Navštíveno 12576x

V souvislosti s tim co se posledni rok deje, at uz jsou to VV, Topolanek, aktualne Bem, nebo cokoliv jineho mne proste dlouba v hlave co volit? ODS, Top 09 a Komunisty nebudu volit nikdy. Aktualni skvadra CSSD je mi taky proti srsti. Zeleny s jejich radoby ekologii nemuzu ani citit. Nejit volit nepripada v uvahu. NSDAP aka DSSS taky ne. Ja bych snad i volil Zemana, ale ten se cpe na hrad a volit nejaky Piraty, to snad ne. Tak koho? Koho by ste volily vy? Ja fakt netusim.
Kamos mi furt cpe stranu svobodnych obcanu, ale podle me jsou bez sance se dostat na volitelny % a lidi se po tech Bartovo extempore budou tehle stran bat. Si myslim
No jelikož k volbám chodim od doby co můžu a nehodlám na tom nic měnit, páč z toho mam furt dobrej pocit, že jsem k tý urně šel, tak řeším ten samý problém. No vzhledem k tomu, že menší strany asi nemá cenu volit, tak asi ČSSD? Ale co já vim :-/
Jenze pokud si kazdej bude myslet ze mensi strany nema cenu volit tak se ty mensi strany nikdy vejs nedostanou a furt nas bude okradat na stridacku modro oranzova parta buzerantu a nikdy se nic nezmeni.
Druha vec je ale to co pise Luke ... v tom ma absolutni pravdu.

23.03.2012, 19:30 |
Pajk Dyť je to jedno dacani. :) Posere se to tak i tak. :)
Vzpominam si za mych mladych let kdyz jsem jeste k urnam nemohl,volili lide jak Prof. stranu zelenych.
Pripadlo mi ze to musi byt fajn lidi. Nezkazeni a ambiciozni. Neni to tak davno co se do parlamentu dostali a jakmile zacinaly vyplouvat na povrch jejich mouchy a silene napady s bionaftou,zrejme podporovane panem Babisem,byl jsem rad ze u dalsich voleb vypadli.
Co z toho plyne? Ze neni na vyber. Dle me 9 lidi z 10 jak si cuchne k tem penezum tam nahore spadne do te spiny a sracek ve ktere pluje cela vlada,vcetne CSSD (vzpomenme na naseho kamarada Standu Grosse).

23.03.2012, 19:44 |
Pajk Dyť vo tom píšu. :)
Je to jak píše Proff, hlavně pak nadávat u pivka...:/ To je skvělej přístup, stěžovat si ale nic pro to nedělat.
Každopádně by to chtělo několik těch menších stran, optimálně úzce mířených, ne masovek...Mno nic, taky si něco najdete a bude, snad to nebude nic z těch obvyklých ale to je každýho věc...
Ono to neni jen o tom nekomu ty % pridat, ale taky o tom nekomu ty % ubrat.
ano, proto žádnej hlas je špatnej hlas.
Asi me budete kamenovat, ale asi opet budu volit ODS. Nemam z toho radost, ale je nejake vychodisko ? TOPka s kalouskem a panem hrabetem me moc nepresvedcila, VV no comment, socani s bohousem uz vubec ne. Nevolit nikoho je jeste horsi reseni.

23.03.2012, 20:10 |
maxov komunisty a DSSS:D
2mrazik: Jses smutnej pripad.
Na vyber budes mit jako vzdy okolo 30 politickych stran,kdyz vyskrtame idioty typu piratu a podobnych blbu co chteji 4 pracovni dny apod,zbude vzdy alespon 10 stran nad kterymi by se dalo zapremyslet,ale jsi jeden z tech co si mysli ze volit nekoho jineho nez ty stavajici nema smysl.
Takhle se z tech sracek nevyhrabem a dojde nam to az z nas na danich sedrou kuzi.
Svobodni maj celkem sympatickej program a zatim se nestihli znemoznit a snad ani zaplevelit zmrdama.
No pánové, taky sám netuším. Do posledních voleb jsem volil ODS. Při posledních volbách, jsem však zradil a zběhnul k VV. To jsem ještě netušil jak budou mnou volení zástupci někomu trnem v oku. Neříkám že je Bárta nějakej svatoušek, jen mi přijde ta štvanice na něj přehnaná. Vždyť co udělal? Dal někomu "svoje" peníze aby ho motivoval ke "spolupráci". Ti co na něj nejvíc ukazují (Nečas, Sobotka .....) celou dobu berou a rozdávají ze společného (z daní že) jsou neustále beztrestní. Takže, pokud budou VV kandidovat znovu v čele s Bártou dám hlas jim. Pokud tomu tak nebude, najdu si nějakou jinou, ale už asi radikálnější stranu. Protože zákony typu kočkopes mne přestávají bavit. A jen takovou připomínku. Bylo by fajn zakázat koalice. To se potom potlačuje vlastní názor nejen ve straně, ale i v koalici a potom z toho vzniká to co tu teď je. Teď máme ve vládní koalici tři strany a o všem v podstatě rozhoduje nějakých šest lidí. Předsedové a jejich zástupci. Těch zbylých cca 100 lidí je musí poslouchat a hlasovat jak KOALICE žádá. Není něco špatně?

