Navštíveno 1234x

17.03.2012, 20:31 |
MAX Z nějakého záhadného důvodu se nemůžu příhlásit na svůj noťas - notoricky známé heslo, které mám už docela dlouho prostě po zadání nejde - capslock ani EN klávesnice v tom není. Pro reset to chce nějakou disketu, kterou samo nemám, zadal jsem kdysi jen kontrolní otázku a tu to nechce. Má někdo podobnou zkušenost?
Co s tím?
Zkousel jsi tam to heslo zapsat na SW klavesnici?
Me to jednou pomohlo, nevim proc, ale pomohlo :)

17.03.2012, 20:34 |
MAX Nikdo s ním samozřejmě nic nedělal, mám ho doma jako druhý záložní na účetnictví atd., takže ho zapínám tak 2x 3x do týdne..

17.03.2012, 20:35 |
MAX jojo, zkouším to psát i na té SW..
A není to W7 ale Wista - W7 mám na novém..
Nebo přes Hirens Boot CD... je tam spousta utilitek, ale spíše bych doporučil verzi pod 10.0 tam už je to s prográmkama celkem naprd, osvědčená je 9.9 :-)
To používám pořád, jedno z nejgeniálnějších CD na servisování všeho, včetně HW problémů, dá se nabootovat do miniXP, je tam i ostranění heska z windows, detekuje Ti to windows a ukáže Ti to profily které v něm jsou a dáš si v kterém chceš to heslo odstranit :-) Když budeš chtít, tak upřesním pod čím to tam hledat, repspektive zadat

17.03.2012, 21:03 |
DaveX Skoč do nouzového režimu a heslo si změň.

17.03.2012, 21:03 |
MAX Že by to bylo tak snadné? :-)

17.03.2012, 21:05 |
DaveX na w7 jsem to ještě nezkoušel ale na XP mi to vždy u bráchy šlo, jak jsem něco potřeboval nebo jak jsem mu chtěl trochu zaškvařit :)
zkus a uvidíš.

17.03.2012, 21:14 |
MAX V nouzovém režimu si to nezměním, tedy nevím kde..

17.03.2012, 21:16 |
MAX Driver3 - zkusím ten první odkaz a uvidíme co dál - já mám podezření na nějaký bug - zadám heslo, ono se to tváří, že se přihlašuje a pak napíše, že je to špatný účet nebo heslo. Když dám jiné heslo, napíše to hned, že je špatné.. Zas.ané WinVista..

17.03.2012, 21:18 |
MAX DaveX - u Visty to chce i při nuzovém režimu heslo, takže ne..
vidim to na chybu v logovani..... existuji live cd ktery ti heslo odstrani :-) Minuly tyden jsem delal takhle 2 kousky

17.03.2012, 21:35 |
MAX Pálím už to ophcrack vista liveCD tak uvidíme.
Každopádně je to pěkný voser - nemít doma druhý komp, tak by mě švihlo..

17.03.2012, 22:38 |
MAX | Upraveno: 2012-03-17 22:41:30
Tak CD je funkční (ověřeno na druhém noťasu) ale ta děvka s Vistou prostě z CD neloguje, i když ji to přikážu a v biosu to má povoleno..
Co teď?
Jde to i USB - pokud by byla mechanika v háji?

17.03.2012, 23:37 |
MAX LukasMatej - hoď sem nějaký odkaz na soubor pro USB - podle mne mi vyčtení hesla nepomůže když ho znám, chce to rovnou reset hesla..
ono ani zadny vycteni hesla nefunguje, jedine odstraneni

18.03.2012, 20:38 |
MAX No právě - a to se dělá jak?

18.03.2012, 22:31 |
MAX Tak pánové, heslo jsem resetoval. Možná to někomu pomůže v budoucnu, takže sem napíšu mou celodenní anabázi, jak to vyřešit.
Bylo mi jasné, že vyčtení hesla mi asi nepomůže, neboť jej znám a nejde (nevloupal jsem se do jiného PC :-) takže jsem zvolil tento postup z této stránky:
[ Link ] stáhl jsem si soubor CD070927.iso (má pár MB) a protože navíc můj komp evidentně nebootuje z CD (mechanika se moc nepoužívala a poslední dobou jsem měl problém s vypalováním CD - což byl jeden s důvodů proč jsem to HP vyměil za nový komp) tak jsem musel najít postup, jak převést ISO soubor na flashku -po pár hodinch na netu a zkoušení nefunkčního flashbootu ze Slunečnice a jiných složitých postupů jsem našel tuhle krátkou leč správnou diskusi -
[ Link ] - která mě odkázala na tento prográmek - flashboot 2.1r
[ Link ] který funkční byl (byť jako demo) a dle návodu zde
[ Link ] převedl ISO na flashku a udělal z ní bootovací flash. (je tam víc možností a vypadá to docela sofistikovaně, ale hlavnějednoduše funkční). No a pak jsem z ní nabootoval noťas a dle návodu z pcvondra.cz jsem udělal reset hesla (pozor - máte na to pouze jeden pokus). Trochu jsem spanikařil, když mi po tom všem komp nerestartoval, hlásil něco o killu, tak jsem ho vypnul tlačítkem, poté najel WinVista a bez hesla..

18.03.2012, 22:40 |
MAX Tady jsem našel taky nějaký návod, ale nemám instalační CD, protože visty byly předinstalované..
[ Link ]