Navštíveno 1269x

Co se to děje? Objektiv, co jsem někdy v lednu kupoval za určitou cenu je nyní o 20% dražší (v USA), u nás šel taky nahoru. Díval jsem se, že zdražil Canon i Nikon. Co to? :-(
Spíš mi řekni co nezdražuje.(kromě ceny práce)

18.04.2012, 20:14 |
Kamil prostě jim hrabe, mrkni třeba na nedávný zdražení u Pentaxu
A co takhle kompletně zaplavený továrny?? Vždyť teď bylo spoustu zboží kvůli tomu totálně nedostupný a teď se teprve vrací výroba. Že to bude dražší se čekalo.
Vim já kde to vyrábí?? :o)) Každopádně můj kolega má příbuznou u Nikonu, takže vim, že to tak je.

18.04.2012, 22:14 |
TROY spíš byly vyplavený továrny na čipy apod
podívej na ceny disků.. nedavno jsem kupoval externí 5OOGB za 1400kč,
dnes ten samý 3000kč !
Ozzy: jenže tam to bylo právě způsobeno povodněma ;) všechny výrobny komponent i assambling facilities byly kompletně vypláchnutý, nejmíň to tedy zasáhlo Seagate, ale i tak...
O tom, že by to nějak zasáhlo výrobce objektivů nevím...
Pod to jsou povodne nebo zemetreseni v JPN anebo sly ceny tak dolu, ze ted, kdy v USA krize udajne konci, se muzou vratit na realny ceny.

19.04.2012, 07:55 |
clown vratit na puvodni ceny .. pokud bude vyrobce chtit .., proc by to delal, kdyz se to kupuje i tak
Tak se jednalo o povodně v Thajsku a zaplavilo to přímo továrny Nikonu. Nevěřícím mohu přeposlat mail přímo z Nikonu na dotaz o dostupnosti zboží...
já ale v ČR zdražení objektivů nepozoruji..
[ Link ]
Onkyo zdražilo o 20% mají na to vliv záplavy, ale i růst jpn měny.
tak zrovna JPY sel proti korune od zacatku roku asi o 3 Kc dolu.

19.04.2012, 10:45 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-04-19 10:45:50
Myslím, že nějaká koruna je jim u p*dele...
Dear All,
Thank you very much for your continuous and cooperation. As I informed before, price for current model will be increased from 1 Apr. Because, in 2011, we were heavily affected by natural disasters, Earthquake in Japan and Flood in Thailand, and those caused us serious shortage of parts and components, and compelled us to change original one employed in the product.
Such a cost, included quality checking, is not inexpensive.
In addition, JPY is getting higher and higher year by year.
I hope you will understand the necessity for this changing.
If you have any question, please feel free to ask us.
Kind regards,
xxxxxxxxx

19.04.2012, 15:15 |
camron | Upraveno: 2012-04-19 15:17:06
Crimson:
Tohle stálo v lednu 2069,-
[ Link ] Na megapixelu stál něco kolem 52, teď za krásných 55990