Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Obrábění kovů / soustružník?

o Navštíveno 3877x o
o 25.03.2012, 17:05 | Luke-Jeep
Vzhledem k neschopnosti chrOmovačů potrebuju nutne vyrobit jednu remenici do motoru brouka zrejme z nerezu aby se to dalo vylestit... Je tu nekdo schupnej/ochotnej?

Diky

o 25.03.2012, 17:39 | tappaja
Volil bych hlinik, kvuli vaze. A urcite ho sezenes rychleji.
o 25.03.2012, 17:49 | Unihero
tappaja: souhlasím s tebou, hliník je i levnější co se týče pořizování materiálu.
o 25.03.2012, 17:54 | Luke-Jeep
No nejsem si jistej jestli to hlinik jako takovej udrzi... Mozna nejakej dural nebo tak neco. Ale to ie ted jedno... Hlavne sehnat nekoho kdo to udela... Pak s nim resit material
o 25.03.2012, 19:20 | jok3r
mas nejakej vykres jak to ma vypadat?
o 25.03.2012, 20:06 | Směty
Lukine pokud chceš můžu to zařídit, nedělal bych to přímo já, ale jeden kolega na CNC soustruhu. Bez výkresu a nebo mustru to bohužel nepůjde. :o(
o 25.03.2012, 20:43 | Luke-Jeep
Mustr dodám... Jen nesmi byt pryc moc dlouho :-(
o 25.03.2012, 20:46 | Luke-Jeep
jen pro predstavu

foto k příspěvku  od Luke-Jeep

o 26.03.2012, 08:53 | radek.613
Ha, klasická půlřemenice, kde se podložkováním mezi půlkama šponuje řemen, že. Jednoznačně ocel nebo nerez, žádný hliník ani dural to v téhle tloušťce neudrží....
o 26.03.2012, 15:16 | Luke-Jeep
Radek ví o čem mluví! Díky pane za názor :-)
o 26.03.2012, 20:52 | Směty
Podle mýho názoru to je pro jakéhokoliv soustružníka maličkost. Zkus udělat nějakou malůvku s úhly a nebo to pošli nechám to opípat v kontrole sondou, a budou přesné rozměry.
o 27.03.2012, 00:07 | radek.613
Aircooled positive :)
o 27.03.2012, 00:20 | radaman
Sehnat nějakýho dědu - vostřílenýho škodováka :-) co má v garáži soustruh a vytočí to za flašku rumu :-) a třeba si sám poradí i stěma rozměrama :-)Jinak zrovna tenhle díl vyadá, že je výlisek a soustruh se toho ani nedotk.
o 27.03.2012, 11:28 | Luke-Jeep
Radaman: neříkám že ne ;-) ale sehnat se nedá...
o 27.03.2012, 12:52 | Boďa
Pokud je to na klasiku klíňák (třeba 1000MB to má stejně - 10mm), podle fotky průměr tak asi 100mm - tak uhel v drážce 38°
Pokud bys nikoho v Tvém okolí nesehnal, tak Ti to můžu vytočit. Máme v dílně velkej a malej soustruh a frézku.
o 27.03.2012, 12:53 | BATMAN
Za flasku rumu koupis akorat tak polotovar na vyrobu.
Takovy nazory me vzdy zarucene pobavi.
Todle je zraly bud na CNC soustruh nebo CNC frezu.
Zkus se poptat v okoli v nejake mensi firme za kolik by ti to rubli.
Jen pro zajimavost my uctujeme cca 800kc/hod a myslim ze za hodinu bych to nedal.
o 27.03.2012, 13:03 | Sau
Jako BATMAN. U nás by sas dostal ofiko tak na 2 tisíce možná, bohužel... S tím že materiál by sis mosel sehnat sám, bo toto je pro nás atyp.
o 27.03.2012, 13:45 | petis
Jeepe: kdybych mel matroš tak ti to vytočím. Ale tak velkej nerez nemám:-(

