonic má CI slot ještě řesen klasicky, plastová parodie od Samsungu nebo i u LG nevydrží nic.
Lepší obraz přes Scart než přes HDMI je za normálních okolností blbost a někde je prostě problém, který nemá cenu řešit po netu, ale přímo na místě.

15.05.2012, 19:54 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-05-15 19:56:15
Zdeny60 tak naposled...
1. Viděl jsem, řeším a mám tušení, dokonce jsem měl v ruce první CAM modul 100% dřív než Ty ač jsi o trochu starší a snažíš se tu tím nesmyslně argumentovat. Jako důkaz přikládám foto a pokud jsi ho tam zarval na huváta, tak sis zkurvil CI slot a buď rád, že jsi neohnul ty jehličky na které to dosedá což už jsem taky u pár expertů viděl. Máš nakupovat u odborníků, my vždy radíme jak na modul a že to chce s citem...
2. Myslím že ano, snažíš se tady ze mě udělat blbce a na něčem mě "dostat" ale zatím jsi tu předvedl kupu nesmyslů a falešných gest a výlevů...
3. Radu odemě dostaneš až splníš 15.05.2012, 13:40
Tvrdit, že HDMI a komponent (všechny 3 barvy rozdělené) je horší než scart v kompozitu, kde to jede přes jeden PIN vše v jednom vlásečku ve scartu je fakt na dr. Chocholouška ;)))

gizmi: Ne nejsem servisák, jsem prodejce...
walish: Už chápeš proč jsem tu měl pořád ty spory na téma bedny Alesis apod. versus že vše dnešní stojí za hovno? Bohužel pro Zdenyho mám naposlouchané jak ty Alesisy tak dnešní produkci...
P.E.T.R.: Souhlas ;)

15.05.2012, 20:16 |
gizmi Tuner#2: ja myslel, ze delas primo v Panasonicu a nekde vyzkum - proto ze vis tolik o TV a konkretne o Paňárovi :) Kde delas? Tedy pokud to neni tajne.
gizmi: Tam mám jen pár známých ;)) Jinak dělám v Resslovce.