23.03.2012, 21:09 |
mrazik | Upraveno: 2012-03-23 21:10:45
BATMAN zatim me nikdo nepresvedcil, ale nerikam, ze clovek nemuze zmenit nazor a zkusit neco jineho. Jenze pokud se nejaka jina strana dostala do PS, pak to pro ni dopadlo katastrofalne.
Sprath Barta ma nemoc zvanou Napoleonsky syndrom a zije uplne mimo realitu. Jeho rozdavane penize neni nic jineho nez uplatek.
každej ať si volí koho chce, ale fakt nechápu jak někdo může pořád dokola volit ČSSD, ODS po tom co tu 20 let předváděj. Neřikám že jiný budou lepší, ale právě z tohodle jim narost takovej hřebínek a sebejistota a už nemaj zábrany, protože bude u vesla ČSSD nebo ODS a oni se dycky nějak domluví. Já sem už teda posledí roky u voleb nebyl ale radši bych dal hlas nějaký nový straně než ty kecy o menšim zlu. A novou stranu nemyslim TOP09 což sou jenom převlečený lidi od lidovců. Po posledních volbách se mi líbilo, že lidi kroužkovali a jak některý politici utřeli hubu, oni sice dostali nějakou trafiku, ale už prostě lidi ukázali co si o nich myslí.
Kadel
volil bych klidně malé strany, ono se to rozprostře a třeba se tam sem tam nějaká dostane a zase se "něco" bude dít :-D
Uvidíme, jaká bude nabídka, ale určitě žádnou stranu, co tam je teď nevolím a ani jsem nevolil, naposledy SPOZ, škoda, že se nedostali :-(
sprath: souhlasim s tou koalicí, je to hnus.
Me osobne Veckari hodne zklamali.
Vybrali si do cela investigativniho zurnalistu ktereho znala cela verejnost a i ja bych za nej predloni dal ruku do ohne.
Narazil jsem na tento 2 roky stary clanek a pri jeho cteni se uz musim jen smat. Co jsme cekali????
[ Link ]

23.03.2012, 21:38 |
TROY Nemám obavy,že vzrostou prefernce komunistům.
Bohužel v čr není strana,která by za hlas stála
Naprosto bez debaty Strana svobodných občanů. Je to samozřejmě moje volba jakožto pravicového liberála, levičák asi nebude souhlasit. Já se ztotožňuju s 95% jejich programu. A to, že nemá cenu volit neparlamentní stranu, znamená, že se tam dostanou opět zase všechny ty profláklé. SSO mají teď kolem 2-3 procent a prakticky všichni, které znám, by jim "dali hlas, kdyby nepropadl". Kdyby si to všichni přestali vsugerovávat a ten hlas dali, tak jsou v parlamentu...
A ještě dodatek k "větším" (= známějším) stranám a zabrousím i trochu do minulosti. Máme tady tři kategorie:
1. TOP09/ODS/ČSSD = pravice/středopravice/levice, obvykle se schopnými lidmi, bohužel zároveň se všehoschopnými. Všechny tři strany jsou schopny víceméně zemi "udržet" v nějaké rozumné podobě s tím, že část přihrajou sobě. Volič musí zavřít oči před skandály výměnou za to, že stát bude tak nějak existovat relativně v pohodě dál.
2. Zelení, Unie Svobody, Věci veřejné - "truc strany", které nalákaly tak rozmanité spektrum voličů, až to nemohlo nikdy fungovat a ihned se to rozhádalo - taková strana vznikne před každými volbami jedna a taky vydrží přesně to jedno volební období. Speciálně co se týče VV, tam je to extra smutné, protože máslo mají na hlavě obě křídla. Bárta si plete politiku z byznysem a dělá si z toho firmu, Kočí a spol. naopak hledá co nejvíc špíny.
3. Komunisté a dělnická strana - obojí je extrémní levice (ač média naprosto zhovadile a nesmyslně řadí dělníky na pravici) a v obou případech se jedná o bandu totálních tragédů, kteří si sice zatím nic nenakradli, ale nejsou ani omylem schopni stát řídit ani týden, natož volební období. Pokud jakákoliv z těchto dvou stran bude mít v parlamentu nějakou větší důležitost, tak jsme všichni totálně v hajzlu.
Obecně vůbec neodsuzuju nikoho, kdo dal nebo dá hlas stranám z prvních dvou kategorií, ostatně já jsem vždycky volil ODS nebo TOP09, protože z "parlamentního výběru" to pro mě byla jasně nejlepší volba. Teď ale pro mě dozrál čas dát konečně šanci někomu jinému (zmíněná SSO). Musí prostě přijít signál, že místo v parlamentu nemá žádná strana jisté a že výměna je možná. Ale pohrdám všemi idioty, kteří dají hlas komunistům nebo dělníkům. Nejen tyto strany, ale i jejich voliči jsou pro mě velmi nízká forma života. Kdo nepochopí, že taková strana extremistů stát vést prostě nemůže, tak nemá vůbec mít volební právo.
No uvidí se, dle výsledků v r. 2010 tedy SSO nic moc :-( Ale třeba tyhle dva zkur*ený roky a další roky, než budou volby s tím něco udělají
[ Link ]
Nevím proč ti lidi 20 let volí furt ty samé kokoty a dookola jenom nadávají. Myslím, že je to tady už natolik v piči, že nevidím důvod proč nehodit hlas nějaké úplně neznámé straně. Prostě komukoliv jinému než furt těm stejným kokotům. Jsou dvě možnosti, bud' to tady ještě více dojebou ti co tam sedí ted', nebo úplně jiná a nová strana. U té nové strany je pořád aspoň malá šance, že jim půjde o více než jen o sebe.
Proc volim ODS zas a znova budu? Prtz podnikam a levice mi moc zivot neulehci, takze nez dat hlas nekomu typu VV a nebo ho vyhodit strane co se do parlamentu nedostane, tak budu volit zase ptaky. A nestezuju si v hospode.
Tak nejak mam dojem, ze ODS toho pro podnikatele zrovna moc nedela a obcas mi prijde "levicovejsi" nez CSSD.

