Navštíveno 1865x

Ahoj kluci,už vtom nejsem tak zběhlí, prodal jsem nedávno auto stím, že si nový majitel auto přepíše sám,ale udajně to nelze.
takže to auto budu muset odhlasit ja.jinak je to v kraji pořád.
Co vše ktomu budu potřebovat???
VTP -velký technický průkaz
MTP -malý technický průkaz
kupní,či prodejní smlouvu- abych to odhlásil na jeho jméno
je jestě něco potřeba???
evidenční kontrola ??? nějaký poplatky zato??? moc díky za rady.
pokud to půjdeš odhlásit ty, tak potřebuješ:
malý a velký TP, kupní smlouva a na úřadě vyplníš "Žádost o zápis změn a údajů".
Nebo můžeš dát kupujícímu plnou moc a nemusíš nikam, on si to na sebe odhlásí a pak přihlásí..
hele radeji si to zajdu odhlasit sám,on at si to dopřihlásí. musím vracet i čísla??? když je propadlá technicka to vadí???

01.04.2012, 12:13 |
m jestli jste oba ze stejneho kraje muzes mu dat plnou moc na odhlaseni na jeho osobu z duvodu prodeje auta. To staci.
Pokud budes preci jen odhlasovat ty, plna moc nebo kupni smlouva nikoho nezajima. Proste malej a velkej TP, kdyz nebude malej, zaplatis 100 kc za ztratu a vyplnit zadost malou o zmenu udaju - odhlaseni na noveho majitele z duvodu prodeje, kam napises jen jmeno adresu a rc noveho majitele - to je zadarmo.
pokud jde auto do jineho okresu - tzn zmena RZ, musis vzdy odhlasovat bud ty nebo novej s plnou moci na prislusnem urade kde bylo auto prihlasene.
staci ? :)

01.04.2012, 12:14 |
m | Upraveno: 2012-04-01 12:16:03
TECHNICKA: s neplatnou TP nelze udelat jakoukoliv zmenu v evidenci vozidel, takze to dost vadi
RZ: ve stejnem okrese se znacka menit ani vracet nemusi, pri prevodu do jineho se vraci vzdy, ale vraci ji vzdy novy majitel ve svem okrese tzv. vymennym zpusobem, tebe jako puvodniho majitele to nezajima, das mu tu svou a odhlasene auto
to je taky těžké,prodáš to člověku ...a povíš mu že končí technická,že xxx vecí a když už je po technické tak si stím mužu vytřít zadek,zase budu muset řešit technickou kontrolu atd!!!fakt super,duvěra byla pač je to známý
normálně zajdi na úřad odhlaš to na něj ať si to pak přihlásí jak chce a máš to
no uvidíme,je to bez technické,takže tam zajdu...bud to udělá nebo ne,ale jinak diky kluci za rady:)
na odhlášku vozidlo NEMUSÍ mít platnou STK !!
Pepíno: díky...tak jsem to nikde nenašel,ale ja kříkám,
nedělám to každý,tak se raději zeptám.moc díky jinak všem:)
S tou plnou mocí - abyste nedopadli jak já. Prodal jsem takto dvě auta, protože jsem neměl čas to řešit, takže jsem dal dotyčným plnou moc.
A ejhle, ani jedno auto není přepsáno, tudíž jsou napsány na mě.
Samozřejmě bez pojistky - obě dvě - průser jak mraky....
No tak auto odhlášeno, měl keci jen nato že v malém techničáku mám asi tak rok starou adresu bydliště,ale auto je odhlášene,mužu konečně zrušit pojistku..a on at si stím dělá co chce:) jinak diky za diskuzi:))) radost jsem chodit pro rady.
diky

04.04.2012, 12:02 |
BadyS Freerider: i toto má řešení : zajít na odbor registru vozidel s kupní smlouvou, vyplnit papír o ztrátě VTP a OTP, na počkání vystaví DUPLIKÁT VTP + OTP a máš kupní smlouvu takže vozidlo odhlásíš na daného kupce....pak mu Duplikáty VTP a OTP hezky doporučeně pošleš a připíšeš, že se s tím má vyfotit :-)
BadyS: jenze to neprepises zpetne :( a ty roky pujdou za Tebou, ne? :(
Ale samozrejme lepsi jak nic...
Btw. s tim prihlasenim, fakt auto musi mit platnou TK aby ho prihlasili? Jak se potom resi to, ze jsem auto neprihlasil v lhute, kdyz jsem vlastne nemohl protoze bylo treba nepojizdne a tudiz jsem nemohl udelat TK? To jsou veci :o)