Navštíveno 2389x

V práci se mi dostal do ruky IPAD 64GB, je tam defaultní prohlížeč safari. Dal jsem na plochu odkaz na stránku (www.fleetboard.com ), kde se musí vyplnit přihlašovací údaje. Jak docílit toho aby stačilo kliknout na odkaz na ploše a rovnou jsem se automaticky přihlásil?
Nebo alespoń aby tam zůstali v paměti přihlašovací údaje. Ale ideálně aby safari nechávalo piřhlašovací údaje jenom na týhle stránce a ne jinde.
I když lepší řešení by bylo automatický přihlášení
Díky
prosím o radu pro lamu :D. Ipada družím poprvý v ruce, a na Iphone jsem maximálně hrál hry.
Keď si to otváral prvýkrát a logoval sa na stránky, mal sa spýtať na uloženie. Ak to teda máš povolené :-)
Ten Ipad už používal někdo předemnou, takže to není novota. Do toho nastavení jsem koukal už předtím a když to vyplňování zaškrtnu, pak zadám přihlašovací údaje, přihlásím se. Zavřu Safari a zkusím to znova, tak si to nepamatuje :/

15.03.2012, 08:28 |
Daryl (A)
pokud ho mel nekdo pred tebou, tak udelej uplny reset bez obnoveni dat a bude jako novej :)
Daryl :). Tenhle mi půjčila šéfová na testování, je to její soukromý, tak to nebudu riskovat. Ale už objednala další kousek, tak to zkusím na něm. Snad to bude fungovat.

15.03.2012, 08:43 |
M.a.R.i | Upraveno: 2012-03-15 08:48:34
A je nějaká možnost si vynutit automatický přihlášení? Když na tý stránce www.fleetboard.com tahle možnost nejde nikde zaškrtnout?
Ešte dotaz, prečo nepoužívaš ich app? Pozerám že majú pre iPhone/iPad:
[ Link ]
muSlim: Protože potřebuju zákazníkovi ukázat obě možnosti telematiky. A ta aplikace není tak detailní a nemá takové možnosti filtrů jako webový rozhraní.
muSlim: Patříš mezi apple guru, tak by si mi mohl poradit ještě s jednou věcí :). Jak nejjednodušeji dostat do ipadu, na plochu pdf či *.pps, *.pps? Případně mít na ploše složku v který by tyhle soubory byly. Předpokládám, že pdfko bude ipad podporovat, ale je na powerpoint nějaká free aplikace?
Mám takový tušení, že mi bratránek říkal, že třeba iphone4 nelze připojit k počítači, kde není nainstalováno itunes a nejsou spolu spárovaný. A já bych potřeboval do Ipadu dostat tyhle soubory z jakýhokoliv počítače ke kterýmu se připojí.
Na polochu to nedostaneš, folder tu nieje folder ako taký, je to folder pre ikony aplikácií, nie pre content :-) Mne sa to ľúbi ale tak ako to je, PDFka mám v Adobe Reader, PowerPointy v QuickOffice... Ak to tam chceš dostať z akéhokoľvek kompu, tak je najideálnejšie asi používať Dropbox (ja ho používam už roky tiež), z kompu sa prihlásiš na stránky (ak nechceš inštalovať klienta všade, čo by bola asi blbosť), hodíš tam dokument a v iPade to v aplikácii nájdeš a ona sa už otvorí buďto priamo v ňom (niektoré typy podporuje priamo), alebo v dedikovanej app v iPade ako takom... Nič lepšieho mi nenapadá takto po ráne :-) Guru ale určite niesom, možno aj Darylovi napadne niečo ešte lepšie...
muSlim: Dropbox je paráda :). Měl bych další dotaz. Jak docílit toho, aby vždy na softwarový klávesnici byla tečka a čárka a nemusela se klávesnice dole v rohu přepínat? Když píšu internetovou adresu v safari, tak tam tečka, čárka je, jakmile píšu email nebo vyhledávám v odkazu na google, tak musím přepínat. Mně to ani nevadí, ale šéf si to tak přeje :)
2 M.a.R.i: to nedocieliš, leda že by cez JB. U zadávania web adresy a emailu sa trocuh zmení klávesnica práve kvôli tomu aby si nemusel prepínať. Ak končíš vetu a chceš začať novú, stačí dvakrát rýchlo stlačiť medzerník za posledným slovom vety, ktorú chceš ukončiť. On tak spraví za slovom bodku (tečku) a nové slovo bude začínať veľkým písmenom, ale aj toto je v nastavení a záleží na tom či to máš, alebo nemáš povolené. Čiarku dať nie je problém, stačí podržať prst na klávese prepínania na znaky, ale pri podržaní potiahnuť prst na čiarku a pustiť, vráti sa to automaticky späť na klasický layout. Toto sa používa normálne aj na zadávanie čísel, znakov...
A lze jednoduše rozchodit citrix v ipadu? :)
2 M.a.R.I: záleží na tom akú máš podporu. U nás je väčšina pracovných prostredí publikovaná cez Citrix farmu, takže ja osobne nemám problém, používam klasický Citrix Receiver...
iPad-lama dotaz - jak to jde krásně k sobě :)))))
No, pro mě je Citrix špaňelská vesnice. Co jsem se bavil s IŤákem, který je proti applu a neřeší to a ani se mu to moc řešit nechce, tak mi říkal, že prý je potřeba nějakej VPN open protocol a prý to kdysi pro apple nebylo.
Teď zkouším ten citrix receiver,
adress: zadal jsem URL adresu nastavenou v citrixu na NTB
username a pasword je mi jasný :)
ale co mám zadat do domény? "Domain"
2 M.a.R.i: proste musíš mať server v práci na čom to beží, kam sa budeš pripájať a potom cesta/tunel cez ktorý sa tam dostaneš, prípadne ak si v práci a máte tam WiFi a chceš to mať prístupné len v práci, tak tam by to malo fungovať bez problému.
Takého IT-áka by som asi poslal niekam, medzi nami...
Ja pristupujem na náš Citrix server aj z vonku, ale u nás to je jednoduché nakoľko máme vlastné APN na dátových SIMkách a cez ne sa tam hlásime...
aha :), zkusím za ním zajít. Právě, že potřebuju přístup i mimo firemní wifi.