24.03.2012, 00:52 |
JP | Upraveno: 2012-03-24 01:00:02
Volim SSO stejně jako minule, protože je to jediná strana celkově postavená na principu maximálního omezení role státu a posílení možnosti samostatnýho rozhodování člověka. Z principu tam nemůže bejt tolik lidí co jdou do politiky za penězma, protože malej levnej stát znamená, že toho neni tolik k rozkradení. Samozřejmě si nedělám iluze, že by se mávnutím proutku stala politika čistou studánkou, žádnej člen SSO by nikdy nic nerozkradl apod., nicméně kdyby plně prosadili svůj program (kterej narozdíl od skoro všech ostatních ministran včetně VV opravdu maj), tak by toho k rozkrádání zbylo dost málo a to je JEDINÁ cesta jak rozkrádání omezit. Kromě toho jsem se několikrát osobně potkal s Machem, byl jsem neúmyslně i na jeho přednášce a považuju ho za s velkym náskokem nejinteligentnějšího člověka, jakýho jsem z řad politiků měl tu čest potkat, nebo i jen vidět mluvit. Nicméně primárně mi jde samozřejmě o princip snižování vlivu státu a to, že to myslej vážně.
Co se týče současnejch parlamentních stran, všechny do jedný jsou postavený na tom, že chtěj jenom přerozdělovat a regulovat trochu jinym směrem, nebo trochu víc, nebo obojí dohromady. Z principu z většího přerozdělování státem VŽDYCKY kouká jenom větší průser, větší tunely a víc zbytečně vyplácanejch zdrojů. Jestli má někdo pocit že je rozdíl mezi ČSSD a ODS, tak by mě fakt zajímalo jakej kromě toho, že navenek řikaj něco trochu jinýho, ale dělaj a prosazujou naprosto to samý. Luku máš pravdu že levice Ti život moc neulehčí (pokud nejsi úředník nebo odborář), právě proto nechápu proč volíš ODS, resp. z jakýho důvodu Ti nepřipadá jako levicová strana (popravdě jediný co mě napadá je to, že to řikali v televizi).
Argument že někoho nebudu volit protože stejně nedostane dost hlasů mi přijde fakt vtipnej, asi jako kdyby měl člověk ve veřejnym hlasování na výběr uříznutí svojí levý nohy, pravý nohy, nebo ostříhání vlasů a volil pro levou nohu, protože ostříhání stejně nedostane dost hlasů. Otázkou taky je, jestli je fakt tak důležitý, jestli ODS dostane 2.522.155 hlasů, nebo o ten jeden "můj" víc. Aneb je vidět že naprostym základem úspěchu je zaplacení volebních průzkumů, aby si lidi s timhle názorem mysleli že má ta strana šanci a tudíž jí můžou volit. Nicméně je otázka jestli je vůbec dobrý volit stranu která podvádí ještě dřív, než se dostane "ke korytu".
Pro mě je jediný cíl. Dostat toho z*rda Kalouska hlavně od financí a nejlépe i z vlády.
Me je celkem u riti jestli jsou pro nekoho moje argumenty vtipny nebo ne. Od nikoho z vas tady praci nemam, naopak vim, ze za tech 15let co nase firma funguje tak ve chvili, kdy byla u koryta jakakoliv jina strana nez ODS, tak jsme meli prokazatelne min prace nez za jeji vlady. A tohle vnimam hlavne v osazeni radnice u nas na jihu, kde jsme, narozdil od prahy, pomerne dost zavisly na statnich zakazkach. A proc? Protoze jakakoliv jina strana ma vzdycky tendenci udelat ve verejnych zakazkach pruvan a pustit k tomu novy a jiny firmy nez ty zavedeny. Takze se bezne stava, ze zakazky dostavaj ICari jednotlivci, firmy bez referenci a historie nebo tesne pred likvidaci jen proto, ze nabizeji ceny hluboko pod rezijnima nakladama jen aby meli praci, cemuz my, s 12ti zamestnancema tezko muzem konkurovat. Na druhou stranu pri vlade modrych ptaku mame jakz takz sanci se obcas k necemu dostat hlavne diky ty historii a referencim.
Tzn me je uplne jedno kolik ktera vlada navrhuje dani, duchodu apod, me jde ciste o mnozstvi prace a pristupu k ni.
Luke_288 - že podnikatel volí pravici, to je jasná věc (ostatně jsem na tom podobně jako ty). Ale v posledních letech toho ODS ani TOP09 pro nás moc neudělala (samozřejmě ČSSD ještě míň, ale to je věc jiná). A když Kalousek navrhnul snížení daňových paušálů, tak u mě tím TOP09 skončila (minule jsem ji volil). My máme ty strany úplně posunuté, ČSSD jsou skoro komunisté a ODS je dneska středová strana. Pravice tu chybí. Pročti si program SSO a myslím, že zjistíš, že přesně tohle tu chybí. Jen bohužel SSO nemají tak dobře zvládnutý marketing, aby si Jacques lehla na zem a preference vyskočily na 5%.
Je to mozny, ale pro nas je alfa omega ten pristup k praci, kterej mame nejlepsi s ODS i presto, jaky to jsou gauneri. A pokud mame udrzet stav, ze vsichni nasi zamestnanci maji jistotu tezce nadstandardnich platu, tak ta prace je jedina vec kterou resim.
Kdybych mel jistotu, ze prijde nekdo kdo vypraska ty nenazrance a zachova rozumnej pristup k statnim zakazkam, hlas mu dam, ale bohuzel na experimenty ted uz moc neverim.
Luke_288 - je fakt, že já měl vždycky podobný přístup (k ODS). Ať si holt nakradou, hlavní pro mě je, že stát vedli relativně nejlíp. Jinými slovy, pokud bude jednou vyrovnaný rozpočet a každý poslanec za to dostane třeba půl miliardy, tak je mi to úplně fuk. Nikomu nikdy nic nezávidím a starám se o sebe, jen chci, aby stát fungoval a nebyl přebujelej.

