Navštíveno 1929x

09.05.2012, 20:29 |
TROY Dotaz nepříjemnej - v rodině jsme zjistili,že jeden z příbuzných si na RČ svého syna pujčil cca 50000,ale nesplácí.
Kluk o ničem neví a je z toho silně v prdeli . Proto se ptám jestli je to vůbec reálné si na rč někoho jiného půjčit aniž by o tom daná osoba věděla. Mělo by se jednat o půjčku od Cofidisu.
Osobně se mi nechce věřit,že by to šlo tak jednoduše.
Pro vyřízení půjčky je potřeba doložit následující doklady:
potvrzení o výši příjmu
jednu kopii výpisu z Vašeho bankovního účtu - poslední měsíční výpis. Pokud nedostáváte výpisy nebo máte nově založený účet, zašlete nám kopii Smlouvy o založení Vašeho bankovního účtu. Na dokladu musí být viditelné číslo účtu a jméno majitele účtu. U úvěru 100 000 Kč a více nelze nahradit Váš výpis smlouvou o založení účtu či jiným dokladem prokazujícím vlastnictví bankovního účtu a měsíční výpis musí být kompletní.
oboustrannou kopii Vašeho občanského průkazu, případně i kopii občanského průkazu spolužadatele
kopii druhého dokladu (např. řidičský průkaz, pas, rodný list)
Jak si to moh pucit na jeho rodny cislo?

09.05.2012, 20:52 |
TROY No ze strany dlužníka mu bylo jen sděleno,že to je cofidis a šlo to na rč - poškozenej není blbej ( beze srandy ) a nikdy by si nepujčil - práci má,ale řešej ted dodělání dílny a chtěl si 100000 půjčit a prej vyběhl v nějakym registru ( solus to není )
tak jednoduše řečeno: já když si bral jednou od cetelem, 4 roky zpět, tak jsem poslal jen oskenované doklady a potvrzení o příjmu a ani jsm nikam nemusel, druhej den jsme měl prachy na účtě, takhel to chodí normálně u těchto nebankovních půjček.
asi mu nezbyde nic jiného než jen splácet a splácet, akorát nechápu použil jeho rodné číslo ale číslo účtu na někoho jiného, defacto jim je to jedno komu ty prachy pošlou, bud budeš platit nebo ne.

09.05.2012, 20:57 |
TROY unihero
ano přesně jak píšeš - rč a číslo účtu cizí

09.05.2012, 23:39 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-05-09 23:40:54
To je nějaká ptákovina, ne? Někdo musel podepsat úvěrovou smlouvu, tak předpokládám, že nebude problém zjistit, jestli je podpis pravý.
Pokud se něco takového opravdu stalo, tak neváhat a hned to řešit.

09.05.2012, 23:43 |
vomy7 Tak jestli to fakt takhle jde, tak to abych skoro ani na kupní smlouvy nepsal rodný číslo se strachem, že si na mě někdo půjčí velký prachy...:-/ ...to je postavený na hlavu...

09.05.2012, 23:46 |
clown mno .. u Cofidisu asi jde snad cokoli ..,
resp. mozna nekdo dela z kamaradu jejich dealera ..
bratrova zena, taky jako dealer bez vedomi syna na nej napsala 50t :(( po pici na lehatku
proto fakt mam problem poslat svoje RC do fabriky Continentalu, abych mohl dovnitr ..

10.05.2012, 01:53 |
JP No, tak jestli si to půjčil jeho fotřík, tak to bude problém spíš v tom že když s nim bude chtít udržet dobrý vztahy, asi jim nic jinýho než splácet nezbyde. Bejt to někdo na kom nezáleží, tak je s tim sice voser, ale neni takovej problém se z toho dostat.
Reálné to je, na moje RČ si nějaká naprosto cizí osoba půjčila prachy a já se ocitnul v registru neplatičů... nicméně když jsem si na tom registru stěžoval, tak uznali omyl (že RČ nesouhlasí se jménem) a vyndali mě.

10.05.2012, 14:09 |
TROY Scully
co to bylo za registr?