Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > dotaz alternátor

o Navštíveno 1026x o
o 18.03.2012, 16:19 | bobmasitr
Ahoj, mám dotaz či prosbu s diagnostikováním závady. Včera jsem dojel domu a když sem asi po cca 5minutách chtěl nastartovat tak nic.Auto je benzínové. Všiml sem si že během jízdy se mi vyplo autoradio při větším zesílení. Dal sem baterku nabít jelikož z ničeho nic měla 11.6V dal jsem jí jen na 3 hodky. Měla 12.5(v normálním stavu má obvykle 13.0) takže vadná snad nebude.A při nastartovaném vozidle napětí padá. Čím víc přidám plyn tím víc padá napětí. Je vadný alternátor?

Díky

o 18.03.2012, 17:15 | Tendr
Ano, můžou být jen krátký uhlíky, mohl odejít regulátor, může být vadná dioda, zkrat na statorovým či rotorovým vinutí... Je tam toho spousta. Ale zační demontáží regulátoru pokud to jde a mrkni na uhlíky, jestli dosáhnou na kroužky...
o 18.03.2012, 17:34 | bobmasitr
Jde o to že to je na felině a nějakej repas stojí 600 Kč a novej 1400.Ale díky, takže když vyměním kus za kus zdravej, mělo by to být OK?
o 18.03.2012, 17:42 | Tendr
Když nebude problém ve vedení, tak ano. Ale ten regulátor či krátky uhlíky jsou nejčastější problémy, a na felinu to bude za pár korun novej regulátor. Uhlíky tak tři pětky a přepájet, případně komplet novej regulátor asi 250,-. Drží tam na dvou šroubkách takže je venku hned, ale bez regulovatelnýho zdroje ho neprubneš, čili jestli máš jinej altík a vyměníš kus za kus tak asi nej řešení.
o 18.03.2012, 17:45 | bobmasitr
Díky hned jsem klidnější. Asi na to má nárok po tolika letech a 180tis. km
o 18.03.2012, 18:43 | Ravo
Na felině to bývá nejčastěji regulátor, pak diodový můstek (pokud se jedná o altík PAL, u BOSCHe jsem se s tím nesetkal).
Oboje jde vyměnit - regulátor s uhlíky velmi jednodušše, diodový můstek trošku hůře, ale taky to jde (je nutné rozmontovat tělo altíku a odpájet konce cívek z toho můstku)
o 19.03.2012, 21:22 | bobmasitr
Tak alternátor sem sehnal z vrakárny za 800, vyměnen.Auto sice dobíjí a jede.Při volnoběhu 13.67 a s plynem i 13.9V.Akorát prosím o radu proč mi problikává baterka, když přidám plyn tak to zmizí. Je možný že sem málo napnul řemen? I když sem se teda snažil.Díky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3589 sekund.