Mě zas docela baví to že se ted každej bez CNC ani neuprdne. By me zajímalo co by jste natom chtěli ty dve hodiny dělat. Jo vlastne tukat to do CNC:-)))

o 27.03.2012, 14:17 | radaman
Luke-Jeep: dorazil jsem do prace a mas to domluveny. Material nerez za dik a prace taky. Se ozvy kdyz budes chtit.
o 27.03.2012, 14:23 | Luke-Jeep
Huh rada: diky moc...! Jak se vratim z budapeste, tzn po nedeli dam vedet a dohodneme podrobnosti... Jeste raz diky ;-)
o 27.03.2012, 14:58 | BATMAN
2Petis: Kdyz tomu hovno rozumis tak nemudruj.
Navic bych chtel videt jak na obyc soustruhu nekdo vyjede ten tvarovy bok.
Na tomhle by pro me byla hromada prace kolem,pokud bych nedostal polotovar ve stavu jaky bych si rekl.
To mas uplne to samy jako kdyz bys chtel v servisu zaplatit 50kc za vymenu ventilku ktera trva 30 vterin,ale nevidel jsi to ze nekdo to auto musi zvednout,sundat kolo,pneu a po vymene zase nazout a vyvazit....
o 27.03.2012, 15:03 | Lukaash
Batman : k tvarovane bocnici - co treba natocit nozovou hlavu?
o 27.03.2012, 15:53 | petis
BATMAN: potrefená husa se ozve:-)) Kdybych nebyl vyučen v oboru neřeknu pul slova:-) Pokud není na ten ukos do rádiusu, je to práce na velkým soustruhu na 20minut. Dál se otom nebudu dohadovat.
o 27.03.2012, 16:08 | Vasekkch
Potřeboval bych taky. Vesměs drobnosti. Dva vymezovací kroužky 65 - 67mm a 4x vložky 14-16mm vysoké 12mm. Pokud by někdo uměl tak kontakt po nickem.
o 27.03.2012, 17:40 | AR
batman to rozsek ;) takže před x lety kdy nebylo cnc se daly dělat akorat kostky pilnikem co ;)
o 27.03.2012, 19:04 | BATMAN
2Lukash and Petis: Z fotky se mi zda ze bok je prohly=je to nejaky vetsi radiur,rekneme R150? Z toho vyvozuju ze to na klasickem soustruhu nikdo neda,a jestli jo CHCI TO VIDET!

2AR:Nejen pred x lety,ale i dnes se takove veci vali v tisicovych seriich a tam je technologie vyroby zcela jina. A kdyz uz by to nekdo delal na klasickem soustruhu tak s nejakym pripravkem nebo matrici. :-*
o 27.03.2012, 19:18 | petis
Pokud je tam rádius. Tak si přece vybrousím podle originálu nůž ne?
o 27.03.2012, 19:46 | Lukaash | Upraveno: 2012-03-27 19:48:08
OT : Dle me je vnejsi strana rovna stejne jako vnitrni, pokud se nepletu, tak naklonena pod uhlem 16,5° - 17,5° podle prumeru remenice.

Nejaky radius tady nehraje zadnou roli a pochybuju, ze i kdyby tam byl, tak na nem bude L-J v tomto pripade trvat.