16.05.2012, 06:08 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-05-16 06:10:06
1. irdeto tam vsunout obráceně jde. To, jestli zaskočí či nezaskočí, je věc druhá. Přečti si, co jsem napsal hned v úvodu - jak ho tam zasunout? Tak či tak? Jde tam v obou směrech. Což ovšem člověk, který ho dosud neměl v ruce, netuší, KAM až může jít. A opět opakuji - bez netu bude mít( a má) řada lidí problémy, protože návod to neřžeší. Jasněji už to napsat neumím.
HDMI kabel - tzady končím diskuzi. Kdo chce vidět výsledek, je zván do SˇUmperka, rád mu to předvedu. jiný, než takovýhle argument už před nikým neobstojí.
Tunere, o muzice se s tebou bavit nebudu - každý máme jiné zkušenosti a preference, to nemá cenu.
P.E.T.R . -
toto jsi napsal:
"CAM modul vážně do CI slotu obráceně vložit NEJDE. Respektive jde tam kus, ale nezacvakne. Navíc při vložení modulu na TV vyskočí hláška o vloženém modulu, takže je okamžitě poznat, jestli je tam správně. Naštěstí zrovna Panasonic má CI slot ještě řesen klasicky, plastová parodie od Samsungu nebo i u LG nevydrží nic.
A já jen dodám - přesně o to mi jde. A nyní mi, milý Tunere, popiš okamžik, jak pozná člověk, který tohle v životě neviděl, kam až ten modukl má zasunout? Ajak velkou silou ho dorazit do slotu? A kdy pozná, že už něco destruktivně pokazil a nebo kdy může ještě tlačit? Hmmmm?? Kapito, amigio? jaja, on tam JDE strčit obráceně. O tom, jestli na hulváta a nebo ne - jak to poznám, kdy je už hulvát a nebo ne? Zkus to tu popsat. Jinak hláška se objeví až PO zapnutí TV, protože tohle se dělá při TV vypnutém - viz návod v TV - externí moduly zasunovat při vypnutém TV.
prostě, neokecáš to, jde to tam a tím to vadne. Jak hluboko, to neřeš - ale hned v počátku to uživatele uvede do problémů.
Luke_3288: jojo, hochu, na hrubý pytel odjakživa hrubá záplata. Jen je škoda, tže už nevidíš, kdo koho napadla první. Já jsem to nebyl.Ale to je jedno.Jinak si mysli, co cheš, je to tvoje volba, samosebou.
Tady jde o zpusob. Slova jako jses vocas, seru na tebe apod padaj akorat z tebe.
Je to opravdu ten Zdeny60, na ktereho jsme tady zvykli, nebo to mu nekdo hacknul ucet???
Zdeny, promin, ale myslim, ze mam prehled, a Tuner2 si nic necuca z prstu. Jakym zpusobem komunikujete, to nebudu resit. Oba dva se zbytecne urazite.
Nicmene k tvemu problemu...
Predem je treba si uvedomit, ze resime SD signal.
To je cely kamen urazu.
1) TV je 1080p
2) DVD recorder jen 576i(p)
Tzn. vzdy je nutny prepocet SD na HD. Kamen urazu je prave tady. Kvalita obrazu zavisi UPSCALERu.
DVD recorder nejspise nema prislis kvalitni upscaler, proto obraz je po HDMI je horsi nez pri analog propojeni. Porad je treba pamatovat na to, ze se jedna o SD zdroj signalu.
V praxi jsem se v drtive vetsine setkal s tim, ze TV umela sama lepe upscalovat signal. Proto bych zkusil nastavit 576i(p)(nebo original, pokud tam neco takoveho je) na DVD a poslat to do TV po HDMI.
Zaroven si propoj jak SCART (CVBS, RGB?), YUV. Pokud bude obraz "lepsi" na analogu, nez po HDMI, tak to bude zpusobene jedine zasahem AD/DA prevodniku.
Otazkou prave je, jak bys popsal ten "lepsi" a horsi signal. Ruzne prevody AD/DA vice ci mene zasahnou do obrazu. Treba:
- odstraneni sumu
- vytazeni hran
- zdurazni barvy
- atd.
Casto se da tyto parametry uzivatelsky upravit v menu.
Nicmene ty jako purista v hifi myslim neuznavas ruzne loudness, bass +10, vysky +10 atd. Proto bych rad vedel jak popises rozdil mezi tim horsim a "lepsim" obrazem.
Pro uplnost, kdybychom se bavili o cistem HD signalu (BR, MMC), tak tam bez debat 1080p od A do Z po HDMI.
Jina moznost ani neni nebot po YUV protahnes max 1080i.
Nikoho kdo by dobrovolne pouzival YUV (1080i) misto HDMI (1080i) neznam. Kazdopadne u YUV propojeni by zase vstupovaly na scenu zminene AD/DA prevodniky, coz zpusobi zmenu obrazu.
Jinak s tim, ze by CAM do CI sel obracene jsem se taky nikdy nesetkal. Pokud bys vyfotil modul a slot v TV, mozna by to pomohlo k vyreseni zahady. ;)
pečlivě čtu a poslouchám diskusi a jsem vžycky rád za další příspěvek.
to Zdeny60- nebylo by od věci udělat ze sebe v obchodě kde jsi televizi koupil tak trochu blbce at ti technik přijede a zapojí ? a pak můžeš vznést námitky ny kvalitua a žádat nápravu?

