Navštíveno 2572x

11.05.2012, 16:31 |
J-T. Na stará kolena (33) si chci pořídit motorku, převážně do města - dojíždění do práce, za kámošema ... Nechci skútra. Řidičák mám na jakoukoliv motorku, nicméně jsem ji nikdy nevlastnil ani na ni nejezdil...
Vybral jsem si tuhle:
[ Link ] Líbí se mě tenhle styl, 125 je dle mě naprosto výkonově pro mě vyhovující a příští rok můžu třeba když mě to fakt chytne pořídit něco silnějšího...
Je to dobrá volba? Nějaká alternativa?
Co řikáte přesně na tuhle stojí za to se na jet podívat a koupit ji?
Předem všem moc díky, jsem fakt začátečník tak si nechám rád poradit.
díky

11.05.2012, 16:37 |
Ravo | Upraveno: 2012-05-11 16:39:26
Podle mě je 125 docela málo, v hlavě to už vzhledem k věku budeš mít asi v pořádku, takže bych se nebál jít hned do nějákýho 5ti-6ti kila. Navíc zohledni svoji tělesnou konstituci, tyhle slabý motorky jsou zároveň i malý (stavěný na italský nebo japonský teeneagery), aby ses na to poskládal. Třeba CBR600 by mohla být.
A pokud upustíš z toho že by to měl být kapotovaný supersport, tak bych doporučil třebas Yamahu XJ600 (spíš pro menší postavu) nebo klasiku Suzuki Bandit600 či nesmrtelnou Hondu CB500. Nevím jak ty, ale já v tvým věku už radši něco pohodlnějšího na posez...
no nevím do 125 bych nešel projeď to tady
[ Link ]

11.05.2012, 16:42 |
gizmi Ravo: ja ti nevim, ale to tve pravidlo neplati vzdy - nemyslim ze me NSR je mala motorka :D Kdyz ji postavim vedle litrove hondy, tak je porad velikostne stejna :) (pravda, CBR uz je pro minilidi)
Za tu cenu kup něco jinýho....
Kawa ER6
Bandit 600/650
FZ6
Horneta
SV 650
Ta 125 je málo, bude to ulítaný

11.05.2012, 17:00 |
J-T. Tak jsem spíš hubený postavy - 183 cm 80 kg. 125 jsem volil z respektu, berte to tak že jsem NIKDY na motorce ani skůtru defakto neseděl ...
Jde mě taky o ovládání, určitě musí být příjemnější na ovládání lehčí motorka ... Nemám to na set kilometrové vyjíždky jen jako "lepší" přibližovadlo.
Design mě přijde právě Yamaha YZF-R125 pecka, to je typ designu který chci... Si teď připadám, jak ženská vybírám "podle barvy" :-)
Takže i přes výše uvedené opravdu Yamaha YZF-R125 špatná volba?
díky

11.05.2012, 17:01 |
Ravo to Gizmi: no jasně, spíš jsem to jen tak shrnul v rychlosti.
Tak či tak bych mířil někam výš výkonově
125tka s tebou prostě nepojede, ať chceš nebo ne.
A do města supersporta, i když malorážku, nevím nevím :o)
jako AIO, dváca vždycky bude líná kurva(nepočítám dvoutaktní "pily"), budeš z toho jen nasranej, jak to nejede..
popřemejšlej spíš něco ve stylu CB500 jak psal Ravo
Vzhledově je hezká, to chápu, ale za chvíli skoro 35letý chlap a jezdit na téhle vose :D Jak už to tady klucíí napsali, nebál bych se jít do nějaké 6ky. Bud' naháč nebo kapotáž. Výběr okolo 65 ti velký. Motorek je plná prdel, stačí vybrat co se ti vzhledově páčí a pak si ji vyzkoušet. Bandit, GSR 600, Cebro, nebo od Yamahy,Kawule.. Všechnz jsou fajn, lehce ovladatelné motorky. Já začínal tak, že jsem se defakto neuměl ani rozjet, jediná zkušenost 2x pincek z toho jednou jsem sletěl :D Koupil jsem si Cebro 600, nechal si ho dovézt až před barák a pěkně trénoval. Druhý den už jsem lítal :)
Vzal bych nejakeho 4T 250ccm skutra s vetsimi koly a vystarano :-) nez to odsoudis, alespon se zkus svezt, mozna budes prekvapen ...
napriklad
[ Link ]
125 je malo, za chvilku te to fakt přestane bavit, protože to nepojede :)
Volil bych klasiku na nauceni: GS500, CB500,ER-5, všechno prakticky stejný motorky, pro nováčka výborný na naučení, snadno ovladatelný, když potřebuješ, tak to jede :)
viz.
[ Link ]