o 27.03.2012, 22:16 | BATMAN
Tim radiusem jsem myslel v podstate cely bok te remenice (od tech der pro srouby az po vnejsi obvod). Pokud je to konus pak je to opravdu na klasicky soustruh.
Jeste me napadlo jak by deda od soustruhu dodelal ty 3 diry pro srouby + ty 2 male durky budou zrejme na zkolikovani s toleranci +-0.02
o 27.03.2012, 22:33 | Luke-Jeep
Male durky jsou na hovno :-)
o 27.03.2012, 22:36 | petis
vyvrtá na stojanovce tyvole. Jako už se chytáš nesmyslnejch věcí. A už chci vidět přínos tolerance +- 0,02 na 9mm díře pro šroub M8. Koukám že kdejakej děda se soustruhem v garáži by si stím poradil asi mnohem líp než ty.
o 27.03.2012, 22:44 | BATMAN
twl petis ty ses fakt kokot. Nejprve poradne cti nez zacnes placat hovna. Tou toleranci +-0.02 jsem myslel ty 2 koliky na presne spojeni s protikusem. Diry na srouby si vyvrtej aj 10kou pokud si lama.
o 27.03.2012, 22:46 | petis
:-DDDDD
o 27.03.2012, 22:47 | BATMAN
A vubec,uz me unavujou kecy nejakyho joudy co sotva prolezl ucnakem na univerzalniho strojnika. Ja delam CNC programatora 10let + na to mam vzdelani a co chvila delame profesionalne takovy kokotiny co si zakaznici delali u takovych "profesionalu" jako si ty aby zahy zjistili ze je to na hovno.
o 27.03.2012, 22:48 | mishan | Upraveno: 2012-03-27 22:50:22
že vás to baví... hádat se o pičovinách..... jak dva malí kluci na pískovišti :-)
a už to má Luke vyřešeno, tak co? :-)
o 27.03.2012, 22:54 | petis
:-DDDDDD, prej sotva prolez učnákem:-)))))

Je fakt prdel, Jeep sem dá uplně jednoduchou rotační součástku a hned, tyvole a to nepujde a hned CNC soustruch nebo radši frezka, a budem to dělat dva dny a tohle a tamto:-))))
o 27.03.2012, 23:13 | radaman | Upraveno: 2012-03-27 23:18:11
BATMAN: hoď tam M30 a už buď v klidu :-) ta tvoje M99 mě už nebaví jsou přední jen plky :-)
o 28.03.2012, 07:14 | BATMAN
2Radaman: Dle tvych zoufalych znalosti cestiny jsi jiste ten spravnej borec vod soooostruhu co to za 20 minut zvladne. Jsem rad ze je problem vyresen.
o 28.03.2012, 07:27 | radek.613
Já znám dva programátory CNC, ve zdejší nástrojárně za kopcem a bohužel musím potvrdit Petisova slova, že v 90% případů umí z kraviny nafouknout problém a navrhovat řešení, hodné vesmírného výzkumu. Naštěstí jim to vždycky docela trvá, neb jsou zavaleni "přesnou" prací od zákazníků, kteří nevěří že věc nevyrobená na CNC mašině může být přesná a funkční, takže zpravidla nám nakonec naše zakázkové extrabuřty v té nástrojárně stejně spáchá jeden z dílenských soustružníků na klasických udržovaných strojích z let dávno minulých, za použití rukou a hlavy a to za zlomek nákladů časových i finančních. Jen to pojetí zakázky nevypadá tak tajemně a důležitě :-D :-D :-D
o 28.03.2012, 07:52 | Sau
Nevím jak jinde, ale třeba u nás si zákazník neurčuje, nebo nepožauje na jakém stroji mu má byt objednávka vyrobená. Prostě chce nejaký daný kus z nejakýma danýma parametrama. A chcu vidět jak budeš dělat na klasice výrobky s tolerancema 4-5 tisícin a povrchem 0,8 (netvrdím že je to tento případ). Teda ne že by to nešlo, určitě by sa s tím poprat dalo, ale nechcu ani vědět o kolik víc času by to zabralo a o kolik dráž by to pak nakonec vyšlo.
o 28.03.2012, 08:03 | radek.613
Ale o tom to právě je Sau, plechovou půlřemenici prostě nebudu vyrábět za provozní náklady na CNC mašinu, jejího programátora, amortizaci milionů za pořízení té mašiny, a už vůbec ne s tolerancí 5 tisícin nebo povrchem 0,8.