16.05.2012, 08:01 |
kupis tak tenhle topic mě vážně baví...
Pokud to teda shrnu, tak Zdeny60 si koupil tv tx-l42d25e, což je model, který jsme vyráběli od března 2010 do konce roku 2010, tzn. o dvě řady zpět od aktuálních modelů. Byl to první LED "pokus" od Panasonicu, ve kterém byly prvně použity USB porty na připojení disku.
Jestli se tedy někdo podivuje, že obraz není úplně úžasnej, měl by si koupit alespoň aktuální model...
Pokdu tedy tuto televizi koupil opravdu novou, tak prodavač musel získat ocenění prodavač roku, že se mu povedlo prodat minimálně rok a půl starou uloženku :-)
Zdeny60: prehlidl jsem v tom mnozstvi prispevku, ze rozdil uz si popisoval...
"V čem je ten rozdíl? barevné plochy jsou méně klidné, jsou horší sotré kontury a při konstrastních přechodech jsou kontury více mázlé."
Podle me to co popisujes, je prave zasah AD/DA prevodniku.
Ale tezko soudit, kdyz to clovek na vlastni oci nevidi.
Kazdopadne bych se porozhledl v menu po expertnim nastaveni pro jednotlive vstupy. Zda nemas zapnute nejake funkce, ktere maji obraz po HDMI "vylepsovat" a delaji pravy opak.
Mě připadá, že se ten Zdeny ani nepodíval na mou fotku a pořád jede tu svou :)) Myslím, že dle fotky to musí být jasné každému. Ano návod chybí, ale to není problém výrobce TV. Návod by měl když už dodat výrobce modulu, ale dle mě je to zbytečné. Jde o speciálku, kterou by měl "montovat" odborník a nebo při prodeji poskytnout radu.
Dave0401: Škoda, čekal jsem, že se Zdeny60 omluví a Ty mu to tady tak lacině prodáš...
kupis: Lehce jsem to tu už zmínil, ale takhle natvrdo jsem se to bál napsat :))
hele pochopil jsem to správně, že dneska se televize dělají s integrovaným satelitním tunerem? Když bych si koupil novou placku a v současné době mám 20let starou televizku s obyčejným přijámačem - tak bych to celé vyhodil, koupil novou kartu pro HD příjem a měl jen televizi a parabobla na střeše zůstane stejná?

16.05.2012, 08:24 |
gizmi kupis: pripomina mi to kolegu z prace, do ktereho sil snad kazdy z kolektivu, protoze hned po skole co nastoupil si vzal na lízacku novou tourku octu (ten starej model) a dohromady za to zaplati casem tolik co stoji novej model + 100t :D Padala jedna hlaska za druhou, ale nejvic bylo: "tebe pri prodeji urcite vyfotili a dlooouho tam budes na fotce jako hňup roku a po tvem odchodu se zarizoval raut pro vsechny" :D :D Holt jsou i lidi co neresi, neumi spocitat, jsou liny neco hledat, atd. Ja mu nabizel za tu samou cenu o tridu lepsi nove auto, holt chtel octu TDi v cerne barve a nehodlal ustoupit.. :)

16.05.2012, 08:35 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-05-16 08:36:20
Only_One: Ano pokud má kromě běžného DVB-T i DVB-S/S2 tuner, tak jen vložíš modul + kartu a funguješ. Oříšek největší je ale takovou TV nastavit/naladit. Pak vidím případy kdy ze dvou pozic dotyčný má 2500 programů (nemusíme chodit daleko :)) což je fatální chyba a zbytečně to TV zpomalí při přepínání stanic což je prostě špatně. Ze dvou pozic 23,5 a 19,2°E je reálných kolem 450 - 500 funkčních programů.
Nebudu se radeji vyjadrovat ke zpusobu nakupu TV a volbe konkretniho modelu, protoze to opravdu nema obdoby. :(
Tuner#2: Nemyslim si, ze jsem Zdenymu neco prodal. Spise jsem mu chtel otevrit oci resp. nakopnout kde hledat reseni.
A cekat, ze se omluvi? konkretne za co?
Tak ono se nemůžeme divit, že koupil tv jakou koupil, když nákup probíhal tak,že při placení hadice se prodavačka ptala, či je to vše a Zdeny řekl, že ještě televizi přibalit :)))
neviditelna ruka trhu popadla letiteho kmeta z hor pod krkem, pohrala ve vetru nevedomosti a otreseneho jej po dopadu nechala napospas remcalum z autohififorum .-)
no stejně je divné, že Zdeny má čas měsíce prolejzat auta, jezdit na prohlídky, hodiny a hodiny sepisovat každej ďolík na karoserii a detailní postřehy jak řadí převodovka a pak si jde koupit relativně schopnej přístroj s pokročilými funkcemi a to naprosto bez vybavení jedinou informací a pak tady prská že to nejde, nefunguje nebo je rozčarovaný z kvality. Nemá ten obchod třeba možnost vrátit zboží do nějakého časového úseku bez udání důvodu?
Dave0401: Omluvu na to co psal Luke288 16.05.2012, 07:13 Pravda já Zdenyho osočil první (v nadsázce jsem napsal, že je dokonce korunovaný :)), ale mělo to svůj důvod a ten jsem už popsal. Kdyby prostě žádal jako každý zde o radu, dostal odpověď, ale kdydat hnůj na vše kolem a přitom nemít pravdu ani v jednom z toho co popsal a ještě napadat mě, že jsem snad CAM modul nikdy neviděl a nevím co jednotlivá rozlišení znamenají fakt nemá obdoby...

