Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz - elektrika Felicia 1.6

o Navštíveno 1289x o
o 25.04.2012, 14:08 | Antonio
Zdravím všechny, potřeboval bych pár Vašich rad...
Abych nastinil situaci, o víkendu jsem koupil Felicii Fun, ve které je narvaný motor VW 2.0 osazen Weberama (inzeroval jsem ho tady). Jelikoz mi pri koupi slo hlavne o Fun a ne o 2.0,tak motor včetně převodovky, svodů a výfuku v pátek prodávám a chtěl bych zpět do auta vrazit původní 1.6mpi. původní motor jsem dostal k autu,ale je to holý motor bez spojky, svodů, ... Díval jsem se a vypadá to, že člověk,který auto předělával z něj vyhodil i původní ŘJ, proto jsem se rozhodnul koupit druhou felicii za pár kaček (viz další inzerát na ahc :-) ). a těd o co mi jde. ve Funce jsou 2airbagy, servo, abs, vše nyní funguje, airbagy zhasinaji, nevím sice jestli tam není jen odpor. A mě zajímá, můžu koupit jakoukoli 1.6, nebo mám se řídít i rokem výroby popř. výbavou, aby vše společně fungovalo? Nevím jestli maji bagy a další elektronika u felicie nejakou komfortku, nebo je vše záležitost ŘJ auta. mám vytipovené par aut,ale jedno z nich je napr felicie 1996 bez výbavy, Fun je 1998. bude to pasovat? nebo hledat felicii 1998 s 2x bagama, servem,abs....? Je to pro mě španělská vesnice. zprvu to vypadalo jako hračka, jeden motor ven, druhy dovnitř,ale teď už mi to takova parada nepřijde... Díky za rady. Maro

o 25.04.2012, 14:27 | Skury
Řídící jednotka ovládá jenom motor. Airbagy jsou zvlášť... A ABS taky tak.
o 25.04.2012, 14:30 | Ravo | Upraveno: 2012-04-25 14:31:56
Já měl 1.6ku bez bagů a ABS. Servo měly všechny 1.6ky standardně (až na vyjímky), je tam jen tupá (chválabohu) hydraulika bez čidel atd. která nemá s ostatní elektrikou nic společnýho.
Nevím jeslti náhodou "komfortka" (pokud se to tak dá nazývat) nebyla solo "dobastlená" od VW, tzn. ŘJ motoru je u všech 1.6tek stejná, docela bych si na to vsadil.
Tak či tak nejvíc info najdeš na škodaforu a felicia foru.

P.S.-bacha na původní litinový svody 1.6ky, strašně rády praskají a je to nedostatkový zboží
o 25.04.2012, 14:35 | Skury
ŘJ nejsou stejné, je starší a novější typ, ale na funkci to nemá vliv. Hlavně potřebuješ sladit immo s řj a klíčem.

Litinový svody praskají na skoro každým autě, nejen na feldě.... :)
o 25.04.2012, 15:02 | Antonio
aha, a jaky je tam rozdil mezi novou a starou ŘJ, jinak s tim immo to prozatimne asi vyresi pouziti klice z auta,ze ktere se rj taha, popr da se nejak jednoduse immo vyrusit? aktualně ho tam pravděpodobně nemam vubec:-)

skury: posilal jsem ti včera maila...

jinak je fajn ze rj s bagy a absem nema nic moc spolecneho...:-)
o 25.04.2012, 15:38 | Skury
Rozdíl je myslim jen v trošku jiným softu, nic víc.

Takže vyměnit i spínačku a dveře otevírat původním klíčem. :)

Jo, jdu se mrknout. :D
o 25.04.2012, 15:56 | Olda
Jinak pytle maj svojí jednotku umístěnou pod palubkou na tunelu a abs to isté v motoráku. vyřeš jen jednotku motoru jak psal škury a jedeš. :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3387 sekund.