Navštíveno 1208x

Doporučte slušné krbové kamna kolem 8tis
to chce dodat více informací...
výměník? výkon?
Na chatě mám krbovky, na baráku ted krbovou vložku,
jestli máš místo, prdni na zed jednoduchou moderní vložku, je to nebe a dudy..
já vím peníze ale asi to za to stojí !
[ Link ] 
taky se přidám k dotazu budu vybírat do baraku chci to jen na přitápění aby se neco ušetřilo chci bez vymeniku nasel jsem treba tyhle : poradi nekdo ?
[ Link ]
Ja si nemoh pomoct, ale tyhle kamna sem musel mit :o)
Byly sice drazsi, ale danove to maji vymakany, topim lisovanejma briketama a jeden valec tam dokaze "horet" celou noc.

24.04.2012, 23:42 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-04-24 23:45:01
My jsme koupili tyhle. Jsou to kanadská krbová kamna bez roštu se speciálním systémem hoření. Dřevo a nebo lisované brikety tam opravdu vydrží velmi dlouho a navíc se rozpadnou tak, že popel je třeba uklidit ze šamotových desek na dně tak jednou za 14dní. Ségra je má už 3 roky a nedá na to dopustit tak jsme do nich šli taky.
[ Link ] Jen ta cena je jinde...

Těch 8 tisíc je celkem i málo. Já jsem kupoval obyč krbový kamna
[ Link ] Ale nemůžu si je vynachválit.
Jinak je potřeba vědět, kolika kW potřebuješ, dle toho vybírat poté výkon krbovek.
naši maj tyhle "laciný" kamna cca za 10 000.- maj je tři roky a dvířka jsou zkroucený, že to netěsní, nejde to zavřít a hoří to furt jak blázen. Rošt je prasklej a šamot vydrolenej..
Na chatě maj 10 let Jotuly a nepozorujeme na nich žádný opotřebení...
chci normál kamna ale kvalitní
co todle
[ Link ]
Jen zvaž, zda-li máš chuť se dělat třebas s polínkama dlouhýma 20cm, který se tam jakž takž vejdou nebo pořídit kamna, kam šoupneš klidně půlmetrový poleno a hotovo.
Delka polinek zavisi na zpusobu pouziti, pokud to mas jako naladovku, pritopeni v sychravym veceru, tak nepotrebujes polena pul metru, ale stacej tech "normovanejch" 33cm tusim. Ja zkusim jak dlouho mi vydrzi ten metrak briket co jsem ke kamnum dostal a pak se podle toho zaridim.
já pálím starou střechu resp. trámy, tak jak je krájím motorovkou, tak je tam dávám po jednom špalku v plným profilu, od 18h do rána to zblajzne 5-6 kousků,
barák prohřátej až na půdu, kotel naposled běžel někdy v únoru, vůbec ho nepouštím !