24.03.2012, 11:28 |
darkbug | Upraveno: 2012-03-24 11:29:13
Sorry, ale prijde me, ze se tady nejaky lidi doslova zblaznili, nebo jsou napojeny na nejaky dobry tunely ve stavajicim stavu a tak si tady omlouvaj rozkradani statu radoby demokracii a funkcnim systemem.
Ty prachy co tedka rozkradaj, nekdo bude muset vratit do posledni koruny. Zaplatis to ty, ja nebo deti nas vsech. Nikdo se jich nebude ptat jestli byly tak blby a maj to nejaky tunelari na kontech, k tem prachum tyhle sebranky uz se nikdo nedostane. Oni jsi vyberou prachy od tebe a bude jim uplne jedno jestli budes mit konec na ulici nebo v kanale. Hlavni je zastavit to naprosto SILENY rozkradani nasich penez. Ja uz zvolim kohokoliv jinyho, ale hlavne ne ODS nebo CSSD. Ty uz to tady za ty leta maj tak strasne osetreny ze kradou tak strasne, ze nas tady uplne vyridej a je jim to leda uprdele. I kdyby tam sedela sebranka treba z kanady, tak ji bude trvat roky, nez si tady vytvori stejnej korupcni system. K tomu abys tady mohl takhle vykradat stat potrebujes doslova organizovanej zlocin.
tak nejak, je jedno, jestli se ta akciovka jmenuje ODS nebo CSSD, oboji funguje... prijdes do "firmy", zaplatis "mazny" a "jedes"... znam bezpocet prikladu z komunalni politiky, kdy naprostej nymand sel nahoru bezprostredne po vstupu do strany a delanim co mu rekli...
mas firmu, dostanes zakazky, budes sponzorovat stranu, nic slozitejsiho za tim nehledej... nekdo rve moc? ok, vezmeme ho do party, budete se kluci stridat, at jsou vyberovky pekne podle pravidel...
Jako JP, darkbug a Cervin... Už asi chápu, proč to tu vypadá jak to vypadá a proč každej nadává :)

24.03.2012, 12:45 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-03-24 12:45:46
Scully: mě je to fakt celkem jedno jestli někdo krade ze státního rozpočtu pokud to bude ku prospěchu ostatním, problém naší malý zemičky je, že ti kdo to dělaj už absolutně ztratili jakejkoliv ostych a hlavně míru v tom směru kolik ukradnou...
bylo by naivní si myslet, že v jiných státech to funguje jinak.
já se na to koukám z pohledu soukromníka, potřebuju zaměstnávat lidi, který se nemusí stydět za svoje vejplaty, na tyhle jejich vejplaty vydělat a rozumně fungovat. z korupčních afér se mi sice chce blejt, ale to je tak všechno...
asi jako JP...
walish: amen
Mr. Scully: souhlasím že je to tu posunutý a hlavně že tu chybí pravicová strana, nicméně straky jsou taky vlevo, žádnej střed...
darkbug: přesně tak, to rozkrádání je prostě neomluvitelný a jak píšeš, jednou to někdo bude muset zacvakat a kdo to asi bude...
Ja nechapu, co na tom resite... uz jste si tim rozcilovanim a chozenim k volbam nekdy pomohli...? Co tady tak ctu, tak ne...

24.03.2012, 14:53 |
JP "vsichni nasi zamestnanci maji jistotu tezce nadstandardnich platu"
"vypraska ty nenazrance a zachova rozumnej pristup k statnim zakazkam"
Tak už je mi to úplně jasný, tohle jsi měl napsat hned...
v tomhle threadu se toho clovek o clenech AHC dozvi behem jednoho dne vic nez za par let
darkbug - problém ODS/ČSSD je v tom, že už jsou zachytnuti drápkama za státní zakázky. Problém všech ostatních stran bez výjimky je ten, že jakmile se dostanou k lizu, tak se přichytnou během měsíců taky. Tohle je naše povaha, je úplně jedno, jestli je člověk vlevo nebo vpravo, ale když dostane prachy, tak udělá cokoliv.

24.03.2012, 18:26 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-03-24 18:31:14
JP: proste to tak je. Kdybych mel jistotu, ze prijde nekdo, kdo zavede verejny souteze, kde nebude jen to jediny zkrouceny kriterium a to nabidkova cena, ale bude se prihlizet k referencim, historii, poctu zamestnancu atd pak mu nemam problem dat hlas.
Kdyz je u koryta levice, k praci se dostavame tezko, kdyz pravice tak o neco snaz, ani jedno neni idealni, ale proste to tak je.
Edit: navic dokud tu bude fungovat pravidlo, ze bez vsimnyho si nemas sanci na statni zakazku sahnout, tak se nehnem z mista. Mam ale obavu, ze takhle to funguje vsude ve svete
V krajských volbách volím komunisty. V LBC kraji kandiduje za ně chlap, se kterým jsem se osobně párkrát setkal a udělal na mě dojem tím, o co mu jde. Je to stávající šéf LBC záchranky.
Ale koho volit do PS? ODS, TOP ani VV ani omylem...socany možná, komunisty v PS moc nechci....

24.03.2012, 19:13 |
jzxr | Upraveno: 2012-03-24 19:15:23
jako JP a ostatní. jediná volitelná strana je SSO. oprava:jedná z mála volitelných stran.

24.03.2012, 19:20 |
Cenda Luke > když za mnou někdo přijde, tam mi je fakt u zadnice historie firmy (pokud není půl roku stará, ve státní zak. to ale je jasnej tunel, kde je zas cena mimo) a počet zaměstanců. Reference jsou fajn a beru v úvahu, že máte s danou problematikou nějaké zkušenosti. Určitě ale nebudete jediná firma ve výběrovém řízení, která moji zakázku úspěšně realizuje, nebo něco podobného už realizovala. Bude mě zajímat především způsob řešení mého problému a cena, následně smlouva (o dílo). Že máš 20 zaměstanců s 50t platem? Nezájem ... Pokud musíš podmazat, pak je někde něco špatně.
Borik2 - i mezi fašisty/nacisty byli fajn lidi. Někdo věří v čistou rasu, někdo věří v povinnou rovnost a znárodňování. Nicméně není to důvod je volit. V žádných volbách!
Levicoví voliči jsou mi ukradení, ale na pravicové apeluji - zkuste fakt ty SSO. Sleduju je od začátku, letos jsem se šel podívat i na některé schůze a moc se mi líbí jejich ideály i elán. I tam se najdou prospěcháři, ale je jich naštěstí pramálo.

