Navštíveno 3568x

03.04.2012, 16:40 |
hawai Ahoj, chci se zeptat jestli se tu někdo nevyzná v navigacích. mam starší Garmin nuvi 760. v paměti mam mapu ČR a na kartě Evropu. pokud si zadám trasu do 1000km, tak jí to v pohodě najde, ale jakmile to je nad 1000km, tak mi navigace většinou napíše ,,nedostatek paměti,, ale ne vždy. např praha-oslo to najde (1340 km) ale Praha-Stockholm (1390 km) už ne.
je to normální? nebo dá se s tim něco udělat aby to fungovalo?
v navigaci volné 1,65 GB
na kartě volné 145 MB
dík všem

03.04.2012, 16:43 |
clown zrejme problem bude v RAM .. :o( coz tyhle starsi obludky maji 64MB .., takze to padne na hubu.

03.04.2012, 16:47 |
hawai hmm :-( tak v tom případě s tim asi nic moc neudělám co.... případně dalo by se v navigaci něco povypínat nebo nastavit, aby to RAM zvládla? předpokládám že asi těžko, co :-(
zkus jí resetovat...při vypnuté navi zmáčkni a drž v místě vpravo dole (jak je to Jízda V) a k tomu zapni navi....ale místo u V drž stále.Měla by se ti objevit hláška zda chceš vymazat uživatelská data....v tu chvíli můžeš pustit to V a odkliknout ano. Navi se vyčistí,budeš muset nastavit češtinu...mapy ti nezmizí.
Další možnost je,že máš zapnutý záznam prošlé trasy....to také ovlivńuje druhou vnitřní paměť navi potažmo místo pro výpočet trasy. Záznam vymazat a vypnout.

03.04.2012, 22:36 |
Smrada (M)
Znam u 700. Nemas tam vic map? Otcovi to delalo, kdyz mel zapnutou i nejakou turistickou a muselo to pocitat v obou mapach

04.04.2012, 12:17 |
hawai tak záznam jsem vypnul i smazal, udělal reset a stejně to pořád nejde :-( a navigaci mam nastavenou na auto (na výběr auto-kolo-chodec)

04.04.2012, 13:07 |
Bucci ... možná blbej dotaz, ale skutečně potřebuješ plánovat trasy 1000+ km každej den aby tě to trápilo? (pokud nejsi kamioňák)
Při dovolený chápu, že to může bejt otravný, ale můžeš si zadávat trasu postupně... ne?
Mě vždycky zaráží, když někdo chce mít v navi celou evropu... a na dotaz, kdy pojede do Andory nebo Portugalska každej odpoví, že nepojede, ale co kdyby... (a to co kdyby lze přece řešit právě před cestou ne?)

04.04.2012, 13:16 |
hawai právě že letos potřebuju, budu jezdit hodně ČR-Holandsko-Finsko. samozřejmě zadávat si cestu postupně je taky řešení, ale mít to vcelku je pohodlnější :-)

04.04.2012, 13:26 |
hawai ruff: tim si myslel co?
co jsem tim myslel? no jako Bucci - 1000 a vice km stejne nejedes na jeden zatah tak mi rekni jestli te 10 vterin na odpocivadle pri pauze na zadani dalsiho cile tak zdrzi?