Navštíveno 11149x

01.04.2012, 14:31 |
TROY Dostal jsem pozvání od pár lidí z Japonska :-))) ubytování zajištěj atd,ale jed mi spíš o systém dopravy jestli maj něco v angličtině nebo sem totálně v perdeli :-)
Asi Ti to nepomůže, ale já byl cca 5 dní v Korei a byl jsem v té perdeli.
Autobusy jsem nepobral vůbec, nakonec jsem sehnal anglickou mapku metra, jinak bych byl v totálním hajzlu:-))))

01.04.2012, 14:52 |
TROY to bude na stejné úrovní :-))))),ale dík za typ - jdu hledat nějakej plánek v eng

01.04.2012, 15:26 |
Kacko Na tohle mam mobil s Androidem + app Locus pro, vyplati se to a umi pracovat i offline.
anglicky tam neni nic a co je jeste horsi, anglicky tam mluvi min lidi nez treba v indii nebo egypte, v podstate skoro nikdo
Jak se naucit japonsky za tyden
[ Link ] Na tema "cestovani v japonsku" je tam vic dobrejch "navodu".

01.04.2012, 20:50 |
TROY bomba díky :)
Na kandži zapomeňte. Má několik tisíc znaků, z nichž jeden může znamenat "fialky vadnou a opadávají", ale když omylem trochu špatně cuknete štětcem, znamená "medvěd se vysral v lese". :oDDDD Fuxoft je borec..

02.04.2012, 15:43 |
EFCA Záleží asi kam přesně pojedeš - např. plánek Tokijskýho metra najdeš na netu bez problémů i v AJ. Co se týká nějaký meziměstský přepravy, tak to netušim, ale neříkejte mi, že japonci nevládnou angličtinou?
My byli teda v Číně (Shanghai), metro cajk - nápisy jak v AJ, tak v rozsypanym čaji, ale to bylo vše. Cedule po městě jen rozsypčaj, taxikáři nemluví anglicky, takže jsme vždycky museli mít na papírku v rozsypčaji žádanou destinaci apod... Jako ztratit se tam, tak seš v řiti...

02.04.2012, 15:51 |
TROY no potřebuju hlavně z letiště na nádraží a pak směr sen-dai což je nechvalně známá lokalita záplavová :)

02.04.2012, 16:34 |
EFCA Být tebou, tak si předem nechám přeložit daný destinace a vytisknu si je, pak je můžeš ukázat taxikářům, na nádraží apod. To je asi jedinej zaručenej systém, pokud bys narazil na neanglicky mluvící domorodce.
Plus nějaký běžný potřebný fráze.
ja sem byl cca 5 let zpatky, na anglictinu zapomen. beloch = american = zlej clovek :-), ale japonkam se to liby. urcite si porid japan rail pass, jde to koupit pouze mimo japonsko je to tramvajenka na Sinkanzen a i jinou dopravu od JR na tejden to stavalo asi 3500, ale pak te vyjde celodeni vylet z Tokia do Hirosimy na 7 nebo 8 hodin ve vlaku + mas dost casu si to tam prohlidnout na jeden den, a sjezdis to uplne bez problemu

03.04.2012, 11:45 |
TROY :o))))) díky za další cenou radu
No oni vědí že já né američan :o) že z já evropa a že chtěj dovízt pivo :)
stejne pocitej s tim, ze se na tebe budou divat, jak v evrope na negra. japonci jsou hrozni nacionalisti.
.mycTD: "jak v evrope na negra" ? Ty asi moc necestujes, co?