Navštíveno 1927x

zadam zbehly koncernovy lid o radu :-)
dostala se mi do rukou oktavka benzin 1998 ze ji nejde central a nejdou stahovat zadni okna
poznatky:
pokud zamykam ridicovy dvere tak to zamyka i odemyka jen kufr, kdyz zamykam spolujezdcovy tak se nedeje nic.
Dale po odcalouneni dveri zadnich obou jsem misto stahovacky nasel prkno :-))) takze puvodni dverni moduly nemam... tzn. ze puvodni HW verzi neznam...prej je na samolepce nejaky cislo a musi se shodovat...
dale VAG mi po pripojeni obou majitelem donesenych zadnich modulu z vrakace hlasi "datova sbernice komfortniho systemu v nouzovem rezimu" po odpojeni to v nouzaku neni...a samo oba dverni moduly se v siti nehlasi... plus a minus tam jde, komunikacni kabely sem prohvizdal do hlavni komfortky... moje verze je ta ze prineseny moduly jsou bud v prdeli a nebo jiny serie, ale to by se aspon nahlasily ne?
je vícero verzí komfortu. 98 má tuším zelený nebo ještě červený podsvícení palubky, podle toho myslím poznáš první a druhou generaci (zelená je druhá generace). Ale nechci mystifikovat. Ve chvíli, kdy tam dáš korektní jednotky, tak to bude fungovat, tyhle jsou KO a nebo ze špatnýho modelu.
Zkus prošmejdit fórum skodahome a octaviaclub, tam je dost témat k přestavbám komfortu.
Případně skočit na vrakáč a půjčit si jich pár a zkoušet.

04.04.2012, 23:02 |
FBS je víc verzí a do OI se dávali až tři generace centrálů a mnoho verzí motorků stahovaček. Ty tvoje jsou určitě z jiné verze a Cany mají zapojené na špatných/jiných pinech. Proto se ani nehlásí a pracují v nouzáku. Chce to podle VINka zavolat do škodovky a oni ti řeknou objednací kódy zadních stahovaček a podle nich pak jít na vrakáč nebo obvolat inzeráty... Pak to určitě pošlape, je to jednoduchy...
Diky moc, poreferuju jak sem dopad....

05.04.2012, 19:23 |
Alííí Škodovka je na jednu stranu pěkná stavebnice, ale já se do toho taky pouštím nerad, protože těch variant je tolik, že ztoho jde člověku hlava kolem... :-/
Je to tak, dneska sem privezl starsi HW verze modulu a vse OK..... fakt dementi... nejak me to u koncernu neprekvapuje uz :-)))
sorry trošku se tu přidám. Včera jsem psal na bazar ostatní -
[ Link ] ale ted jsem objevil, ještě jeden problém. Ten spočívá v tom, že když otevřu dveře od spolujezdce, tak se mi taky nerožne kontrolka otevřených dveří na palubce a ani nerožne stropní světlo, ale stahování, podsvícení čudlíku a DO funguje. Tak teď jsem v pasti. Bude to mít něco společného s tou řídící jednotkou u řidičových dveří?? Nebo se mi mohl skřípnou kablík když jsem tam rval rádio?? Díky...
Tak jsem v koncích prošel jsem kabely i ve spolujezdcových dveřích, kostru a nic nechápu to!!! Do jde, ale když otevřu spolujezdcové dveře, tak se to po chvilce samo zamkne, ale když otevřu kufr nebo zadni dveře L/P, tak se to nezamkne. Ještě jedna možnost a to, jestli, když jsem tam dávál rádio jsem nechytnul nějaký kablík :( a nebo ta ŘJ.... Když se sere, tak se sere!!! Do servisu se mi to nechce mo dávat, protože vím, že za elektriku zaplatím balík :(....
kabely v e sloubku jsou ok??jestli jo maš špatne mikrospinače v zamku
ve sloupku jsou taky ok!!!... Co to jsou ty mikrospínače v zamku? Dá se to nějak spravit nebo musím koupit nový??...A není to blbost když mi nejde ani štelováni zrcátek, otvírání ostatních oken od řidiče, zamykání odemykání z interiéru a ani mi tam nejde podsvícení těch čudlíku?? A u spolujezdce mi nejde při otevřených dveří to světýlko v tapetcínu a z obou dvou dveří mi nerožne kontrolka na palubce ani stropní světlo!!

08.04.2012, 22:21 |
FBS Kupinka: Na 100% mikrospínač v zámku, někdy to jde zrepasnout, pokud máš ruce modeláře, pokud ne, kup celej zámek novej/jinej a pošlape to, nemá cenu se zabývat diagnostikou vedení, prostě je to mikrospínačem uvnitř v zámku :-)