16.05.2012, 10:24 |
walish | Upraveno: 2012-05-16 10:24:59
O_O: Nevím, jestli to v těch domácích potřebách projde
Only_One: ještě k těm TV s DVB-S/S2 tunerem. Dneska kvalitní značkový satelitní přijímač už se čtečkou Irdeto koupíš za cca. 3 - 3500,- a když vezmeš, že do TV potřebuješ CAM modul bratru za litr, tak ten přijímač vyjde na 2 - 2500,- a to obvykle TV se sat tunerem stojí víc než bez něj. Takže za mě raději externí satelitní přijímač. Pokud budeš mít zájem ozvi se.
Takže shrnuto:
relevantní příspěvek k ěvci od DAVE 0401, když pominu balast kolem, tak částečně i Tuner2.
Takže podpořen radou od Dave041 - v DVD nastaveno 576i a otestováno opět AV scart vs. HDMI. Výsledek: scart jasně s vede - takže ani tato rada (ale díky za ni) nepřinesla změnu.
Rozdíl scart vs. HDMI:
HDMI . sytějsí barvy, méně přirozená červená. Šum v barevných plochách o poznání vyšší, než přes scart. Kontury u HDMI neostré.
Zhodnocení příjmu z sat tuner proti mé předchozí kombinaci (sat tuner Homecats cosi asi za 10.000 v roce 2006) + JVC LCD: nebe a dudy, posun v kvalitě o obrovský skok. O tom není nejmenší pochyby.
CO mi vadí:
abych z dané kombinace zařízení dostal maximum, používám letitý systém propojení analogem přes teoreticky nejhorší scart kabel.
ZÁVĚR:
- s TV jsem spokojen nadmíru.
- obraz mě naprosoto uspokojuje - nejsem TV maniak
- další laborování nehodlám provádět a spokojím se s daným propojením přes scart
uvítám každého, kdo přijde s dobrým úmyslem a rád mu obraz předvedu a dokážu mu, že HDMI je v mé kombinaci prostě jasně horší. Dveře má otevřen každý po dohodě.
také předvedu a dokážu, že irdeto modul jde opravdu do TV zasunout obráceně a to až do místa, kde klade odpor - přes něj samozřejmě nejdu (a věřím, že by nešel nikdo).
K fotce Tunera - zámky na irdeto modulu. mrkneš a vidíš, že jsou sice asymetrické, aler tak, že se dá modul v pohodě strčit obráceněn. Až k doporu. Tam se nromální člověl zarazí.
Jak bych to viděl a řešil já: předně bych dalk výrobku jasný a srozumitelná návod. Znovu opakuji, že to, co je u TV je naprosotá tragedie a hrůza. pro změnu, k module ani kartě není nic. Modul je jen PE pytlíku s antistat. pokovením a bez jediné zmínky o tom, co to je a k čemu to slouží.
návod je určen k tomu, aby mě navedl, jak danou věc užívat, zprovoznit a servisovat. Návod od daného zařízeí může sloužit je na zatopení v kamnech.
K tomu, nad čím se mnozí podivují - a to, JAK jsem TV vybíral. Vybíral jsem ji čistě náhodně a to jen díky nabídnuté slevě. Cena byla rozhodující a kdyby stála ještě méně, koupil bycj ji taky -klidně i bez obrazovky:-) TV jsem neřešil a neřeším a je mi zcela lhostejná. Nezajímám se o současné techno,ogie, neřeším vymoženosti a nechápu ani, k čemu jsou, když nefungují, jak de facto přiznali i zdejší jiní. Nechápu, proč platím za něco, co nikdy nepoužuji, natož využiji , například teletext v době internetu. Nasposledy jsem na něj koukal asi před 5-7 lety.
Takže jedinným kriterime při výběru byla lákavá cena, trošku i značka a vlastně ještě vzhled, ten je pro mě o malinko důležitější, než vše ostatní. Vzhled mi nevadí.
Za dlaší chchi říct, že občas, když navštívím různé markety, samosebou mrknu i po TV - a to, co vidím na posledních modelech za 30-50tCZK je děs a běs, ať to je plazma, LED, OLED? LCD, nebo cokoliv jiného. BR nemám a nikdy mít nebudu a nechci ho a to, co nám pouští distributoři ze satelitů a kabelu je prostě tragedie - na to je má nynější TV za mizerných 16 litrů na stokrát víc, neý potřebuji.
Radši upřednostmí pořádný hifi, než TV a proto plánuji v brzké době výrazný upgrade své sestavy - změna bude spočívat ve výměně zesilovače a změnu pasiv/aktiv. Doufám, že půjde o zásadní dramatický rozdíl.
Poté budou na řadě bedny, přeci jen doba šla dál a i dnes excelentí Matrixy 801mkII už jsou na hranici.
Jako druho sestavu nechám zatím DA Special 25, kde se přesune nynější zesilovač od Matrixů. Tato sestava mě těší kdykoliv a jsem rád že jsem ji pořídil a vlastním. mnoho daleko dražších sestav mě utvrdilo v tom, že jsem provedl správný výběr a věnopval jsem hromadu času testům, objíždění studí, půjčování komponentnů za zálohu domů, abych je potom vracel.
Nějaké TV mi je zcela volná, ale stojím za tím, co jsem naspal a jsem ochoten to kdykoliv komukoliv dokázat.
Jestli si tuhle TV koupil za 16tis. a říkáš tomu lákavá cena a super sleva, tak pak už je opravdu škoda cokoliv psát...Nechť slouží
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Evidentně nechápeš.
Walish. mě cena až tak nezajímá, zdála se mi slušná.N a nějakou pětku nehledím:-)