Teda vím o pár firmách kde by na ní šli stejně jen cestou CNC... ale to proto, že ty firmy obsahují X programátorů, X managerů a jednoho člověka co jakž takž umí s posuvkou a mikrometrem zkontrolovat co vypadne z automatu, takže představa výroby zakázky cestou na běžném stroji je pro ně nepředstavitelná, neboť nemají nikoho, kdy by hlavou a rukama uměl dělat. Oni umí programovat a dealer jim přeci říkal, že ta mašina umí všechno za ně..... :-D :-D :-D
o 28.03.2012, 08:21 | BATMAN
2Radek: Evidentne o obrabeni take nic moc nevis co?
Luke-JEEP jasne zminil ze tu remenici chce lestit,takze drsnost povrchu 1.6-0.8 je na miste,pac kdybys mu to hrubnul 12.5 asi by ti Luke moc podekoval.

2. CNC soustruh se nerovna CNC automat. My tu treba mame chlapa so soustruzi a programuje si primo na stroji sam a ten program udela za 5 minut,takze tva predstava ze to projde rukama 3 myslitelum nez se to dostane do vyroby je zcela mylna. Nepopiram ze takove firmy jiste existuji,ale takovym je treba se vyhnout a po krizi 2008-2009 jich snad uz moc nezustalo.
o 28.03.2012, 08:52 | radek.613
Batmane, leštit designově, nikoli funkčně, tedy opět zcela zbytečné řešit při výrobě povrch pod 1.5, respektive kvůli tomu nasazovat techniku, co dělá povrchy 0.6 i míň..... ono je to totiž i tom, zhodnotit účel výrobku a tomu podřídit zpracování. Zkušenosti z praxe jsou tedy nezbytné....

Já pořád nechápu, co je na plechové řemenici, technickém i výrobním to řešení úrovně dvacátých až padesátých let minulého století!!! tak démonického, že není možné to vyrobit za půl hodiny na běžném poválečném soustruhu s nevykotlaným ložem, ale musí na to být nasazena výpočetní technika a stroj za 30 mega. Proboha lidi vzpamatujte se, je to JEN kus plechu, po kterém běhá bok řemenu co žene chladící ventilátor.....
o 28.03.2012, 09:25 | BATMAN
Uz jsem si zvykl ze tady na foru je spousta mudrcu co by hubou postavili Hradcany,pritom o tom nic nevi. Opet ti v nekolika bodech vysvetlim v cem jsi uplne mimo,ju?

1. V tomto pripade se nemuzeme bavit o funkcni plose ale jedna se o pohledovy dil. Muzes si vybrat,jestli na tom boku posledni sponku vezmes treba 0.1mm s velmi pomalym odberem a samozrejme ostrym nozem,nebo to vodrbes a pak to muzes hodinu lestit rucne. Pochybuju ze rotacni lesticku ma Luke v garazi. Tady obecne plati ze s cim lepsim povrchem to jde na lesteni,tim min prace s tim je,to snad uz nemuzes poprit.....

2.Na te plechove remenici vubec nic neni,jak uz jsem o hodne vyse psal. Problem je ze si vsichni mysli ze od chvile kdy tipnu cigo a vrhnu se na to az po finalni vyrobek uplyne 30 minut. Ti co pracuji v oboru,vi ze to pri takove kusove zalezitosti neni pravda,at uz delas na CNC anebo na obycejnem soustruhu.

3.Nechapu proc tady vsechno honis do absurdisma recma typu vypocetni techniky a stroji za 30Mega, obycejny fungl CNC soustruh se da poridit kolem jednoho mega=sposta lidi i zde na foru ma auto na crckani do mesta ve stejne hodnote.

