Navštíveno 1485x

Dám to aj sem, bo na FB mám len pár málo ľudí a kvôli tomu si každého pridávať nebudem :-D
Dosluhuje mi HTPC, teda dovolil som si to tak nazvať, lebo ma už ani nebaví a ani ho nechcem, pritom by stačilo prečistiť a vymeniť vetráky :-D
Chcem náhradu s tým, že neskôr obyč eSATA box s diskom nahradím NAS-om, ktorý bude splňať veľkú väčšinu funkcií ktoré mi splňa teraz HTPC (SSH/tunel, FTP/sFTP, Torrent, Samba), takže od krabičky MMC alebo HTPC (ale to skôr asi už ne) očakávam:
1. (účinné) pasívne chladenie
2. pekný dizajn
3. pekné, logické, intuitívne a rýchle menu
4. rozumné diaľkové ovládanie (ideálne podsvietené)
5. rýchlosť (Realtek 750MHz+, Sigma 800MHz+)
6. stabilný OS (tým pádom akosi vypadávajú rôzne tie Xtreamere)
Videl som nejakú krabičku od Philipsu, ale nič o nej neviem, dizajnovo sa mi páčila. Xtreamer Prodigy Black vyzerá veľmi dobre na papieri, má super diaľkáč (takú tú novú klávesnicu, nie tú shitku čo vyzerá ako Tatranky), ale má nestabilný OS a Androida (prvé by som ešte prekúsol možno, druhé nie) :-) Popcorn 300-vku mám možnosť vídať u kamoša, neskutočne stabilné, menu neurazí a nenadchne, ale je to už dosť veľké a hlavne to stojí 10k, čo mi príde zbytočné a BD mechaniku ani nepotrebujem bo mám PS3...
Nejaké ďalšie tipy? TVFreak som sa snažil browsovať, ale tam sú úchyláci a pro-fans Xtreamerov a Evolve krabičiek aj napriek ich chybám, to mi moc objektívne neprídu tie ich recenzie...
Co starsi mac mini, nainstalovat xbmc/plex nebo pak appletv2, ale ta neumi 1080p.
Mám Prodigy Black a nemám s tím žádný problém .....
2 LordPeytl: Mac Mini mi napadol tiež, ale potreboval by som niečo čo bude v jednom prostredí, bude mať malý diaľkový ovládač a to tam akosi nepasuje. Tak isto AppleTV2, ten 1080p dá, ale len v Quicktime kodekoch navyše keby tam chcel človek nacpať XBMC tak najprv JB, atď., to sa mi nechce riešiť. Chcem jednu krabicu s jedným prostredím čo dáva všetko :-/
2 M@rtin: good for you :-)))
Mam taky Prodigi a urcite ma potencial, soucasnej FW ma jeste par wviku, ale az to doladej uplne bude to pecka:)
Nebo si tam buchni uplne prvniho Xtreamera s pasivnim chladicem a mas klid:) taky prehraje vsechno a uz je vychytanej, jen teda design krabicky, gui a hlavne rychlost nejsou uplne idealni (kvuli temto trem vecem a HDMI 1.4 jsem menil za Prodigi).
Mrkni jeste na Asusy, taky nevypadaji spatne..
Jinak nic uplne idealniho asi dneska jeste neexistuje, kazde zarizeni ma sve mouchy.. Ja bych treba rad Prodigi s poradnym OS a LCD displejem na prehravani hudby bez zapnute tv..:) snad nekdy.. I kdyz uz ted jde ovladat Iphonem / Ipadem, ale jeste na nich neumi zobrazit menu, casem to ale pujde:)
Jo, na Asus som sa tiež díval, O!Play TV Pro nevyzerá zle, len som ešte nikde nevidel zmienky o tom ako to je stabilné :-) Kamarát má zas AC Ryan-a a tiež je veľmi pekné, len zas jemu sa to celkom často zadrháva... Achjaj :-)

03.05.2012, 14:59 |
Chris co tak kupit case s DO a dotoho poskladat mini-itx a nejaky pentium G620 a velky pasiv ? OS si tam potom mozes dat podla chuti aj XBMC, pripadne rozbehat virtualky a mozes to mas aj ako NAS, TV player, FTP/Samba server, torrent atd
2 Chris: snažím sa poslednú dobu odstúpiť od týchto skladačiek a konfiguračiek, asi starnem a už ma to nebaví. To by som si toto mohol oprášiť a premazať a používať ďalej, lebo zvláda všetko čo chcem a práve XBMC používam tiež... ale už ma to neba :-)
Tak ak sa v horizonte pár týždňov nič nové neobjaví, mám vybranú náhradu... Tí čo ste mi písali na IM/email kvôli HTPC, pošlite cenovú ponuku :-)