24.03.2012, 19:46 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-03-24 19:49:14
Cenda: no vsak ja tvrdim to samy nebo nekde ctes neco jinyho? Jestli je ti jedno ze vezmes firmu s rocni historii nebo s x letou- ok tvoje volba. Pokud vezmes firmu s dvema zamestnancema fajn, taky tvoje volba, problem je zastupitelnost. Velky rezijni naklady znamenaj jen to, ze musime sehnat vic prace, ne ze jsme drahy.
Nastesti nejsme zavisly na statu, odmitam platit nejakymu frantovi u spravnyho stolu, ale vzdycky se musim smat kdyz radnice vybere s velkou slavou pepika co fakturuje 8K mesicne z ten se po pul roce zhrouti
Z ceho jsi kde vycet ze musim neco podmazavat? Nemusim vubec nic
Napisu to asi uplne polopaticky:
Kdyz u nas vladne levice, tak statni zakazky vyhravaj pochybny existence za ceny hluboko pod existencnim minimem
Kdyz pravice, tak se obcas podezrele nizky nabidky vyrazujou a lze se chytit i s cenou odpovidajici cenikum (pokud nekomu neco rika unika,urs...). To je to, co mi staci, proto ODS

24.03.2012, 22:54 |
Cenda Luke> asi jsem tvuj prispevek spatne pochopil. Nicmene "pravice" je u nas uz radu let a co sedi kamarad v CNB, tak zpusob vyberu je porad stejny, bez ohledu na to, kdo sedi ve vlade.

26.03.2012, 10:18 |
Conan Jako Mr.Scully, příště volím SSO.
Cenda: to si právě myslim, že jsme každej seděli na jiný vlně, prtž já v podstatě souhlasim s většinou toho co píšeš. dokud se státní aparát nezbaví těch vyžírků co přerozdělujou zakázky za všimný, tak je to boj s větrnými mlýny.
je to o oboru, v bankovnictví to bude asi něco jinýho. pokud se někdo chce podílet na stavebních zakázkách pro stát, tak tam už je problém...
Luke_288: Vzpomněl jsem si na jedno přísloví, který mi k tobě zrovna pasuje, a to je "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej." Já to chápu a držet nad vodou větší firmu a její zaměstnance není vůbec žádná legrace, nicméně ODS není pravicová strana a o tom jsem silně přesvědčenej, o ČSSD neuvažuju už vůbec a naposledy jsem dal hlasy TOP09 s tím, že nepopulární Kalousek třeba konečně jednou udělá vyrovnaný rozpočet, a to se bohužel nestalo. Nežiju si špatně a řeším to spíš z filosofickýho hlediska, protože marně hledám člověka, kterýmu na týhle zemi záleží, pro mě v současnou chvíli asi připadá v úvahu vhodit do urny lístek SSO.
právě jsem chtěl napsat to, co RB, protože ODS už delší dobu nemá s pravicí nic společnýho..
stejně jako minule to dám SSO a kecy o tom, že nemají šanci se dostat do parlamentu mě nezajímají

26.03.2012, 11:28 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-03-26 11:29:57
RB: jasně, souhlas, však taky to tak je a nestydím se za to. buď budeme bojovat za "lepší budoucnost všem" (což se obávám, že je stejně zbytečný, prtž stejně větší část lidí dá zas hlas ČSSD a to taky není strana "lepších zítřků"). bohužel v tomhle směru je můj záměr čistě sobeckej a volím pro "svůj" lepší prospěch (i přesto, že je vidět, co tam sedí za lidi)- jestli tedy se dá o nějakým prospěchu vůbec mluvit...
Luke - myslím, že pro větší osobní prospěch volí drtivá většina lidí, nás nevyjímaje. Jen někteří ale zvládnou dohlédnout dál než rok dopředu a jen některé zajímá, jestli na volební sliby vůbec má stát kde vzít.

26.03.2012, 12:58 |
Cenda Luke> ČNB se řídí u zakázek stejným způsobem, jako veřejná sféra.
Cas zatim jeste je, az ho budu mit vic a chut tak si proctu program toho SSO, snad je to okej.

26.03.2012, 16:32 |
Ladic To: BATMAN, Jen hloupý člověk nazve někoho idiotem aniž by četl stránku jejich programu, já jsem piráty nevolil, ale program jsem alespoň četl a kdyby měli nějakou reálnější šanci se někam dostat tak jim ten hlas rád dám. A obecně budu volit cokoliv je napravo, protože levičácká filozofie se mi nelíbí.

