Navštíveno 806x

chtěl bych si na letošní sezonu pořídit nějakou mašinu, jen pořád ještě nevím jakou. pokukuji po yamaze YZ450, na co si popř. dát pozor při koupi a jaké jsou její závady.
nebo poradtě něco jinýho do 40k. dík :)

15.03.2012, 19:46 |
Alííí Zdarec, hele pokud chceš investovat směšnejch 40.000, tak asi nekoupíš žádnou extra udržovanou střelu. Takže se spíš obrať na někoho,kdo se ve 4T motorech u MX motorek hrabe (a ví co a jak i o věcech kolem motoru), a nakupovat jeď s ním.
1) v lepším případě si koupíš nějakou herku (kterou si necháš následně zgenerálkovat, a budeš vědět, že jí můžeš dát za barákem "kotel") - GO takovýho kladiva neni nic drahýho, záleží na co narazíš
2) a v tom horšim případě narazíš na vychcánka, co Ti bude mlít hovadiny o starym dědkovi a ježdění HOBBY, případně stání v seníku, a nevyužití. Motorka se za měsíc rozsype, a tobě zbydou oči pro pláč.
Myslím si, že hezký stroje se dají koupit různě po depu na nějakých MX závodech, kde i zároveň pokecáš s lidma, co mají v žilách benzin, a umí vzít za plyn. Ale jak jsem napsal výše, u těhle sportovních strojů se těžko "tipuje", tudíž radši koupit něco s rezervou, a sám si investovat POCTIVĚ tam, kde je to třeba.
Jinak Yamaha není nic špatného, svého času to byla legenda mezi 4T stroji, a až budeš shánět výfuk, mám něco PŘESNĚ pro tenhle typ kladiva. ;-)
Alííí už napsal všechno za mě a hlavně se nedívej na to aby to bylo naleštěné,kolikrát ta nejvíc dodřená motorka je v nejlepším technickém stavu..
Škoda na podzim soused prodával 426 po servisu(ventily...),v pěkným stavu aji s výbavou a šla za 35...

15.03.2012, 20:13 |
Alííí Když se vrátím do svých "telecích let", tak jsem plakáty týhle motorky měl snad všude (včetně penálu do školy), a říkal jsem si, že tu si jednou koupím, a nikdy neprodám... :-)
Každopádně mi třeba Honda nikdy ničím extra neimponovala, a i dneska:
1) pokud japonec, pak Yamaha (nevím proč, ale prostě je mi Honda pořád proti srsti)
2) pokud motorku s velkým M, pak italskou (ano, chrastí to v nich, a spousta lidí na ně plive špínu z 90.let, ale něco v nich fakt je)
dobrá díky moc za info, tohle jsem přesně potřeboval vědět. je mi jasné že za 40 nekoupim top stav, ale byl to strop pořizovačky.