11.05.2012, 17:43 |
gizmi Darker a OiO: vim ze to myslite dobre, ale taky jsem zvazoval jako kolega a taky jsem sahl po 125tce (ale 2taktni) a nemuzu si pomoct. Do mesta super, odpichove silna dost a na okresky bych se hadal, ale me to staci (tech 140 to jede taky). Jedine co me stve: spotreba (zvazuji prodej a nakup te nove 125 co Honda nabizi - mluvil jsem s vlastnikem a opravdu to ma tak malou spotrebu ikdyz se ji naklada) a pak pohodli spolujezdce (chtel jsem silnicku, tak holt to mam)..Nechtit sportovni vzhled, tak skoro zavidim manzelky bratrovi starickou krosku od Hondy :) Jede mu to sice mene, ale zase se vyblbne i na polich a to pohodli je super..
Lukaash: :D:D promin, ale do mesta velkeho skutra, ktery neumi zatacet? Skutra jsem mel a proste neda se rovnat..
125ka je tak v 16ti dobrá..... nebuď vůl a kup něco kolem 600.... 125ka s tebou moc nepojede resp. jela by ale to cos vybral nemá žádný koně, na 125ku to chce aspon dvojnásob pak to jede dost slušně, pak se držíš i velkejch strojů ale zníš jak sekačka na trávu a řadíš jak kokot :)
nehledně na to že by tě to omrzelo tak za tejden a chtěl bys silnější :)
nebo nějakýho většího skůtra to taky neni špatný
gizmi : nema cenu se tady dohadovat, pokud si bude chtit tazatel rozsirit obzory a udelat si obrazek sam, alespon si nejakeho vyzkousi ...
PS : o srovnavani nebyla rec :-)

11.05.2012, 17:58 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-05-11 17:59:00
125ka může jet klidně 160, ale jde o to za jakou cenu a jak rychle se na tyhle rychlosti dostává. zkrátka to budeš furt držet pod krkem. to, že na tom budeš jako dospělej chlap vypadat blbě tady padlo, to že si sám budeš připadat blbě už jen díky tomu zvuku co ta motorka vydává je další věc.
existuje spousty hodných motorek s dospělým motorem. na druhou stranu tyhle mašiny do města nic moc. sám ted jezdím po praze na naháčovi a když to porovnám se skůtrem tak je to bída.
předevčírem měli skůtraři asi nějakej sraz, jel jsem se projet a předjížděl jsem jich směrem na radotín asi 30

11.05.2012, 18:13 |
gizmi Nismo: tady je ale rec o moto do mesta :D Tak jake drzeni se? Ja tedy nemam problem byt se 125 sviznej :D Ty ano? Tak to bude nekde chyba..
Lukaash: skutr je naprosto super pokud ho nechces zrovna pouzit na cestu za mesto. Proto jsem skutra prodal a koupil moto. Jinak ma sve nepopiratelne klady ;)
Luke: chlape 160 ve meste? :D:D Dobreeee :D Tady nechape mraky lidi kolegu v tom, ze to chce do mesta. Asi jsem jedinej kdo ma motorku taky "jen do mesta" a obcas na chatu (30km) coz na 125 opravdu prezit preziju :) Je to asi hodne o ucelu a o tom co se od motorky ocekava ;) Taky se mi libi koukat na nadherny stroje - upravovany a kdyz to jede, tak se nam tresou plastova okna v 3. patre :o) Na tom 50tnik strejda s fousama v kuzi :o) ale opravdu se jen rad kocham, pac kuze v tom pocasi jako dneska - dekuji NE :D

11.05.2012, 21:32 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-05-11 21:37:08
jestliže pro tebe- cituji z uvodního příspěvku- "převážně do města" znamená "jen do města" pak si jedeme každej na jinej vlně.
ale jinak chápu, že jako muž zákona ctíš předpisy, tzn je zbytečný krotit něco co jede tachometrově víc jak 140, nicméně za sebe říkám, že bych se ve svých 29letech styděl sedět na něčem se zvukem komára (edit- nepočítám skůtry, tj kategorie sama pro sebe). ano, možná je můj pohled zkreslenej tím,že mám na 750 komplet vejfuk akrapovič jehož zvuk fakt žeru.
já nemám motorku na to, abych na ní něco přežil, ale abych si to užil.
ve meste jezdim tachometrovejch 130 na skutru protoze to vic nejede :-) samo jen rovinky a prehledny ne v zacpe tam max 50 :-)
luke : dyt rikam ze i 125ka samo muze jet.... mel sem a po uprave nebyl problem dat kilo za cas co maj 600kule.....jenze problem je ten ze se to sere aneb ital s rakouskym motorem (stejnou kombi mam skutr ted) , spotreba 10na sto, zvuk cmelaka a efekt idiota na motorce :-) mel sem 125ku rotaxe a prekopal na 160polini a 27kw :-) 180to jelo a do 130ti velice svizne. .....do mesta super protoze velka otorka je neobratna, tohle je proste lehky motokolo vpodstate :-)
premejslel sem skutr nebo zpatky koupit cmelaka ale rozum zviteril nad chticem neb proste 125ky sou pro teenagery nehledne na to ze skutr je obratnej ve meste a spotreba mnohem lepsi + odpada drzeni spojky coz obcas bejva dost problem pokid je tuha takze ve meste s lankovou spojkou nic moc :-)
mi povídej, ze spojky mám občas skoro křeč :)
do města ideální skutr nějaká 180ka, sám mám na pocuky do práce Runnera se 70kou kitem polini, do města super. ale určitě ne jako něco univerzálnějšího
Taky bych stál na nějakým tím cb 500,er,gs...
Naučíš se na tom žere to všechno zhruba okolo 4 a ledacos ti to ze začátku odpustí..
A není problém skočit do autoškoly a zaplatit si pár kondičních jízd na silné motorce..
momentalne resim neco podobneho motorku sem nikdy nevlastnil a chtel bych silnici, nejvic se mi zamlouva asi GSX-R 600, ale mam 197cm tak nevim zda se na to naskladam, enni tu nekdo s podobnou vyskou , co by poradil do jakeho stroje jit??