26.03.2012, 17:03 |
Shr3k Já jsem se po volbách do EP a po utichnutí úvodních třenic přidal ke Svobodným, protože bych chtěl třeba jen málem přispět k tomu, aby se tady v tom bordelu udělal pořádek a aby se společné peníze neházely do žumpy. Je nás zatím málo, peněz není moc, nemáme žádné příspěvky od státu, ale máme transparentní účet, kam se může každý podívat, jak se strana financuje
[ Link ] .
K tomu abych se přidal ke Svobodným mě motivovalo především jednání s úředníky kraje a s ředitelem správy a údržby silnic. Pochopil jsem, že dokud se tam nezamete, budeme furt jezdit po dírách a nové silnice se budou furt rozpadat. Takže pokud bych se nedejbože někam dostal, o což se moc nesnažím, hodlám šlapat na krk právě jim a vůbec všemu, co souvisí s dopravou a územním plánováním.
tak jsem si to celkem poctive procetl, neco mi prijde ucelene a jasne, jine zas nerealne v souvislostech (bum, zrusime tohle a tohle, ok, ale jsme v EU a tezko pujdeme s 10mil proti proudu bez dotaci a pod)... transparentni ucet je rozhodne super, min stoji za zvazeni je podporit a volit...
CervinVega - je pravda, že části programu SSO zní na první pohled nerealizovatelně, ale to je u každé strany, protože v rámci koalic vždycky dostane půlka programu na frak. A aspoň má člověk pocit, že ten směr je dobrý.
Podle posledního průzkumu se jim preference zvedají, takže myslím, že v příštích parlamentních volbách se tam dostanou.
Páteční zamyšlení z mého pohledu ;-)
To je hrůza, pročítám fóra, diskuze u článků a stále se tam opakuje 1 věc, a to je, koho volit, dobrá otázka, ale 99% tam stále řeší jen ty strany, které jsou nyní v parlamentu, nebo přesněji ODS, ČSSD, KSČ, TOP09 a ostatní jsou defakto odepsaný. Ale stále lidi přemýšlí, koho volit z těchto 4.
Už si říkám, dop*dele, lidi, proberte se... Proč stále tyhle šmejdy? Prostě stále se držet auta, které jen a jen řve, nejezdí, kouří a stojí moooc peněz? Samo, nové auto je taky riziko, ale co, za 4 roky se dá zase vyměnit a ono 2-3 výměny a člověk se poučí, jak volič, tak strany, že lidi umí hýbat politikou a kdo by tam chtěl být jen na 4 roky, to je krátká doba, a aby se tam udrželi alespoň 8 let, budou muset začít fakt něco dělat. Takže volit s rozumem, nejsou jen tyto 4 strany. Zamyslete se nad tím ;-) (nemyslím DSSS apod. extrémy), ale dokud nedojde k radikální změně, nikdy se nic nestane tak z těch ho... se nikdy nedostaneme a ještě skončíme v horších... :-(
Byť jsem na úplně opačné straně politického spektra než Hightower, tak pod tohle se lze podepsat. Když už nic jiného, tak aspoň se volbou menších stran naznačí velkým stranám, že by taky mohly skončit v propadlišti dějin. Ony neskončí, ale kdyby ODS a ČSSD měly po deseti procentech, tak by to pro ně byla moc pěkná výstraha, aby neřešili osobní prospěch a starali se o to, o co mají.
Snad půjdeme podobnou cestou jako Slovensko, jen si myslím, že před volbami zase tihle velcí hráči vytáhnou na ty menší strany, ze současné nadvlády, svinstvo, a lidi jim to sežerou, opět :-(
Osobně jsem zvědav, ačkoli nejsem jejich zastáncem, zda se obrodí KDU-ČSL a nebo se nedokáží vrátit a pak by to mohla a měla být výstraha pro ty současné, že jak jednou padnou, nemusí být cesty zpět. Jak se ukázalo, jen vyházet pár mocných pomocí preferenčních hlasů prostě nestačí...
Jinak souhlas Mr.Scully, ale obávám se, že to zase dopadne jako vždy a lidi chtějící změnu stejně k té samotné změně nepřispějí :-(
volit nevolit, stejně to dopadne tak že se budou hádat o koryta a pro lidi neudělají nic ...
takže k volbám je zbytečný chodit, stejně to skončí fraškou :o(
Tak teď jsi to dal do super roviny (a myslím to vážně, ne ironicky) a to roviny za komunistů, tam taky bylo jít či nejít volit (samo, volit se muselo) jedno, neb to vyhrávali stále oni, takže se to, co děje teď, lze přirovnat k výsledku za komunistů.
Ale proč tedy byla revoluce? Proč neudělat "revoluci" zase, ovšem demokraticky, u voleb, o tom přeci svoboda, demokracie je ne??? ;-)
Demokracie je o tom, že lidi si můžou zvolit, koho chtějí. Pokud půlka lidí nevolí vůbec a druhá půlka volí furt ty samé strany, tak jak to asi může dopadnout - kvalita poslanců prostě odpovídá volbě lidí. Jaký si to uděláme, takový to máme. To nejsou "oni", někdo cizí. To jsou naši reprezentanti, které jsme si tam zvolili sami nebo které jsme nezabránili zvolit ostatními.
jj, nejsou to oni, jsme to my, tedy v poměru, jak jsme volili.....

31.03.2012, 00:37 |
Cenda problém je, že většina lidí volí jednu z parlamentích stran jen proto, aby ti druzí měli menší vliv na chod státu. Pak se to samozřejmě nikam nehne.

31.03.2012, 01:21 |
JP | Upraveno: 2012-03-31 01:23:52
Proto je dobrý, že už jsou mezi parlamentníma stranama úplně minimální rozdíly, snad jen KSČM ještě trochu vybočuje. Už nemá význam dávat hlas ODS aby to "oslabilo" ČSSD nebo naopak. Stejně jako nemá cenu koupit SuperB místo Octavie, aby to oslabilo Škodovku:D. Taky je to teda dobrý proto, že zatimco při posledních volbách jsem si řikal, že by asi bylo přecejen o trochu lepší kdyby vyhrála ODS s TOP09 než ČSSD s KSČM, tak teď už je mi to úplně jedno a volby mě nemůžou nijak rozhodit - už teď s jistotou vim, že to dopadne blbě:D. Za 4 roky tady bude úplně stejný téma, teď se lidi ptaj jestli volit ČSSD když je ODS nasrala, za 4 roky se budou ptát jestli volit ODS když je ČSSD nasrala. Jak křečci v kolečku:D
Mno, troufám si říct, že rozdíl mezi ODS+TOP09 a ČSSD+KSČ je pořád ještě velký minimálně co do deficitu rozpočtu, ale jinak je fakt, že se rozdíly stírají. Příští volby dopadnou zřejmě blbě, ať dopadnou jakkoliv :-)
Mimochodem, podle mých dostupných zdrojů pomohla pravicová rovná (a nižší) sazba daně k vyššímu výběru daně z příjmu (především od vysokopříjmových skupin!) a to o nějakých 3.5 procenta (Lafferova křivka). ČSSD naopak řve, že zavede zpátky progresi, aby vybrala víc. Lže tedy ČSSD? :-)
Lze hlupak, kdyz podle sveho nejlepsiho presvedceni hlasa svuj nazor? :-)
ne nutne z politiky: nekdy vidim, jak se vytvori "realita" na zaklade: Rado, je to vcajku? Jo, je to oukej. ... a protoze Rada je tipek, kterej se zabejva necim, cim se ostatni otravovat nechteji, "ma pravdu Rada", at uz je ta pravda jakakoliv.
Názor je věc jedna, ostatně ekonomie není exaktní věda a nejde dopředu říct, jestli výběr daní bude lepší nebo horší, jde to jen odhadnout. Ale pokud historie ukázala, že zrovna rovná sazba daně byl krok k lepšímu výběru daní a přitom výhodnějšímu pro obyvatele, tak proč by ho někdo vůbec měl mít potřebu rušit?
Mimochodem, nemáte někdo přesné statistiky, kolik peněz z EU dostáváme a kolik jim posíláme? Slyšel jsem zvěsti o tom, že když se to všechno posčítá, tak ty náklady na EU jsou paradoxně o něco málo větší než příjmy... (byť v médiích se propírají obvykle jen příjmy, aby to vypadalo výhodně).