4. Ano,je to ztupidni remenice, s nefunkcnim bokem kterej ma bejt akorat peknej,ale ja se ti tu jen snazim vysvetlit ze to za 30 minut ci 120kc (ekvivalence flasky rumu) nikdo nikde neudela,pokud neni kamarad,ci to nerubne v pracovni dobe cimz vlastne sidi zamestnavatele.
Je docela zajimave jak vetsina z vas za 100kc/hod pomalu nevstane z postele,ale jak mas otevrit penezenku kdyz chces neco "na miru" budes plakat jak je ten svet drahej.
o 28.03.2012, 09:26 | petis
Radku nemá to asi cenu. Oni u klasickýho soustruhu nikdy asi nestáli.
o 28.03.2012, 09:39 | assassin | Upraveno: 2012-03-28 09:44:07
tak tohle me pobavilo...

batman: cece ty napises uplny nesmysly a kdyz ti to lidi co premysli hlavou vyvratej holt delas jako ze nic a abys zdupal alespon neco tak vytahnes to ze je to nevyrobitelny za 120kc ....
ano komercne ne, ale deda co ma v garazi soustruh a nema cely dni do ceho pracky vrazit tak to asi klido za tu flasku udela...

osobne bych to vypalil z nerez plechu laserem, do lisu udelal celkem jednoduchej nastroj a zmackl bych to do gumy... sice ten nastroj do lisu bych si pocital za nakou tu tisicovku, ale zbytek uz budou desetikorunove polozky, kdyz luke pise ze se to neda sehnat tak by se jich vymacklo treba 20kousku a on uz by to treba mezi broukarema udal.... na tech 20ti kouskach uz bych s cenou dost mozna byl pod cenou ty flasky rumu....

jako plechovou "podlozku" soustruzit na CNC soustruhu nebo frezce z "plnyho" to mi prijde fak jak strilet raketou patriot na zahrade vrabce....

v pripade vyroby jednoho kusu bych to udelal duralovy, zachoval bych funkcni plochu, ale z pohledove strany by to nebylo takhle vybrany ale treba plny - nebo pro zachovani puvodniho vzhledu by se ten prolis mohl naznacit, jen tlouska by byla vetsi .. aby ta tuhost zustala zachovana ... to uz je na klasickejch strojich vyrobitelny i v tech stokorunovejch radech...
o 28.03.2012, 09:54 | .mycTD
kdyz sleduju tu technologickou narocnost kusu remenice tak me napada, ze ten brouk asi musel stat ve sve dobe nehorazny prachy :-)
o 28.03.2012, 09:59 | BATMAN
2Assassin:Ted jsi pobavil ty me.. :-DDD
My se tu hadame jestli klasicky soustruh nebo CNC soustruh a ty dojdes s laserem :-DDDD OMG boze to snad ne......
Technologickych moznosti je vic,jiste,ale resi se tu jeden kus. Tecka.
Jinak muze smi rict co z toho co jsem napsal je dle tebe nesmysl??? Ja narozdil od tebe vim o cem pisu.
o 28.03.2012, 10:07 | TROY
:-) měkejší s mašinama

vemu kus obrobku a vemu to pilníkem a pilkou na železo ;)
o 28.03.2012, 10:15 | assassin | Upraveno: 2012-03-28 10:16:59
Batman: ja myslim ze lukovi je fuk jak se to vyrobi... kdyz se to vyrobi. ja sem navrhl realna reseni pro kusovou, nebo temer kusovou vyrobu, za cenu za jakou ty navrhujes obrabeni na CNC ja vyrobim nastroj do lisu a vylisuju pak za par korun takovejch dilu treba 100.... (respektive jeste nedavno bych byl ochotnej to i realizovat ale menim praci a nestiham, pokud by to nakej cas pockalo, je mozna i realizace, tu duralovou bych mohl udelat i ted)

jinak nemam potrebu nekomu neco dokazovat, ale kdyz uz sme u toho ja uz sem tu co se tyka kusove vyroby nekolika lidem dily vyrabel... vlastni konstrukce, vlastnorucni vyroba... takze nevim jak si prisel k tomu "ze na rozdil ode me vis o cem pises" ... jinak v soucasny dobe programuju postprocesory pro docela znamej CAM software.. vcetne odladovani na konkretnich strojich + zpracovani konkretnich zakazek, 3D modely, drahy nastroju, NC kody...

