Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Progres 2 v Šumperku

o Navštíveno 1198x o
o 16.04.2012, 17:04 | Zdeny60
Sice už byl, ale myslím si, že stojí za to, napsat pár slov.
Koncert se konal v malém klubu pro cca 100 lidí, možná nás bylo více.
Jelikož koncert se konal v pátek, řekl jsem si, že po tvrdém pracovním týdnu to bude pestrá změna. Po pravdě, když nadešl večer, nechtělo se mi vůbec nikam, únava po týdenním stresu s 3denním "odskokem" do Turecka udělala svoje. Ale když už jsem si to slíbil, překonal jsem se a vyrazil ( dokonce i s drahou polovičkou).

Naposledy jsem viděl moji oblíbenou kapleu na živo někdy v roce 1982 v Pardubicích. 30let!

Byl jsem trochu rozpačitý, co očekávat od "pánů v letech", kteří dnes plní jen malé sály. Co naplat, této muzice dnešní doba moc nepřeje...

Kapela se předvedla v původním obsazení - Váně, Morávek, Dragoun, Pelc, Kluka. Až na Morávka jsem je poznal hned, u něj mě zmátla kšiltovka.

Repertoár byl profilem tvroby od prvopočátku až po LP někdy z období MOZKU, tedy včetně 3. knihy džunglí, Barnodaje, Mauglí a hlavně Dialogu s vesmírem.

Nutno říct, že hoši mají pořád páru, hraje a zpívá jim to parádně, hrají s radostí, muzikantsky vyzrále (Dragoun exceloval, Morávek předvedl hodně dobrý výkon...)
Kluka vystřihnul sólo na zobcovou flétnu v Písni o jablko na 200%, prostě precizně!

Heroinem koncert vyvrcholil - jelikož H-klub je v podkroví baráku, měl jsem místy strach o nosnost stropu - publikum bylo v dobrém varu již od počátku, nicméně při této skladbě nápor na konstrukci budovy stoupnul na maximum! Aplaus, přídavek, druhý přídavek - písní, kterou jsem dosud neslyšel, s nádherným Dragounovým solem na syntezátory, zřejmě šlo o skaldbu ještě z doby, kdy měla kapela název The progess organisation.

Za mě oba palce nahoru, nádherná vzpomínka na doby mládí, kdy se hrála muzika poctivá, od srdce, syrová. ŠKoda, že čas nelze vrátit a prožít tu dobu zas a znovu.

Ohlas byl v celém publiku kladný a potlesk odměňující každé solo to jen dokazoval.

Zmíním se trochu o zvuku, když jsme na tom "autohififoru". Prostor sálu byl podkrovní, tedy v řezu "Ačko". Plocha místnosti nevím, odhaduji cca 10 x 25m. Aparát samosebou odpovídající, žádné reproduktorové hradby, al jen nutný základní set-up. Přesto, v některých okamžicích bych já osobně ubral trošku na decibelech, hlavně u činělů, ty občas nepříjemně řízly do uší, ale nic dramatického. Trošku v pozadí byly klávesy, mimo sol, hlasy vcelku dobré, rozumět bylo dobře.
Pelcova basa měkká, ale důrazná a nádherně hluboka, žádné hučení nebo bučení se nekonalo, jasné vibrace strun. Mňam!.

Nakonec jsem byl opravdu velmi rád, že jsem šel! Stálo to za to, krásná vzpomínka na doby dávno minulé.

o 17.04.2012, 14:01 | Ravo
Věřím že jsi si to opravdu užil. V Planetě HB2 je podle mě jedno z nejlepších českých kytarových sol ever...ale možná jsem jenom ovlivněn svýma vzpomínkama na mládí, kdy tohle byla "zakázaná" muzika a bylo děsně cool to poslouchat ;)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3196 sekund.