31.03.2012, 11:29 |
Cenda scully> když chceš vědět, hledej a neposlouchej, co ti kdo řekne v knajpě. Najdeš rozbory jak na rovnou daň, tak bilanci s EU (+40-50mld) celkově.
ve finalu je jedno kdo tam bude ty co ted vladnou se k nim priserou aby byli dal u vesla a pojede to v klidu dal stejne sou to jen loutky ktery ovlada par zbohatlejch tipku -))
koho volit??? Ono to není jedno? Já myslím že je to úplně jedno kdo tam bude, za prd to bude furt... každej jen hrabe prachy nic víc...
Není nad to v parlamentní demokracii nevyužít právo volby. Holt čtvrt hodina cesty na úřad jednou za čtyři roky je nepřekonatelný problém. Pak si ale uvědomte, že za úroveň politiky si můžete sami...

31.03.2012, 17:47 |
Cenda | Upraveno: 2012-03-31 17:49:27
volba přece není jen o tom zajít k urně! Když si kupuješ auto, tak taky jen zajdeš do bazaru a vezmeš první Škodovku u vrat, protože jsi s ní jezdil posledních deset let?
Bohužel se hromada lidí o situaci vůbec nezajímá a volí buď proto, že
1) chtěj dostat aktuální stranu od lizu
2) volili je posledně
3) strach z komunistů volbu vede k ODS.
To je realita a mj. i proto mají malé strany malou šanci na úspěch - hromada "voličů" se o politiku vůbec nezajímá.
Mr.Scully no i kdyz 98% lidi zvoli komouse tak u vesla bude ODS protoze se spojej z 10ti dalsima kokotama a bude to furt dokolecka ty by sis taky korejtko drzel za kazdou cenu jako kazdej
Cenda - to je sice pravda, ale to je problém voličů, že nejsou schopni si pročíst program.
vinzek fa - ne, pokud 98% lidí zvolí komouše, tak jsme národ debilů a odlétám na Nový Zéland. O žádném spojování to není. Stačí zvolit stranu, která nebude hrabat a pak jsou dvě varianty
1. Taková strana je => dá se jí hlas
2. Taková strana není => je třeba ji založit a pak ji dát hlas.
Jenže jsme u toho, co píše Cenda, že většina obyvatelstva volí buď "protestně" (proto se střídají vlády pravice a levice) nebo volí to, co volili minule. A zbytek nevolí vůbec a nadává akorát na AHC. A pak to vypadá, jak to vypadá.
Bohuzel je to tak. Spousta lidi u piva drzkuje jak by to chtelo politiky vystrilet, ale prdel nezvednou ani k volbam. Pak se nemaji cemu divit.

31.03.2012, 19:21 |
Cenda jojo, Scully, k čemu ti je program, prosím tě? Spoleh není ani na televizní, natož ten politických stran. Jediná možnost je průběžně sledovat dění a komentáře. Programy, nebo dokonce smlouvy s občany, jsou na nic.
Cenda - program je dobrý sledovat, pokud strana získá nadpoloviční většinu mandátů, jako třeba teď populista Fico na Slovensku :-) Ten pokud něco pose*e (jako že bezpochyby ano), tak ta odpovědnost je jednoznačná.

31.03.2012, 20:29 |
JP Mr.Scully: To je zajímavý, já konkrétně Zéland taky poslední dobou vidim jako nejlákavější místo kam se přesunout. Každej rok na zimu tam, na léto v ČR, hodně o tom přemejšlim...
podle mě je výsledek dalších voleb naprosto jasnej- drtivý vítězství ČSSD a v těsným závěsu za nima komunisti. pak dlouho nic, pak možná TOPka a možná SSO. s ODS to vidím bledě...
klidně bych si na to vsadil
Podle mne pujdou do hajzlu VV a asi i Top 09 kvuli tomu co predvadi Kalousek, ODS si to ted posrala s Bemem. CSSD je ted potichu, komanci lezou stale nahoru.
nebo tak. vidim to hodně podobně. hodně podobně blbě
volby jsou za dlouho a lidi mají krátkou paměť, takže tahle kauzy jsou jen na odstřelení těch lidí, kterých se týkají, ne celé strany. Jo, až začnou být nějaké kauzy tak 1-2 měsíce před volbama, tak to už vliv mít bude...
Luke_288 - vítězství levice se plánovalo už minule a nakonec z toho bylo jednoznačné vítězství pravice. Teď už se to doleva překlopí, ale ne o moc. VV půjdou k zaslouženému dnu a místo toho se do parlamentu dostane Zeman a SSO. Úplně to vidím jasně:
ČSSD 25%
ODS 15%
KSČM 15%
TOP 09 12%
Zeman 7%
SSO 6%
Vláda bude menšinová ČSSD + Zeman bohužel s tichou podporou komunistů.
ve finale se dohodne top09 ods a VV i kdyz vetsinu hlasu ziska cssd u vesla zustane kokot necas
Mr.Scully pokud se tak nedeje tak ti tu letenku snad i zatahnu -)) strany ktery maji rozdilnej program a nemuzou se ani cejtit se nakonec spojej v jednu koalicni sebranku porad sopu tam stejny lidi a co se zmeni VUBEC NIC
No tak co teď ODS, TOP09 a VV? Kolikrát se navzájem různě uráželi, nadávali si apod. a co, stejně, jsou u koryt a přeci jen kvůli své cti se na to nevykašlou, aneb peníze až na prvním místě...
No zrovna ODS+TOP09 mají program skoro totožný... a že se do toho přimotaly VV je otázka jejich vedení, kteří sami neví, jestli doleva nebo doprava nebo střed... VV je největší neštěstí posledních voleb, ale holt stalo se.
HIGHTOWER - a teď si představ, žes na jejich místě. Vedeš vládu a jeden ministr je podle všeho kretén a druhý ministr bere úplatky. Vyměnit je jen tak nemůžeš, protože jejich pozice jsou daný koaliční smlouvou a dosadila je tam jejich strana. Položíš funkci, aby se konaly volby za miliardu a na jejich místa nastoupili kreténi a úplatkáři z konkurence? (Myšleno třeba ČSSD). Spousta z toho je samozřejmě mediální divadlo, ale každá vláda dobře ví, že kdokoliv nastoupí po nich, tak obrátí o 180 stupňů a to nikdo nechce. (Jen tím vysvětluju, že vládu by zachoval každej její člen, i kdyby z toho neměl mít ani korunu).
O polovičce ministrů není slyšet, druhá polovička má takových průserů, až hamba, ale nic se vlastně neděje...
HIGHTOWER - no že není slyšet třeba o Kubovi (průmysl) nebo Hegerovi (zdravotnictví) mi přijde spíš jako výhoda. A takovej Pospíšil je respektovaný i opozicí, což je u ministrů dlouhodobě výjimečný jev. Nechci se mýlit, ale co koukám na vládu, tak průser má jen Vondra (Promopro = stovky mega, takže vcelku plivnutí do moře). Plus kvůli zvyšování nepřímým daní spousta lidí nemá rádo Kalouska. Ale jinak tam žádná kontroverzní jména (v tuhle chvíli) nevidím.