co konkretne je blbost? treba ty diry na koliky vyvrtane s presnosti na dve tisiciny... pod ty 8ky srouby prijdou naskladat podlozky, to plechovy celo remenice klidne haze v radu mm a je to sumak, stejne tam bezi klinovej remen upecenej s presnosti +- autobus

a jestli ta poznamka o laseru melo bejt jako ze sem prisel s nakou scifi technologii... tak laseru je vsude kupa, poslu dneska vykres v dxf, zitra mam vypalek... a firem co to udelaj bude spousta, cena bude do stovky...
o 28.03.2012, 10:26 | Tendr
Jasně, mně by stačil kus plechu a kladivo :)
Jinak po ránu pobavilo .)
o 28.03.2012, 10:33 | radek.613
Mimo je tu někdo úplně jiný, ale chápu, ISO je ISO :-D :-D :-D
o 28.03.2012, 10:34 | BATMAN
O maloseriove vyrobe tu rec vubec nebyla,tu bych taktez resil jinak,ikdyz kdyz se objedna patricne vypadajici polotovar a odladi program,ve finale to muze byt otazkou minut,technologie se ale odviji od poctu kusu a tady je od zacatku rec o jednom,proto se nikdo o jine technologii ani nezminil.

Jiste kdyby jich melo byt 100 tak vypalit to do plechu a udelat jednoduchy pripravek na lis je asi nejlepsi reseni a to by ten pripravek ani ten litr nestal.

Jinak ja taktez nemam potrebu nikomu nic dokazovat dokud do me nekdo nezacne valit kokotiny. Ja take nekolika lidem odsud a z jinych for (fordfans a mondeo-forum) vyrabel ruzne veci k plne spokojenosti. Nejsem jen vul co stoji u stroje a programuje 2.5D. Delam u pc s Edgecamem a mam na starosti vse od navrhu polotovaru pres naprogramovani,nastaveni stroje,nahazeni nastroju a kontroly samotne vyroby. Je hezke ladit den dva jeden stroj a jeho postprocesor na konkretni vyrobek,ale ja se zabyvam predevsim kusovou vyrobou = co dostanu na stul musim behem chvile vymyslet a v co nejkratsim moznem case zrealizovat bud na 3osem stroji nebo na 5-osem.

K tem diram: Precti si znova muj prispevek 27.03.2012, 22:16. Tam jsem psal o mozne toleranci ve dvou stovkach na zkolikovani te remenice s tou hnaci casti,pokud to jsou presne koliky,urcite nebudou v milimetru,mozna ne ve dvou stovkach ale v 5 urcite. Petis neumi cist a zcela mylne se toho chytil a ty jak vidim taky. Tolerance na diry pro srouby dle ISOmK je ve 2 desetinach jak jiste vis. Proc jsi ale z 2 stovek udelal 2 tisiciny ovsem zase nechapu ja. Mozna tam jsou ty koliky na hovno,ale kdybych to delal ja urcite bych to chtel mit co nejpresnejsi,ikdyby to bylo zbytecne.
o 28.03.2012, 10:36 | radaman
petis: no já jsem přes ty CNC :-) ale na tohle můj názor znáš

