Navštíveno 3017x

Tak ted jsem to zapojil jsem doslova nadsen jak to hraje oproti puvodnim starym Jamo..o]]
[ Link ] Davis Acoustics Vinci 2

Pche, takové používají v Šumperském kravíně k ohlášení konce šichty :))))
no, a to pockej, az se rozehrajou :)))
jako vcelku zaujimave sloupky, a to ze zrovna tadle znacka/tenhle model to jsi mel nejak vytipovane a nebo to byla strelba odboku? :)
a co je to za NADí (asi) receiver, smim-li se optat?
jo a taky koukej tam k nim dat misto tech tkanicek poradny hadice, protoze jenom pak to muze hrat :-D :-))
Taky mě zajímá, kde jsi na to narazil?
no zitra si beru dovolenou,abych mohl poslouchat..o]]
ano,kabely prijdou jine,ale doma ted jiny nebyly a puvodni jsem musel nechat novemu majiteli starych Jamo..o]]
NAD je T753 receiver..
k bednam jsem se dostal uplnou nahodou na ebayi,hledal jsem nejake solidni sloupy a tohle se mi libilo a hlavne se to povedlo za luxus cenu..o]]
jsou z vystavy,ale nehrane a nemaji ty kryci mrizky,pac se prej stratily,coz mi ale vubec nevadi...
rekl bych ,ze je to docela raritka a fakt z toho zvuku jsme unesen

10.04.2012, 01:56 |
Augi Pěkný :-)

10.04.2012, 08:08 |
Olda Jaký jsi měl JAmo předtím? :) já teď hraju na Cornet 95 a zdaj se mi docela fajn. Sice pořád toužím po 195kách, ale blbě se shání :(
olda: Jamo 98 a oproti tomuhle se to neda srovnat...o))

10.04.2012, 08:26 |
Olda Tak to chápu :)
Mno, hezké, hezké. Jinak já mám teď opačnej problém. Koupil sem sloupy dřív, než barák s poslechovkou a kvůli malé kubatuře celkového objemu místnosti se poohlížím po něčem menším. Druhé sloupy co mám v obyváku nechávám, je velký a tak nepotřebuju ani woofer. Hrozný, když si člověk uvědomí, že má vlastně dva "obýváky" :)

10.04.2012, 08:47 |
nome to milhauz: a ceho se chces zabavit ? mam opacnej problem velka mistnost a moje xaviany to nejka neutahnou trba by sme s enejak domluvili ? :-)
to nome: Focal Chorus 716v v černém prvedení. Jen to chce trochu "tvrdší" a neagresivní zesík. Na Cambridge Audio a na Harmanu co mám doma hrají dobře. Nepříklad na Onyko receiveru jsou basy takové utahané a celkem měkké.
Co máš ty za Xaviany? Nebo jak si přečetl Focal dáváš ruce pryč? Zatím sem Xaviany nesylšel, ale co sem tak vyčetl, hodně lidí si je chválí například na NADech.
2 walish: :-DDD
2 Pavel528: nice!

10.04.2012, 10:52 |
nome Primissima barva bianco, hraju taky na harmanu a s focalem problém nemám :-)
nome: víc asi mejlem, ať nezasíráme fórum :)
prestals chlastat a ted budes vecera doma pri klavirovych koncertech? :-D
Kral: nestraš woe, bych musel prodat akcie Prazdroje :-)))
diky vsem za pochvalu..o)
Kral:voe...prave nejak ne..ted byl vikend docela krusnej..DD
LJ:no klidne je prodej,uz moc Plzen nepiju..o))
pekny, mam rad ten pocit zmeny k lepsimu :-) a pivko si Paja muze vychutnat i u toho klaviru :-))
Pavel 528:
je chvályhodné, když se člověk snaží jít výš - ve všem.
Dovolím si jen malé odbočení:
- špatné umístění beden ti přidává na basech min. +3dB = zvuk bučí a houká (ač jsem to neslyšel, myslím si, že oddálení od zdi na min. 0,7m pomůže vyčistit spodní pásmo).
- ta dvoulinka je kompromisní řešení, jsou lepší kabely za mrzký peníz, v Praze máš možnosti si jej půjčit a vyzkoušet za zálohu.
- receiver NAD je "typický" svým zvukem - ostatně, jako každá značka. Z mé zkušenosti bych na poslech sterea pořídil jetý bazarový stereo zesilovač s neutrálnějším zvukem a z NAD receiveru bych použil je signál (samosebo, pokud nevyužíváš více kanaálů, než jen dva).)
Jako tip ti dám Primare řady 2X, 3X, kterýkoliv ze zesilovačů řady DPA (orig. Dudek) a k nim stačí jen pasivní regulátor hlasitosti, starší vintage modely Sony ES serie 7XX (ty jsou opravdu hodně dobré, mám osobní zkušenost, ale dražší a těžko se shánějí - je o ně zájem).
- nevidím tam zdroj signálu - pokud na hudbu používáš DVD přehrávač, vyspedek nebude moc dobrý, mám zkušenost, že levnější CD poctivé konstrukce přehraje běžnou komerci v DVD.
Tak hodně zdaru při ladění sestavy!
Moje kecy neber vážně, jde o výplad hluchého starce :-)

10.04.2012, 18:59 |
Bingi dovolím si poznámku ke spojení Xavian Primissima a Nad.
Po přečtení mraků nadšených ohlasů na tuto kombinaci jsem taky koupil Nad c372. Mezi tím jsem ale dostal nabídku na zesilovač Bluenote S1, což je 40w dual mono zesík. Na těchto zesíkách Barletta ladí svoje bedny. Když jsem to slyšel vedle sebe, tak šel okamžitě NAD pryč.. Nad agresivní, detailnější výšky. Blue Note nesrovnatelně lepší středy. Zpěvák najednou vstoupil do místnosti.
Co z toho plyne, když ti bude milion lidí říkat, že to s tím či oným hraje nejlíp, nevěř nikomu a jdi si to poslechnout..
[ Link ]
Takze jsem si otevrel Svijany 11
a pustil Pink Floyd a zhltnul vyber od nich a hraje to skvele..o]]
Zdeny: mit to od zdi 70cm je z prostoroveho hlediska nereal...
kabely uz vymeneny za krouceny 2x4mm Hollywood..o]]
prehravac je zatim opravdu DVD Toshiba,ale ta zustane proste na prehravani filmu a jeste koupil klasicky jen singl prehravac s optickym vystupem
Jedu jen na predni a uvidim,zda budu resit 5+1 kino...
Takze nejaky 2kanal mozna prijde na radu a tohle necham jako zdroj signalu...
ale diky za postrehy a nazory "hlucheho starce"..o]]]]
Bingi:no 40W je urcite malo,chce to min 100-150W na kanal..o]]
Nicmene vim,ze i jakoby nezname znacky jsou velice kvalitni a zvukove skvele...

10.04.2012, 22:19 |
Bingi tam nejde o neznamou značku, tam jde o to jak si to k sobě sedne. A jestli je poravda, že Barleta na těchto věcech ladí bedny, tak je to vysvětlení a vřele doporučuju si to někde poslechnout než začně vyzdvihovat NAD+ Xavian. V Itálii je to velice oblíbená kombinace.
tu poznámku k těm watům beru jako vtip:)