01.04.2012, 09:49 |
Cenda pánové, smiřte se s tím, že dnes je ta nejtěžší doba a dokonce i Říp nám ukazuje, kde naše společnost je :
[ Link ]
Tak Dobeš skončil v pátek, co Drábek, tam ti přijde, že nový systém, za který zaplatili miliony funguje tak, jak má, a nejen systém? A pak to beru i zpětně - životní prostředí a Drobil - vyvádění (naštěstí jen pokus) peněz pro ODS, doprava a Bárta - jeho výpomoc ve straně..., vnitro a John - nezvládnutí rezortu o kterém si myslel, že je to jen o policii, kultura a Besser - kamarádčov s podvodníkem, průmysl a obchod a odklonitel Kocourek, jen v rychlosti na co jsem si vzpomněl...
Vondra měl už skončit dávno, ale klasika, zametlo se to... Na to že tam jsou necelé 2 roky, tak tolik výměn, tolik kauz a přitom si říkají zodpovědná vláda bojující proti korupci... Samý odposlech, samé hrabání do kapes, nezvládání resortu...
Cenda: není nejhorší, věř, že bude ještě hůř, tohle je jen začátek, mnohem hůř, až do voleb 2014 dotáhnou své "(de)reformy" a po volbách se to začne celé předělávat

01.04.2012, 12:06 |
Cenda Hig > myslíš, že i Sněžka se propadne do tvaru prdele, aby nám to bylo just jasný? :-)
HIGHTOWER - závidím ti tvůj optimismus, že vláda ČSSD+KSČ to "vylepší" :-) Já to vidím tak, že lepší nesmyslný šetření než populistický rozahzování. Z dvou špatných variant tu máme pořád tu relativně lepší.
Kdo mluví o ČSSD + KSČ? Já nebudu volit ani jednu ze současných parlamentních stran... To že je zvolí zbytek, s tím bohužel nenadělám nic :-(
Na jedné straně šetření, na druhé straně odměny, neschopnost čerpat mld z EU, kamarádčovství a přihráváním si milionů svým známým, kmotrům, prostě to s penězmi vyjde nastejno, do mínusu, jen teď se nažerou hlavně pracháči a šmejdi, ale obyčejný lidi z toho mají kulový... viz. důchody, 2011 - zákon o tom, že budou valorizovat o inflaci, r. 2012 - co nějaký zákon, zase zrušíme a sereme na to, co jsme "zákonem" slíbili... Ale škoda slov...
a keci, že odměny jsou stejně nutné vyplatit, protože by jinak propadly? Alibi, protože kdyby je rovnou nedaly do té oné kapitoly na odměny, tak by nepropadly... A tak dále, prostě šachy a dělání z lidí blbce...
Problém u důchodů je ten, že už dávno měla být udělaná důchodová reforma, ale ČSSD ji několik let blokuje. Teď je důchodový účet asi 40 miliard ročně v mínusu (méně se vybere než rozdá na důchodech) a bude hůř... Tady si každý představuje, že půjde do důchodu v padesáti a stát mu dalších 30 let bude platit patnáctku měsíčně...

01.04.2012, 16:22 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-04-01 16:28:12
31.03.2012, 21:31 | Mr.Scully
Zeman se do parlamentu nedostane, Zeman kandiduje na prezidenta. Ale klidne bych ho podporil fotra ozralyho jednoho, to byl aspon typek :D
Co se tyce duchodu. Na to ja uplne seru, byl bych totalne naivni kdybych si myslel ze se toho doziju. Davam si stovku mesicne, vic ani korunu, jednak protoze tomu neverim, myslim si ze se to stejne rozkrade. A pak z vyse jmenovanyho duvodu.
když už to říkají sami o sobě, nebo lépe o těch, který v tom jsou, tak to nepravda nebude že, a je jedno, že je to ODS
[ Link ]

01.04.2012, 17:19 |
Kacko Vybiram jen podle programu a doufam, ze i kdyz budou krast, tak ze splni alespon nejake sliby:) Takze za me nejspis TOPka.
Jinak kazda strana(i nova neparlamentni) je nekym sponzorovana a ten sponzor to nedela pronic zanic.
Ted ty odposlechy maji beztak zakryt neco jineho.
Je to stejne jen o nevyspelosti celeho naseho naroda. Kdo zil v nejake vyspelejsi zemi mi da urcite zapravdu.