Navštíveno 870x

Možná to bude hloupý dotaz ale chtěl bych se zeptat zda neví někdo o nějakem dobrém prográmku. Jde o to že stahuju obrázky v rozlišení 1920x1080 a potřeboval z nich udělat třeba plakát A3, nebo A4 formát, mám adobe photoshop CS5 ale ještě jsem nepřišel na to jak to v něm udělat. Děkuji
Nevím jak ostatní, ale osobně jsem nepochopil dotaz :) chceš zvětšit rozlišení? Pokud ano, tak pomůže maximálně Horatio Caine :(
ne stahnu obrázek který má určite rozlišení těch 1920x1200 ale ja z něho potřebuju udělat velikost B3 pro tiskaře.protože ty pixelý se prý nějak přepočitavají na velikosti, jako sám jsem z toho jelen,

25.04.2012, 15:22 |
clown jabka s hruskama ..
velikost pri tisku a rozliseni spolu moc nesouvisi,
kazdopadne tyto obr. v tomto rozliseni jsou tak max A6 .., zalezi na DPI obrazku ..
jak rikam z niceho super obraz neudela .., viz resamplovani standard obrazu v TV na radoby HD .. i kdyz technika postupuje dopredu, tohle umi fakt jen CSI :) fotka na 500m z poulicni kamery a oni prectou z odrazu na taznym jmeno ulice na protejsim baraku :)

25.04.2012, 15:22 |
clown chtelo by to najit autora tech obrazku.. at ti to da v tiskove kvalite ..

25.04.2012, 15:44 |
Kamil Mafian25
1) obrázky který máš mají poměr stran 16:9 a rozlišení cca 2mpx. Na formát A4 potřebuješ poměr stran 3:2 a rozlišení 4mpx, pro A3 pak minimálně kvalitních 6 mpx. I když to resampluješ, tak ta kvalita bude nic moc.
2) veřejně se tady přiznáváš, že kradeš, ať už ty obrázky nebo Photoshop (pochybuju, že seš takovej idiot, abys dal 17 tisíc za software a neuměl v něm základní věci)
3) jak už napsal klaun, kontaktuj autora obrázku a zeptej se ho, jestli by ti obrázky nedal/neprodal v rozlišení pro tisk ve formátu A4-A3