BATMAN: čekal jsem stylovější urážku :-) na prográmátora chaboučký :-) Jinak stou češtinou si to můžu dovolit mam na to papír :-)
o 28.03.2012, 10:41 | BATMAN
2Radaman: Uz nemas co dodat tak ti zbejva poze to rejpani co?
Holt kdo nemuze napadnout myslenku,napadne myslitele :-)
o 28.03.2012, 11:07 | assassin
BATMAN: postprocesory se delaj tak aby CAM software generoval pro libovolnej dalsi dil dobrej NC kod kterej uz neni potrebovat rucne predelavat...
tisiciny sem ulitnul, prehlidl jsem se.. tak jako tak je z obrazku videt ze ty diry jsou nejspis vystrizeny rovnou tim nastrojem na lisu... tzn tolerance opet takova ze to klidne pujde vyvrtat na stojanovce na dulky narysovane primo na polotovar...

no ja si troufam rict ze ten nastroj do lisu + vyroba 1kusu se da udelat za lepsi prachy nez to soustruzeni/frezovani na CNC masine... ostatne kdyby vysledek toho soustruzeni mel bejt takhle tenkej talirek tak to bude docela vesely odladit ten program i pro ten jedek kus, sundavat to po obvodu postupne aby to nedrncelo .. zvlast pro ten nerez...
o 28.03.2012, 11:16 | petis
radaman: Jasně. vpohodě. Jsi asi jedinej kdo dokáže ještě myslet hlavou a děat rukama.

BATMAN: Tu větu o dírách jsem si přečet hodněkrát a pořád mi ztoho vychází že je to jedna veta bez čárky. Kde ty 0.02 patří k oboum prumerům. Já nemužu zato že jsi napsal neco jinýho než si myslel:-D
o 28.03.2012, 11:24 | BATMAN
Par postprocesoru uz jsem si taky doladoval sam,takze vim o co gou. S tema kolikama jsem si nebyl jisty,proto jsem to napsal ze je to pouze mozne,samozrejme bych to musel mit v ruce aby mi bylo jasno. Ani jeden z nas krom LUKEho nevi jak presne musi byt,nebo ze tam prakticky nemusi byt vubec pokud se ty diry na srouby udelaji tesnejsi.

Aby bylo jasno s tim CNC soustruzenim tak ted jsem si vytisknul fotku a sel se zeptat soustruznika za jak dlouho by to jebnul a bylo mi receno jako kusovka by to bylo cca 30-45 minut, takze to vychazi ofiko na 400+material. Neni to dle me ani malo ani moc,ale udelalo by se vse na jednom miste = nemusi clovek jezdit kde mu to vypali,pak firmu kde mu udelaji pripravek a jeste vylisujou. Mozna by to vyslo financne sul nul bo na min,ale zabere to mnohem vic casu ...
o 28.03.2012, 11:27 | BATMAN
2Petis: 27.03.2012, 22:44 jsem jasne napsal ze jsem to myslel pro ty srouby. Myslel jsem ze bude kazdemu jasne ze srouby se ve stovkach nedelaji,ale priste radeji pridam carku bo to napisu do vety zvlast aby opet nedoslo k mylce.
o 28.03.2012, 12:07 | Zephyr | Upraveno: 2012-03-28 12:08:56
BATMAN> já bych si asi taky netroufl to soustružit. Je to tenké. Ten lis by asi byl nejlepší řešení. Ale jestli víte jak na to tak to potom jo.
Chtěl jsem to Lukovi nabídnout, ale mám strach z té nerezi. Mi sice děláme s tvrdým matrošem a máme na něj nástroje, ale tohle je fakt tenké... Myslím že se to bude hodně hřát.
Ale kdyby to nemusela být nutně nerez a stačila by vyleštěná ocel, tak bych to mohl spáchat.
o 28.03.2012, 14:27 | Luke-Jeep
Hehe to je sranda :-)

Zopakuju: malý díry sou tam uplně naprd... Nic v nich neni a nebude :-) stredi se to prostredni dirou...

A urcite nechci vic jak jeden kousek. Sehnat se neda, ale poptavka neni - ta vrtule, co to na ni patri stoji to co brouk pred renovaci :-) a jsem jeden z mala co ju ma :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4193 sekund.