24.05.2012, 10:17 |
muSlim | Upraveno: 2012-05-24 10:17:44
A tu je ešte krátke video k tej klávesnici a prepínaniu:
[ Link ]
Diky, tak citrix receiver pres firemni sit opravdu jede. Jeste poresit pristup mimo firemni sit. Podle usa a uk for by to melo jit, tak jsem tompredal itakovi a uvidi se :)
muSlim: zpráva průměrného uživatele iPadu? :DDD

28.05.2012, 09:23 |
M.a.R.i | Upraveno: 2012-05-28 09:33:32
Tak další lama dotaz :).
Přišel za mnou kolega taky s Ipadem 2 32GB, že mu nejde stahovat z applestore. Zjistil jsem, že nemá vytvořenej mejl neco@me.com. Ten jsem mu vytvořil, otevřu si applestore, vyberu free aplikaci a apple chce abych dokončil registraci tím, že vložím číslo karty. Četl jsem na netu, že stačí dát gift. Ale tady lze jenom vložit číslo gift certifikátu a i tak to požaduje údaje o kreditce. Přitom na svým ipadu, tam číslo kreditky nemám
EDIT
Ještě jsem se dočetl, že to lze udělat tak, že se rovnou otevře store, klikne se na free aplikaci, dá se vytvořit novej účet a tam škrtnu, že nechci platit. Jenže já dal na zkoušku svoje apple id a i když jsem v nastavení ve store odhlášenej, tak při spuštění store a kliknutí na free aplikaci, tak si to pamatuje můj email a pořád ho tam cpe.´
btw: asi jsem objevil ameriku, ale dneska jsem si všimnul, že lze virtuální klávesnici "roztrhnout" na dvě malý, který jsou v rohu :)
Prostě v payment method musím zaškrtnout některou z kreditek :/

Pro přenos souborů Ipad-PC doporučuju aplikaci DiskAid
[ Link ] . Umožnuje přistoupit k filesystému každé aplikace a jednoduše přenášet soubory, vytvářet složky atd.
Musel jsem udělat reset a zapnout ipad jako nový zařízení, pak při spuštění šlo udělat apple id bez kreditky :)