Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dedictvi - auto - DPH?

o Navštíveno 1137x o
o 28.03.2012, 00:09 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-03-28 00:11:00
Ahoj, mel bych takovy dotaz. Vdova sdelila po manzelovi dodavku, kterou mel prihlasenou na sebe. Udajne nebyla prihlasena do podnikani, ve velkym technicaku neni zmineny jeho ICO. Predchozi majitel tam ICO taky uvedeny nemel. Auto kupoval pred 3 lety. Nebyl platcem DPH a udajne auto kupoval bez DPH, ale neni to 100%.
Vdova ma doklad od soudu, ze auto je v jejim vlastnictvi.
Auto jsem zacal inzerovat za 150000 bez DPH.
Jak se dopatrat toho, jestli vdova muze prodat auto s DPH a jestli DPH nebude muset vracet? Pripadne pokud by byla povinna DPH vracet, tak muze ho prodat bez DPH s tim, ze kupujici DPH odvede za nii?
Ozval se ted jeden UK, ze chce auto koupit a ze ho stejne poveze na ukrajinu tak ho chce koupit bez DPH, ale nerad bych ho prodal zbytecne bez DPH, pokud by ho nemusel vdova vracet.

Snad je to srozumitelny :)

o 28.03.2012, 07:02 | Šestikule | Upraveno: 2012-03-28 07:04:48
Pokud nebyl plátcem DPH, nemohl dost dobře koupit auto bez DPH. Zvláště když to ani nebylo psáno na IČO a zahrnuto v majetku firmy/FO. A navíc, jestli je nyní vlastníkem vozu vdova (neplátce DPH), tak to musí prodat klasicky resp. kupující by si stejně nemohl DPH uplatnit, když prodávající není plátce.
o 28.03.2012, 08:11 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-03-28 08:11:51
Šestikule:

Takže prodat s DPH,pokud dobře chápu? Díky

A kdyby plátce byl a těď je majitelem vdova (nemá ŽL), tak se taky nic nemění jo?
o 28.03.2012, 08:43 | Mr.Scully
DPH vůbec neřeš, prodáváš to normálně jako soukromá osoba, cena je finální. Zdá se mi, že hledáš komplikace tam, kde nejsou :-)
o 28.03.2012, 08:46 | M.a.R.i
njn, asi jo :D. To víš, člověk je zblblej, všude se inzerujou dodávky bez DPH a do toho na mě vdova vychrlila, že auto kupoval bez DPH. Přitom jsem teď zjistil, že ho koupil normálně s DPH
o 28.03.2012, 09:48 | johanik
Jak píše Šestikule, ty DPH vůbec neřeš, prostě se prodá z nějakou cenu, žádný bez, nebo s DPH, prodává to osoba neplátce, takže DPH neřešíš..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3294 sekund.