17.05.2012, 10:35 |
Kapka (M)
Zdeny60 rad čtu tvoje prispevky..vždycky se u nich krasně pobavim a odreaguju..ale s touhle televizi jsi fakt hodně šlapnul mimo..za necelych 14000,- jsi si mohl koupit hodne kvalitni plazmu..
[ Link ] a nechat si svuj satelit a mel jsi klid..
On nám chtěl opět jenom ukázat, jak je za vodou, že si může kupovat věci které vlastně ani moc nepotřebuje či rovnou vůbec nechce, že utrácet desetitisíce v tom jejich konzumu je vlastně skoro nuda, a tak musí občas jezdit vedle do vsi kde mají "Butyk" a taky specializovaný obchod, kde u pultu u pokladny prodávají vedle hadic k hajzlu a holínek i výprodejové televize za cenu novinek. Ale to je jedno on na to má, a kdyžtak si zítra koupí další, třeba tu "Plazmatyckou", když už tu o ní někdo tak pochvalně psal. A stejně, všechno je to teď nějak k ničemu, za komunistů bylo líp .... a ten obraz na černobílým televizoru byl mnohem lepší a je to určitě tím "Há-dé-em-ý" to to všechno zkazí, takovej nanicovatej kablík, zlatý "Skárt"..... Furt se nad něčím rozčiluješ, celej svět je podle tebe a narozdíl od tebe, špatnej, nikdo ničemu, kromě tebe, nerozumí. Nevím, dřív jsem si tvé příspěvky četl s úsměvem .... No, i když teď vlastně taky, jen už se směju něčemu jinýmu, co to s tebou je, průměrně v každý větě je jeden až dva překlepy, v každý druhý až třetí vytečkovaný sprostý slovo nebo nějaký osočení. Za mě palec dolu .....
já mám pocit že zdeny psal že jeho stará telka stála 16..

17.05.2012, 12:31 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-05-17 12:31:32
Ne, skutečně stála 15900 + 700irdeto modeul + 600 karta.
O tom, co je lepší jestli plazmatická:-) nebo LCD či jiná neuvažuji. Je to stejěn jedno....Jedno na to, co nám pouští zloději ze satelitů...
Schwaboid - čoveče, abys to unesl:-)Ale půjdu do seb:-)
Mno, jestli stala tech 16, tak je to dobra cena, nicmene i tak je to ulet :o)
[ Link ]
a tu co jsem daval kapka jsem koupil za 11900 v EW :) obraz paradni.
JJ včera jsem koukal na 42G30 za 12.390,- obraz s tím LCD nesrovnatelný...
Koukal jsem akorat na EW a uz ji maji za 13490Kc, takze se po nich zaprasilo :) Do loznice bude dobra.