Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Chladící kapalina rada

o Navštíveno 7887x o
o 01.04.2012, 12:12 | Mika
Zdar chlapi, mám prosbičku ohledně chladící kapaliny. V pátek jsem zjistil při jízdě, že se mi zvedla teplota chl. kapaliny, rychle jsem přidal na vytápění, poté hled teplota šla dolu na střed tak jak má být. Po vychladnutí motoru jsem zjistil, že tam není skoro žádná kapalina. A teď rada nemám kde zjistit co se tam lilo, zkusil jsem dát na špejli vatovou tyčinku, abych zjistil barvu, ale zjistil jsem, že je kapalina bezbarvá. Moje domněnka tedy je, že je tam modrá směs dost ředěná (v zimě při -19 stupňů nebyl problém). Jelikož nejsem z oboru prosím zdejší maníky, aby se vyjádřily co si myslí že tam je. Jedná se o BMW E46 323i. Je s podivem, že na autě vše funguje a zásadní věc jako je kontrolka chladící kapaliny NE:-(. Díky za komentáře.

o 01.04.2012, 12:51 | Kubais
Tak destilkou nic nepokazíš, mrznout by snad už nemělo,ale mysli na to pak před zimou že bys měl zkontrolovat kapalinu.Zkusím zatím popátrat jakou sem tam lil.
o 01.04.2012, 12:52 | mr.brain | Upraveno: 2012-04-01 12:53:32
Kdy jsi jí naposled měnil? Pokud je tam už dloooooouuuuuhooooooo, tak ztratí i barvu :) Jestli chceš mít klid, udělej proplach vodou - pak vypustit a pak je už jedno jestli tam dáš G48, G12 nebo G12+. Jestli chceš mít opravdu klid, tak kup chladící kapalinu v BMW, 1,5 (part no. 83192211191)litru stojí cca 7-10€ a budeš potřebovat 2 ks. Jak na to zde [ Link ]
o 01.04.2012, 12:53 | Kubais
Kapalina tam bude cca rok stará, lila se tam nová při výměně chladiče.
o 01.04.2012, 13:20 | Woko_O
červenou dávaj snad jen do koncernu a pak je úplně jedno jakou barvu tam dáš..modrou,zelenou,žlutou..dá se to míchat.. :)
o 01.04.2012, 13:25 | Smrada (M)
Dolil bych destilkou a na podzim vypustil a nalil ruzovou nebo modrou. Zelena je do starsich bloku
o 01.04.2012, 13:27 | Mika
TNX všem díky, nejvíc mě 3tve, že nic neupozorní a pak je na malér zaděláno.
o 01.04.2012, 13:38 | Midnite
Mika: sorry ale upozorňovat na takové věci je blbost, snad máš svůj rozum. Já se pak divím, že je reklama na auto, které samo parkuje, hlídá mrtvý úhel atd...

Lidi používáme mozek!!!!
o 01.04.2012, 14:07 | Mika
? Midnite, nevím, ale i moje prní 1O5 měla kontrolku a díky tomu autu dost často sleduji budíky. Takže tvoje poznámka není na místě. Zdar.
o 01.04.2012, 14:58 | Midnite
každý prošel autoškolou, takže je...
o 01.04.2012, 15:05 | AR
Mika: nějak si nevybavuju že by měla 105ka kontrolku hladiny kapaliny.

Jinak měl by tam být senzor na hladinu kapaliny, ve spodní části expanzky, tak se koukni jestli ho máš zapojený a jestli už třeba časem neuhnily kontakty
o 01.04.2012, 15:45 | Mika
Midnite, takže mi chceš tvrdit, že pokaždý před odjezdem kontroluješ stav kapaliny? A v případě, že není technicky možný to ověřit otevřeš víčko a koukneš do nádobky? OKey jsem asi jinej, jsem už zblblej dnešní moderní dobou :-). Je pravda, že dnes to nekontroluji jako v době kdy jsem jezdil se svou škodou 35 km do školy. Dnes sednu a pokud nikde nic nesvítí tak nekontroluji až na kontrolu oleje ten kontroluji zhruba každý 2000 km.
o 01.04.2012, 15:46 | Mika
AR tak favorit? Jinak až bude někde prostor tak to musím zjistit co a jak.
o 01.04.2012, 15:52 | Midnite
Mika: já to nemyslím nijak špatně, ale já su zvyklý třeba jednou za měsíc zkontrolovat hladinu oleje či chladící kapaliny i brzdovky. Samo, že když je hraniční hodnota tak buď zkontroluju častěji a nebo doleju. A přesně jak píšeš, koukám buď na nádobku nebo klidně i do ní :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3129 sekund.